Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hakikat nedir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hakikat nedir?

Literatür anlamı gerçektir. Nedir gerçek? Nedir hakikat?

Tüm soruları es geçmeden cevaplayabilen tek bir cümle mi? Her şeyi açıklayan bir iz mi yoksa? İçimizde ki öz ya da?

Çok düşünüyorum bu konuda. İlerleyemiyorum. Hayat çok anlamsız bunu biliyorum. Bu karmaşayı açıklamanın bir yolu olmalı. İnsanların en absürt davranışlarını, samanyolu dışında kalan ve kutsal kitaplarda canlı varlığı zikredilemeyen boş galaksileri, sonsuzluğu, hiçliği, insanın derinliğini, insanın deliliğini, felsefenin kayganlığını ve hikmetini...Her şeyi ama her şeyi açıklayan bir cevaba ihtiyacım var. Hakikate!!!

Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Post

Tüm soruları es geçmeden cevaplayabilen tek bir cümle mi? Her şeyi açıklayan bir iz mi yoksa? İçimizde ki öz ya da?

Çok düşünüyorum bu konuda. İlerleyemiyorum. Hayat çok anlamsız bunu biliyorum. Bu karmaşayı açıklamanın bir yolu olmalı. İnsanların en absürt davranışlarını, samanyolu dışında kalan ve kutsal kitaplarda canlı varlığı zikredilemeyen boş galaksileri, sonsuzluğu, hiçliği, insanın derinliğini, insanın deliliğini, felsefenin kayganlığını ve hikmetini...Her şeyi ama her şeyi açıklayan bir cevaba ihtiyacım var. Hakikate!!!
    doğum ve ölüm arası herşey olasılıktır. olasılıklar içinde "an" da kendine yaşattıkların gerçektir. "an" içinde insan kendine iki tür şey yaşatır. nesnel gerçeklerden (somut dünyadan) gelen yaşantılar, öznel gerçekten (fenomenolojik alandan) gelen yaşantılar. insan neyi nasıl yaşıyor ise hepsi yaşanıyor ve gerçektir. hayal kökenli olmasına rağmen yaşanan kaygıların kişiye etkisi gerçektir.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Post

Evren gittikçe hızlanarak genişliyormuş yani bizim çevremizdeki galaksiler yıldızlar vs bizden her an dahada uzaklaşmakta belki insanoğlunun teknolojisinin bu hızlı genişlemeyi yakalayamayacağını düşünürsek belkide hiç bir hakikati öğrenmeden insan nesli tükenecek belki senin öğrenmeye çalıştığın hakikati başka akıllı canlılar öğrenecek.
      I'm fine. I'm just not happy.
      G.House

Yorum

İşleniyor...
      X