arkadaşlar paksil ve doğum kontrol hapı birlikte kullanılabilir mi?ikisi birlikte zararlı olur mu?bilgisi olan var mı?bi eczaneye sordum.tavsiye etmiyoruz dedi ikisini birlikte ama dr.a sormadan karar veremiyorum.sizlerin bilgisi varsa bana bi fikir verin nolur.......
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
paksil ve doğum kontrol hapı birlikte kullanılabilir mi?
Collapse
X
-
eczacı yuvarlak bir laf etmis
kullanilmiyor dememis kullanilinca olabilecek bir yan etki olup olmadiğini bilmediği icin boyle yuvarlak bir laf etmis bence
ilacin prospektüsünde boyle bir durum belirtilmemis yani kullanilmasin diye
gebelerde bile kullanilmasinin kar zarar risk orani göz önünde bulundurularak kullanilabilir demis
bana kalirsa ne paxil nede doğum kontrol hapi kullanilmamali
-
anti-depresanlar doğum kontrol haplarının etkisini azalttığı için anti depresan kullanan kişilerin korunma amacı ile doğum kontrol hapı kullanmaları sakıncalıdır dye açıklamışt bana doktorum. yani doğum kontrol hapı %90 gebeliği önlüyorsa (varsayım) anti depresan kullanan bir kişide bu oran %60lara düşüyormuş. Bu benim doktorumun görüşüdür.
Yorum
-
ben yaz gibi başladım.benim korkularım çok ve takıntılarım.hiç olmadık şeyden korkuyor önemsiz birşeyi kafama takabiliyorum.hemde gereğinden fazla. ama ilaç çok ii geldi.ilk önce kullanmakta tedirgin oldum.yan etki yapacak diye.ama artık krizlere girmeye başlayınca mecbur kaldım ve kullandım.çok şükür bende hiçbir yan etkisi olmadı uykuya eğilimden başka.sürekli uyumak istiyordum.ama saolsun oğlum buna izin vermiyordu artık bayılıyordum yani uykusuzluktan.ama ben paksile yalnız başlamadım.yanında tranko buskas ta vardı.ikisini beraber kullanmaya başladım .bie ay sonra trankoyu kestik sadece paksille devam ediyorum.çok memnunum.tabi birde unutkanlığım olmasa düzgün içsem daha ii olacak tabi.birkaç gün içmedim mi herşey eskiye dönüyo.takıntılar,korkular....
tabi sen şimdi madem öyle içsene diyeceksin ama unutuyorum.^^^^eşim ve oğlum^^^^
Yorum
-
antiderpresanlar adet düzensizliği yaptığı için kadın doğuma gittim bana doğum kontrol hapı verdi.ve doktora antidepresan kullandığı söyledim.ikisini kullandım ama uzun süre değil.doktor zararlı falan demedi.doğum kontrol ilaçlarının derpresyon ilaçlarının etki orarnın arttığını okudum.ama şu ana hatırlamıyorum nerede okuduğumu.ama ben bi olumsuz yönünü görmedim.umarım siz de görmezsiniz.geçmiş olsun
Yorum
Yorum