Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olmayan birseye nasil inaniyoruz ? Ya gercekten yoksa ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
    Cevap hakki dogacak sey yazarim yazmam, size sormayacagim ne yazacagimi, cevap verip vermemek de elinizde, sizinle ayni seyi dusunmek zorunda da degilim, benim gordugum bana yetiyor, gidin guvenin o zaman psikiyatrlariniza tedavi olursunuz belki, belki de delirirsiniz, ikisi de aslina bakarsaniz umrumda degil

1 _ Terapi dediginiz sey ilactan once gelir, eger yeterli olmazsa da pesinden ilac gelir, bunu bilmek icin de psikiyatr olmaya da gerek yok, ben terapist falan degilim, inceliklerini biliyorum da demedim ama verdigim ornegi gordum.

2_ "bende sana onu diyorum işte, bu risk her branşta var, sen sadece psikiyatriye değil, bütün branşların tedavilerine karşı çıkmalısın. " Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin `sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ?

3_ ilaç yetmediğinde doz artırımı ya da ilacın değiştirilmesi başka branşlarda da aynen geçerli, ama siz psikiyatriyi bilim dalı olarak göremediğiniz için bunu sallamasyon zannediyorunuz. hastalığı olan psikiyatristlerin o ilaçları kullandığına ben çok şahit oldum, siz nasıl bu kanıya vardınız?

Yazdigimdan psikiyatriyi bilim dali olarak gormedigimi nereden cikardiniz, gayet de guzel bir dal, iyi para var, bedava, insanlara yuttura yuttura ilaclari, guzel bir dal Saka bir yana, ben psikiyatr ve psikologlara guvenmiyorum, asil mesele bilim dalindan cok uygulayanlarda.

4_ midesi kanserse o da alınır; kanser mi değil mi ayrım yapılamıyorsa o da alınır. bunların içinde bazıları kanser , bazıları değildi; fakat bu ayrım ameliyat öncesi mümkün olmadığına göre siz farklı olarak ne önerirsiniz? "sağlam midelere yazık oluyor alınmamalı" diyorsunuz, tek fark branş dahiliye değil de psikiyatri. siz kaç depresyon hastasını takip ederek iyileşmediklerine kanaat getirdiniz?

Ulser olanlarin midesinin alindigindan bahsetmistiniz, ulserle kanser ayni sey degil, kanserin ne oldugunu biliyorum, ornegini de gordum, yazarken okuyun bence yazdiklariniz

Ulser olanlarin neden ilk baslarda midesi alinmis, cunku yeteri kadar deneyememisler, ah canlarim ...

5_ deney olarak elini kolunu kesmek? bunun etik olarak beynin etkilenmesinden bir farkı yok. harcanan hayatlar malesef var, bunun bir çözümü olsaydı emin ol uygulanırdı. ama ister beyin için ister böbrek için olsun; bir ilaç nasıl üretilir biliyor musun? önce laboratuar şartlarında ve denek hayvanlarında uygulanır. eğer bir sorun yoksa insanlara geçilir. önce sağlıklı, sonra hasta grubundan oluşan gönüllü denekler üzerine uygulanır. (ne kadar gönüllüler bilinmez, para karşılığı vs. yapılıyor, burası da ayrı bir tartışma konusu) eğer hiç bir sorun yoksa piyasaya sürülür. kısa vadeli etkiler deneyler sayesinde öngörülebilir, çoğu zaman ilaçlar yararlı olur, ama bazen uzun vadede ilaçların ciddi zararları olduğu görülür ve ilaç toplatılır. yeni çıkan ilaçlara bu yüzden temkinli yaklaşmayı savunabilirsiniz anlarım. ama siz genel bahsediyorsunuz.

Su cok deneyler yapiliyor herseyi deniyorlar hayvanlarda insanlarda oyle cikiyor olmazsa da toplatiyor meselesine gelince, o gonullu denek olayi bile basli baslina bir felaket 1000$ icin millet ne oldugu belli olmayan ilaclari iciyor, her sene FDA piyasadan bir suru ilaci topluyor, ilac firmalari ise hep yeni ilaclar cikarmakla mesgul bunlari da hastalara vermesi gerekenler var ama oyle dimi ?

neden tas konulsun ki onlerine, denek te yaparim kariyer de

yapin bakalim.
    öncelikle şunu söyleyeyim, " eğer cevap hakkı doğacak bir şey yazmazsanız benden bu kadar" demek istedim; yani sonra cevap yazmama ihtimalim olduğu için nezaket gereği belirttim. sizse nezaketten uzakta saldırganlığa yakın bir yere geçmişsiniz, bu yüzden anlamamanız doğal. zaten öngörülebilir bir şeydi, giderek bozuluyor tartışma üslubunuz; aynı fikirde değiliz diye saldırganlaşan sizsiniz, "aynı fikirde olmak zorunda değilim" demeniz komik olmuş.

"1 _ Terapi dediginiz sey ilactan once gelir, eger yeterli olmazsa da pesinden ilac gelir, bunu bilmek icin de psikiyatr olmaya da gerek yok, ben terapist falan degilim, inceliklerini biliyorum da demedim ama verdigim ornegi gordum."

ne ilgisi var? şu cümleyi kurmuşsun ya , muhtemelen terapiyle ilgili senden çok şey biliyorumdur, yine de yeterli düzeyde görmediğim için bu konuyu tartışmıyorum.

"Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin %20`sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ? "

bunu ilk mesajlarımda açıkladım.

"
    Yazdigimdan psikiyatriyi bilim dali olarak gormedigimi nereden cikardiniz, gayet de guzel bir dal, iyi para var, bedava, insanlara yuttura yuttura ilaclari, guzel bir dal Saka bir yana, ben psikiyatr ve psikologlara guvenmiyorum, asil mesele bilim dalindan cok uygulayanlarda."

bu ayrı bir konu, ama bir cerrahın güvenilirliği ile psikiyatristin güvenilirliği arasında fark yoktur. çoğunluğu mesleğinde iyidir, bir kısmı kötüye kullanır. gereksiz yere ameliyat yapan cerrahlar da var. buna cevap vermiyorsunuz ama yine soruyorum, neden cerrahlar için de aynı tepkiyi göstermiyorsunuz? "apandisit olmuşsun acil ameliyata almalıyız" dediklerinde de karşı çıkılması gerektiğini neden savunmuyorsun?

"
    Ulser olanlarin midesinin alindigindan bahsetmistiniz, ulserle kanser ayni sey degil, kanserin ne oldugunu biliyorum, ornegini de gordum, yazarken okuyun bence yazdiklariniz

Ulser olanlarin neden ilk baslarda midesi alinmis, cunku yeteri kadar deneyememisler, ah canlarim ..."

kanser olan ayrı, alınır zaten. ama kanser mi değil mi ayrımı yapılamamışlardan bahsettim dikkat edersen. örneğin %20'si kanser çıkacak, % 80'i harcadılar değil mi? şizofreni tedavisi alan hastaların bazılarında yan etki oluyor diye karşı çıkıyorsun da buna niye karşı çıkmıyorsun?

"
    Su cok deneyler yapiliyor herseyi deniyorlar hayvanlarda insanlarda oyle cikiyor olmazsa da toplatiyor meselesine gelince, o gonullu denek olayi bile basli baslina bir felaket 1000$ icin millet ne oldugu belli olmayan ilaclari iciyor, her sene FDA piyasadan bir suru ilaci topluyor, ilac firmalari ise hep yeni ilaclar cikarmakla mesgul bunlari da hastalara vermesi gerekenler var ama oyle dimi ?

yapin bakalim."

haha hala aynı şey. e tamam işte bu bahsettiğin bir antibiyotikler için de geçerli, ve onların da ciddi yan etkileri olabiliyor; niye sadece psikiyatrik ilaçlara taktın?
    penisilin de bulunduğunda yeni ilaç olarak verildi hastalara. şimdi o penisilinle her gün kaç hayat kurtarılıyor.. senin mantığına göre ilaç diye bir şey çıkarılmaması lazım. "ölümcülse" çıkarılsın diyorsun da, bipolar bozukluk da, depresyon da ölümcüldür. birinde riskli davranış birinde intihar artar. dünyadaki intiharların yarısının sebebi depresyon. "gönüllü" olayı ise ayrı bir tartışma, genel toplumdan bahsediyoruz.

Yorum

fincan deniz görmemiş birine denizi anlatamassın ki, arkadaşın temelde inanmadığı yada koşullandığı inanmamakta kendini zorladığı cok şey var. aslında onları inceleyip gözlemleyip nedenine inilmeli...tüm yorumları okumadm ama okuduğum kadarıyla bunları söylediğini sanıyorum.
      "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
        öncelikle şunu söyleyeyim, " eğer cevap hakkı doğacak bir şey yazmazsanız benden bu kadar" demek istedim; yani sonra cevap yazmama ihtimalim olduğu için nezaket gereği belirttim. sizse nezaketten uzakta saldırganlığa yakın bir yere geçmişsiniz, bu yüzden anlamamanız doğal. zaten öngörülebilir bir şeydi, giderek bozuluyor tartışma üslubunuz; aynı fikirde değiliz diye saldırganlaşan sizsiniz, "aynı fikirde olmak zorunda değilim" demeniz komik olmuş.

"1 _ Terapi dediginiz sey ilactan once gelir, eger yeterli olmazsa da pesinden ilac gelir, bunu bilmek icin de psikiyatr olmaya da gerek yok, ben terapist falan degilim, inceliklerini biliyorum da demedim ama verdigim ornegi gordum."

ne ilgisi var? şu cümleyi kurmuşsun ya , muhtemelen terapiyle ilgili senden çok şey biliyorumdur, yine de yeterli düzeyde görmediğim için bu konuyu tartışmıyorum.

"Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin %20`sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ? "

"
        Yazdigimdan psikiyatriyi bilim dali olarak gormedigimi nereden cikardiniz, gayet de guzel bir dal, iyi para var, bedava, insanlara yuttura yuttura ilaclari, guzel bir dal Saka bir yana, ben psikiyatr ve psikologlara guvenmiyorum, asil mesele bilim dalindan cok uygulayanlarda."

bu ayrı bir konu, ama bir cerrahın güvenilirliği ile psikiyatristin güvenilirliği arasında fark yoktur. çoğunluğu mesleğinde iyidir, bir kısmı kötüye kullanır. gereksiz yere ameliyat yapan cerrahlar da var. buna cevap vermiyorsunuz ama yine soruyorum, neden cerrahlar için de aynı tepkiyi göstermiyorsunuz? "apandisit olmuşsun acil ameliyata almalıyız" dediklerinde de karşı çıkılması gerektiğini neden savunmuyorsun?

"

Ulser olanlarin neden ilk baslarda midesi alinmis, cunku yeteri kadar deneyememisler, ah canlarim ..."

kanser olan ayrı, alınır zaten. ama kanser mi değil mi ayrımı yapılamamışlardan bahsettim dikkat edersen. örneğin %20'si kanser çıkacak, % 80'i harcadılar değil mi? şizofreni tedavisi alan hastaların bazılarında yan etki oluyor diye karşı çıkıyorsun da buna niye karşı çıkmıyorsun?

"

yapin bakalim."

haha hala aynı şey. e tamam işte bu bahsettiğin bir antibiyotikler için de geçerli, ve onların da ciddi yan etkileri olabiliyor; niye sadece psikiyatrik ilaçlara taktın?
        penisilin de bulunduğunda yeni ilaç olarak verildi hastalara. şimdi o penisilinle her gün kaç hayat kurtarılıyor.. senin mantığına göre ilaç diye bir şey çıkarılmaması lazım. "ölümcülse" çıkarılsın diyorsun da, bipolar bozukluk da, depresyon da ölümcüldür. birinde riskli davranış birinde intihar artar. dünyadaki intiharların yarısının sebebi depresyon. "gönüllü" olayı ise ayrı bir tartışma, genel toplumdan bahsediyoruz.
        Laf ebesi olmak zor zanaat ancak " eğer cevap hakkı doğacak bir şey yazmazsanız benden bu kadar" bu cumle sen yazmasan bende yazmam manasina gelir, sus bende susayim anlaminda, saldirgan oldugumu sanmiyorum, sadece agresif (tatli-sert) karsilik veriyorum

Sizin soylemenizle ben yazmayi birakacak degilim, sabaha kadar soyleyin isterseniz ama uykum degerli.

1 _ http://psychcentral.com/lib/2008/dep...ation-or-both/ ingilizceniz yeterli ise okuyabilirsiniz... Ilacla bile terapinin kullanilmasinin lazim oldugu belirtiliyor ama bazi hallerde ilacsiz sadece terapi de yetiyor bu noktada terapiyi yapan onemli cunku onun becerisi ve istegi sizi ilactan uzak tutabiliyor, nedense ilac vermeye daha meyilliler...

Yale psychiatrists (Wexler & Cicchetti, 1992 [50]) conducted a meta-analysis (a large, comprehensive review of the research literature). When dropout rate is considered with treatment success rates, pharmacotherapy alone is substantially worse than psychotherapy alone or the combined treatment.
        2_ "Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin %20`sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ? "

Aciklayamadiniz, deneye manipulatif deyip gectiniz o zaman tum deneyler manipulatif, hepsinin bir amaci var, laf ebeligi zor zanaat.

3_ "apandisit olmuşsun acil ameliyata almalıyız" dediginde kesin birsey soyluyordur, burada doktor hatasi olabilir amenna ama psikiyatride bu hata yapmanin rahatligi daha yuksektir, kimse sizi yanlis psikiyatrik tani koydunuz diye meslekten atmaz, ama apandisit diye bobregini alirsaniz, basiniz buyuk derde girer.

4_ Ulserle kanserin ne ilgisi var ? Ulser bakteriden olusuyor ayni bakteri bir ihtimalle (Ulser ilerlerse) mide kanserine yol acabiliyor, bunu simdilerde tedavi edebiliyorlar cunku gecmiste deneye deneye buldular (Pragmatik dusunce, hedefe giden her yol mubahtir)

5_ Insanlar cogu zaman depresyonla basa cikarlar, buyuk cogunlugu da intihar mintahar etmez, cok degerli biliminizin yardimi olmadan da hayatta kalinabilir, bir antibiyotikle bir psikotik ilac bir gibi gorunse de etkileri acisindan ayni degiller, antibiyotik sizi oldurebilir ama yanlis psikiyatrik tani veya ilac kullanimi sizi omrunuzun sonuna kadar surundurur... (Siz tedavi oldugunuzu sanirsiniz ama aslinda surunuyorsunuzdur).

laf ebeligi zor is.
        Last edited by defiance; 02-02-2012, 11:33 PM.
        so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: luthe View Post
          fincan deniz görmemiş birine denizi anlatamassın ki, arkadaşın temelde inanmadığı yada koşullandığı inanmamakta kendini zorladığı cok şey var. aslında onları inceleyip gözlemleyip nedenine inilmeli...tüm yorumları okumadm ama okuduğum kadarıyla bunları söylediğini sanıyorum.
          Gel inde goreyim, oyle soylemekle olmaz, gel gel

Yorum

yaşam programı farklıdır.benzer bir yazarı olarak bilmeniz gerekiyor.Onun işleyişi farklıdır.
            Siz şimdi şartlanmamışmısınız kendinizi bazı şeylere. Koşullandırdığınızı görüyorum ben. Gerçekleri sersekte sen inansanda buna yok bu değil dersiniz gibi sanıyorum.
            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

yaşam programı farklıdır.benzer bir yazarı olarak bilmeniz gerekiyor.Onun işleyişi farklıdır.
              Siz şimdi şartlanmamışmısınız kendinizi bazı şeylere. Koşullandırdığınızı görüyorum ben. Gerçekleri sersekte sen inansanda buna yok bu değil dersiniz gibi sanıyorum.
              Olabilir, neden olmasin, derinlere inmeden bilemezsiniz, inmek istermisiniz derinlere ? Sonra belki serine cikarsiniz ?

"Fazla inme derine cikarsin serine" derler inanirmisiniz, ben inanirim o yuzden belli bir mesafede kalirim

Yorum

Laf ebesi olmak zor zanaat ancak " eğer cevap hakkı doğacak bir şey yazmazsanız benden bu kadar" bu cumle sen yazmasan bende yazmam manasina gelir, sus bende susayim anlaminda, saldirgan oldugumu sanmiyorum, sadece agresif (tatli-sert) karsilik veriyorum

Sizin soylemenizle ben yazmayi birakacak degilim, sabaha kadar soyleyin isterseniz ama uykum degerli.

yahu cevap yazma sen sus ben de susayım diyecek olsam, aynı yazımda niye sana bir sürü soru cümlesi kullanayım? laf ebeliği değil, zor olan sana laf anlatmak. önyargıların ve haklı çıkamasam da haklı görüneyim kaygısıyla hareket ediyorsun çünkü. yine söylüyorum sana yazma diyor değilim, dön o yazıma bir daha bak. şimdi de "yazma desen de bırakacak değilim" dersin, tamam değilsin zaten, istediğin kadar yazarsın, forum burası bir rahat ol.

1 _ http://psychcentral.com/lib/2008/dep...ation-or-both/ ingilizceniz yeterli ise okuyabilirsiniz... Ilacla bile terapinin kullanilmasinin lazim oldugu belirtiliyor ama bazi hallerde ilacsiz sadece terapi de yetiyor bu noktada terapiyi yapan onemli cunku onun becerisi ve istegi sizi ilactan uzak tutabiliyor, nedense ilac vermeye daha meyilliler...

tamam sen terapiyi çok tartışmak istiyorsun ama tartışacak başka birini bulmalısın, çünkü burda zaten aynı fikirdeyiz.

2_ "Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin `sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ? "

Aciklayamadiniz, deneye manipulatif deyip gectiniz o zaman tum deneyler manipulatif, hepsinin bir amaci var, laf ebeligi zor zanaat.

tanının konma şekliyle alakalı olduğunu açıklamıştım ondan bahsediyorum, manipülatif deyip geçmek olarak algıladığınız şeyde de bir anlam var ama neyse artık, aynı şeyi kaç kere anlatayım..

3_ "apandisit olmuşsun acil ameliyata almalıyız" dediginde kesin birsey soyluyordur, burada doktor hatasi olabilir amenna ama psikiyatride bu hata yapmanin rahatligi daha yuksektir, kimse sizi yanlis psikiyatrik tani koydunuz diye meslekten atmaz, ama apandisit diye bobregini alirsaniz, basiniz buyuk derde girer.

apendisitken böbreğini almazlar merak etme, ama apendisit olmadığın halde apendisini alabilirler; kötü niyetliyse eğer. bunu da böyle saptırdın ya, yok yok sen cevap vermiş ol da içeriği önemli değil, zihniyet bu herhalde.
                4_ Ulserle kanserin ne ilgisi var ? Ulser bakteriden olusuyor ayni bakteri bir ihtimalle (Ulser ilerlerse) mide kanserine yol acabiliyor, bunu simdilerde tedavi edebiliyorlar cunku gecmiste deneye deneye buldular (Pragmatik dusunce, hedefe giden her yol mubahtir)

burda da bilmeden çok biliyormuş gibi konuştuğunu gösterdin tekrardan. o bakterinin bulunması ameliyat ede ede değil, farklı çalışmalarla elde edildi. bunları onaylamıyorsan, ülser olduğunda ilaçları kullanma. ya da başka herhangi bir hastalık.

5_ Insanlar cogu zaman depresyonla basa cikarlar, buyuk cogunlugu da intihar mintahar etmez, cok degerli biliminizin yardimi olmadan da hayatta kalinabilir, bir antibiyotikle bir psikotik ilac bir gibi gorunse de etkileri acisindan ayni degiller, antibiyotik sizi oldurebilir ama yanlis psikiyatrik tani veya ilac kullanimi sizi omrunuzun sonuna kadar surundurur... (Siz tedavi oldugunuzu sanirsiniz ama aslinda surunuyorsunuzdur).

intihar mintihar etmez di mi? en kolayı bilmeden konuşmak, kafana göre salla gitsin yani. neyse gerçekler ortada, intiharların % 50'si depresyon kaynaklı. ömrünün sonuna kadar sürünmek meselesi de aynı. bilmeyince konuşmak ne rahat.

laf ebeligi zor is.

farkındayız zorlandığının.
                on karakter.

Yorum

Olabilir, neden olmasin, derinlere inmeden bilemezsiniz, inmek istermisiniz derinlere ? Sonra belki serine cikarsiniz ?

"Fazla inme derine cikarsin serine" derler inanirmisiniz, ben inanirim o yuzden belli bir mesafede kalirim
                  Defiance önce senin bazı önyargılarını kırarak işe başladık işte: )) bunun farkında değilmisin? Bilime inanırmısınız? ne oranda inanırsınız?

Yorum

başlıktaki yazısıyla çelişiyor. belki bir gün farkeder.

Yorum

on karakter.
                      Hehehe,

1_ Forumlarda, cevap hakki dogacak sey yazmazsan bende yazmam diye birsey denildigini ilk defa gordum, yanina birini daha alinca beni aklin sira alt edecegini mi dusunuyorsun

2_ tamam sen terapiyi çok tartışmak istiyorsun ama tartışacak başka birini bulmalısın, çünkü burda zaten aynı fikirdeyiz. (Bir onceki mesajinda yanlis soyledigimi soyluyordun) hahahah bir anda ayni fikire geldik

3_ tanının konma şekliyle alakalı olduğunu açıklamıştım ondan bahsediyorum, manipülatif deyip geçmek olarak algıladığınız şeyde de bir anlam var ama neyse artık, aynı şeyi kaç kere anlatayım..

Anlatamadin ki birseyi, deneyi kendince gecersiz sayip ustunden yorumlar urettin...

4_ apendisitken böbreğini almazlar merak etme, ama apendisit olmadığın halde apendisini alabilirler; kötü niyetliyse eğer. bunu da böyle saptırdın ya, yok yok sen cevap vermiş ol da içeriği önemli değil, zihniyet bu herhalde.

O senin yapacagin is, ben ne dedigimi iyi biliyorum.

5_ burda da bilmeden çok biliyormuş gibi konuştuğunu gösterdin tekrardan. o bakterinin bulunması ameliyat ede ede değil, farklı çalışmalarla elde edildi. bunları onaylamıyorsan, ülser olduğunda ilaçları kullanma. ya da başka herhangi bir hastalık.

Ameliyat nedeni bakteri mi dedim ben ? Calismalar yapilmadi mi dedim, bana ulserlilerin midesi alniyordu eskiden diyen kimdi, o gune kadar alinanlar niye alindi, cunku bu calismalar deneniyordu... Denene kadar bilmedikleri birsey yuzunden milletin midesini aldilar, ama size gore mutlak dogru da bu Komik...

6_ Arastirma mi, ne arastirmasi, desteksiz sallama arastirmasi mi ? Ne %50`si yahu ? Atmayin...

http://mentalhealth.about.com/cs/dep...iciderates.htm

"December, 2000 - A Mayo Clinic study published in the December issue of the American Journal of Psychiatry debunks the commonly held notion that about 15 percent of people diagnosed with depression will commit suicide. After analyzing 100 suicide studies conducted over the past 30 years, Mayo Clinic researchers concluded that a more accurate suicide rate for patients with depression is 2 to 9 percent. "
                      10 yilda %35 artis mi olmus (Hatta %41-48), sakamisiniz siz ?

7_ kimin laf ebesi oldugu ortada...

Defiance önce senin bazı önyargılarını kırarak işe başladık işte: )) bunun farkında değilmisin? Bilime inanırmısınız? ne oranda inanırsınız?
                      Yancilik iyi birsey degildir, kendi soyleyeceginiz birsey varsa dinleyeyim.

başlıktaki yazısıyla çelişiyor. belki bir gün farkeder.
                      Kim neyle celisiyor, rakamlar yukarida.
                      Last edited by defiance; 03-02-2012, 12:33 AM.

Yorum

Hehehe,

1_ Forumlarda, cevap hakki dogacak sey yazmazsan bende yazmam diye birsey denildigini ilk defa gordum, yanina birini daha alinca beni aklin sira alt edecegini mi dusunuyorsun

o bir tekliftir, "cevap hakkım doğmadığı sürece sessiz kalacağım" gibi bir beyan hiç duymadıysan, şimdi öğrenmiş oldun. yanına birini almak nedir? forumda olduğumuzu unutuyorsun herhalde, tartışmalarda herkes istediği fikri belirtebilir. ama alt etmek filan demişsin ya zihniyetini iyice koydun ortaya. "aman alt olmayayım" kaygısındaki bir insana ne anlatsan boş.

2_ tamam sen terapiyi çok tartışmak istiyorsun ama tartışacak başka birini bulmalısın, çünkü burda zaten aynı fikirdeyiz. (Bir onceki mesajinda yanlis soyledigimi soyluyordun) hahahah bir anda ayni fikire geldik

al bakalım bir önceki mesajım aşağıda. yanlışsın mı demişim? o kadar genel geçer bir bilgiyi koymuşsun ki, biliyorum dediğin buysa senden çok şey biliyorumdur dedim ve yine tartışmadım.

"ne ilgisi var? şu cümleyi kurmuşsun ya , muhtemelen terapiyle ilgili senden çok şey biliyorumdur, yine de yeterli düzeyde görmediğim için bu konuyu tartışmıyorum. "

3_ tanının konma şekliyle alakalı olduğunu açıklamıştım ondan bahsediyorum, manipülatif deyip geçmek olarak algıladığınız şeyde de bir anlam var ama neyse artık, aynı şeyi kaç kere anlatayım..

Anlatamadin ki birseyi, deneyi kendince gecersiz sayip ustunden yorumlar urettin... deneyi geçersiz saymışım??? defiance ne yazdıysak burada duruyor, ona rağmen böyle diyorsun ya, tek derdin haklı görünmek, laf söylemiş olmak.

4_ apendisitken böbreğini almazlar merak etme, ama apendisit olmadığın halde apendisini alabilirler; kötü niyetliyse eğer. bunu da böyle saptırdın ya, yok yok sen cevap vermiş ol da içeriği önemli değil, zihniyet bu herhalde.

O senin yapacagin is, ben ne dedigimi iyi biliyorum.. ilköğretim seviyesine de indirdin muhabbeti ,"pışıık sensin o" deseydin

5_ burda da bilmeden çok biliyormuş gibi konuştuğunu gösterdin tekrardan. o bakterinin bulunması ameliyat ede ede değil, farklı çalışmalarla elde edildi. bunları onaylamıyorsan, ülser olduğunda ilaçları kullanma. ya da başka herhangi bir hastalık.

Ameliyat nedeni bakteri mi dedim ben ? Calismalar yapilmadi mi dedim, bana ulserlilerin midesi alniyordu eskiden diyen kimdi, o gune kadar alinanlar niye alindi, cunku bu calismalar deneniyordu... Denene kadar bilmedikleri birsey yuzunden milletin midesini aldilar, ama size gore mutlak dogru da bu Komik...

sürekli midesi ağrısından rahatsız olanlardan isteyenler kabul etti ameliyatı. bu bir deney çalışması değil tedaviydi, tedavi ediyor muydu? hem de süper, mide olmayınca ağrısı da olmuyordu elbette şimdi nedeni bulunmuşken tedavisi varken böyle bir şey yapılmaz. ama neye benziyor biliyor musun? belki ilerde kanserin ilaçla tedavisi bulunacak, o zaman da "eskiden kanser diye mideyi alıyorlarmış" diyecekler. fakat gördüğün gibi şu an ilaç tedavisi yetmiyor, kanser olsan mideni aldırmayacak mısın? "bilmediğiniz bi şey yüzünden midemi alamazsınız" mı diyeceksin? mutlak doğruları olan sensin, sana bilimsel tedavilerin değişebileceğini göstermek için o örneği veren benim zaten. mutlak doğru diye savunsam başka örnek verirdim.

6_ Arastirma mi, ne arastirmasi, desteksiz sallama arastirmasi mi ? Ne P`si yahu ? Atmayin...

http://mentalhealth.about.com/cs/dep...iciderates.htm

referans kitaplara girmiş olan değer benim söylediğimdir ve genel oranları verir. tek tek araştırmalara bakarsan sayısız araştırma var ve her birinde farklı oranlar bulunabilir. gerçeğe en yakın değer o araştırmaların meta analizi yapılarak elde edilir. yoksa % 70 bulan çalışma da vardır %10 bulan da.

10 yilda 5 artis mi olmus, sakamisiniz siz ?

7_ kimin laf ebesi oldugu ortada...

Yancilik iyi birsey degildir, kendi soyleyeceginiz birsey varsa dinleyeyim.

Kim neyle celisiyor, rakamlar yukarida.

lallalalallalayy

Yorum

lallalalallalayy
                          referans kitaplara girmiş olan değer benim söylediğimdir ve genel oranları verir. tek tek araştırmalara bakarsan sayısız araştırma var ve her birinde farklı oranlar bulunabilir. gerçeğe en yakın değer o araştırmaların meta analizi yapılarak elde edilir. yoksa % 70 bulan çalışma da vardır %10 bulan da.

puhahahahaha bu tartismanin bir yere gidecegi yok, sana oran gosteriyorum hala daha salliyorsun. Gostersene bana su %50 orani, ama 1920 yilindan kalma arastirma olmasin Komedisin biliyorsun degil mi

Nerde su senin referans kitaplarin yoksa hayal dunyanda mi ?

Edit: Gelir gecenin bir saati cevap yazar simdi hehehe
                          Last edited by defiance; 03-02-2012, 01:02 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: noWay
                            boşver bunları ...

içinde insan olan herşeyde hata,yanlış,kasıt gibi bir çok şey olabilir ... Doktor dediğimiz şey peygamber değil sonucta
                            Bravo yahu ama iste bosverdigimiz sey hayatimiz, oyle kolay olmuyor...

Yorum

puhahahahaha bu tartismanin bir yere gidecegi yok, sana oran gosteriyorum hala daha salliyorsun. Gostersene bana su %50 orani, ama 1920 yilindan kalma arastirma olmasin Komedisin biliyorsun degil mi

Nerde su senin referans kitaplarin yoksa hayal dunyanda mi ?

Edit: Gelir gecenin bir saati cevap yazar simdi hehehe
                              senin bilimsel araştırmalar hakkında bir fikrin var mı meta analizi ilk kez duyuyorsun anlaşılan. olur da akademik bir çevrede bulunursan şu kurduğun cümleleri kurma sakın, eğlence malzemesi olursun (:

http://www.afsp.org/index.cfm?fuseac...135c3a70de1fda

"Over 60 percent of all people who die by suicide suffer from major depression. If one includes alcoholics who are depressed, this figure rises to over 75 percent."

depression başlığına bakarsan ilk cümle bu. ikna olmazsan yine kaynak bulurum merak etme. hoş tüm kaynakları sersem yine inanmazsın ya da inanmamış gibi yaparsın. senin deyiminle alt olmayacaksın ya

Yorum

senin bilimsel araştırmalar hakkında bir fikrin var mı meta analizi ilk kez duyuyorsun anlaşılan. olur da akademik bir çevrede bulunursan şu kurduğun cümleleri kurma sakın, eğlence malzemesi olursun (:

http://www.afsp.org/index.cfm?fuseac...135c3a70de1fda

"Over 60 percent of all people who die by suicide suffer from major depression. If one includes alcoholics who are depressed, this figure rises to over 75 percent."

depression başlığına bakarsan ilk cümle bu. ikna olmazsan yine kaynak bulurum merak etme. hoş tüm kaynakları sersem yine inanmazsın ya da inanmamış gibi yaparsın. senin deyiminle alt olmayacaksın ya
                                Major depresyonla, depresyon ayni sey mi, salladikca batiyorsun akademik

Once burayi bir oku da major depresyon nedir ogren http://www.depressionplace.com/major_depression.html

Konuna iyi calis akademik

Klinik depresyonla, depresyon ayni sey degil, akademik
                                Last edited by defiance; 03-02-2012, 01:19 AM.

Yorum

İşleniyor...
                                X