Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BENDEN FAZLA MAAŞ ALAN BAYANLA EVLENMEK İSTEMEM

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

bunu onursuzluk olarak görenlere şaşıyorum,eşler arasında gurur yapmak diye bi olgu varmı :?: zaten eşler arasında böyle uygarlık dışı görüşler oldukça boşanma vakaları azalmaz. :!:
    Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Haklısın..Bu evliliği güç savaşı olarak görme biçimi bir bakıma..Evlilikte sen güçlüsün ben güçlüyüm, ben güçlü olmalıyım gibi düşüncelerin dışa vurumu..Ama kafam karıştı..Sorsan kimileri "evliliklerde hep bir taraf lider konudumdadır genelde onun sözü geçer ve öyle olmalıdır" der kimileri ise "her iki taraf da eşittir ortak kararlar alınır" der..Ama geçerli olan hangisidir? Sanırım toplumda geçerli olan ister istemez bir tarafın kararlarının daha geçerli olması..Bilinçli ya da bilinçsiz aralarında lider seçmeleri..Kadın ya da erkek farketmez birinin kararları daha geçerli oluyor sanırım..Yani eşitlik sağlanamıyor..Belki de bu bir doğanın kanunu kim bilebilir..Derin mevzu bunlar..
      Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
        Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
        Tam tersine, evlilikte sahislarin banka hesaplari ayri olmali. Ortak giderler ortak odenmeli, ancak sahislarin maddi bagimsizligi olabilmeli. Ev, araba vs. turunden ortak yatirimlar icin ortak butce; ancak bunlarin disinda ayri hesaplar olmali.
        işte bu...
        kimin ne kadar aldığının önemi ne ki.. bir evin gideri için harcamalar ortak kişisel hareket için ayrı olmalı..

Derseniz evlilikte kişisel hareket olmaz, işte o zaman sorunun temelini yaratmış olursunuz.. evlenmek tek bünyeye sığmak değildir..Bireylerin kendilerine ait yaşam alanları olmalı..
        Aslında bu da doğru..İkisinin ortasını bulmak lazım galiba..Sorun etmeyeceksin ama herkesin kendi yaşam alanı olacak..Ama ben "senin paran benim param olmamalı" demekle çiftlerin ben senden çok kazanıyoprum yarışına girmemesi gerektiğini kasdettim..Yani elbette herkesin kendine ayırdığı bir miktar olmalı..Dediğim gibi orta bulunmalı..

Yorum

...

Artık nedense yalnızca senin yorumlarını okuyorum ilksen..
          ve ilk kez sana katılıyorum..

Yorum

Re: ...

Orjinal yazı sahibi: MuTeMaDiYeN
            Artık nedense yalnızca senin yorumlarını okuyorum ilksen..
            ve ilk kez sana katılıyorum..
            Ben de beğeniyorum ilksenin yorumlarını..İyimserin yorumlarına benziyor onun yorumları da güzel ve mantıklı..

Bu arada iyimser nerelerde?

Yorum

İşleniyor...
            X