Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Psikoloğa sorun

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Psikoloğa sorun

Arkadaşlar merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Çalıştığım konular çoğunlukla; travma (TSSB), depresyon, panik bozukluk, fobi, çift, çocuk ve aile terapileri.

Bunların dışında kalan sorulara da cevap vermeye çalışırım.
    Psikolog - Aile Danışmanı

hocam merhaba hoşgeldiniz..benim bir sorum olucaktı..geçen ekim ayında alkol ve enerji içeceği birlikte aldım yaklaşık 4 adet ve ertesi gün ani çarpıntılarda hastaneye gittim tansiyonum 18e nabzım 120ye kadar çıktı çok panik yaptım orda serum ve dil altı verdiler geçti fakat 1-2 hafta böyle aralıklarla devam etti kalbimle ilgili herşeye bakıldı temiz çıktı psikoloğa gitmem söylendi gerçekten de 2-3 seans gittim ataklarım bitti sadece kaygı sorunlarım vardı araba kullanmak gibi onlarda geçti..şu sıralar kendimi önemli hastalıklarla meşgul etmeye başladım biryerimde bişey görsem hemen googleda araştırıyorum önemli bir belirti yakalayınca çok stres yapıyorum hemen o bölümün doktoruna gidiyorum..geçen haftada göğsümde batmalar kol ağrıları yaşadım tekrardan kardiyolojiye gittim bbütün herşeye bakıldı normal çıkınca rahatladım..şu günlerde de vücudumda kalp atması gibi dışarıdan da görülen seyirmeler titremeler oluyor bazen adele eklemlerimde ağrı da yapıyor araştırdım ms als gibi ciddi hastalıklar çıktı karşıma yine stres yaptım kaç gündür uyuyamıyorum bile zaten iş kurmak üzereyim iyice panik yapıyorum..genel cerraha gitti stresten panik durumundan olabilir dedi muayenede birşey bulamadı..nörolojiye gitmeme gerek varmı dedim gerek yok dedi ama ben rahat edemedim gittim o da aynı şeyleri söyledi senin şüphelendiğin şeyler ne diye sordu ben söyleyince mr istedi dahiliyeden bir sürü testler falan sanki benim hastalığımı kullanmaya çalışıyormuş gibi geldi sinirlendim ordan çıktım hem stresten olur diyor hemde birsürü test istiyor! artık hastalık araştırmaktan vücudumdaki belirtilerden bıktım hocam..bu seyirme titreme kasılma kaslarda ağrılar panik bozuklukla ilgili mi yoksa kas hastalığımmı var ya da vitamin eksikliğim mi anlayamadım hocam bunları düşündükçe daralıyorum artık sizin görüşünüz nedir ? artık panik ataklar yaşamıyorum ama sürekli değişen belirtiler düşünceler çok canımı sıkıyor..biraz uzun oldu ama teşekkür ederim

Yorum

merhaba hoşgeldiniz foruma..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: berkay85 View Post
        hocam merhaba hoşgeldiniz..benim bir sorum olucaktı..geçen ekim ayında alkol ve enerji içeceği birlikte aldım yaklaşık 4 adet ve ertesi gün ani çarpıntılarda hastaneye gittim tansiyonum 18e nabzım 120ye kadar çıktı çok panik yaptım orda serum ve dil altı verdiler geçti fakat 1-2 hafta böyle aralıklarla devam etti kalbimle ilgili herşeye bakıldı temiz çıktı psikoloğa gitmem söylendi gerçekten de 2-3 seans gittim ataklarım bitti sadece kaygı sorunlarım vardı araba kullanmak gibi onlarda geçti..şu sıralar kendimi önemli hastalıklarla meşgul etmeye başladım biryerimde bişey görsem hemen googleda araştırıyorum önemli bir belirti yakalayınca çok stres yapıyorum hemen o bölümün doktoruna gidiyorum..geçen haftada göğsümde batmalar kol ağrıları yaşadım tekrardan kardiyolojiye gittim bbütün herşeye bakıldı normal çıkınca rahatladım..şu günlerde de vücudumda kalp atması gibi dışarıdan da görülen seyirmeler titremeler oluyor bazen adele eklemlerimde ağrı da yapıyor araştırdım ms als gibi ciddi hastalıklar çıktı karşıma yine stres yaptım kaç gündür uyuyamıyorum bile zaten iş kurmak üzereyim iyice panik yapıyorum..genel cerraha gitti stresten panik durumundan olabilir dedi muayenede birşey bulamadı..nörolojiye gitmeme gerek varmı dedim gerek yok dedi ama ben rahat edemedim gittim o da aynı şeyleri söyledi senin şüphelendiğin şeyler ne diye sordu ben söyleyince mr istedi dahiliyeden bir sürü testler falan sanki benim hastalığımı kullanmaya çalışıyormuş gibi geldi sinirlendim ordan çıktım hem stresten olur diyor hemde birsürü test istiyor! artık hastalık araştırmaktan vücudumdaki belirtilerden bıktım hocam..bu seyirme titreme kasılma kaslarda ağrılar panik bozuklukla ilgili mi yoksa kas hastalığımmı var ya da vitamin eksikliğim mi anlayamadım hocam bunları düşündükçe daralıyorum artık sizin görüşünüz nedir ? artık panik ataklar yaşamıyorum ama sürekli değişen belirtiler düşünceler çok canımı sıkıyor..biraz uzun oldu ama teşekkür ederim
        Hoşbulduk Berkay,

Görünene göre o ilk yaşadığın korku, sende hipokondriyak ve obsesif-kompulsif semptomlar yaratmış, doktora gidene kadar korku yaşıyorsun, doktora gittiğinde ve sonucun temiz çıktığını öğrenince rahatlıyorsun, sonra korku katsayın tekrar artıyor, tekrar gidip rahatlıyorsun, ama sana buradan obsesif-kompulsif bozukluğun var diyemem, kesin tanı için psikoloğa devam etmeni öneririm.

Yorum

Hoş geldiniz.
          Cenab-ı Hak Hz.Yakub'a sual eyledi

"-Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?"

''-Bilmiyorum Ya Rabbi'' dedi Hz.Yakub

Ve Allah (cc) buyurdu:

"ÇÜNKÜ SEN BÜTÜN ÜMİDİNİ BANA BAĞLADIN!"

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ephedra View Post
            Hoşbulduk Berkay,

Görünene göre o ilk yaşadığın korku, sende hipokondriyak ve obsesif-kompulsif semptomlar yaratmış, doktora gidene kadar korku yaşıyorsun, doktora gittiğinde ve sonucun temiz çıktığını öğrenince rahatlıyorsun, sonra korku katsayın tekrar artıyor, tekrar gidip rahatlıyorsun, ama sana buradan obsesif-kompulsif bozukluğun var diyemem, kesin tanı için psikoloğa devam etmeni öneririm.

cevap için teşekkür ederim..evet o ilk acile gittiğim gün çok korkmuştum evde kimsede yoktu artık gidiyorum diye düşündüm çünkü daha önce öyle birşey yaşamamıştım ama tekrar edince bir süre sonra alıştım artık panik yapmadım ve zamanla tamamen yok oldu..şimdi de yaşadığım bazı belirtilerin psikolojik mi yoksa sağlık açısından önemli belirtiler mi olduğunu ayırt edemiyorum aslında sorunum o ve bunun üzerine nette araştırma yapınca içinden çıkamıyorum çünkü bir sürü korkutucu hastalıkları görüyorum..aslında beni şu an en çok vücudumda bazen olan kalp atması gibi seyirmeler ve bazı bölgelerde zamanla olan ağrılar bunaltıyor..bunların da psikolojik olduğunu kesin bilsem o sorun da kalmayacak kafamdan atıcam..ondan sonra başka belirtiler çıkarsa ne olur tabi bilemiyorum..40 gün önce kan idrar tahlili yaptırmıştım ama yarın tekrar gidip muayene olup yaptırmayı düşünüyorum..mesela genel cerraha gittiğimde bacaklardaki ağrımı inceledi tıkanma olup olmadığından şüphe ediyordum inceledikten sonra merak etme birşey yok dedi o gün o hastalığı kafamdan attım

Yorum

özel mesaj kutunuz dolmuş.

Yorum

Hipokondriye benziyor hastalığın, psikolojik olduğunu düşünüyorum, fizyolojik olarak zaten sorunun çıkmamış. Doktor yerine psikoloğa gitmeni öneririm.

Yorum

haklısınız hocam da seyirmeler batma tarzı ağrılar yüzünden acaba beyin mrı da mı çektirseydim diye düşünüyorum çünkü als ms gibi hastalıklardan korkuyorum gerçi ihtimali 100.000de 2-3 kişiymiş ama öyle bir sorunum olsa başka rahatsızlıklar da bende olurdu diye düşünüyorum denge kaygı yürüme konuşma bozukluğu gibi..bugünlerde b vitamini ve soda içiyorum magnezyum için..bir kaç güne gelişme görmezsem o zaman gitmeyi düşünüyorum..

Yorum

Nöroloğa gideceksiniz, sonra bir şey çıkmadığını göreceksiniz rahatlayacaksınız. Daha sonrasında başka bir şey bulacaksınız kendinizde.

Ama siz yine de gidin nöroloğa içiniz rahat etsin şimdilik. Nöroloğa uğramışken, önce bir psikiyatriste, sonrada psikoloğa uğramayı ihmal etmeyin.

Yorum

hocam bende sıze sormak istiyorum bugunlerde hiçbirşey yapmak gelmıyo içimden hep boş işlerle vakıt geçırıyorum acaba depresyondmıyım bır ınsan depresyonda oldugunu nasıl anlar
                      Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                      sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

merhabalar , benim sorunum şu ;
                        karın gurultusu olayını öyle bi takmışım ki kafama,yıllardır özellikle sessiz her ortamda(derslerde,sınavlarda) karnım guruldycak ve ben rezil olcam gibi geliyo..yenemiyorum bir türlü bu durumu hayatımı mahvetmek üzere.. ki sırf bunun yüzünden çook şey kaybettim artık kaybetmek istemiyorum

Psikiyatra gittim bunun için,prozac başladık.. Psikologa da gitsem bu sebeple faydası olur mu bilmiyorum,yani telkinler yetmeyecektir çünkü kendime herşeyi söyledim ama fayda etmedi siz bir psikolog olarak ne önerirsiniz acaba ? az rastlanan ilginç bi durum çünkü farkındayım.. bu arada bende meslektaşınız olmak istiyorum bir gün inş
                        Herkes kaybettiklerini geri almak için savaşıyor,bense başka bir şey bilmediğim için...

Yorum

evet aslında biraz da o yüzden gitmek istemiyorum bunun üstüne gitmek istiyorum bu sefer başka bir şey görüp kendimde onun uzmanı doktora gitmek istiycem..peki hocam fazla stres sürekli bunları düşünmek vücutta etkileri yaparmı bacaklarda ellerde seyirmeler sızlamalar gibi..onun dışında bir problemim yok şu sıralar yatırım yaptım iş kuruyorum kısmetse biraz da ondan sıkıntılıyım sanırım..1-2 senedir çalışmıyordum sanırım boş durmak da iyi gelmedi şimdi daha iyi olurum umarım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                            hocam bende sıze sormak istiyorum bugunlerde hiçbirşey yapmak gelmıyo içimden hep boş işlerle vakıt geçırıyorum acaba depresyondmıyım bır ınsan depresyonda oldugunu nasıl anlar
                            Bugünlerde dediğiniz süre olarak ne kadar ? Kesin bir süre vermeniz lazım. Ayrıca depresyonda olduğunuzu düşünmüyorum, öyle olsaydı burada bunu yazıyor olmazdınız muhtemelen

Yorum

Orjinal yazı sahibi: berkay85 View Post
                              evet aslında biraz da o yüzden gitmek istemiyorum bunun üstüne gitmek istiyorum bu sefer başka bir şey görüp kendimde onun uzmanı doktora gitmek istiycem..peki hocam fazla stres sürekli bunları düşünmek vücutta etkileri yaparmı bacaklarda ellerde seyirmeler sızlamalar gibi..onun dışında bir problemim yok şu sıralar yatırım yaptım iş kuruyorum kısmetse biraz da ondan sıkıntılıyım sanırım..1-2 senedir çalışmıyordum sanırım boş durmak da iyi gelmedi şimdi daha iyi olurum umarım
                              Dediğim gibi, hastalığınız hipokondriyazis olabilir, psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim

Yorum

İşleniyor...
                              X