Duyuru

Collapse
No announcement yet.

23 yaşına geldim artık yeterince yaşadığımı düşünüyorum ölebilirim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• 23 yaşına geldim artık yeterince yaşadığımı düşünüyorum ölebilirim

şuan depresyonda değilim ya da ben depresyonda olmadığımı düşünüyorum 23 sene hayatım geçti dile kolay be yani pek çok şey yaşadım ve gördüm hala hayatta kalmamam gerek yok yani rlitabiki ALLAH bilir ne zaman canımı alacağını ama bence çok şey yaşadım ve yaşadığım hayat bana yeterli geliyor bu yazılarımdan kimse gidip intihar edeceğim anlamını çıkarmasın sadece belli bi hayat yaşadım ve de erken ölmek daha mantıklı değil mi? dünya da durdukça günah işliyoruz çünkü

Orjinal yazı sahibi: kardelen12 View Post
    şuan depresyonda değilim ya da ben depresyonda olmadığımı düşünüyorum 23 sene hayatım geçti dile kolay be yani pek çok şey yaşadım ve gördüm hala hayatta kalmamam gerek yok yani rlitabiki ALLAH bilir ne zaman canımı alacağını ama bence çok şey yaşadım ve yaşadığım hayat bana yeterli geliyor bu yazılarımdan kimse gidip intihar edeceğim anlamını çıkarmasın sadece belli bi hayat yaşadım ve de erken ölmek daha mantıklı değil mi? dünya da durdukça günah işliyoruz çünkü
    Evet çok mantıklı. Her geçen gün biraz daha günaha battığımız göz önüne alınınca hemen ölmek en doğrusu gibi. Bence bizim din algımızda sorun var. Sadece sizin yazınıza dayanarak söylemiyorum bir kaç kişinin okudum hep aynı sorunlar.
    Toplumun içinde erimiş olan birey.

Yorum

hem mantıklı diyorsun hem de sorunlu? ne iş?
      Orjinal yazı sahibi: basevu View Post
      Evet çok mantıklı. Her geçen gün biraz daha günaha battığımız göz önüne alınınca hemen ölmek en doğrusu gibi. Bence bizim din algımızda sorun var. Sadece sizin yazınıza dayanarak söylemiyorum bir kaç kişinin okudum hep aynı sorunlar.

Yorum

hem mantıklı diyorsun hem de sorunlu? ne iş?
        Dediğin mantıklı. Din algısı sorunlu. Gayet açık.

Yorum

Zerre kadar mantıklı değil . Ne günah işlersek işleyelim ( bu günah herneyse israrcı olmamak önemli ) . Yaratıcının büyüklügünden, rahmetinden daha büyük olamaz. Birde bu, bu anlamda kaygı sebebi olmamalı . Kitap ve salih hadislerde açıktır islamda " Bence " yokdur.
          Şu an Yaşımız kaç olursa olsun bir sebep için yaratıldık ve aslında bilinmeyene inandık. En başda kendimiz Aile,akraba, diğer insanlara görevlerimiz var ilerde bir faydamız olabilir vs. En doğrusunu bundan sonra ne olacak hiçbir kul' da bilemez. ( inananlar için )

Yorum

80 yaşında dedem var ve bana her 3-4 günde bir ah keşke 70 yaşında olsaydım şimdi neler yapardım der.ona göre 70 yaşında olmak bile gençlik demek.siz kaldıki 20-30 lu yaşlardasınız.dünya da durdukça günah işliyoruzun karşılıgı bana göre siz depresyondasınız.Şunu unutmayalım ki biz erkekler açısından mesela bana göre hayatın en zor yılları 20-30 arasında geçiyor.zaten bu yaşlarda sorumluluklar ve çevremizdeki insanların beklentileride haliyle baskıyı arttırıyor.Bu dönemde Kendimizi ne kadar az yıpratırsak o kadar az hasarla atlatmış oluruz.Aksine bunalım ve depresyon hali hariç kimsenin ölmek isteyecegini sanmıyorum.
            Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

depresyondasın sen

hadi on dört yaş ergenlik diyelim,
              18 yaşında da lise bitse o yaşa kadar ne yaşadığının farkında olmaz insan haybeye geçer...

23 yaşına kadar ne yaşamış olabilir ki insan ? din açısından bakıyorsan olaya hayırlısını dilemek lazım çünkü günah işlemek kadar sevap işleme ihtimalinde var yaşadıkça birde cennete yada cehenneme gitme garantisini bilemeyeceğimiz için hangi yaş olursa olsun bu yaş bana yeterli yada şu kadar ibadet bana yeterli deme gibi bir lüksümüz yok... he başka bir açıdan bakıyorsan ben tüm dünya zevklerini taddım daha hiç bir şey bana zevk vermiyor diyorsan onda haklı olabilirsin ... ama onda da hepsini yaşayamazsın en fazla bulunduğun çevrede takılmışsındır yada bir iki şehir gezmiş farklılık yaşamışsındır...

KuzuZade
              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Bende 23 yaşındayım,çok yaşma yanlısı değilm bnde,ama biraz daha yaşayalım bencesafdsa
                3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Yaşamanın tek bir anlamı var gibi dünyayı kötülere bırakmamak.

Yorum

öldürmeyen Allah öldürmüyor.

Yorum

Dur daha ne yaşadın yahu ?

Yorum

ben de öyle düşünüyorum.. her şeyi yeterince yaşadım.. artık yaşamamam lazım.. yaşadığım için suçluyum.. yaşamak çok zorlaştı.. ölmek istiyorum.. yaşamak bi azabul elim..

Yorum

İşleniyor...
                        X