Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gecerli ofke olur mu ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Gecerli ofke olur mu ?

Bazen sinirlenip saldirganlasiyoruz, nedenli veya nedensiz, benim merak ettigim sey su, acaba ofkelenmek ne olursa olsun kotumudur yoksa sadece gecerli nedenler olunca kabul edilebilirmidir ?
    so you're saying there's a chance ?

Her ikisindede kendine zarar veriyor, suratın bicimsiz bir hal alıyor, görüntü bile cirkin vücuda yaptıkları cabası
    Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Spring_Waltz
      saldırganlaşmak? kendine yada karşındakine zarar veriyorsan sorun var demektir.
      Orjinal yazı sahibi: yasi View Post
      Her ikisindede kendine zarar veriyor, suratın bicimsiz bir hal alıyor, görüntü bile cirkin vücuda yaptıkları cabası
      Yani ofkemizi ne olursa olsun, hakli da olsak kontrol altinda tutmaliyiz, oyle mi ?

Yorum

Bilmem herkesin keyfi bilir aslında :S bir soruda ben sana sorayım öfke hep saldırı şeklinde mi ortaya cıkar yönlendirmek önemli belkide, sinirden gülenlerde var

Yorum

Kimsenin gözlerini oyma hyali kurmadım deneyeceğim . )Şimdilik sinirlerimi bozanlar işyerindekiler , şen kahkahaları, yandan bakışları, alt etme cabaları, aldım verdim ben seni yendim havaları,

Yorum

Kimsenin gözlerini oyma hyali kurmadım deneyeceğim . )Şimdilik sinirlerimi bozanlar işyerindekiler , şen kahkahaları, yandan bakışları, alt etme cabaları, aldım verdim ben seni yendim havaları,
            Bu durumu iyi bilirim, o kahkaların çopu yalandır, benden sana tavsiye sisteme uy, sende yalandan mutluymuş gibi davran...
            3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

-mış gibi yapamadım hiç duygularım cok nettir, komik duruma düşerim

Yorum

Senin için iyi diyelim hadi öfkeni cıkardın rahatladın ee karşı taraf o da tahtadan değil ya , öfke kısır döngü

Yorum

bu yapıyla ılgılı bır sey tamamen bence . bende sinir ve agresıflık aşırı derece maalesef en kucuk bıseye bıle sinirlenıyorum bazen benı ılgılendırmese bıle yolda gecen bırıne bıle aşırı sınırlenıyorum hatta bazen aklımdan bıseyler gecırıp ona bıle sınırlenıyorum .mutlaka bıseyler yapmam gerekıyor bazen kufur etmek bazen bışeyler kırmak bıseylere tekme yumruk vurmak gibi sinirimden saçlarım daha 22 de beyazla doldu anasını satayım
                  Ummadık Aşk Kalp Yarar..

Batacağım çok çamur çıkacağım çok batak var...

Yorum

arada beyaz saçlar daha karizmatik gösterebilir. )

Yorum

Öfke uygun ifade edildiğinde, son derece sağlıklı ve doğal bir duygudur. Ancak kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüşürse okul-iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açar.Genellikle öfkeye yol açan nedenler arasında; engellenme, haksızlığa uğrama, fiziksel incinme ve yaralanmalar, tacize uğrama, hayal kırıklığı, saldırıya uğrama ve tehditler yer alır.Öfke kontrolünü öğreten pek çok yöntem vardır. Doğru yöntem kişiden kişiye değişir. Doğru yöntemi belirlerken; kişinin kendi kişiliğine, yaşam tarzına uygun olanı seçmesi ve seçtiği yöntemi uygularken günlük yaşamında sıkıntı hissetmemesi göz önüne alınması gereken temel faktörlerdir. Bazı teknikleri o anda işe yarayabilmektedir onlar:

Sizi kışkırtan olaya değişik açıklamalar getirmek ve farklı bakış açıları düşünmek, sizi daha doğru tepkiler vermeye yönlendirebilir
                      Öfkelendiğinizde, öfkenizi kendinize ait yönerge cümleleriyle kontrol etmeye çalışabilirsiniz (“öfkenin seni ele geçirmesine izin verme”, “derin bir nefes al” gibi).
                      Olumlu bir olayı örnek alıp, ardından kafanızda tekrarlayıp ders çıkarabilirsiniz.
                      Öfke ya da fiziksel uyarılmaya muhalif başka bir uyarılma (örneğin, gevşeme ve espri) oluşturmak için öfkenizi bir ipucu olarak kullanabilirsiniz.
                      Kendinizi kışkırtan ve yıkıcı davranışlardan uzak tutarak, öfkelenmekten koruyun.
                      Öfkelendiğinizde sergilediğiniz olumsuz hareketleri daha olumlu olanlarla yer değiştirin.
                      Öfkelendiğinizde;kendi kendinize “Eyvah! Şimdi her şey mahvoldu!” gibi bir şey söylemek yerine, “Evet, çok can sıkıcı! Neden kızdığımı çok iyi anlıyorum. Ama dünyanın sonu değil ve buna kızmam, bu olayı olmamış hale getirmeyecek.” diyebilirsiniz.
                      Mantık öfkeyi yener, çünkü haklı bir nedene bağlı olsa da, çok çabuk mantık sınırlarını aşabilir. Bu yüzden öfkelendiğinizi hissettiğinizde mantığınıza sığının.

Tepki vermeden önce kendinize tanıyacağınız 15 saniyede hızlı bir değerlendirme yapabilirsiniz:
                      Nerdeyim?
                      Kimlerleyim?
                      Neler oluyor?
                      Zihnimden neler geçiyor?
                      Olaya nasıl bir anlam verdim?
                      Beklentilerim neler?
                      Neler yapıyorum? gibi soruların 15snyde hepsine olmasada 2-3tanesine bile cvp vermeniz yeterlidir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fulia
                        ama o kadına çok gıcık oluyorum yaa napim gözlerini oymayı çok istediydim dün :RpS_blushing:
                        Fulia, goz oymayalim, oyanlari uyaralim

Yorum

Biri bendim : : p Sınırlarıma girerlerse, tek kaşımı kaldırıp o dehşet bakışımı atarım

Yorum

peki benim gibi çok sinirlendiği birine şiddet uygulama hayali kuranlar varmı? çok çok çok zor sinirlenirim ben bi de
                            Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
                            Bu durumu iyi bilirim, o kahkaların çopu yalandır, benden sana tavsiye sisteme uy, sende yalandan mutluymuş gibi davran...
                            ama o kadına çok gıcık oluyorum yaa napim gözlerini oymayı çok istediydim dün :RpS_blushing:
                            bi kerecik yapsam noolur sanki bak söz sadece o kadına yapıcam :tinysmile_grin_t::10:
                            ihhhh, olmaz, goz oymak yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Spring_Waltz
                              öfke kontrolü konulu bir seminere katılmıştım zamanında. bir sosyolog vermişti semineri. öfke kötü bir duygu değil elbet, adı üstünde bir duygu... fakat bunu nasıl dışavurduğun önemli... öfke anında kendini kontrol edemiyorsan sorun var demektir.
                              Cok dogru, mesele bu zaten, cogu insan bu yuzden katil oluyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X