Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eminem'de görülen kişilik bölünmesi hakkında !!??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Eminem'de görülen kişilik bölünmesi hakkında !!??

    Arkadaşlar biraz uzun oldu ama okur ve sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

    Bir rivayete göre Eminem'in 104 milyon dolar mal varlığı var. Hal böyle olunca insan işkilleniyor ortada dönen dolaplar hakkında.

    Eminem 1998 yılında piyasaya girmiş bir rapper. Kısa zamanda ün yapmasını sağlayan en büyük etkense asi kişiliği ve ten rengi. Siyah tavşanların içinde ki ''beyaz tavşan'' kendi ifadesiyle.

    Eminem şarkılarında geçmiş zamana ait argümanları ve hayatında olup biten şeyleri konu alıyor. Bir şarkısında annesinden gördüğü şiddetten, diğer şarkısında hap bağımlılığından, başka bir şarkısında kızını ihmal etmesinden vs... Sürekli hayatından feyzlenerek rap yaptığı içinse hayatında sürekli bir entrika dönmesi gerekiyor.

    Ve Eminem piyasa çıktıktan çok kısa bir süre sonra bir kişilik ortaya atıyor. ''Slim Shady''!!

    Slim Shady Eminem'in küçüklükten beri çektiği acıları, ıstırapları şarkılarında ısrarla işleyen, sürekli bir nefret hali barındıran aykırı bir kişilik. Tamamiyle aykırı bir kişilik. Öyle ki Amerikan yerel halkının aydın kesmi Slim Shady'nin ironi bir karakter olduğunu iddia ediyor. Peki ne yapıyor bu Slim Shady?
    Aykırı olan her şeyi? Mankenlere laf atmak, bazılarını yatağa attığını iddia etmek, aşka sövmek ve aşk bir hedodan ibaret saymak, evliğin saçma olduğunu, çocuk aldırmanın yasal olması gerektiği vs. Tamamiyle aykırı.

    Eminem yarattığı bu ''Slim Shady'' kişiliği ile çok ses getiriyor. Konserlerde aykırı hareketlerle, küfürlerle, başka mc'lere saldırmalarla, politik mesajlarla...kısacası ses getiren her bir şeyle dem vuruyor. Çok kısa zamanda zirveye oturuyor. Çünkü insanlar onda bastırdığı kişiliğini, ve tembelliği görüyor. Ve özgürlüğü!!!

    Sonra Eminem çıkıp rehabile aldığını Slim Shady'den nefret ettiğini, ''Beni Shady bu hale getirdi'' tarzı pişmanlık ve kahramanlık laflarını dillendirerek yeni bir imaj çiziyor. Slim Shady'i yenmiş baskın, dominant, düzgün, Grammy ödüllerine aday gösterilmeye uygun beyfendi bir karakter oluveriyor. Şarkılarında da buna uygun bir değişim ve profesyonelleşme gösteriyor. Yeni bir başlangıç mesajları ile ''düştüm ve geri kalktım'' mesajları ile dibi bulmuş depresif ergen kitlelere el uzatıyor. Ve gene para kazanıyor...

    Sormak istediğim şu ki: Bir insan tıpkı Eminem gibi istediği bir karakteri gerçekleştirebilir mi? Gerçekleştirmekten kastım gerçekten eski kişiliğini atıp yeni bir ben kurabilir mi? Eminem rol yapıyor, hepsi bir palavra diyebiliriz fakat göz ardı edemiyorum ki Eminem Slim Shady kişiliği ile canlı performansta(konser performansında) adeta nirvana oluyor. Özgüven abidesi olup çıkıveriyor...

    2. sorumsa: Nasıl oluyor da Eminem Shady karakterinden kurtulup eski ''ben''ine çok daha güçlü bir ''ben''e bir şekilde kavuşuyor.

  • #2
    Bri kısmını okudum eminemin ve birçok işini iyi yapanların normal olmadığına şaşırmadım hepsinde faklılık var nerdese ahaha
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

    When you lose small mind, you free your life..

    Yorum


    • #3
      farklılık ayrıcalıktır.

      Yorum


      • #4
        fight club'i kesin izlemissindir dimi.. senin ustunde durdugun konu basit bir konu degil, konusmasi bile zor ustunde. kaldi ki muzik ticaretinden para kazanan birinin pazarlama teknikleri hakkinda da hicbir bilgimiz yok, dogrusu nedir bilmiyoruz bile

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Post
          farklılık ayrıcalıktır.
          farklılık her zaman ayrıcalık olmıyabilir
          Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
          sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

          Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

          Yorum


          • #6
            Sesi mükemmel olan, kendi şarkı sözlerini yazan pekçok insan var ama aralarından belirli kimseler, belirli yerlere geliyor. Yetenekle sınırlı değil bu işler. Daha yetenekliler de var; ünlü olmayan. Şans filan da değil. Örgütler/dönen dolaplar/kirli amaçlar... Sanatçıların kazancı ünlü olmak. Bir döngü var; her iki tarafında çıkarlarının olduğu.
            İşte Eminem'de ruhunu sattı; Slim Shady'i yarattı ve belirli bir yerlere geldi. Ah Marshall ah... Yere göğe sığdıramadığımız adam şimdi yok annesine taciz etti, yok homo, yok o yok bu: Yerin dibine sokuyoruz. Neden? Çünkü hell the sequel albümü ile kirli işlerden elini ayağını çekti. When I'm Gone'de ikiye bölünüyor ve aynada gördüğü Shady'e yumruk atıyor: onu öldürüyor. Ardından I'm Afraid diyor. Yeni slagonu bu oluyor.
            Hayır, olay çoklu kişilik gibi kişisel bir şey değil. Toplumsal ve büyük sorunlar. Fakat ruhsal sağlığı ve dengesi ne durumda dersek, düşünülmesi gerek.
            Dipnot: Kim ne derse desin, müslüman olsa cennetlik adam.
            Bakış açısı önemlidir.

            Yorum

            İşleniyor...
            X