Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şunların arasındaki fark ne?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Şunların arasındaki fark ne?

"I decided" ile "I have decided" arasındaki fark ne? "I've decided", şu anda karar verdiğim anlamına mı gelir ya da kararım hala geçerli anlamına mı gelir?

Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
    "I decided" ile "I have decided" arasındaki fark ne? "I've decided", şu anda karar verdiğim anlamına mı gelir ya da kararım hala geçerli anlamına mı gelir?
    I decided gecmis zamandir, i have decided ise, yakin gecmis zaman. Yani i decided to be a doctor, "Doktor olmaya baya onceden karar verdigini belirtir" I have decided to be a doctor "Yakin zamanda doktor olmaya karar verdim anlamina gelir".
    so you're saying there's a chance ?

Yorum

Hımm ben yanlış biliyomuşum o zaman.. bi de has/have+3.verb in türkçe karşılığı olmadığı söylenir ama demekki türçedeki yakın geçmiş zaman ın karşılığıymış present perfect. teşekkürler

Yorum

ben onun üç şekilde kullanıldığını biliyorum: sonuçları görülebilen eylemler, geçmişte başlayıp şu an hala devam etmekte olan eylemler ve konuştuğumuz ana kadar yapılıp yapılmadığı önemli olan eylemler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
          ben onun üç şekilde kullanıldığını biliyorum: sonuçları görülebilen eylemler, geçmişte başlayıp şu an hala devam etmekte olan eylemler ve konuştuğumuz ana kadar yapılıp yapılmadığı önemli olan eylemler.
          Dogru biliyorsunuz.
          so you're saying there's a chance ?

Yorum

Peki o zaman. Present perfect ile past perfect arasındaki farklar ne? Ben tam bilmiyorum da?

Yorum

İşleniyor...
            X