ya arkadaşlar mübarek ramazan ayındayız oruç tutan var tutmayan var saygım sonsuz tuttmayanlara ama beni üzen şuki; toplumumuz çoğu gençlerden oluşuyor ve bizler müslüman bir toplumuz bundan hemfikiriz sanırım. ve diyeceğim şu sokağa çıkıyorum herkesin elinde bi su şişesi yaşlısından gencine soruyorum neden oruç tutmuyrsunuz diye günler çok uzun dayanamıyoruz diye cvp alıyorum hadi tutmuyorsunuz tutanlaradamı saygınız yok tutmuyorsanız ortalık yerde neden yiyip içerler anlamadım eğer edep olsa insanlarda kıyıda köşede yerler içerler yada saygı yokki karşıdaki insanları düşünmüyorlar..sizzce edep mi? saygı mı? Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
edep mi saygı mı kalmadı hangisi anlamadım..
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: emadasende evinde ye iç ozamanÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Eskiden osmanlilarin zamaninda oruc tutarken muslumanlar, hristiyanlar yahudiler bilr saygidan sokakta yiyip icmezmis..
Aceba merak ediyorum simdikiler hangi dinden?
Bu bir alinti soz dur ama kesinlikle arkadasinda durdugum bir sozdur!Kagida Dokunan Kalem Kibritten Daha Buyuk Yangin Cikarir!
http://e-psikoloji.com/forum/showthr...-Benim-hikayem
Yorum
-
Başlık edep mi saygı mı kalmadı hangisi anlamadım, bi de diyosun ki oruç tutmayanlara saygım sonsuz ama soruyorum herkese neden tutmuyosunuz diye e saygın varsa sorman da gereksiz boş ver insanların oruç tutmaması seni niye alakadar ediyor ki? Şimdi dersin ki insanlar sokakta su içiyolar yemek yiyorlar bu yüzden soruyorum, senin yanına gelip bak senin canını çektirmek için yiyorum demedikçe bi sorun yok ki sonuçta oruç tutmanın amacı yemek bulamayan insanların halini anlamak, e oruç tutmayan insanlar olsun ki sen anla dimi hallerini yemek yiyemeyenlerin? Herkesin oruç tutmasını bekleyemezsin, sonsuz saygın varsa da insanlara gidip niye yemek yiyosun kardeşim diyemezsin.''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: prometheussyıldızı olduğu taraf tutmayacağı yada saçmalamayacağı anlamına gelmiyor bkz..''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''
Yorum
-
Arkadaslar fazla tepki vermiyormusunuz?
arkadas sadece sokakta gordugune yorum yapmis.. evet dogru kimin oruc tutup tutmadigi kimseyi ilgilendirmez.. oruc tutmakla musluman olunmaz.. o kul ile Allah arasind abirseydir..
Ama ramazan ayi olduguna gore buna biraz daha dikkat edilmesi gerekir..
ama dikkat edilmezsede edilmeisn yane ben avrupada yasiyorum herkez icip yiyor valla icsinlerde sayelerinde daha fazla sevap topluyorum)
Ama bence biraz asiri tepki verdiniz..Kagida Dokunan Kalem Kibritten Daha Buyuk Yangin Cikarir!
http://e-psikoloji.com/forum/showthr...-Benim-hikayem
Yorum
Yorum