Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayallerde kalmak...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hayallerde kalmak...

Merhaba dostlarım,

16 yaşında bir genç kızım. Gerçek hayatım bana göre istediğim gibi geçmedi. Aslında herşey normaldi. Evde hep yanlız kalırdım sosyal fobim vardı. Sürekli iç dünyamla, kitaplarla, hayallerle geçti. ergenlik geldi çattı herşeyin farkına varır oldum. Diğer arkadaşlarım gibi normal tepkiler, olağan cümleler kuramaz oldum. Hep ciddi oluyorum. Oysa günlük yazarken öyle ciddi filan olmam. 2 psikiyatristede sorunumu anlattım.

"Ben onlar gibi değilim ama bunu anlatamıyorum" demiştim. Oda sfyi yeni atlattığın için uyumsuzluk yaşıyorsun demişti bana. Düşündükçe küfredesim geliyor. İçinizde birşeyler olup bitiyor ama siz bunu anlatamıyorsunuz:tam bir kabus. Psikologta bana yardımcı olamadı. Ben onlardan farklıydım yani herkes birbirinden farklı, tamam ama ben sanki gerçek hayatla iplerimi koparmışım.

Şizofrenim sandım. Sonunda karşıma bayan bir psikiyatrist geldi. Anlattım da anlattım bir ara kağıt aldı birşey yazacak gibiydi beyin bilmem nesi isteyecek sandım ama snra yerine koydu. Şizofrenler tek başlarına gemezlermiş, hasta olduklarını kabulenmezlermiş.

Biraz uzun bir yazı oldu. Bana son günlerde birşeyler olmaya başladı. Ara sıra beynime bir dalga yayılıyor başımı döndürüyor. Hiçbiryerimi kıpırdatasım gelmiyor. Hayal dünyamdan çıkmak sorumluluk almak istemiyorum. Gözlerimi kapatmayı ama güzellikleri görmeyi, bedenimi bırakarak ruhumla yaşamayı, sürekli rüyalarda olmayı ve istediğimi yapmak istiyorum.

Sorunum nedir?
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
    çok uyuyup, uyanmama isteği varmı, hep rüyada kalma isteği,
    Çoğunlukla öyle oluyor. Uyurkende iç dünyamda oluyorum rüyalarda mutlu oluyorum diyeyim.
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Şizofrenler tek başlarına gelmezlermiş, küçük olduğum için değişken olabilirmişim, hasta olduklarını kabullenmezlermiş.

Yorum

aynı şeyleri bende eskiden daha çok şimdi ise zaman zaman yaşıyorum benim gibi duygusal alıngan ve dış dünyaya açılmada zorluk yaşıyosan bu seni mutsuz eder bi kaç girişimden sonra olan bitenler seni kırmaya ve öz güvenini günden güne azaltmaya başlar buda seni sana yönlendirir ve bi anda tek mutlu olduğun zaman yalnız kalıp yatağında hayaller kurdğn zamandır kendi kendine kimseye gösteremedğn şirinliklerini şakacı hallarini herşeyini sergilersn hayallerindeki özgürlük tamda senin ilacındır bu durumdan haz duyarsın ve mutlu olduğun bişeyide zatn bırakmak istemezsin

Yorum

ani duygu değişimleride yaşıyormusun iyi keyifliyken birden umutsuz mutsuz olmak gibi... dejavu görüyormusun ?

KuzuZade
          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nihan3535 View Post
            aynı şeyleri bende eskiden daha çok şimdi ise zaman zaman yaşıyorum benim gibi duygusal alıngan ve dış dünyaya açılmada zorluk yaşıyosan bu seni mutsuz eder bi kaç girişimden sonra olan bitenler seni kırmaya ve öz güvenini günden güne azaltmaya başlar buda seni sana yönlendirir ve bi anda tek mutlu olduğun zaman yalnız kalıp yatağında hayaller kurdğn zamandır kendi kendine kimseye gösteremedğn şirinliklerini şakacı hallarini herşeyini sergilersn hayallerindeki özgürlük tamda senin ilacındır bu durumdan haz duyarsın ve mutlu olduğun bişeyide zatn bırakmak istemezsin
            Tıpkı söylediğiniz gibi. Diğer insanlar gibi olmam gerekirken sadece kendimle kalıyorum.

Yorum

diğer insanlar gibi olmayabilirsin ama bu şizofren olduğunu göstermez... bildiğim kadarıyla şizofrenler hayal dünyasını gerçek hayatın içinde yaşıyorlar...

bu arada Beyzade dejavu nun belirleyiciliği nedir? ben de çok sık olurum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                ani duygu değişimleride yaşıyormusun iyi keyifliyken birden umutsuz mutsuz olmak gibi... dejavu görüyormusun ?
                Hatırlamıyorum. Bazen yaşadıklarımı hayal miydi diye düşündüğüm oluyor. Psikiyatrinin söylediklerini ve kendi söylediklerimi kesinlikle hatırlayamıyorum. Çünkü hayal sanıyorum.

Yorum

Bende olurum dejavu ama dejavu bence asosyaliğin bir göstergesi olsa gerek...
                  Yoruldum, patron.
                  Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
                  Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri..
                  İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
                  Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
                  Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
                  Anlıyor musun?
                  Yeşil Yol

Psikoloji

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hkayac View Post
                    diğer insanlar gibi olmayabilirsin ama bu şizofren olduğunu göstermez... bildiğim kadarıyla şizofrenler hayal dünyasını gerçek hayatın içinde yaşıyorlar...

bu arada Beyzade dejavu nun belirleyiciliği nedir? ben de çok sık olurum...
                    Orjinal yazı sahibi: dkk15 View Post
                    Hatırlamıyorum. Bazen yaşadıklarımı hayal miydi diye düşündüğüm oluyor. Psikiyatrinin söylediklerini ve kendi söylediklerimi kesinlikle hatırlayamıyorum. Çünkü hayal sanıyorum.
                    dejavu : karşılaştığıımız durumu geçmişte bir zamanda da tecrübe ettiğimizi düşündüğümüz içsel duygu

bende sıkça yaşarım bu durumu ama ilaçlar bir nebze olma sıklığını kesti ... şakak loblarının sorunlu çalışması sonucu oluyor genelde , farklı olduğunu düşünmekte bipolar sorunu olabilir...
                    Last edited by BeyZade; 27-04-2012, 04:59 PM.

KuzuZade
                    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade

Yorum

teşekkür ederim Beyzade...

yal 16 olduğu için ergenliğin kattığı bir takım durumlar olma ihtimali de yüksek... hepimiz o yaşlarda yalnız kalmak, farklı olmak, kendimiz bir şekilde ifade etmek ihtiyacını hissettik. yine de farklı bir psikiyatrla olan biteni tüm açıklığıyla konuşmak gerek... bipolar yada kişilik bozukluklarının başlangıcı da olabilir...

Yorum

şakak lobları hafızayı düzenlediği için yaratıcılık yada mantık yönünden kendinin farklı olduğunu düşünmesi normal çünkü şakak loblarıyla alakalı sorunu varsa hassasiyet geliştirmiştir...

KuzuZade

Yorum

Bende bazen olma ihtimali çok düşük hayallerde buluyorum kendimi, iyi durumlarda değil çoğu, ama olabilitesi olan hiçbirşey hayal değildir bence..
                          3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Tüm ilaçlarımı bıraktım artık ne psikiyatrist ne de psikolog görmek istiyorum. Şizofrenler istemediği için şizofrenler ama ben hayallerde kalmayı gerçekliği kaybetmeyi istediğim için şizofren grubuna girmiyorum. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yine sorunumu sizlerle paylaşarak farklı bakış açılarından görebildim ve çözebildim.

Yorum

" Bir insan bazen bütün hayatını sadece bir becerisini geliştirmeye adar ; hayal kurmaya ."( Robert Frost )

KuzuZade

Yorum

İşleniyor...
                              X