Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayatın anlamı din ve inançlar üzerine

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

insanın yaratılışında vardır inanmak iman etmek insan kendinden üstün gördüğü yada olağan üstü gördüğü birşeylere inanma ihtiyacı duyar... dinlerin çeşitliliği bu yüzdendir. islamiyet öncesinde mekkeli müşrikler helvadan put yapıp ona tapınıyorlar acıkıncada onu yiyorlardı mantıklı yada mantıksız insanlar her dönemde bir yaratan olduğunun farkındalardı ve o boşluğu dolduracak birşeyler aradılar kendilerine tanrılar yarattılar ve herkes kendince dinler uydurdu taraftar topladı tabi hak dinler hariç... inanmak ihtiyaç insan için ama doğrusuna inanmak gerekir islamiyet en son gelen hak din islamiyet le kuran inmeye başladı ve diğer tüm dinlerin ve indirilen kitapların hükmü kalktı . Elhamdülillah müslümanız ona inanan tüm hak dinlere inanmış oluyor...

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilinmeyenx View Post

şu videoyu izlemenizi öneririm..
      videoyu baştan sona izledim öncelikle teşekkür ederim aradığım cevapları buldum mu dersin malesef bulamadım benim takıldığım sorunu çok basit geçiştirmiş hatta geçiştirmiş bile diyemiyorum atlamış.
      peki ne demiş

pek çok insan babası müslüman olduğu için müslümandır babası hristiyan olduğu için hristiyandır babası hindu olduğu için hindudur bu yanlış düşüncedir pekala öyle olmayabilir gibi bir laf kullanmış.peki neyi açıklamış hiç birşeyi sadece bahsetmiş hiçbir şeyi açıklamamış

diğer mevzulara gelince onlara inceleyeceğim fakat Kur'andaki ayetler anlaşılması güç ayetler bu yüzden tefsirleri yapılıyor fakat dediğim gibi benim tartıştığım anlam veremediğim konu bu değil.benim anlam veremediğim konu cennet cehennemin ahlaki boyutu.sonlu hayat sonsuz ceza ve ödül.yoksa benim Allah 'ın yarattığı evrenle muhteşem düzene bir itirazım yok

Yorum

Ben evrende bizi tekrar diriltecek hesaba çekecek bir tanrı olduğuna inanmıyorum dolayısıyla ateistim.

Ama ateistliğim pozitif ateistlikten ileri geliyor yani kızarak veya dünya zevkleri için ateist olmuş değilim yani iyi dini eğitim almış bir çok dıni araştırmış, bir dilim yiyecek ekmeği olmayanları haksızlığa uğrayanları gördükçe ağlamış hümanizme inanmış biri olmamdan ileri gelir.

Bizim sorunlarımız ve konumuz olan psikolojik sorunlar bağlamında sorusu olanlar varsa cevaplayabilirim.
        I'm fine. I'm just not happy.
        G.House

Yorum

psikolojik sorunların inançla çok fazla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. ama insanlar çok seviyor inanmayanlar ile ilgili genelleme yapmayı.

"inanmayan insan boşluktadır, zevk almaz"

"cehenneme inanmadığı için rahat rahat kötülük yapar"

"cennete inanmadığı için iyilik nedir bilmez"

daha özgür bir toplum olabilseydik ve ateist olanlar bunu reelde de ifade edebilseydi genellemeler yapılamayacağını görürdük, ama zaten hiç farklı inançtan birini tanımamış bir insan bir de böyle propagandalara maruz kalınca önyargılardan kurtulamıyor.

Yorum

din bazı soruların cevabı gibi geldiği için içinden çıkılamadığı zamanlar birşeylere bağlamanın yolu herhalde. gerçekliği tartışılır.
            Öldür beni
            Öldür seni yaratan
            çocuğu.
            Öldür baştan çıkarıcı
            şehvet senatörünü
            bu topraklara getiren seni.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
              psikolojik sorunların inançla çok fazla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. ama insanlar çok seviyor inanmayanlar ile ilgili genelleme yapmayı.

"inanmayan insan boşluktadır, zevk almaz"

"cehenneme inanmadığı için rahat rahat kötülük yapar"

"cennete inanmadığı için iyilik nedir bilmez"

daha özgür bir toplum olabilseydik ve ateist olanlar bunu reelde de ifade edebilseydi genellemeler yapılamayacağını görürdük, ama zaten hiç farklı inançtan birini tanımamış bir insan bir de böyle propagandalara maruz kalınca önyargılardan kurtulamıyor.
              Sayın fincan iki şeyi birbirine karıştırmışınız psikolojik sorunlar inanç veya inaçsızlıkla ilgili olabilir. Ama psikolojik sorunlar herşeyle ilgili olabilir, bu inaçları ilgilendirmez.

İkincisi konu ise doğru olarak tespit ettiğiniz inanç ile inaçsızlık ile veya herhangi bir din ile vicdan arasında bir korelasyon bir bağ yoktur.
              Last edited by joseraul; 26-04-2012, 11:56 PM.
              G.House

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
                bütün dinlerin ve öğretilerin asıl amacı, iyi bir insan olmabilmektir, ve seni mutlu edebilmelidir,

ve din insanı cahiliyetten uzaklaştırıp, pozitif bilime yaklaştırmalı... her bilinmeyeni tanrının cezalandırma yöntemi olarak adlandırma yerine, evrenin doğal süreci olarak görmek dine inananlar için daha güzel olacaktır,

dinin çocuklar üzerinde olumsuz bir etkisi olamaz, fakat kendini müslüman olarak görenlerin, çocukların yaramazlık yapmasını önlemek adına tamamen cahilce, çocukları dinle ve yaratıcı ile korkutası, çocukların büyüyünce bile o çocukluk bilinçaltından kurtulamayıp, ikilemde kalması ve sonucundada psikolojisinin altüst olmasına sebep olabiliyor..

Çok doğru tespit.Allah'ı hep cezalandırıcı olarak gösteriyorlar oysaki O affedendir merhametlidir.
                ‎"Benim yalnızlığım, insanlarla dolu."

Franz Kafka

Yorum

mıratgilin ıptıs ıptıs mıratgilin ıptıs ıptıs mıratgilin damından atlayamadım döküldüliralarım toplayamadım
                  Innocence proves nothing.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
                    bencede pskikolojik sorunun sebebi herşey olabilir, sebebi dinde olabilir, dinsizlikte olabilir, sevgisizlik, anlayışsızlık, vb.

dinin psikolojik sorun oluşturmasındaki en önemli sebeplerden birisi dinin yanlış algılanması, ikincisi, o dinin içeriğinin o insana hitap etmemesidir, bu durumda en iyisi kendi inancının peşinden gitmeli insan,,
                    lakin küçük yaşta öğretilen korkulardan korkan insan, dini sorgulayamadan, dinide sevemeden, arada kalarak yaşamını devam edebiliyor, bu ikilemde kalması bile iç dünyanı altüst edebiliyor
                    Çok haklısın aslında bizim insamız şöyle der araplar dini anlamadılar yanlış anladı bozdular bizde onlara şunu deriz dili dini adeti töresi arap olan arapça olan dinin önderleri kendi kanlarından canlarından akrabaları olan araplar dinlerini anlamadılar Türkler mi anladı. Adamlar dinlerini gayet güzel anlamışlar ve uygulamışlardır uygulamayada devam ediyorlar. Bu konuda onlara saygı duyuyorum. Ama İnsanımız ise hala bazı şeyleri kendine yediremediği için hala dini en iyi kendinin anladığını idda eder.

Mesela batılalardada böyledir adamlar dinlerinde kesinlikle kölelik olmadığını söylerler ama Aziz petrus İncilde Efesliler Bölüm 6 daki ayetlerde köleliği meşru kılar ve kölelerin efendilerine saygılı olmalarını ister. Bu yüzyıllar boyu gayet güzel anlaşılmış ve uygulanmıştır. Ama sen şimdi reformist bir hiristiyan ile tartışşan incilde köleliğin olmadığı onun manasının gönüllü içsel kölelik olduğunu sembolik manaya geldiğini söyler belki hayatında açıp incil okumamıştır.

Psikolojik açıdan devam edersek gene yabancılardan örnek verelim mesela mormonlar küçük yaştaki çocuklara mormonluğu şiddet ile adapte ederler malum çocukların beyinleri belli bir yaştan sonra nöronlar bağlantıların bazılarını keser ve bu yaşa kadar çocuğun kafasına işlenen bilgiler bir daha asla çıkmaz bu kişi ilerde adeta robot gibi olur. Mormon cemaatinde istenilen işi yapar istenilen kişinin 5. 10. karısı olur vs
                    Last edited by joseraul; 27-04-2012, 01:03 AM.
                    G.House

Yorum

İşleniyor...
                    X