Orjinal yazı sahibi: defiance
View Post
"1 _ Terapi dediginiz sey ilactan once gelir, eger yeterli olmazsa da pesinden ilac gelir, bunu bilmek icin de psikiyatr olmaya da gerek yok, ben terapist falan degilim, inceliklerini biliyorum da demedim ama verdigim ornegi gordum."
ne ilgisi var? şu cümleyi kurmuşsun ya , muhtemelen terapiyle ilgili senden çok şey biliyorumdur, yine de yeterli düzeyde görmediğim için bu konuyu tartışmıyorum.
"Bobrek hastasi sikayeti ile hastaneye giden hastalarin %20`sine sen hasta degilsin eve git dense, siz bu bransmidir nedir buna guvenirmisiniz ? "
bunu ilk mesajlarımda açıkladım.
"Yazdigimdan psikiyatriyi bilim dali olarak gormedigimi nereden cikardiniz, gayet de guzel bir dal, iyi para var, bedava, insanlara yuttura yuttura ilaclari, guzel bir dal Saka bir yana, ben psikiyatr ve psikologlara guvenmiyorum, asil mesele bilim dalindan cok uygulayanlarda."
bu ayrı bir konu, ama bir cerrahın güvenilirliği ile psikiyatristin güvenilirliği arasında fark yoktur. çoğunluğu mesleğinde iyidir, bir kısmı kötüye kullanır. gereksiz yere ameliyat yapan cerrahlar da var. buna cevap vermiyorsunuz ama yine soruyorum, neden cerrahlar için de aynı tepkiyi göstermiyorsunuz? "apandisit olmuşsun acil ameliyata almalıyız" dediklerinde de karşı çıkılması gerektiğini neden savunmuyorsun?
"Ulser olanlarin midesinin alindigindan bahsetmistiniz, ulserle kanser ayni sey degil, kanserin ne oldugunu biliyorum, ornegini de gordum, yazarken okuyun bence yazdiklariniz
Ulser olanlarin neden ilk baslarda midesi alinmis, cunku yeteri kadar deneyememisler, ah canlarim ..."
kanser olan ayrı, alınır zaten. ama kanser mi değil mi ayrımı yapılamamışlardan bahsettim dikkat edersen. örneğin %20'si kanser çıkacak, % 80'i harcadılar değil mi? şizofreni tedavisi alan hastaların bazılarında yan etki oluyor diye karşı çıkıyorsun da buna niye karşı çıkmıyorsun?
"Su cok deneyler yapiliyor herseyi deniyorlar hayvanlarda insanlarda oyle cikiyor olmazsa da toplatiyor meselesine gelince, o gonullu denek olayi bile basli baslina bir felaket 1000$ icin millet ne oldugu belli olmayan ilaclari iciyor, her sene FDA piyasadan bir suru ilaci topluyor, ilac firmalari ise hep yeni ilaclar cikarmakla mesgul bunlari da hastalara vermesi gerekenler var ama oyle dimi ?
neden tas konulsun ki onlerine, denek te yaparim kariyer de
yapin bakalim."
haha hala aynı şey. e tamam işte bu bahsettiğin bir antibiyotikler için de geçerli, ve onların da ciddi yan etkileri olabiliyor; niye sadece psikiyatrik ilaçlara taktın?
penisilin de bulunduğunda yeni ilaç olarak verildi hastalara. şimdi o penisilinle her gün kaç hayat kurtarılıyor.. senin mantığına göre ilaç diye bir şey çıkarılmaması lazım. "ölümcülse" çıkarılsın diyorsun da, bipolar bozukluk da, depresyon da ölümcüldür. birinde riskli davranış birinde intihar artar. dünyadaki intiharların yarısının sebebi depresyon. "gönüllü" olayı ise ayrı bir tartışma, genel toplumdan bahsediyoruz.
Yorum