Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olmayan birseye nasil inaniyoruz ? Ya gercekten yoksa ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• defiance
    adlı üyemiz Olmayan birseye nasil inaniyoruz ? Ya gercekten yoksa ? konusunu başlattı

Olmayan birseye nasil inaniyoruz ? Ya gercekten yoksa ?

Duygusal acı, işlevsiz davranış, hatalar, stres nedenleri nelerdir? Bunlarin nedenlerini biliyormuyuz ? Ya bilmiyorsak ? Bircok insan hala bunlarin dis nedenlere bagli oldugunu dusunuyor.

Mesela Taniklik sistemi olan mahkemelerde, kisiye yemin ettirilir, dogruyu soyleyecegine, acaba taniklik edecek kisi bu yemini ciddiye aliyor mu ? Biliyorsunuz yalanci taniklik cezaya tabidir.

Cunku mahkemeler ve bilimadamlari insanlarin inanislarini gerceklerden daha on planda tuttuklarini bilirler. Peki bu nasil olabiliyor ?

Cunku bizler INANCLARIMIZI ALGI HALINE GETIRDIGIMIZDEN HABERDAR degiliz ama inançlarimiz, gerçeklere uymadığı zaman asil gerçekler ortaya cikmaktadir. Daha sonra inançları, yanlış, hatalı diye kategorize ederiz.

Örnek; "Ben silahın boş olduğunu düşündüm." Çeviri: "Ben algı olarak yanlis dusundugumun farkinda degildim."

Yani sanki bizde birisi bu algiyi daha onceden olusturmus gibi davraniriz.

Bizim aksimize bilimadamlari ve avukatlar bunlara inanmazlar. Yaptigimiz hataya bakinca (Inanclarimizi algilarimizin onune koymak) bilimadamlari ve avukatlarin nasil bir algilamaya sahip olduklarini da anliyoruz, onlar inanclarla algilari birbirinden ayri tutuyorlar.

Baska bir ornek, 9 nokta bulmaca oyunu, 9 noktaya bakarsiniz ve bu noktalarda bir kare gorursunuz cunku dokuz noktanin bir kare olusturduguna inanmissinizdir. Burada bir algı olarak inanç (kare) kullanıyoruz. Gordugunuz seye inaniyorsunuz aslinda, gercekler uzerine bindirilmis bir seye...

Mesela bir ipe veya hortuma bakip akliniza yilan figurunun gelmesi gibi. Aslinda bu tamamiyle gercekleri gizlemektedir.

Ben bilimadami veya avukat degilim ve sizlerin inanclarinizi algilariniz yerine koymanizi da engelleyemem ama zaten sorunumuz da bunu engellemekten ote yaptigimiz seyin farkinda olmamizdir.

Simdi birileri gelip ben bunu yapmiyorum diyecektir, eminim buna ama bunu soylemeden once farkinda olmadan yapabileceginizi de isin icine katin.

Hatta bunu psikiyatr`larin bile yaptigini dusunuyorum, bana inanmiyorsaniz ingilizce bilenler surayi okusunlar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experiment

"Being sane in insane places." tercumesi "Delirebilecegin yerlerde akli basinda kalmak"

Kitabi okumak isterseniz burada www.box.com/shared/static/hyzf8tvfyx.pdf

Bakalim butun bu anlattiklarimla ilgili ne dusunuyorsunuz ?
    Last edited by defiance; 01-02-2012, 08:51 PM.

• defiance
    replied
    Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
    depresyonda genelde ilaç tedavisi verilir. verilmese bile o "normal depresyon" değil olsa olsa minör depresyondur. sinirleriniz harap olmuş. verdiğiniz sözü tutmak iyi gelecek bence. iyi geceler tekrardan.
    hahaha, ya gicik hareketler yapmadan duramiyormusunuz acaba, (Sirin oluyor gerci), sinirlerim harap degil aksine guluyorum iyi geceler.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
    Hala normal depresyon yoktur diyor ya... Yahu herkese ilac mi veriyorsunuz siz, depresyon olunca, hayret yahu! Benim icinde ilaclarinizin ve ne kadar para kazandiginizin bir onemi yok. Iyi geceler.
    depresyonda genelde ilaç tedavisi verilir. verilmese bile o "normal depresyon" değil olsa olsa minör depresyondur. sinirleriniz harap olmuş. verdiğiniz sözü tutmak iyi gelecek bence. iyi geceler tekrardan.

Leave a comment:

• defiance
    replied
    ben bu noktaya geleceğini öngördüğüm için sonlandırmayı teklif etmiştim. belki şimdi anlamışsınızdır. "normal depresyon hastası" diye bir şey yoktur. tıp sizin kişisel kanaatlerinizden farklı diyor. kabul etmemenizin benim için bir önemi yok. iyi geceler.
    Hala normal depresyon yoktur diyor ya... Yahu herkese ilac mi veriyorsunuz siz, depresyon olunca, hayret yahu! Benim icinde ilaclarinizin ve ne kadar para kazandiginizin bir onemi yok. Iyi geceler.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Sizinle bu gereksiz polemigi surdurmek isterdim ancak bir soz verdim ve buna uyacagim, normal depresyon hastasi vardir, ilacsiz sekilde, cogu zaman terapiye bile ihtiyac duymadan gecirir o donemi, buda bu geceki son yazim, iyi geceler, sürçi lisan ettiysek affola.

ben bu noktaya geleceğini öngördüğüm için sonlandırmayı teklif etmiştim. belki şimdi anlamışsınızdır. "normal depresyon hastası" diye bir şey yoktur. tıp sizin kişisel kanaatlerinizden farklı diyor. kabul etmemenizin benim için bir önemi yok. iyi geceler.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Orjinal yazı sahibi: handakiyolcu View Post
    yeter artık arkadaşlar ayıp yahu...Meydanda at mı koşturuyorsunuz burası psikoloji portalı.
    İşe yarayan şeyler söyliyelim.hangimiz ilmi daha yüksek diye kelimelerimizi koşturmaya kalkarsak ne anlamı kalır paylaşımın.
    Burası egoların savaşıldığı yer değil barıştırıldığı yerdir.Gerçi egolar barışmaz ama terbiye de edilir .
    İlim edeptir.Herkes farklıdır ve birimiz birimizden bazı konularda ileridedir fakat bu farklılıkların doğal halleridir.Farklı olmak üstün olmak değildir.Paylaşımlardan onay almak ister insan
    lakin karşılıklı sataşmalara varan boyutlarda eleştiride karşı tarafa cehalet etiketi yada yetersizlik etiketi yapıştırmak olurki edebe de insanlığa da aykırıdır.
    aslında işe yarar bir konu üzerine tartıştık handakiyolcu. psikiyatrik bir hasta ilaçlarla tedavi olmalı mı olmamalı mı? sanırım psikoloji portalı buna uygun bir yer.
    psikiyatrik hastalığı olan birisi burayı okursa diye kendimizce doğru olan neyse onu savunduk. yanlış olan şey tartışmada giderek bozulan üslup ve olmayan şeyleri olmuş gibi göstermekti. kendi adıma, bundaki sorumluluğun karşıda olduğunu ve mesajlar okunursa bunun anlaşılacağını düşünüyorum. buna karşılık ben de aynı üslubumla devam edememiş olabilirim fakat onun geldiği noktaya kadar gelmedim son mesajlarda dahil.

kim sorumlu kim değil önemli olan bu değil şu an ama kendimi ifade etmek için yazıyorum. iyi geceler.

Leave a comment:

• defiance
    replied
    "normal depresyon hastası " diye bir şey yoktur. depresyon hepsini kapsar. uydurmaya devam edebilirsin.
    Sizinle bu gereksiz polemigi surdurmek isterdim ancak bir soz verdim ve buna uyacagim, normal depresyon hastasi vardir, ilacsiz sekilde, cogu zaman terapiye bile ihtiyac duymadan gecirir o donemi, buda bu geceki son yazim, iyi geceler, sürçi lisan ettiysek affola.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Sevgili dostum titanik,

Okyanusta batmis olman hepimizi derinden uzdu, stop.

Seni ve fazla kilolarini kaybettigimiz icin uzgunuz, stop.

Bu telgrafin sana ulasmasi mumkun degil onuda biliyoruz, o yuzden yine stop (Cunku sen battin titanik).

Ben normal depresyon hastasindan bahsettim, depresyon hastalari icindeki cesitli gruplardan major depresyon sahibi olanlardan bahsetmedin, titanikcim, mutlu ruyalar, iyi batislar, saglam laf ebesisin ama sanirim biraz fazla kilolarin var
    "normal depresyon hastası " diye bir şey yoktur. depresyon hepsini kapsar. uydurmaya devam edebilirsin.

Leave a comment:

• defiance
    replied
    Orjinal yazı sahibi: handakiyolcu View Post
    yeter artık arkadaşlar ayıp yahu...Meydanda at mı koşturuyorsunuz burası psikoloji portalı.
    İşe yarayan şeyler söyliyelim.hangimiz ilmi daha yüksek diye kelimelerimizi piste sürersek ne anlamı kalır paylaşım.
    Burası egoların savaşıldığı yer değil barıştırıldığı yerdir.Gerçi egolar barışmaz ama terbiye de edilir .
    İlim edeptir.Herkes farklıdır birimiz birimizden bazı konularda ileridedir fakat bu farklılıkların doğal halleridir.Farklı olmak üstün olmak değildir.Paylaşımlardan onay almak ister insan
    lakin karşılıklı sataşmalara varan boyutlarda eleştiride karşı tarafa cehalet etiketi yada yetersizlik etiketi yapıştırmak olurki edebe de insanlığa da aykırıdır.
    Haklisiniz, o yuzden ben bu tartismayi artik devam ettirmeyecegim.

Leave a comment:

• defiance
    replied
    depresyon üst başlık, içinde major de olur minör de ki çoğunlukla major olur.

sen depresyon hastası intihar mintihar etmez dedin. gördüğün gibi ediyorlar. major kelimesine sarıldın kurtarıcı diye ama kurtarmıyor. major depresyon da bir depresyondur. bunu anlamaya kapasiten yetmiyorsa yapacak bir şey yok, anlıyor ama böyle çırpınıyorsan devam et. sana yakışanı yapıyorsun. bak az önce "ne yaptığını da mı unuttun ? Depresyon hastasi olup, bunun icinde major depresyon yasayanlarin icindeki intihar oranini verdin " diyordun bana bundan pek bahsedemedin hep yaptığın bu işte önceki mesajları inkar ede ede yol almaya çalışıyorsun. komiksin.
    Sevgili dostum titanik,

Okyanusta batmis olman hepimizi derinden uzdu, stop.

Seni ve fazla kilolarini kaybettigimiz icin uzgunuz, stop.

Bu telgrafin sana ulasmasi mumkun degil onuda biliyoruz, o yuzden yine stop (Cunku sen battin titanik).

Ben normal depresyon hastasindan bahsettim, depresyon hastalari icindeki cesitli gruplardan major depresyon sahibi olanlardan bahsetmedin, titanikcim, mutlu ruyalar, iyi batislar, saglam laf ebesisin ama sanirim biraz fazla kilolarin var

Leave a comment:

• handakiyolcu
    replied
    İşe yarayan şeyler söyliyelim.hangimiz ilmi daha yüksek diye kelimelerimizi koşturmaya kalkarsak ne anlamı kalır paylaşımın.
    İlim edeptir.Herkes farklıdır ve birimiz birimizden bazı konularda ileridedir fakat bu farklılıkların doğal halleridir.Farklı olmak üstün olmak değildir.Paylaşımlardan onay almak ister insan
    Last edited by handakiyolcu; 03-02-2012, 02:13 AM.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Depresyon baska major depresyon baska, major depresyon yazsa dogru olabilirdi, depresyon deyince bunun hangi depresyon oldugu ortada degil, minor de olabilir majorde. Bu sefer olmadi ama sansinizi denemekten vazgecmeyin, bir gun batmayan titanik de yapilacak. Ben inaniyorum.
    depresyon üst başlık, içinde major de olur minör de ki çoğunlukla major olur.

sen depresyon hastası intihar mintihar etmez dedin. gördüğün gibi ediyorlar. major kelimesine sarıldın kurtarıcı diye ama kurtarmıyor. major depresyon da bir depresyondur. bunu anlamaya kapasiten yetmiyorsa yapacak bir şey yok, anlıyor ama böyle çırpınıyorsan devam et. sana yakışanı yapıyorsun. bak az önce "ne yaptığını da mı unuttun ? Depresyon hastasi olup, bunun icinde major depresyon yasayanlarin icindeki intihar oranini verdin " diyordun bana bundan pek bahsedemedin hep yaptığın bu işte önceki mesajları inkar ede ede yol almaya çalışıyorsun. komiksin.

Leave a comment:

• defiance
    replied
    bak bakalım 7. sayfada neyin oranını vermişim ? seviyeyi gittikçe düşürdüğünün farkındayız da yalan söylemeye ne kadar devam edeceksin?

"intihar mintihar etmez di mi? en kolayı bilmeden konuşmak, kafana göre salla gitsin yani. neyse gerçekler ortada, intiharların % 50'si depresyon kaynaklı. "
    Depresyon baska major depresyon baska, major depresyon yazsa dogru olabilirdi, depresyon deyince bunun hangi depresyon oldugu ortada degil, minor de olabilir majorde. Bu sefer olmadi ama sansinizi denemekten vazgecmeyin, bir gun batmayan titanik de yapilacak. Ben inaniyorum.

Leave a comment:

• fincan
    replied
    Depresyon hastasi olup, bunun icinde major depresyon yasayanlarin icindeki intihar oranini verdin Titanik, ne yaptigini da mi unuttun, kimin hakli oldugu ortada, fazla kilolarini disari birak yoksa okyanusta kurtaracak kimse yok, kopek baliklari ile kahvalti edemezsin, sevgili major titanik.

Bir turku vardir bilirmisiniz

http://www.sweetslyrics.com/625578.K...n Oyarlar.html

Kaynak kazanci bedii

bak bakalım 7. sayfada neyin oranını vermişim ? seviyeyi gittikçe düşürdüğünün farkındayız da yalan söylemeye ne kadar devam edeceksin?

"intihar mintihar etmez di mi? en kolayı bilmeden konuşmak, kafana göre salla gitsin yani. neyse gerçekler ortada, intiharların % 50'si depresyon kaynaklı. "

Leave a comment:

• defiance
    replied
    ohoo sen iyice saçmalıyorsun. inan saçmalaman nereye kadar gidecek bunu görmek için devam ediyorum yazmaya, yoksa haklı olan ortada

"Depresyon icindeki intihar orani farklidir, major depresyon icindeki farkli"
    ben sana depresyon veya major depresyon içindeki oranları mı verdim? bir daha oku bakayım.
    intihar edenlerin içindeki major depresyon hastalarının oranıyla, major depresyonlu hastalar arasındaki intihar oranı farklı şeylerdir. en sonunda sana alfabeyi de öğreteceğim herhalde. major depresyon hastalarının içindeki oranı da söyleyeyim yeri gelmişken, o % 15'tir. ama intihar edenlere bakarsan %50'sinde (örnekteki çalışmada %60) major depresyon vardır.

bu arada depresyon major depresyon filan diye sallıyorsun yine depressionplace'ine göre ama klinikte depresyon diyince major depresyon kastedilir. eğer minörse zaten minör depresyon denir.

zaten tartışmada batıyorsun, bir de espri konusundaki yetersizliğini belli etmesen iyi olurdu
    Depresyon hastasi olup, bunun icinde major depresyon yasayanlarin icindeki intihar oranini verdin Titanik, ne yaptigini da mi unuttun, kimin hakli oldugu ortada, fazla kilolarini disari birak yoksa okyanusta kurtaracak kimse yok, kopek baliklari ile kahvalti edemezsin, sevgili major titanik.

Bir turku vardir bilirmisiniz

http://www.sweetslyrics.com/625578.K...20Oyarlar.html

Kaynak kazanci bedii
    Last edited by defiance; 03-02-2012, 01:55 AM.

Leave a comment:

İşleniyor...
X