Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paranoya belirtilerini bilen var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paranoya belirtilerini bilen var mı?

Ben 4 sene OKB tedavisi gördüm. Ama halen iyileşemedim. Belki iyileşme oranım yüzde 40 dır ancak. Ancak bende bazı düşünceler var ve bunlara toplum paranoya diyor. Acaba paranoya belirtileri neler? Bunun için güvendiğiniz bir test var mı? Gerçi başkalarına göre paranoya olması benim için umurumda değil çünkü düşüncelerimin yüzde 100 doğruluğundan eminim. Ama yinede belirtilerini merak ediyorum. Belirtileri bilen varsa yazarsa sevinirim.

Birde paranoid düşünce bozukluğu ile paranoid kişilik farklı mı?

mrb merak ettim sadece nedir bu düşünceler neden kendine paranoyayı yakıştırdın anlatsana biraz

Yorum

Herkesin anlayacağı bir dilde anlatmam gerekirse; Keşif bulduğunu sanmak ve keşifin peşinden gitmek. Üzerine kafa yorduğu şüphe duyduğu ve terdirginlikle hareket ettiği konuyu araştırmak, araştırırken başka bir şeyler bulduğunu sanmak, Her an her daika o konuyla ilgili şeylerden şüphe duymak.

Örneğin; aldatıldığını düşünen bir erkek, Sürekli sorgular içerisindedir önce kendini sorgular, takibe alır ve sevgilisi veya eşi herneyse neden böyle yaptı?, önceden böyle değildi, başka şeyler yapmaya çalışıyor, bu sebepten dolayı yaptı ve benzeri soruların insanın beynini kemirmesi ve karşısındakine yansıtmasıdır.
      Özet olarak, normal olan şeyleri veya normallik içerisinde az biraz değişkenlik gözteren şeyleri, kendi içinde bir komplo teorisi olarak algılamak ve yaşamaktır.

Paranoyanın en büyük ve en zararsız gibi görünen belirtilerinden birisi, 'ETRAFTA GÜVENİLECEK KİMSENİN KALMADIĞI' hissidir. Hatta kendine bile.

Yorum

Birde paranoid düşünce bozukluğu ile paranoid kişilik farklı mı?
        Paranoid bir psikoz türüdür. en az 1 ay sürer, işitme ve görme halisünasyonları varsa bile bazen belirgin değildir. Normal kişilerde de görülebilecek, garip olmayan hezeyanlar vardır. bu hezeyanların etkilerini saymazsak toplumsal işlevsellik belirgin olarak bozulmamıştır.

Bir kişilik değil ergen ergen konuşmayın, bir rahatsızlık bu neticede. Rahatsızlık kişilik olarak algılanmamalı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Terry View Post
          Herkesin anlayacağı bir dilde anlatmam gerekirse; Keşif bulduğunu sanmak ve keşifin peşinden gitmek. Üzerine kafa yorduğu şüphe duyduğu ve terdirginlikle hareket ettiği konuyu araştırmak, araştırırken başka bir şeyler bulduğunu sanmak, Her an her daika o konuyla ilgili şeylerden şüphe duymak.

Örneğin; aldatıldığını düşünen bir erkek, Sürekli sorgular içerisindedir önce kendini sorgular, takibe alır ve sevgilisi veya eşi herneyse neden böyle yaptı?, önceden böyle değildi, başka şeyler yapmaya çalışıyor, bu sebepten dolayı yaptı ve benzeri soruların insanın beynini kemirmesi ve karşısındakine yansıtmasıdır.
          Özet olarak, normal olan şeyleri veya normallik içerisinde az biraz değişkenlik gözteren şeyleri, kendi içinde bir komplo teorisi olarak algılamak ve yaşamaktır.

Paranoyanın en büyük ve en zararsız gibi görünen belirtilerinden birisi, 'ETRAFTA GÜVENİLECEK KİMSENİN KALMADIĞI' hissidir. Hatta kendine bile.
          Son madde bana uyuyor.
          Ayrıca aldatma ile yazdıklarınız şöyle uyuyor. Şöyle bir düşünce var bende. İleride evleneceğim kişinin mutlaka beni aldattığını ve bana temiz gibi kendini göstermeye çalışacağına inanıyorum. Defalarca aldatacak ve sonra hiçbir şey yaşamamış pozlara bürünüp kendini temiz gösterecek. Ayrıntılı olarak bu konudan yola çıkarak öyle düşüncelere sahibim ki şimdilik o kadar uzatmaya gerek yok.

Yorum

İşleniyor...
          X