Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eskiyi düşünmek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eskiyi düşünmek

Merhaba Arkadaşlar

Benim birtakım sorunlarım var:

1- Okuldayken birkaç arkadaşım tehditvari bir şekilde "bitti sen oğlum bittin" gibi şeylerle korkuttular beni. Sizce neden böyle şeyler söylemiş olabilirler? Bir de "şerefsiz, bu adam mı ya" gibi küfürler ediyorlardı. Nedeni ne olabilir? Ben okulda sessiz, sakin, arkadaşsız, evden okula, okuldan eve gelip giden biriydim; bir de "biz de seni sevmicez, biz de sana selam vermicez, şerefsiz aşağıda selam vermiyo, yavaş yürüyo, hızlı gidiyo, hiç bakmıyo" gibi sinir bozucu şeyler de oluyodu..

2- Oturduğum semtte dışarıya her gezmeye çıkışımda birileriyle karşılaşıyordum, o kişiler beni eleştiriyorlardı, bazen de hakaretler-iftiralar ediyorlardı. Sizce bunlar gerçek miydi?

3- İkinci sene de düşman kesilmişlerdi, bi yandan övgüler, bi yandan hakaretvari şeylerdi...

Bunlar içimi kemiriyo.. bi arkadaşıma göre ben dürüst bi insan değilmişim.. çok üzülmüştüm böyle düşünmelerine hala da üzülüyorum.. çok şüpheleniyorum.. bir de beni görünce ağlayanlar vardı.. ben hiçbişey yapmamıştım halbuki.. bir de kötü şeyler aklıma gelince aman neyse ne mustafa nolduysa oldu diyorum kendi kendime ama yine aynı şeyler aklıma gelmiyo.. daha çok şey var..

bunlara tamin edici bi açıklama yaparsanız biraz da olsa düşünmeyi bırakıcaımı düşünüyorum..

neden cevap vermiyosunuz arkadaşlar?? yoksa birileri sizede mi mustafayla konuşmayın mı dedi???

Yorum

arkadaşlarına kötü bir şey yapmadıysan onların seninle konuşmamalarını çok sorun etme bence.ne kadar az insan o kadar az dert diye düşünüyorum.
      Kendin ol yeter.

Yorum

Bence onlara ayak uydurmadğın için böyle şeyler söyleyip seni kıskanıyorlardır.
        Fırtınalara, ayazlara alışkınız biz.
        Yeter ki, sırtımızdan vurmasın dost bildiğimiz..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Huysuz20 View Post
          Bence onlara ayak uydurmadğın için böyle şeyler söyleyip seni kıskanıyorlardır.
          ailem de öyle diyo.. "şerefsiz bakmıyoo ühühühühühü", "hiç konuşmuyo kiiii", "ostik ostik", "münafık abi münafık", "ahh türk gençliği ahh", "pislik pislik", "yazık hıh", "mal mal yürüyo yaa!!!", "hiç sesi çıkmıyoo ühühühühühüü", "küfrediyoruz yine konuşmuyo hahahaha", "vazgeçtim abi vazgeçtim", "GİT LAN...... GİT.. İNANMIYORUZ SANA..", "psikopat manyak.." ve sonrada çelişkiye bakınki "olum biz seni seviyoruz" sigaralar ellerde püfff.. "ostik ostik davranıyo".. "daşşaklık etme mustafaaa", "bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo ... ... " daha neler neler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
            ailem de öyle diyo.. "şerefsiz bakmıyoo ühühühühühü", "hiç konuşmuyo kiiii", "ostik ostik", "münafık abi münafık", "ahh türk gençliği ahh", "pislik pislik", "yazık hıh", "mal mal yürüyo yaa!!!", "hiç sesi çıkmıyoo ühühühühühüü", "küfrediyoruz yine konuşmuyo hahahaha", "vazgeçtim abi vazgeçtim", "GİT LAN...... GİT.. İNANMIYORUZ SANA..", "psikopat manyak.." ve sonrada çelişkiye bakınki "olum biz seni seviyoruz" sigaralar ellerde püfff.. "ostik ostik davranıyo".. "daşşaklık etme mustafaaa", "bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo bakmıyo ... ... " daha neler neler...
            derslerin filan iyi mi senin ? o yüzdendir belki de ?
            Kendin ol yeter.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iremea View Post
              derslerin filan iyi mi senin ? o yüzdendir belki de ?
              derslerim fena değildi.. ama kötü olduğuda oluyodu.. okulu geçen sene bitirdim.. ama onların dersleri benden daha iyiydi niye kıskansınlarki?? mesela şöyle şeyler de oluyodu: ilk tanışmada, meraba ben mutlu, bende mustafa dedim, e memnun oldum, bende... e bişeymi dedin yoooo.. anlamıyo abi anlamıyokiii..

Yorum

derslerim fena değildi.. ama kötü olduğuda oluyodu.. okulu geçen sene bitirdim.. ama onların dersleri benden daha iyiydi niye kıskansınlarki?? mesela şöyle şeyler de oluyodu: ilk tanışmada, meraba ben mutlu, bende mustafa dedim, e memnun oldum, bende... e bişeymi dedin yoooo.. anlamıyo abi anlamıyokiii..
                garip..Soğuk mu davranıyorsun acaba ?
                Kendin ol yeter.

Yorum

orası karışık.. zaten en başta "niye insanlardan uzak duruyosun" dediklerinde gerçek düşüncemi söylememiştim.. "elimden geldiğince yaklaşmaya çalışıyorum" diye yalan söylemiştim.. kendimi çok kasıyodum.. bence onların yaptıkları, şımarmamam için, kendimi bi şey sanmamam için.. hani şey gibi "sen kimsin lan sen kimsin" gibi.. "sen kimsin de bizle arkadaş olacaksın"..

Yorum

orası karışık.. zaten en başta "niye insanlardan uzak duruyosun" dediklerinde gerçek düşüncemi söylememiştim.. "elimden geldiğince yaklaşmaya çalışıyorum" diye yalan söylemiştim.. kendimi çok kasıyodum.. bence onların yaptıkları, şımarmamam için, kendimi bi şey sanmamam için.. hani şey gibi "sen kimsin lan sen kimsin" gibi.. "sen kimsin de bizle arkadaş olacaksın"..
                    Bence sen bunları kafaya çok takmışın.benim sınıfımda da var senin gibi biri onunla da çok uğraşırlar çocuk bunları bir gün müdüre gidip şikayet etti hatta sonra da konuşmadılar ama önceden onunla uğraşmalarının sebebi çok sessizdi içine kapanıktı o yüzden.sende içine kapanık biriysen seninle de seni kızdırmak seni konuşturmak için böyle bir yol seçmiş olabilirler..
                    Kendin ol yeter.

Yorum

"şerefsiz" demelerinin en büyük sebebi bence "cünüp gezmem".. ankaraya beni gezdirmeye geleceklerdi belki geldiler bi yerden bi şekilde "cünüp gezdiğimi" öğrendiler.. mesela annem-babam-ailem onların geldiğini bana söylemediler belkide.. camiye de cünüp gidiyodum.. ailem çok kızıyodu bu duruma.. münafık demelerinin sebebi de bence bu..

Yorum

"şerefsiz" demelerinin en büyük sebebi bence "cünüp gezmem".. ankaraya beni gezdirmeye geleceklerdi belki geldiler bi yerden bi şekilde "cünüp gezdiğimi" öğrendiler.. mesela annem-babam-ailem onların geldiğini bana söylemediler belkide.. camiye de cünüp gidiyodum.. ailem çok kızıyodu bu duruma.. münafık demelerinin sebebi de bence bu..
                        araştırdım biraz müslümanlıkta camiye söylediğiniz şekilde girmek doğru değilmiş . bu bir neden olabilir.
                        Kendin ol yeter.

Yorum

geldiklerini de gördüm ama onlar yaptığımdan dolayı cezalandırmak için benimle konuşmamış olabilirler.. böyle aşağılıkça şeyleri münafıkların yaptığını biliyorum.. yani dinlerinde ikiyüzlülük edenler.. ayrıca camilere o şekilde girmek dinden çıkmaya sebep oluyomuş.. ayrıca bana göre Allah'ın Kur'an'da onların kalplerinde hastalık vardır dediği şizofreni ve yanılgı-kuruntu içeren psikolojik hastalıklar olabilir.. münafıklar müslümanlara düşmanlık beslerler / şizofrenlerde düşmanca davranırlar ve halüsinasyonlar, hezeyanlar yüzünden çok yanılgıya uğrarlar.. münafıklar çok kurunruludurlar / şizofrenlerde aynı şekilde.. şizofrenler kendilerini bi ünlü, başbakan gibi kişiler zannederler farkında değillerdir ama büyüklük taslarlar / münafıklar da gerçeklerin farkında değillerdir / şizofrenler de..

Yorum

ayrıca cünüp gezmeyi alışkanlık alışkanlık haline getirdim.. taa 90'ların sonlarından itibaren.. hala da böyleyim ama neden böyle yaptığımı bilmiyorum..

Yorum

İşleniyor...
                            X