Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olmayan birseye nasil inaniyoruz ? Ya gercekten yoksa ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Aslında renk yoktur . Renkler sadece ışığın yansımasıdır... sanki işin özeti bu gibi ...

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
      Ama hastalarin `sini yanlis tahmin eden (normal oldugunu dusunen) hastane veya sistem, ne berbat bir sistemdir, kim boyle bir sisteme kendini emanet etmek ister ki ?
      başka çaresi olmayan senin onlara daha iyi bir önerin var mı? üsteklik psikiyatriden, ilaçlardan fayda gören de bir sürü insan var.

bir tanıyla uzun süre takip edilip sonra onun başka bir hastalık olduğu anlaşılan olgular da var. çünkü bazı belirtiler olmadan o tanıyı koyamazsın ve o belirti geç ortaya çıkabilir. vs. gibi pek çok hatanın böyle sebepleri var. ama genelleme yapılacak şeyler değiller, yani pratik için farkeden bir şey yok bence. deneyde manipülasyon var ama gerçekte yok. tabi bazı tipler gider bazı hastalıkları taklit ederse de onlar için yapacak bir şey yok, böyle olmayanlar rahat olabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
        başka çaresi olmayan senin onlara daha iyi bir önerin var mı? üsteklik psikiyatriden, ilaçlardan fayda gören de bir sürü insan var.

bir tanıyla uzun süre takip edilip sonra onun başka bir hastalık olduğu anlaşılan olgular da var. çünkü bazı belirtiler olmadan o tanıyı koyamazsın ve o belirti geç ortaya çıkabilir. vs. gibi pek çok hatanın böyle sebepleri var. ama genelleme yapılacak şeyler değiller, yani pratik için farkeden bir şey yok bence. deneyde manipülasyon var ama gerçekte yok. tabi bazı tipler gider bazı hastalıkları taklit ederse de onlar için yapacak bir şey yok, böyle olmayanlar rahat olabilir.
        Care bilinen birsey icin olabilir, insan beynini kim cozmus de bana deva bulacak, kisisel gorusumu soylemek istemiyorum ama durun dayanamadim Bana gore modern psikoloji sorun cozmuyor, onun yerine modifiye edilmis (Iyiye yada kotuye dogru) zombiler uretiyor.

Tekrar soruyorum, bilmedigin birseyi (Insan beynini) nasil cozersin ?

Adamin bacagi kirilmamis ki alciya alasin

Deneyin 1. kisminda manipulasyon var, ikinci kisminda yok (Ikinci kisimda hastane kendisi iddia ediyor ve yine yaniliyor).
        so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "ahenk"
          Bu konuyla ilgili türkçe yazılar varsa, okumak isterim...
          http://omerfarukhazlipinar.blogspot....an-deneyi.html

http://psikolojiarsivi.blogspot.com/...an-deneyi.html
          Last edited by defiance; 02-02-2012, 06:12 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
            Aslında renk yoktur . Renkler sadece ışığın yansımasıdır... sanki işin özeti bu gibi ...
            Seviyorum bu yaklasim tarzini Cuk diye oturmus.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: handakiyolcu View Post
              Ne demek istediğini anladım...
              Bazı inançlar insanı kör eder ve algılarını bozar.Burda şu soru sorulabilir doğru algı nedir?İşte bu soru öyle derinlere götürürkü bizi ilmimiz yarı yolda kalır.İnançlar bizde bir gerçeklik oluşturur ve o gerçeklik üzerinden hayatımızı yaşarız.Bu gerçeklik evrensel-nesnel değil özneldir.
              Hayat kötü yada beni kötü insanlar bulur tarzında vb. düşünceler bizim hayatı başka renkli gözlüklerle görmemize neden olur.Karamsar hayata isli gözlüklerle bakar.Fazla iyimser yada saf kişiler ise toz pembe.Bazıları ise gözlükte takmaz kestirip atmıştır.şu şudur budur tarzında bir inancı takıntı haline getirir ve algılarıda ona zamanla tuzak kurar.
              Burada bilinçaltı devrededir.Aklın bize verilmesinin nedeni saçma sapan düşünce inanç ve yollara sapmadan önümüzü görmemiz ve doğruyu yanlıştan ayırmamız ve mantık kurmamız içindir.
              yoksa biri çıkar kurbağaya prenses der ve bu bazılarınca kabul de görebilir.Fizik kuralları geregi aklın ve zekanın önderliğinde algılarımız onun gerçekliğini tanımlar.Lakin Hipnotize olmuş bir insanı kolaylıkla kandırabilir kurbağaya prenses dedirtebilirsiniz.Hipnotize olmuş insanlar illada seanslarda yada bir uzman eşliğinde bu duruma gelmez.Hipnotize olmuş insanları devamlı görüyoruz etrafımızda...
              Evet hipnozu aslinda kendi kendimize yapiyoruz, olumlu veya olumsuz anlamda.

Yorum

Care bilinen birsey icin olabilir, insan beynini kim cozmus de bana deva bulacak, kisisel gorusumu soylemek istemiyorum ama durun dayanamadim Bana gore modern psikoloji sorun cozmuyor, onun yerine modifiye edilmis (Iyiye yada kotuye dogru) zombiler uretiyor.

Tekrar soruyorum, bilmedigin birseyi (Insan beynini) nasil cozersin ?

Adamin bacagi kirilmamis ki alciya alasin

Deneyin 1. kisminda manipulasyon var, ikinci kisminda yok (Ikinci kisimda hastane kendisi iddia ediyor ve yine yaniliyor).
                bilinmeyen şey için de çare olur. 2 yaşındaki bebeğin 39 derece ateşi olsa ilk yapılması gereken havale geçirmesin diye ateşi düşürmek olur. sonra teşin nedeni araştırılır, örneğin idrar yolu enfeksiyonuysa sebep ona göre tedavi edilir. psikiyatri tamamen bilinmezler üzerine kurulu değildir. beyin tam olarak çözülememişse de hakkında bilinen şeyler de var. örneğin depresyonda seratonin azalmıştır ilaçlarla bu yerine konulur. şöyle düşün, baştaki bebeğin ateşi var, devam ederse havale geçirme riski yüksek; ama diyelim ki bu ateşin nerden kaynaklandığını bulacak imkanlarımız henüz gelişmemiş. nedenini bilmiyoruz deyip hiç bir şey yapmamak mı doğru olurdu yoksa ateşi düşürerek en azından havale geçirmesini önlemek mi?

ayrıca beyinsel hastalıklar sadece psikiyatrik değil, nörolojik hastalıklar da var ve bazılarına ilaç fayda ediyor. beyin hakkında bilinen şeyler de var yani.

hastane kendisi istemiş olsun ne farkeder? karşı taraf yok dese haklısın ama tamam göndereceğiz diyip göndermiyorlar burda manipülasyon yine var.

Yorum

bilinmeyen şey için de çare olur. 2 yaşındaki bebeğin 39 derece ateşi olsa ilk yapılması gereken havale geçirmesin diye ateşi düşürmek olur. sonra teşin nedeni araştırılır, örneğin idrar yolu enfeksiyonuysa sebep ona göre tedavi edilir. psikiyatri tamamen bilinmezler üzerine kurulu değildir. beyin tam olarak çözülememişse de hakkında bilinen şeyler de var. örneğin depresyonda seratonin azalmıştır ilaçlarla bu yerine konulur. şöyle düşün, baştaki bebeğin ateşi var, devam ederse havale geçirme riski yüksek; ama diyelim ki bu ateşin nerden kaynaklandığını bulacak imkanlarımız henüz gelişmemiş. nedenini bilmiyoruz deyip hiç bir şey yapmamak mı doğru olurdu yoksa ateşi düşürerek en azından havale geçirmesini önlemek mi?

ayrıca beyinsel hastalıklar sadece psikiyatrik değil, nörolojik hastalıklar da var ve bazılarına ilaç fayda ediyor. beyin hakkında bilinen şeyler de var yani.

hastane kendisi istemiş olsun ne farkeder? karşı taraf yok dese haklısın ama tamam göndereceğiz diyip göndermiyorlar burda manipülasyon yine var.
                  Simdi ateslenen bebegin gidecegi yer bellidir ama beyni ateslenen birinin gidecegi yer psikiyatrimidir acaba ? Onlarca ilaci dayayip, kimya sektorunu zengin eden psikiyatri ? Dev ilac sanayinin tutsagi olmus bir psikiyatri, yan etkileri cogu zaman faydalarindan daha fazla olan ilaclarla neyi ve kimi tedavi edebilecek bu psikiyatri ?

Bir insanin bacagi kangren olur, onu kesersin, belki psikolojisi coker, cok uzulur ama hayata tutunur ama bir psikiyatrik hastaya kimyasallari yuklediginde beyni etkilenir, daha kimin hasta kimin olmadigini dogru duzgun tespit edemeyen bir anlayis bu ilaclarla neyi tedavi edecek, yoksa tedavi edeyim derken eskisinden daha beter bir hale mi sokacak, yada silbastan belli bir sure sonra hasta eski haline mi donecek.

stephen hawking felcli, agzindan salyalar damlayarak yasiyor, fiziksel olarak tedavi olamaz ama beyni cok guzel calisiyor, psikiyatrik hastalarin ise beyni ile oynandiginda bunun geri donusu olmuyor, felc gibi yani, burada ne yapiliyor, nasil olsa kaybedilece birsey yok, deneyelim, ya tutarsa, yemezler...

Evet, testin icinde manipulasyon var, kabul ettim ama bu olayin vehametini ve dogruluk payini kucultmuyor, uzgunum

Yorum

Simdi ateslenen bebegin gidecegi yer bellidir ama beyni ateslenen birinin gidecegi yer psikiyatrimidir acaba ? Onlarca ilaci dayayip, kimya sektorunu zengin eden psikiyatri ? Dev ilac sanayinin tutsagi olmus bir psikiyatri, yan etkileri cogu zaman faydalarindan daha fazla olan ilaclarla neyi ve kimi tedavi edebilecek bu psikiyatri ?

Bir insanin bacagi kangren olur, onu kesersin, belki psikolojisi coker, cok uzulur ama hayata tutunur ama bir psikiyatrik hastaya kimyasallari yuklediginde beyni etkilenir, daha kimin hasta kimin olmadigini dogru duzgun tespit edemeyen bir anlayis bu ilaclarla neyi tedavi edecek, yoksa tedavi edeyim derken eskisinden daha beter bir hale mi sokacak, yada silbastan belli bir sure sonra hasta eski haline mi donecek.

stephen hawking felcli, agzindan salyalar damlayarak yasiyor, fiziksel olarak tedavi olamaz ama beyni cok guzel calisiyor, psikiyatrik hastalarin ise beyni ile oynandiginda bunun geri donusu olmuyor, felc gibi yani, burada ne yapiliyor, nasil olsa kaybedilece birsey yok, deneyelim, ya tutarsa, yemezler...

Evet, testin icinde manipulasyon var, kabul ettim ama bu olayin vehametini ve dogruluk payini kucultmuyor, uzgunum
                    ilaç firmalarını bütün branşlar zengin ediyor. dahiliye de, göğüs hastalıkları da. bence sorun ne biliyor musun? mesela midede artan bir maddenin mideye zarar verebileceğini, bunun sonucunda karın ağrısı olabileceğini ve ilaçla tedavi olabileceğini kabul ediyorsunuz ama aynı şey beyinde olunca edemiyorsunuz. yani beyinde de bir madde artıp azaldığında nörolojik ya da psikiyatrik sorunlar ortaya çıkar, midede ağrı olan sonuç, burada psikolojik problemdir ve ilaçlar işe yarayabilir. siz psikolojiyi ruh olarak algılıyorsunuz sanırım. beyinle ne ilgisi var diyorsunuz? oysa beynin bazı bölgelerinde oluşan hasarlarla kişilik değişiklikleri ortaya çıkabiliyor. yine, beyninde seratonin azaldığı için kendinde hiç bir şey yapmaya güç bulamayan bir depresyon hastası, ilaçla seratonin yerine konduğunda iyi hissedebiliyor. yani psikiyatri direk beyinle ilgili bir şey. bu başlıktaki konu çok güzel, rica etsem kendinize "acaba ben de mi bu konuda inançlarımla algılama yapıyorum" diye sorar mısınız?

bir de ilaçlara karşı olan tutumun bir nedeni de çoğu hastalığı tam olarak tedavi edemiyor oluşu. yani şizofreni tedavisi alan birisi şizofreniden kurtulmuyor. peki bu tedavi işe yaramıyor mu demek? direk hastalığı ortadan kaldırsaydı elbette daha iyi olurdu ki ilerde o da olur muhtemelen; fakar bu ilaçlarla kişinin halüsinasyon görme sıklığı azalır ve bu küçümsenecek bir şey değil. şunun gibi yani, epilepsi de ilaçla tamamen ortadan kalkmaz, ama düzenli ilaç kullanımıyla nöbet sayısı en aza indirgenir. sizce bu, ilaçların safsata olduğu anlamına mı gelir?

edit: anlatım bozukluğu
                    Last edited by fincan; 02-02-2012, 07:29 PM.

Yorum

ilaç firmalarını bütün branşlar zengin ediyor. dahiliye de, göğüs hastalıkları da. bence sorun ne biliyor musun? mesela midede artan bir maddenin mideye zarar verebileceğini, bunun sonucunda karın ağrısı olabileceğini ve ilaçla tedavi olabileceğini kabul ediyorsunuz ama aynı şey beyinde kabul olunca edemiyorsunuz. yani beyinde de bir madde artıp azaldığında nörolojik ya da psikiyatrik sorunlar ortaya çıkar, midede ağrı olan sonuç, burada psikolojik problemdir ve ilaçlar işe yarayabilir. siz psikolojiyi ruh olarak algılıyorsunuz sanırım. beyinle ne ilgisi var diyorsunuz? oysa beynin bazı bölgelerinde oluşan hasarlarla kişilik değişiklikleri ortaya çıkabiliyor. yine, beyninde seratonin azaldığı için kendinde hiç bir şey yapmaya güç bulamayan bir depresyon hastası, ilaçla seratonin yerine konduğunda iyi hissedebiliyor. yani psikiyatri direk beyinle ilgili bir şey. bu başlıktaki konu çok güzel, rica etsem kendinize "acaba ben de mi bu konuda inançlarımla algılama yapıyorum" diye sorar mısınız?

bir de ilaçlara karşı olan bir tutumda çoğu hastalığı tam olarak tedavi edemiyor oluşu. yani şizofreni tedavisi alan birisi şizofreniden kurtulmuyor. peki bu tedavi işe yaramıyor mu demek? direk hastalığı ortadan kaldırsaydı elbette daha iyi olurdu ki ilerde o da olur muhtemelen; fakar bu ilaçlarla kişinin halüsinasyon görme sıklığı azalır ve bu küçümsenecek bir şey değil. şunun gibi yani, epilepsi de ilaçla tamamen ortadan kalkmaz, ama düzenli ilaç kullanımıyla nöbet sayısı en aza indirgenir. sizce bu, ilaçların safsata olduğu anlamına mı gelir?
                      Inanclarimla algim yer degistirmedi demiyorum ki zaten Zaten bunu hemen hemen herkes yapiyor sizde benim soyledigimin aksine, beyin de bir organ miden agriyinca ilac almiyormusun onun da yan etkisi oluyor, e haliyle ruhsal sorunlar icin alinan ilaclarin da olacak diyorsunuz, hakikaten siz mide ile beyni ayni kefeye nasil koyuyorsunuz ?

Evet bazi hastaliklar depresyon (Major olani) ilacsiz hemen hemen tedavi edilemiyor, bahsettiginiz beyindeki kimyasal bozukluklar nedeniyle bazi maddelerin disardan hastaya verilmesi "iyilesme" gosterebiliyor ancak etki kaybolunca cogu zaman geriye donus basliyor.

Sizofreni ile ilgili yazmissiniz, evet sizofreninin nedeni bilinmedigi icin verilen ilaclar etkileri baskilamak uzerine ancak yan etkileri de konusmak lazim, ayrica sizofreni cok uzun bir derya, kimsenin henuz bilemedigi ama herkesin hakkinda birseyler salladigi...

ilaclar safsata degil, saniyorum anlamadiniz yada ben derdimi anlatamadim.

Saati 100$ olan psikiyatr`a gidiyorsunuz adam size kasedini dinletiyor, dinlettigi de FREUD`un deli sacmasi seks hikayeleri... Nitekim sorunla ilgisi olmadigi icin careye de bir katkisi olmuyor...

psikiyatri manipulasyona cok acik bir bilim...

burada manipule edilen beyin, bagirsak veya mide degil, bilmem anlatabildim mi ?

Yorum

Inanclarimla algim yer degistirmedi demiyorum ki zaten Zaten bunu hemen hemen herkes yapiyor sizde benim soyledigimin aksine, beyin de bir organ miden agriyinca ilac almiyormusun onun da yan etkisi oluyor, e haliyle ruhsal sorunlar icin alinan ilaclarin da olacak diyorsunuz, hakikaten siz mide ile beyni ayni kefeye nasil koyuyorsunuz ?

Evet bazi hastaliklar depresyon (Major olani) ilacsiz hemen hemen tedavi edilemiyor, bahsettiginiz beyindeki kimyasal bozukluklar nedeniyle bazi maddelerin disardan hastaya verilmesi "iyilesme" gosterebiliyor ancak etki kaybolunca cogu zaman geriye donus basliyor.

Sizofreni ile ilgili yazmissiniz, evet sizofreninin nedeni bilinmedigi icin verilen ilaclar etkileri baskilamak uzerine ancak yan etkileri de konusmak lazim, ayrica sizofreni cok uzun bir derya, kimsenin henuz bilemedigi ama herkesin hakkinda birseyler salladigi...

ilaclar safsata degil, saniyorum anlamadiniz yada ben derdimi anlatamadim.

Saati 100$ olan psikiyatr`a gidiyorsunuz adam size kasedini dinletiyor, dinlettigi de FREUD`un deli sacmasi seks hikayeleri... Nitekim sorunla ilgisi olmadigi icin careye de bir katkisi olmuyor...

psikiyatri manipulasyona cok acik bir bilim...

burada manipule edilen beyin, bagirsak veya mide degil, bilmem anlatabildim mi ?

"mide ile beyni ayni kefeye nasil koyuyorsunuz ?" siz nasıl bu kadar birbirinden ayrı olarak düşünebiliyorsunuz? fonksiyon olarak elbette çok farklılar. ama vücuttaki organların genel olarak işlev görme prensipleri aynıdır. yani kendi içinde bir dengeleri vardır, mesela karşıt iş yapan birden fazla madde bulunur, bunlar dengeli artıp azalır ki düzgün çalışsın. verdiğim örneklerin bu konuyu yeterince açıkladığını düşünüyorum; yeni örnek vermiyorum o yüzden.

ilaç bitince tekrar depresyona giriyorlar diye mi düşünüyorsunuz? hayır, çoğu iyileşiyor. daha sonra tekrarlayabildiği ya da düzelmediği de oluyor ama tıbbın doğası bu, her ilaç herkeste aynı etki etmez. bu başka hastalıklar için de böyledir.

şizofreni hakkında "sallamak" demişsiniz de, evet toplum içinde hakkında çok şey sallanabilir ama bilim adamlarının söylediklerinin de mi sallama? toplumun değil bilimsel çevrelerin söylediklerinden bahsediyoruz ve her ne söyleniyorsa araştırmalar sonucu söyleniyor. henüz her şeyinin keşfedilmemiş olması genel gerçekleri değiştirmez. bugün her şeyi bilinen hastalıklar 30 yıl önce sırdı, ama o zaman da işe yarayan tedaviler yapılabiliyordu. bugünki kadar optimal olmasa da..
                        keşke yan etkisi olmayan ilaçlar türetilse, şu an mümkün olsa yaparlardı emin ol, firmaların zenginliği 2'ye katlanırdı. ama bir kişi tedavi olmak istediğinde bazı riskleri göze alması gerekiyor. bu ameliyat için de böyledir, masada kalma ihtimali her zaman vardır. bu riski almak istemeyen kişi tedaviyi kabul etmez.

şimdi tartıştığımız şeyin ilaç olmadığını, terapi olduğunu söylüyorsunuz ama ilaçları tartışıyorduk hatırlatayım

bu tartıştığımız her şey bilimin doğası aslında. newton fiziğin babası sayılır, ama o ne bulduysa einstein tersini buldu (: ama bugün newton'un fiziğe katkısı inkar edilemez. daha çeşitli örnekler de var. sadece psikiyatri için değil, bugün antibiyotikle tedavi edilen ülser için eskiden insanların midesi alınıyordu. bilim gelişen bir süreç ve bu süreç için de yanlışları da oluyor, bu risklerden kaçınmak için bütün tedavileri aşıları reddetmek lazım. sadece psikiyatriye yüklenmek yanlış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                          Aslında bütün sayılarda da öyle. Bir'i çekersen geriye ne kalır...?
                          Bizde sıfırın küsüratları ve Bir olmadan ne işe yarar Sıfır..
                          Last edited by handakiyolcu; 02-02-2012, 11:58 PM.
                          Tohum saç bitmezse toprak utansın...

Yorum

"mide ile beyni ayni kefeye nasil koyuyorsunuz ?" siz nasıl bu kadar birbirinden ayrı olarak düşünebiliyorsunuz? fonksiyon olarak elbette çok farklılar. ama vücuttaki organların genel olarak işlev görme prensipleri aynıdır. yani kendi içinde bir dengeleri vardır, mesela karşıt iş yapan birden fazla madde bulunur, bunlar dengeli artıp azalır ki düzgün çalışsın. verdiğim örneklerin bu konuyu yeterince açıkladığını düşünüyorum; yeni örnek vermiyorum o yüzden.

ilaç bitince tekrar depresyona giriyorlar diye mi düşünüyorsunuz? hayır, çoğu iyileşiyor. daha sonra tekrarlayabildiği ya da düzelmediği de oluyor ama tıbbın doğası bu, her ilaç herkeste aynı etki etmez. bu başka hastalıklar için de böyledir.

şizofreni hakkında "sallamak" demişsiniz de, evet toplum içinde hakkında çok şey sallanabilir ama bilim adamlarının söylediklerinin de mi sallama? toplumun değil bilimsel çevrelerin söylediklerinden bahsediyoruz ve her ne söyleniyorsa araştırmalar sonucu söyleniyor. henüz her şeyinin keşfedilmemiş olması genel gerçekleri değiştirmez. bugün her şeyi bilinen hastalıklar 30 yıl önce sırdı, ama o zaman da işe yarayan tedaviler yapılabiliyordu. bugünki kadar optimal olmasa da..
                            keşke yan etkisi olmayan ilaçlar türetilse, şu an mümkün olsa yaparlardı emin ol, firmaların zenginliği 2'ye katlanırdı. ama bir kişi tedavi olmak istediğinde bazı riskleri göze alması gerekiyor. bu ameliyat için de böyledir, masada kalma ihtimali her zaman vardır. bu riski almak istemeyen kişi tedaviyi kabul etmez.

şimdi tartıştığımız şeyin ilaç olmadığını, terapi olduğunu söylüyorsunuz ama ilaçları tartışıyorduk hatırlatayım

bu tartıştığımız her şey bilimin doğası aslında. newton fiziğin babası sayılır, ama o ne bulduysa einstein tersini buldu (: ama bugün newton'un fiziğe katkısı inkar edilemez. daha çeşitli örnekler de var. sadece psikiyatri için değil, bugün antibiyotikle tedavi edilen ülser için eskiden insanların midesi alınıyordu. bilim gelişen bir süreç ve bu süreç için de yanlışları da oluyor, bu risklerden kaçınmak için bütün tedavileri aşıları reddetmek lazım. sadece psikiyatriye yüklenmek yanlış.

Hala ayni seyi yapiyorsunuz israrla, anlamak mi istemiyorsunuz acaba... Elinizi, kolunuzu keserler, deney yaparlar, tamam ama beyniniz ustunde deney yapilirsa (ki o birbirinden cesitli cogu hastaligin etkilerini baskilama amacli ilaclarla) bu geri donusu asla olmayacak bir surecin baslangici. Gelisim ve degisimin oldugunu reddetmiyorum ama bence burada harcanan hayatlar oluyor, tipki hatali yapilan ameliyatlar gibi...

Bir adamin bobrek nakline ihtiyaci varsa, olmazsa olecekse ona ameliyat sarttir ama midesi bozulmus birisinin midesini alirsaniz is farkli olur, psikiyatride cogu zaman da yapilan bu, ayrica ilacla depresyon falan iyilesmiyor Hikaye o.

Beyindeki eksikleri ilacla tamamla, ya ilacin etkisi cekilince basa don yada omur boyu yan etkisi olan binbir cesit ilac kullan cunku her ilacin etkisi bitince yenisi veya daha yuksek dozajli olani gelir psikiyatride temel olan dozajdir, yukle babam yukle iyi gelmedi mi degistir ilaci, az mi geldi arttir dozaji, hasta oldu ??? ee napalim, gelisirken olacak o kadar hata, hadi oradan... Kendin yutsana onlari...

tartistigimiz sey ilac olmasa bile, terapiler de bir cesit ilactir (Sonucta terapi olmadi mi ilaca geciliyor ), ayrica saatine 100$ alinan birsey ilacin da otesinde etki birakmalidir, bana gidip freud dinletirsen, icimde senin agzinla burnunu yer degistirme etkisi disinda hicbirsey birakmazsin.

Demek ki neymis daha once ulser icin midesi alinanlarin hayati karartilmis...

Demek ki neymis "Ilk yere dusen sen olmamaliymissin"

Tabi durum felaket degilse

hicbir secenek kalmadiysa tabi ki frankenstein olma pahasina kabul edersin ama oraya gelene kadar icindeki ofkeyi pozitif olarak kullanabilir ve kendini bu basa donen sarmalin icinden cekip cikarabilirsin, insan insana muhtactir ama insanlarin bir kismi cok kaypaktir, bulunduklari mevkileri ve makamlari cok iyi kullanirlar, kendi cikarlari icin

hastalar da manipulasyona cok aciktir, ozellikle psikiyatrik hastalar.
                            Last edited by defiance; 02-02-2012, 09:01 PM.

Yorum

Hala ayni seyi yapiyorsunuz israrla, anlamak mi istemiyorsunuz acaba... Elinizi, kolunuzu keserler, deney yaparlar, tamam ama beyniniz ustunde deney yapilirsa (ki o birbirinden cesitli cogu hastaligin etkilerini baskilama amacli ilaclarla) bu geri donusu asla olmayacak bir surecin baslangici. Gelisim ve degisimin oldugunu reddetmiyorum ama bence burada harcanan hayatlar oluyor, tipki hatali yapilan ameliyatlar gibi.

deney olarak elini kolunu kesmek? bunun etik olarak beynin etkilenmesinden bir farkı yok. harcanan hayatlar malesef var, bunun bir çözümü olsaydı emin ol uygulanırdı. ama ister beyin için ister böbrek için olsun; bir ilaç nasıl üretilir biliyor musun? önce laboratuar şartlarında ve denek hayvanlarında uygulanır. eğer bir sorun yoksa insanlara geçilir. önce sağlıklı, sonra hasta grubundan oluşan gönüllü denekler üzerine uygulanır. (ne kadar gönüllüler bilinmez, para karşılığı vs. yapılıyor, burası da ayrı bir tartışma konusu) eğer hiç bir sorun yoksa piyasaya sürülür. kısa vadeli etkiler deneyler sayesinde öngörülebilir, çoğu zaman ilaçlar yararlı olur, ama bazen uzun vadede ilaçların ciddi zararları olduğu görülür ve ilaç toplatılır. yeni çıkan ilaçlara bu yüzden temkinli yaklaşmayı savunabilirsiniz anlarım. ama siz genel bahsediyorsunuz.

Bir adamin bobrek nakline ihtiyaci varsa, olmazsa olecekse ona ameliyat sarttir ama midesi bozulmus birisinin midesini alirsaniz is farkli olur, psikiyatride cogu zaman da yapilan bu, ayrica ilacla depresyon falan iyilesmiyor Hikaye o.
                              midesi kanserse o da alınır; kanser mi değil mi ayrım yapılamıyorsa o da alınır. bunların içinde bazıları kanser , bazıları değildi; fakat bu ayrım ameliyat öncesi mümkün olmadığına göre siz farklı olarak ne önerirsiniz? "sağlam midelere yazık oluyor alınmamalı" diyorsunuz, tek fark branş dahiliye değil de psikiyatri. siz kaç depresyon hastasını takip ederek iyileşmediklerine kanaat getirdiniz?

Beyindeki eksikleri ilacla tamamla, ya ilacin etkisi cekilince basa don yada omur boyu yan etkisi olan binbir cesit ilac kullan cunku her ilacin etkisi bitince yenisi veya daha yuksek dozajli olani gelir psikiyatride temel olan dozajdir, yukle babam yukle iyi gelmedi mi degistir ilaci, az mi geldi arttir dozaji, hasta oldu ??? ee napalim, gelisirken olacak o kadar hata, hadi oradan... Kendin yutsana onlari... ilaç yetmediğinde doz artırımı ya da ilacın değiştirilmesi başka branşlarda da aynen geçerli, ama siz psikiyatriyi bilim dalı olarak göremediğiniz için bunu sallamasyon zannediyorunuz. hastalığı olan psikiyatristlerin o ilaçları kullandığına ben çok şahit oldum, siz nasıl bu kanıya vardınız?

tartistigimiz sey ilac olmasa bile, terapiler de bir cesit ilactir (Sonucta terapi olmadi mi ilaca geciliyor ), ayrica saatine 100$ alinan birsey ilacin da otesinde etki birakmalidir, bana gidip freud dinletirsen, icimde senin agzinla burnunu yer degistirme etkisi disinda hicbirsey birakmazsin.

hayır tartıştığımız şey ilaçtı terapiler konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için o tartışmaya girmedim zaten.

Demek ki neymis daha once ulser icin midesi alinanlarin hayati karartilmis...

bende sana onu diyorum işte, bu risk her branşta var, sen sadece psikiyatriye değil, bütün branşların tedavilerine karşı çıkmalısın.

Demek ki neymis "Ilk yere dusen sen olmamaliymissin"

Tabi durum felaket degilse

hicbir secenek kalmadiysa tabi ki frankenstein olma pahasina kabul edersin ama oraya gelene kadar icindeki ofkeyi pozitif olarak kullanabilir ve kendini bu basa donen sarmalin icinden cekip cikarabilirsin, insan insana muhtactir ama insanlarin bir kismi cok kaypaktir, bulunduklari mevkileri ve makamlari cok iyi kullanirlar, kendi cikarlari icin

hastalar da manipulasyona cok aciktir, ozellikle psikiyatrik hastalar.

sizinle farklı bakış açısına sahibiz. siz psikiyatrinin organik nedenleri olabileceğini reddediyorsunuz, bunu yaparken sağlam bir dayanak da göstermiyorsunuz. ben size kanıtlanmış şeylerden bahsediyorum. şu an teori düzeyinde olan gelişmelerden zaten bahsetmiyorum, bilimin de yanılma payı olduğunu düşünerek. fakat siz bu görüş ayrılığını ısrarla "anlamama" ya bağlamaya çalışıyorsunuz. illa ki buna bağlayacaksanız, önce kendinizi sorgulayın, "acaba ben anladım mı" diye. tartışma üslubunuz giderek bozulduğu için burda sonlandırmayı öneriyorum. cevap hakkı doğuracak bir şey yazmazsanız, benden bu kadar. iyi akşamlar.

Yorum

sizinle farklı bakış açısına sahibiz. siz psikiyatrinin organik nedenleri olabileceğini reddediyorsunuz, bunu yaparken sağlam bir dayanak da göstermiyorsunuz. ben size kanıtlanmış şeylerden bahsediyorum. şu an teori düzeyinde olan gelişmelerden zaten bahsetmiyorum, bilimin de yanılma payı olduğunu düşünerek. fakat siz bu görüş ayrılığını ısrarla "anlamama" ya bağlamaya çalışıyorsunuz. illa ki buna bağlayacaksanız, önce kendinizi sorgulayın, "acaba ben anladım mı" diye. tartışma üslubunuz giderek bozulduğu için burda sonlandırmayı öneriyorum. cevap hakkı doğuracak bir şey yazmazsanız, benden bu kadar. iyi akşamlar.
                                Cevap hakki dogacak sey yazarim yazmam, size sormayacagim ne yazacagimi, cevap verip vermemek de elinizde, sizinle ayni seyi dusunmek zorunda da degilim, benim gordugum bana yetiyor, gidin guvenin o zaman psikiyatrlariniza tedavi olursunuz belki, belki de delirirsiniz, ikisi de aslina bakarsaniz umrumda degil

1 _ Terapi dediginiz sey ilactan once gelir, eger yeterli olmazsa da pesinden ilac gelir, bunu bilmek icin de psikiyatr olmaya da gerek yok, ben terapist falan degilim, inceliklerini biliyorum da demedim ama verdigim ornegi gordum.

2_ "bende sana onu diyorum işte, bu risk her branşta var, sen sadece psikiyatriye değil, bütün branşların tedavilerine karşı çıkmalısın. " Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin %20`sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ?

3_ ilaç yetmediğinde doz artırımı ya da ilacın değiştirilmesi başka branşlarda da aynen geçerli, ama siz psikiyatriyi bilim dalı olarak göremediğiniz için bunu sallamasyon zannediyorunuz. hastalığı olan psikiyatristlerin o ilaçları kullandığına ben çok şahit oldum, siz nasıl bu kanıya vardınız?

Yazdigimdan psikiyatriyi bilim dali olarak gormedigimi nereden cikardiniz, gayet de guzel bir dal, iyi para var, bedava, insanlara yuttura yuttura ilaclari, guzel bir dal Saka bir yana, ben psikiyatr ve psikologlara guvenmiyorum, asil mesele bilim dalindan cok uygulayanlarda.

4_ midesi kanserse o da alınır; kanser mi değil mi ayrım yapılamıyorsa o da alınır. bunların içinde bazıları kanser , bazıları değildi; fakat bu ayrım ameliyat öncesi mümkün olmadığına göre siz farklı olarak ne önerirsiniz? "sağlam midelere yazık oluyor alınmamalı" diyorsunuz, tek fark branş dahiliye değil de psikiyatri. siz kaç depresyon hastasını takip ederek iyileşmediklerine kanaat getirdiniz?

Ulser olanlarin midesinin alindigindan bahsetmistiniz, ulserle kanser ayni sey degil, kanserin ne oldugunu biliyorum, ornegini de gordum, yazarken okuyun bence yazdiklariniz

Ulser olanlarin neden ilk baslarda midesi alinmis, cunku yeteri kadar deneyememisler, ah canlarim ...

5_ deney olarak elini kolunu kesmek? bunun etik olarak beynin etkilenmesinden bir farkı yok. harcanan hayatlar malesef var, bunun bir çözümü olsaydı emin ol uygulanırdı. ama ister beyin için ister böbrek için olsun; bir ilaç nasıl üretilir biliyor musun? önce laboratuar şartlarında ve denek hayvanlarında uygulanır. eğer bir sorun yoksa insanlara geçilir. önce sağlıklı, sonra hasta grubundan oluşan gönüllü denekler üzerine uygulanır. (ne kadar gönüllüler bilinmez, para karşılığı vs. yapılıyor, burası da ayrı bir tartışma konusu) eğer hiç bir sorun yoksa piyasaya sürülür. kısa vadeli etkiler deneyler sayesinde öngörülebilir, çoğu zaman ilaçlar yararlı olur, ama bazen uzun vadede ilaçların ciddi zararları olduğu görülür ve ilaç toplatılır. yeni çıkan ilaçlara bu yüzden temkinli yaklaşmayı savunabilirsiniz anlarım. ama siz genel bahsediyorsunuz.

Su cok deneyler yapiliyor herseyi deniyorlar hayvanlarda insanlarda oyle cikiyor olmazsa da toplatiyor meselesine gelince, o gonullu denek olayi bile basli baslina bir felaket 1000$ icin millet ne oldugu belli olmayan ilaclari iciyor, her sene FDA piyasadan bir suru ilaci topluyor, ilac firmalari ise hep yeni ilaclar cikarmakla mesgul bunlari da hastalara vermesi gerekenler var ama oyle dimi ?

neden tas konulsun ki onlerine, denek te yaparim kariyer de

yapin bakalim.

Yorum

İşleniyor...
                                X