psikolojik rahatsızlıkların temelinde insanın kendini sevmemesi ve suçluluk psikolojisi yatıyor.insan kendini sevse ve güvense tümbunlara karşı durabilir.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kendinizi seviyormusunuz ?
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: yasi View PostBeğenmemek, kücümsemek,mükemmelliyetcilik, başkaları tarafından kıyaslanmak. Ama birinin kendini tamamen sevmemesi bir kere düşününce zor, neden düzelmek icin uğraşsınlar o halde
Yorum
-
Yeni izlediğim bir film var...Hillary ve Jackie diye...İzlemeyenler ama izlemek isteyenler için spoiler içerir yorumum söyleyimİkisi de aslında müziğe müthiş yatkınlar ama biri çok daha hırslı...Ötekisi ise aslında ondan bir parça daha yetenekli olmasına rağmen ailesinin hırslı kıza daha fazla öncelik vermesinden ötürü bunu meslek haline getiremiyor ve köreliyor.İkisi de evleniyorlar.Ama Hillary daha mütevazi bir hayatı çok başarılı hırslı bir hayata tercih ediyor.Onu seven insan da onu sadece "o" olduğu için seviyor.Aralarında gerçek bir sevgi,mutluluk var...Jackie'nin ise eşi de kendisi gibi çok göz önünde ve başarı odaklı...Uzatmayım bir gün Jackie MS hastalığına yakalandığını öğreniyor.Ve artık çello çalamamaya başlıyor hatta çok zor günler geçiriyor hastalığın etkisiyle...Sonra farkediyor ki o aslında sadece müzisyenliği için seviliyor.Başarısı için seviliyor.O yoksa kimse için hatta kendi için bile bir anlam ifade etmiyor.Hatta Hillary'nin hayatını,onun kocasının ona olan sevgisini,çocuklarını,yaşantısını herşeyini kıskanıyor.Hatta abartıyor biz kardeş değil miyiz hani herşeyimizi paylaşacaktık ben kocanla yatmak istiyorum diyor.Hillary de az biraz salak fazla iyi niyetli;kardeşim o benim diye çok bozulsa da bunu kabul ediyor.Ve beraber oluyorlar ama sonunda adam isyan ediyor ve hayır demesini öğretiyor Hillary'e...Jackie'nin kocası onu hasta haliyle aldatıyor ve başkasından çocuk sahibi oluyor.Kız yalnız başına acılar içinde ölüyor.
Neyse soruya gelince kendimi genelde severim ben deLast edited by kutup83; 03-02-2012, 01:18 AM.
Yorum
Yorum