Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gariplik bende mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Gariplik bende mi?

Arkadaşlar bir sorun var belki de sorun değil ben sorun yapıyorum..Üniversiteyi bitirdim 2007 de..Bir kaç gün önce de memurluğu kazandığımı öğrendim yani işim de var..Şimdi topumda genel bir yargı var okul bitti iş buldun ee sırada evlilik..Bu sözü duyunca inanılmaz rahatsız oluyorum neden bilmiyorum..Belli etmiyorum tepki duyduğumu ama çıkışmamak için dişimi sıkıyorum..Evliliğe karşı değilim aşık olursam tabi evlenmeyi düşünürüm ama sanki toplumun zombi gibi önceden belirlenmiş sistematik şeylerle önüne bazı şeyler koyması bana garip geliyor..Okul, iş evlilik..Dayatma yok ama bu söz nedense canımı sıkıyor.."ee artık hayırlısıyla da evlenirsin" falan..

Neden sinirimi bozuyor gariplik bende mi :roll: Evliliğin ben karar verdikten sonra son aşamada gündeme gelmesini düşünen biriyim..Ama çevredekilerin ağzını bağlayamıyorsun ne yazıkki..Öylesine "okul da bitti ee işini de buldun sırada evlilik" gibi..Niye böyle ufak bi şeyi sinir bozucu olarak algılıyorum ben ya anormallik bende mi :?
    Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

yani evet biraz moral bozucu tabi bu tip dayatmalar ama bitmeyecek bunlar.. evlenince çocuk ne zaman denecek, çocuk olacak ikinci çocuk ne zaman, aldığınız ev araba sorulacak, sonra çocukların okul başarıları, hatta sünneti ne zaman..vs..vs.. bitmez.. herkesin başında var işte..

Yorum

anormallik yok bence günümüz insanı şunu anlamıyor doğru kişiyi bulamayınca oluşacak sorunları
      mutsuz bir evlilik ve bu evlilik içerisinde doğan ve büyüyen ve gelecekte sorunlar yaşayacak çocuklar
      herşey sanırım onlar için toz pembe görünüyor
      bence doğru insan olduğunda neden olasın diyip işini içinden sıyrılmak gerek
      eğerki bu baskı devam ederse tomlumun ne hale geldiğini anlatmak çekiniyorum korkuyorum vs deyip işin içinden sıyrılmak en iyisi gibi

Yorum

ya off. Okul askerlik iş evlilik.. Bu güne kadar böyle glmiş böyle gider. Ama insanların baskı yapmasına gerek yok. Seni tanımıyorum bayan/bay bilemiyorum yaşını da bilmiyorum ama bu işler böyle yani maalesef böyle bir sıra var. Ama hemende evlenmen gerekmez ama bu vakitten sonra hayatında olacak en büyük olay evlilik olacaktır. E her anne babada evladının evlenmesini istero yüzden heveslenip o şekilde konuşurlar. Fazla tepki vermemeye bak. Herşey zmanında olacak zaten.

Yorum

Evet sanki insanlar fabrika çıkışıymış gibi davranılıp, sistemli bir şekilde aynı şeylerin zaman içerisinde sıralanması sinir bozuyor..Sanırım haklısın eflin doğru insanı bulduğunda neden olmasın cevabı güzel olur..Hani kadınların falan söylemesini anlarım da (kız kıza muhabbet olayları) hayatınızda saygın bir yeri olan kişilerin bunu söylediklerinde insan hem kasılıyor hem siniri bozuluyor..Mesela abimin geçenlerde şakayla karışık "işi de buldun bir de ordan biriyle evlenirsin" sözüne inanılmaz canım sıkıldı..Yani abime yakıştıramadım sanırım..Off yaa okulda olmak vardı şimdi..Gerçi çevremde bu sözleri çok fazla duymasam da duyduğum zaman canım sıkılıyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MaLTtTt
            Evet sanki insanlar fabrika çıkışıymış gibi davranılıp, sistemli bir şekilde aynı şeylerin zaman içerisinde sıralanması sinir bozuyor..Sanırım haklısın eflin doğru insanı bulduğunda neden olmasın cevabı güzel olur..Hani kadınların falan söylemesini anlarım da (kız kıza muhabbet olayları) hayatınızda saygın bir yeri olan kişilerin bunu söylediklerinde insan hem kasılıyor hem siniri bozuluyor..Mesela abimin geçenlerde şakayla karışık "işi de buldun bir de ordan biriyle evlenirsin" sözüne inanılmaz canım sıkıldı..Yani abime yakıştıramadım sanırım..Off yaa okulda olmak vardı şimdi..Gerçi çevremde bu sözleri çok fazla duymasam da duyduğum zaman canım sıkılıyor..
            sıkma canını ne güzel atanmışsın ayrıca tebrik etmek isterim sadece şimdi işine konsantre ol derim bir tabir var sürekli konuşan olursa ''hıııı'' de yeter

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eflin
              sıkma canını ne güzel atanmışsın ayrıca tebrik etmek isterim sadece şimdi işine konsantre ol derim bir tabir var sürekli konuşan olursa ''hıııı'' de yeter
              Teşekkür ederim eflin uzun bir stresten sonra atamam gerçekleşti sonunda Haklısın kulak asmamak lazım ya da kulağıma pamuk da tıkayabilirim Şaka bir yana her söze kulak asmamayı öğrenmeliyim sanırım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eflin
                Teşekkür ederim eflin uzun bir stresten sonra atamam gerçekleşti sonunda Haklısın kulak asmamak lazım ya da kulağıma pamuk da tıkayabilirim Şaka bir yana her söze kulak asmamayı öğrenmeliyim sanırım..
                bir taktik daha geldi aklıma
                eğer yine başlarlarsa hemen sözlerini kes bir şey yermisiniz içermisiniz havalarda çok güzel diye sürekli sözlerini kes eminim ki pes ederler zamanında denenmiştir

Yorum

Haklısın bence de fabrika çıkışlı gibi. Kurallar hep bende sinir oluyorum.Mecburiyet gibi olursa olur olmazsa da olmaz..evlenmek için evlenilmezki ama .Ayrıca kimse evlenmek zorunda da degil .Ben de çok kızıyorum bu yaptırımlara.Sanki bize bir sistem verilmiş o sisteme göre yaşamak zorundayız dışarı çıkamayız :evil: doluymusum bende

Yorum

Re: Gariplik bende mi?

Arkadaşlar bir sorun var belki de sorun değil ben sorun yapıyorum..Üniversiteyi bitirdim 2007 de..Bir kaç gün önce de memurluğu kazandığımı öğrendim yani işim de var..Şimdi topumda genel bir yargı var okul bitti iş buldun ee sırada evlilik..Bu sözü duyunca inanılmaz rahatsız oluyorum neden bilmiyorum..Belli etmiyorum tepki duyduğumu ama çıkışmamak için dişimi sıkıyorum..Evliliğe karşı değilim aşık olursam tabi evlenmeyi düşünürüm ama sanki toplumun zombi gibi önceden belirlenmiş sistematik şeylerle önüne bazı şeyler koyması bana garip geliyor..Okul, iş evlilik..Dayatma yok ama bu söz nedense canımı sıkıyor.."ee artık hayırlısıyla da evlenirsin" falan..

Neden sinirimi bozuyor gariplik bende mi :roll: Evliliğin ben karar verdikten sonra son aşamada gündeme gelmesini düşünen biriyim..Ama çevredekilerin ağzını bağlayamıyorsun ne yazıkki..Öylesine "okul da bitti ee işini de buldun sırada evlilik" gibi..Niye böyle ufak bi şeyi sinir bozucu olarak algılıyorum ben ya anormallik bende mi :?
                    Hayatımız boyunca kurallar ile yaşarız. Yedi yaşına gelince ilkokula başlar, liseyi okuruz. Üniversite okumamız gereken bir diğer okuldur. Okullar bitince erkekler için askerlik başlar. Bayanlar ya iş hayatına atılırlar ya da evde uygun bir kısmet beklerler. Erkekler askerden dönünce iyi bir iş bulmak zorundadırlar. Çünkü sırada evlilik vardır.
                    Hayat bir dizi gereklilik içinde akıp gider. Evlilik kurumuna inancınız olsun ya da olmasın evlenmek zorunda kalırsınız. Ülkemizde o kadar çok insan ailesi istiyor diye evleniyor ki... Bir insan 25 yaşına gelmiş ve evlenmemişse artık zaman onun için geri akmaya başlar. Tüm çevre onu evlendirmek için elinden geleni yapar ve bunu başarırlar.

Her evlilik kendine özgü olmalıdır. Kişiliğimizi, düşüncelerimizi, yaşam tarzımızı yansıtmalıdır. Tek bir model şeklinde yürümek zorunda olmamalıdır. Mutlu ve uzun süren evlilikler topluma uygun değildir. Kuralların dışında yaşanan evlilikler kendine özgüdür. Toplum gizliden gizliye böyle mutlu evlilikleri kıskanır. Aslında herkesin istediği bir yaşam tarzı olmasına rağmen toplumun baskısından kurtulamadıkları için evliliklerini mutsuzluğa iterler.

Evlilik bir dayatma değil bizim yaşam tarzımız olmalıdır. Yeri geldiğinde ağırlığı olmalı yeri geldiğinde deli dolu yaşanmalı. Nasıl ki gün gün değişimler yaşıyorsak evliliğimizde değişmelere açık olmalı. Monoton ve gereklilik halini almayan evliliklerin yaşanması dileğiyle...

Gariplik sende değil türk toplumunda...
                    Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

ben evlilikten okadar uzak değilim hatta doğru tercih yaptıysan gerçekten çok güzel bişey...ev işi bitaraftan çalış geçim derdi falan daha bi sosyal oluyo insan mecburen...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                        yalnız değilsin ben de yeni mezun oldum. üstelik bütün kuzenlerim neredeyse evlendi. herkes sıra sana geldi diyor ben de evlilikten çok korkuyorum, üstüne üstlük işe girim daha hayatımı özgürlüğümü yeni yaşamaya başlayacağımı planlamaktayım valla bir daha söylenirse sinirlenicem. bence rahatsız olduğumuzu belirtmeliyiz. yoksa hayat boyu söyler bunlar.
                        Aynen ben de bu durumdayım işte..

iksen birbirimizin hayatına teklifsiz girip çıkmayı büyüklerimizden öğrendik demişsin aslında son noktayı koymuşsun..Aklımdaki "sorun bende mi?" sorusunun da cevabı oldu bu sözün..Düşünüyorum da beni hayatta en çok insanların birbirinin özel alanlarına saldırması rahatsız eder..Yani saygı bekliyorum bu konuda ve saygı da gösteriyorum aynı zamanda..Ben kimsenin özel alanına müdahale etmem çünkü buna hakkım olmaduğını düşünürüm ama çevremdekilerin aynı özeni göstermediklerini gördüğümde de müthiş rahatsız olurum..Bu her konuda olabilir..Kişinin yalnızca kendisini ilgilendiren her konuda..Sanırım bu yüzden bu konuda tepki gösteriyorum..Gerçekten "neden böyle davranıyorum" sorusunun cevabı oldun çok teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                          bu duruma başka bir açıdan da bakabiliriz. insanlar niye tutturur, okul, ardından iş, hemen ardından evlilik falan. çünkü tam tersi davranırsak, zamanında kendi yaptıkları hataları ve çöpe attıkları hayalleri akıllarına gelecek. şu bir gerçek ki insanların çoğu hayata atıldıklarında tek başına gerçekleştirmek istedikleri hayallerini, planlarını bir kenara atıp toplumun genel beklentisine uyuyor. ve belki yıllar sonra pişman oluyorlar. onları en rahat ettirecek şey, çevrelerindeki herkesin de toplumsal beklentiler yönünde yaşaması. aksini yapan biri, onları için "geçmişteki hayallerinin aslında yapılabilir şeyler" olduğunu gösteriyor. oysa bu erken yaşlarda hayallerimizin peşinden koşup, isteklerimizi yapıp, kendimizi tatmin etse, ileride yapacağımız evlilik daha başarılı olmaz mı? ben kendim için yaşamadan başka bir insanın bağlılığını nasıl üzerime alayım? üstüne bir de çocuklar gelecek. o zaman ben 40-50 yaşlarına geldiğimde geriye baktığımda hayatımın hiçbir yerinde "ben" olamadığımı, "ben"i yaşamadığımı görür ve üzülürüm. ki bu yüzden menapoz ve andrpoz dönemlerinde insanlar radikal davranışlara girmekte. o zaman bu hatayı yapmayalım bence, kendimiz için yaşadıktan sonra yaşadıklarımızı başkasıyla paylaşalım. bence en güzeli budur.
                          Bu yönden hiç düşünmemiştim doğru olabilir aslında, yani herkesin bencil olduğunu düşünürsek doğru olabilir :roll: İnsan önce kendini düşünür ve kendine olumsuz şeyleri hatırlatan durumlardan uzak olmaya, onları engellemeye çalışır..Bu açıdan düşünürsek söylediklerinin doğru olma ihtimali yüksek..Ama bu kötü niyetliliktir birazda..Yani herkes de bu kadar kötü niyetli olamaz..Bence asıl sebep alışkanlıklar..Geçmişten gelen alışkanlıklar insanların böyle davranmalarına sebep oluyor..Bunlar kolay yıkılmaz..Toplum ne öğretmişse, ne benimsetmişse insnlara onu uygularlar..Toplumsal yargılar insanlarda alışkanlığa dönüşünce böyle oluyor galiba..

Yorum

İşleniyor...
                          X