Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paranoya

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paranoya

son zamanlar özellikle uykusuz kaldığım günler ortamda insanlar konuşuyor ve hep imalı/üstü kapalı bir şekilde benden bahsediyorlar diye düşünüyorum ama adımı vermeden ben yokken arkamdan konuşuyorlar paranoyasından çok bu yanımda konuştuklarını düşünmem neden acaba yani o an konuşulan konu ilk olarak sıradan bir konu gibi geliyor ama biraz düşündükten sonra benden bahsettiklerine inanıyorum , o an bir tepki verse miydim acaba ya benim düşündüğüm gibi değilse diye kafam karışıyor sonra başkalarına konuyla ilgili soru sorarsam da beni kandırmak için yalan söylediklerine inanıyorum
    ve ben buraya paranoya başlığı açtım ama ben aslında bütün bu konuşulanların gerçek olduğuna iyice inaniyorum hatta bulunduğum ortamda bana benden habersiz bir lakap taktıklarından şüpheleniyorum bu durumu kimseye sormak istemiyorum çünkü inkar edeceklerine % 100 eminim
    ya ben bu insanlarla kavga edersem daha kötü olucak yalnız kalıcam ya da saf ayaklarına yatıp olan biteni anlamıyormuş gibi yapıcam şimdiye kadar anlamazdan geliyordum böyle yaptıkça problem çözülmüyor devam ediyorlar
    aynı ortamda bulunduğum insanların kendi kusurlarını görmeden nasıl bu kadar küçülebildiklerine şaşırıyorum böyle aşağılıkça şeytan gibi davrandıkları için yok olmalarını istiyorum ben bütün bunları doktora anlattığımda bana paranoyaksın diyeceğini ve inanmayacağını biliyorum ama hepsi gerçek arkadaşlar
    sizce bu durumda en mantıklı çözüm ne?
    Last edited by mary-jane; 11-03-2012, 11:09 PM.
    Before you diagnose yourself with depression or low self esteem, first make sure you are not, in fact, just surrounded by assholes. -W.G

evet ilaç kullanmaya başladım tekrar ama ben diyorum ki bunlar benim dışımda gelişen olaylar daha önce doktora gittiğimde özellikle yakınlarda bir ölümün olacağından bir yakınımı kaybedeceğimden korktuğumu söylemiştim o da bana bunlar paranoya demişti ama gerçekten olan oldu yani
    ben ne kadar ilaç kullansam da kullanmasam da bütün bu insanlar hayatımdan çıkmayacak ve aynı şekilde davranmaya devam edecekler ama ben iyice tepkisizleşicem
    Before you diagnose yourself with depression or low self esteem, first make sure you are not, in fact, just surrounded by assholes. -W.G

Yorum

ben insanlarla zaten havadan sudan konuşuyorum ama onlar şeytan gibi davranıyorlar kendimi soyutlama lüksüm bile yok

Yorum

çevrendekiler değişmeyecek büyük ihtimal ya sen çevreni değişecen yada kendini değiştirecen ... bunun yollarını aramalısın.

KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

evet arkadaşlar bunu denedim aynen dediğin gibi yaklaşık olarak aynı cümleleri kurarak sordum dediğim gibi inkar ediyor ama benim sevilmeme dışlanma korkum yok ben o insanlardan sadece SAYGI görmek istiyorum şükür kimsenin sevgisine ihtiyacım yok o insanlar beni sevse ne sevmese ne çok umrumda değil bunun için olduğum gibi davranmam dışlanmamak uğruna başkası gibi kimseye yavşaklık etmiyorum şaklabanlık yapmıyorum öyle bir korkum olsa aynısnı yapardım

Yorum

bahsetsem de o insanlar benim dediklerimi onaylarsalar kendilerinin ne kadar aşağılık küçük insanlar olduklarını kabul etmiş olacaklar yani bunu başkasıyla paylaşmam pek işe yaramıycak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sorun
              yakınını kaybedeceğinden korkmak paranoya değil yaygın anksiyete bozukluğudur ki bence diğer sorunun da buna giriyor. başka bir doktora görünmeyi deneyebilirsin çünkü tuhaf geldi bu doktorun söylediği :S
              yok ben o zaman doktora gittiğimde olan bitenleri anlattığımda genel olarak paranoya olduğunu söylemişti
              bence alakası yok doktorlara bile güven olmuyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sorun
                bazen insanların mimiklerine anlamlar yükleriz, veya beden diline. özellikle sosyal fobililer bunu çok yapar. ama sadece onlara özgü değildir. bence sen bu insanların surat hareketlerine, ses tonlarına anlam yüklüyorsun. ve inan bana, paranoya bile olsa başka şey de olsa, bunların yaşamanın altında çok temel bir korku yatar,, onu da yukarıda söyledim. bilinçaltındadır, sen henüz farketmemişsindir. öyle bir korkusu olanlar aynısını yapmaz, aslında insanların her birinin verdiği tepkiler farklıdır. robot gibi aynı olmadığımız için...bir de bu iş sadece sevilmeme korkusuyla yavşaklık etme meselesi değildir.

ben mesela arkadaşlarımla ilgili belli aralıkla böyle senaryolar kuruyorum. ve evet kaybetme sevilmeme korkum var. onların davranışlarına anlamlar yüklüyorum ama hiçbir şekilde davranış biçimim değişmiyor, yani kimseye yavşaklık etmedim bugüne kadar. tam tersi belli bir süre bekler, patlar bitiririm. ama bu dışlanma korkum olduğu gerçeğii değiştirmez.
                anladım ama benim düşüncem asıl dışlanma korkusu olan kişiler bana üstü kapalı saldırıyorlar bakın ben onu bu şekilde eleştiriyorum ben daha üstünüm mesajı vermeye çalışıyorlar kabul görmek için

Yorum

evet arkadaşlar onlarla bu konuda konuşmaktan ve kendini geri çekmekten başka önerisi olan var mı?

Yorum

Aslında sizde yaşadığınız şüphenin doğru olup olmaması konusunda hala kararsız görünüyorsunuz.Doktora gitmekten asla çekinmeyin ve fazlada vakit kaybetmeyin derim. benzeri durumu daha yakın bir tarihte bizde ailemizde yaşadık ve şuanda bu bahsedilen sorunların hepsi ortadan ilaç ve doktor yardımıyla kalktı.bunları doktora anlatsam bana inanmaz yargısındanda vazgeçin doktor sizi en iyi dinleyip anlayacak kişi aslında sizde kafanızı yormadan düşününce bunun bir kurgu olup olmadığı konusunda hala kuşkulusunuz. artı bir durum daha yoksa sanırım yaşadığınız delüzyonel bir bozukluk halledilmeyecek birşey değil
                    Last edited by Milaa; 02-03-2012, 12:41 AM.
                    Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

İşleniyor...
                    X