Duyuru

Collapse
No announcement yet.

edep mi saygı mı kalmadı hangisi anlamadım..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• edep mi saygı mı kalmadı hangisi anlamadım..

ya arkadaşlar mübarek ramazan ayındayız oruç tutan var tutmayan var saygım sonsuz tuttmayanlara ama beni üzen şuki; toplumumuz çoğu gençlerden oluşuyor ve bizler müslüman bir toplumuz bundan hemfikiriz sanırım. ve diyeceğim şu sokağa çıkıyorum herkesin elinde bi su şişesi yaşlısından gencine soruyorum neden oruç tutmuyrsunuz diye günler çok uzun dayanamıyoruz diye cvp alıyorum hadi tutmuyorsunuz tutanlaradamı saygınız yok tutmuyorsanız ortalık yerde neden yiyip içerler anlamadım eğer edep olsa insanlarda kıyıda köşede yerler içerler yada saygı yokki karşıdaki insanları düşünmüyorlar..sizzce edep mi? saygı mı? Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin..

kıyı köşe bulamıyoruz ki her yer kalabalık
    Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: prometheuss
      sanamı soracaklar bu sitede din imandan bahsetmek yasak değilmi attırma vitesimi

elbette sormayacaklar saygım sonsuz belirttim bunuda ben sadece fikir allmak istedim ayrıca yasak olduğunu bilmiyordum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emada
        sende evinde ye iç ozaman
        haftanın 5 günü de dışarı çıkmak zorundayım, sabah çıkıyorum akşam dönüyorum..akşama kadar aç mı durucam.. sen oruçluysan, zaten kafanda bitirmişsindir olayı, yiyen içen birilerini görsen de, seni etkilememesi lazım.(yani ben niyetliyken bu şekilde) sonuçta özendire özendire yiyip içmiyoruz ki..
        Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

bence herkes kendine baksa iyi olur oruç tutmutanlarda daha dikkatli davranabilir bu zor diğil
          Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
          sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Su veya içcek aldığıma buna özellkle dikkat ediyorum çoğu zmn..
            3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

bence de saygısızlıkla alakası yok.insanalara karışamassın.gönül isterki herkes tutsun ama yapacak bişey yok.artı böyle konular açılmasıda gereksiz gibime geliyor.

Yorum

sebeb?------------

Yorum

Eskiden osmanlilarin zamaninda oruc tutarken muslumanlar, hristiyanlar yahudiler bilr saygidan sokakta yiyip icmezmis..
                  Aceba merak ediyorum simdikiler hangi dinden?

Bu bir alinti soz dur ama kesinlikle arkadasinda durdugum bir sozdur!
                  Kagida Dokunan Kalem Kibritten Daha Buyuk Yangin Cikarir!
                  http://e-psikoloji.com/forum/showthr...-Benim-hikayem

Yorum

arkadaşlar benim amacım tutanları veya tutmayanlaı yargılamak vs değil sadece fikrinizi öğrenmek istedim bu kadar tepki çekeceğimi tahmin etmedim özür dilerim sizlerden

Yorum

Başlık edep mi saygı mı kalmadı hangisi anlamadım, bi de diyosun ki oruç tutmayanlara saygım sonsuz ama soruyorum herkese neden tutmuyosunuz diye e saygın varsa sorman da gereksiz boş ver insanların oruç tutmaması seni niye alakadar ediyor ki? Şimdi dersin ki insanlar sokakta su içiyolar yemek yiyorlar bu yüzden soruyorum, senin yanına gelip bak senin canını çektirmek için yiyorum demedikçe bi sorun yok ki sonuçta oruç tutmanın amacı yemek bulamayan insanların halini anlamak, e oruç tutmayan insanlar olsun ki sen anla dimi hallerini yemek yiyemeyenlerin? Herkesin oruç tutmasını bekleyemezsin, sonsuz saygın varsa da insanlara gidip niye yemek yiyosun kardeşim diyemezsin.
                      ''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''

Yorum

ben bu sitedeki herkesin ciğerini bilirim

.d.d.d ilginç. kimin ben pro sence? .d

Yorum

yıldızı olduğu taraf tutmayacağı yada saçmalamayacağı anlamına gelmiyor bkz..
                          İnsanın bu siteye yeni üye olması, bu kutsal saydığı ve toz kondurmadığı ramazan ayında kafası güzel olup siteye girmeyeceği anlamına gelmiyor bkz: @prometheuss
                          ''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''

Yorum

konuyu nerden silebilirim bilmiyorum bilsem sileceğim benim konuyu açmamdaki amacı aşan bi konu oldu bu üzzüldüm açıkçası

Yorum

Arkadaslar fazla tepki vermiyormusunuz?
                              arkadas sadece sokakta gordugune yorum yapmis.. evet dogru kimin oruc tutup tutmadigi kimseyi ilgilendirmez.. oruc tutmakla musluman olunmaz.. o kul ile Allah arasind abirseydir..
                              Ama ramazan ayi olduguna gore buna biraz daha dikkat edilmesi gerekir..
                              ama dikkat edilmezsede edilmeisn yane ben avrupada yasiyorum herkez icip yiyor valla icsinlerde sayelerinde daha fazla sevap topluyorum )

Ama bence biraz asiri tepki verdiniz..
                              Kagida Dokunan Kalem Kibritten Daha Buyuk Yangin Cikarir!
                              http://e-psikoloji.com/forum/showthr...-Benim-hikayem

Yorum

İşleniyor...
                              X