Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İcra hakkında acil bilgilere ihtiyacım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İcra hakkında acil bilgilere ihtiyacım var

Malesef bir tanıdığıma icra geliceğini öğrendim. Hemde üç bankadan birden geliyorlar. Ve en son memur demişki, bu günden sonra borcunuza her geçen gün için %64 faiz gelicek. Bu ne derece doğru? O kadar faiz gelirmi? Ve daha sonra haciz edilen eşyaları borç ödendiği takdirde geri alabilirlermi? Hem eşyaları gidicek hemde borçları silinmicekmi? En azından bir kısmı? Allah yardımcımız olsun, son zamanlarda o kadar çok haciz haberi aldımki, Misal bir üst kattaki komşumuz, işyeri parasını vermiyor borçlular sıkıştırıyor, geçen gün karşılaştım asla selam verip konuşmadan geçmiyen insan, resmen bir ölü gibi geçip gitti önemden, daha sonra annemden öğrendimki, oda icra geliceği için evini satışa çıkarmış, Çok üzülüyorum bu durumlara.

Lütfen icra konusunda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapın bana.
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

her gun için yuzde 64 faiz dünyanın hiçbiryerinde yoktur.2 türlü faiz vardır yasal faiz ve ticari faiz. ticari faiz sadece ticari ilişkilerde uygulanır. iş ticari değilse yasal faiz uygulanır oda yuzde 9 dur.

borcunuzu öderseniz tabiki haciz edilen eşyalarınızı geri alabilirsiniz en doğal hakkınız.

borç ödenmez ise eşyalar icra dairesince satılır ve elde edilen para kadar borçtan düşürülür geri kalan borç devam eder.

Yorum

Teşekkür ederim cevabınız için. Birde haciz kararı belli zaten, Peki haciz gelince direk eşyaları götürüyorlarmı? Yoksa ilk başta tesbit gibi işlem yapıp daha sonramı götürüyorlar? Eğer direk eşyaları götürüyorlarsa, herşey bitti demek bu. Çünkü yarın geliceklerini söylemişler. Dua etmekten başka çare yok. Ama eğer tesbitten sonra eşyaları alıyorlarsa, o zaman borcu ödeyip kurtarma şansları var.

Yorum

bence en kolayı kaçmak :lol: :lol: :lol: :lol:

haciz kararını alanlar 5 yıl boyunca bulamazlarsa icra borcuda silinir :lol: :o :o :o

Yorum

Peki o zaman kefil olanlar ne yapıcak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
            Teşekkür ederim cevabınız için. Birde haciz kararı belli zaten, Peki haciz gelince direk eşyaları götürüyorlarmı? Yoksa ilk başta tesbit gibi işlem yapıp daha sonramı götürüyorlar? Eğer direk eşyaları götürüyorlarsa, herşey bitti demek bu. Çünkü yarın geliceklerini söylemişler. Dua etmekten başka çare yok. Ama eğer tesbitten sonra eşyaları alıyorlarsa, o zaman borcu ödeyip kurtarma şansları var.
            genelde ilk başta tesbit yapılır borca karşılık gelecek eşyalar tesbit edilir ve yediemin olarak genellikle borçluya bırakılır.tabi eşyaları alabilirlerde bu tamamen alacaklının insiyatifine kalmış. ama genellikle ilk seferde eşyalar kaldırılmaz çünkü masraflı ve uğraştırıcı bir iştir

Yorum

İşleniyor...
            X