Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ney aldım arkadaşlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ney aldım arkadaşlar

sonunda aldım. şuana kadar 2 saat falan çalıştım ses çıkartabiliyorum. ilk 1 saat birşey yapamadım ama internetten de baktım bazı şeylere ve sonunda başardım. artık bütün günümü bu güzel şeye adayabilirim. çalmaya çalışırken de çok güzel konsantre olabiliyorum ve sıkıntılarımı bi nebze unutuyorum

Orjinal yazı sahibi: ESİNN
    çok güzel.
    bi laf var türk gibi başla alman gibi bitir inş hevesin geçmeden çalmasını öğrenirsin
    çok teşekkür ederim. inş hevesim hiçbir zaman kaçmaz

Yorum

bende bu heves 32 yıldır devam ediyor. www.neyforum.biz adresinden ney kursları hakkında bilgi alabilirsin.
      ney en güzel sesli enstrümandır. dinleyenlerin gözlerinden yaş getirir.
      ayrıca tasavvufa da bulaştırabilir insanı ve bu da ruh sağlığına iyi gelir.
      bende ney ve diğer enstrümanlar ruh sağlığıma olumlu bir katkı yapmıyor çünkü ben terapi amaçlı değil en iyi olma amacı ile çalışıyorum.
      neye başladıktan 4 yıl sonra profesyonel düzeyde bir neyzen olmuştum ama ruh sağlığım bozulunca neyi rölantiye aldım. böyle olunca da en iyi olamadım ama her zaman çok iyi bir neyzen olarak tanındım. 20 li 30 lu yaşlar benim için müzikal yönden verimsiz geçti fakat 40 lı yaşlarda tekrar gaza basmaya başladım.
      bu sefer amacım sadece neyde değil çok sayıda enstrümanda ve ses icrasında en iyi olmak.
      Türk musikisi tarihine gelmiş geçmiş en büyük musikişinas olarak geçmek istiyorum.

Yorum

Hayırlı olsun dostum çok güzel yapmışsın ney alarak.Ben de düşünüyorum ney çalmayı, çok istiyorum.Kaça aldın acaba, ayrıca işe yarar bir ney piyasada kaça satılıyor.Kursa gitmek istemiyorum, bu şekilde öğrenilir mi?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum

Kafanı başka şeylere odaklaman için çok yararlı bir uraş olmuş senin için, zamanla dahada yararlı olabilir bence..
          3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Hayırlı olsun koşmayı bırakma sakın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
              Hayırlı olsun dostum çok güzel yapmışsın ney alarak.Ben de düşünüyorum ney çalmayı, çok istiyorum.Kaça aldın acaba, ayrıca işe yarar bir ney piyasada kaça satılıyor.Kursa gitmek istemiyorum, bu şekilde öğrenilir mi?Bilgilendirirseniz sevinirim.
              sağol. ben 50 tl ye aldım. bi de bunların plastikleri varmış aldıktan sonra öğrendim ama sesi çok dandik diye geçiyor. eğer niyetin varsa sende 50 tlye bulabilirsin internetten alışveriş yapabiliyorsan daha ucuza eğitim setleriyle birlikte alabilirsin. bu enstrümanın tek başına çalınması gerçekten çok zor. bir kere ses çıkarmak çok zor deniyor ama ben 1 saat içinde çıkarttım tabi sesi çıkarıyorsun ama her eline aldığında 3-5 saniye sesi tutturmakla geçiyor. önemli olan neyi eline alır almaz ilk üflemede ses çıkartmaktır heralde. bu deneme saniyelerinden kurtulmak istiyorum. onun için baya emek harcamak lazım. hadi diyelim ses çıkarma işini bitirdik sonra notalar var çalınacak parçalar var onlar için mutlaka hoca şart diye düşünüyorum ben ama tek başıma da başarabileceğime inanıyorum. sonuçta bu neyi ilk çalan adam başka birinden yardım almadı

@shondes
              @ayrılırsınveanlarsın sağolun. amacım koşarak ney çalmak

Yorum

arkadaşlar ilk gün ses çıkardım bugün de ilk parçamı çalabiliyorum yemin ederim ahan da bunu çalıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=darnC...eature=related

Yorum

Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
                  bende bu heves 32 yıldır devam ediyor. www.neyforum.biz adresinden ney kursları hakkında bilgi alabilirsin.
                  ney en güzel sesli enstrümandır. dinleyenlerin gözlerinden yaş getirir.
                  ayrıca tasavvufa da bulaştırabilir insanı ve bu da ruh sağlığına iyi gelir.
                  bende ney ve diğer enstrümanlar ruh sağlığıma olumlu bir katkı yapmıyor çünkü ben terapi amaçlı değil en iyi olma amacı ile çalışıyorum.
                  neye başladıktan 4 yıl sonra profesyonel düzeyde bir neyzen olmuştum ama ruh sağlığım bozulunca neyi rölantiye aldım. böyle olunca da en iyi olamadım ama her zaman çok iyi bir neyzen olarak tanındım. 20 li 30 lu yaşlar benim için müzikal yönden verimsiz geçti fakat 40 lı yaşlarda tekrar gaza basmaya başladım.
                  bu sefer amacım sadece neyde değil çok sayıda enstrümanda ve ses icrasında en iyi olmak.
                  Türk musikisi tarihine gelmiş geçmiş en büyük musikişinas olarak geçmek istiyorum.

sürekli ticari reklam yapmayı bırak önce. bir soru soruyoruz onu bile cevaplamıyorsun senden bişey olmaz bence

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "ahenk"
                    neyin plastik malzemeden yapılanları olduğunu neyzenilhan söylemişti.
                    sen ise, bunu aldıktan sonra öğrendim diyorsun.
                    diğer konudaki cevabını okumamışsın galiba, burda ufak bir haksızlık sezdim de

ne dediğini tam olarak anlayamadım. plastik neyin mucidi neyzenilhan mı yada plastik neyin olduğunu bilen tek kişi o mu. hem ne önemi var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sickness View Post
                      sonunda aldım. şuana kadar 2 saat falan çalıştım ses çıkartabiliyorum. ilk 1 saat birşey yapamadım ama internetten de baktım bazı şeylere ve sonunda başardım. artık bütün günümü bu güzel şeye adayabilirim. çalmaya çalışırken de çok güzel konsantre olabiliyorum ve sıkıntılarımı bi nebze unutuyorum
                      hobiler edinmek ne güzel yoksa hayat insana boş gibi geliyor, kardeşim seni ilk tebrik ediyorum ve hayırlı olsun diyorum işallah ney çalmakdan öteyede gidersin.

Yorum

ne mutlu sana bende çok severim dinlemesini belki bir gün bizede çalarıns
                        İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cesur_ol View Post
                          ne mutlu sana bende çok severim dinlemesini belki bir gün bizede çalarıns

cocugu banladılar zaten sosyalfobikdi hepten kafayı sıyırmıstır evde otura otura...

Yorum

hadi ya kim yaptı neden yaptıki ?
                            İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cesur_ol View Post
                              hadi ya kim yaptı neden yaptıki ?

fazla sürmes başka bi nikle çıkar bir yerlerden

Yorum

İşleniyor...
                              X