Duyuru

Collapse
No announcement yet.

savaş kötü müdür?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • savaş kötü müdür?

    savaş iyi bir şeydir. atlarımız bu toprakları savaşarak fethetti.
    fatih sultan mehmet adlı iyi bir insan her biri tek tek iyi insan olan osmanlı cengaverleri ile istanbulu fethetmeseydi bugün bu dünyanın en güzel şehri olan istanbulda yaşayabilirmiydim?
    peygamber efendimiz de yüzyıllar önce istanbulu fethedecek müslüman komutandan övgü ile bahsetmemişmiydi?
    istanbul nasıl fethedilecek elbetteki savaşarak. yani peygamber efendimiz bile savaştan övgü ile bahsediyor. sen koskoca peygamberden daha iyi mi bileceksin?
    peki istanbulu savunmaya çalışan bizanslılar kötü insanlar mıydı. sen şehrini savunmak istemez misin? savaş kötüdür deyip direkt teslim mi olsalardı?
    mustafa kemal paşa ülkemizi nasıl kurtardı. elbetteki savaşarak.
    peki mustafa kemal paşanın denize döktüğü yunanlılar kötü müydü. onlar da fetih yapmaya çalışıyorlardı. biz fetih yapınca iyi de onlar fetih yapmak isteyince kötü mü.
    ya da hitler kötü biri miydi? hitler demokratik bir seçim ile yüzde 43 oy alarak 1933 te iktidara geldi. hitlere oy veren insanlar kötümüydü. onlar da yahudilerin almanyaya büyük zarar verdiğine inanıyorlardı. alman halkı hitlere oy vermese hitler tarihe çok kötü bir insan olarak geçebilir miydi?
    ya da stalin döneminde sovyetlerde 30 milyon insanın katledildiği söyleniyor. stalin kötü ise mustafa kemal paşa da kötü. mustafa kemal paşa hayattayken istiklal mahkemeleri, memenen , şeyh sait, dersim olaylarında pek çok kişi katledildi. devrimi kurtarmak için yapıldı. stalin de kendi devrimini kurtarmak için yaptı.
    peki dersimde katledilenler kötü müydü? onlar da eski osmanlı döneminde olduğu gibi devletten bağımsız yaşamak, develete vergi vermemek, askerlik yapmamak yani alıştıkları gibi yaşamak istiyorlardı. ama hiç bir modern devlet bunu kabul edemezdi.
    peki dersim isyanının çok kanlı bastırılması kötü mü oldu. dersim öyle bir ibret oldu ki 1974 e falan kadar türkiyede hiç isyan çıkmadı.
    1974 de abdullah öcalan ve pkk devreye giriyor ve yeni bir isyan başlıyor ve henüz bastırılamadı.
    neyse daha fazla yazmayayım yoksa başım belaya girecek.

  • #2
    senin düşünce sistemine göre hayatta hiç kötü bi şey yok galiba
    Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

    Yorum


    • #3
      kötünün kelime anlamını hatırlayalım. Sen konu açtıkça işler "kötü"ye gidiyor. savaşa, katliama bile iyi dedin.

      Kötü sözlük anlamı: İstenilen, beğenilen nitelikte olmayan, fena, iyi karşıt, zararlı tehlikeli, korku ve endişe veren.bkz TDK sözlük
      Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

      Yorum


      • #4
        Peygamber Efendimizin yaptigi hicbir savas, saldiri amacli degildir, tumu savunma icin yapilmistir. Keza Mustafa Kemal Ataturk de ayni sekilde ulkeyi savunmak icin savasmistir. Istiklal Mahkemeleri vesaire, onayladigim seyler degil ancak degerlendirme yaparken o gunun sartlari da dusunulmeli. Stalin dahi olsa bile zalim bir insandi, dolayisiyla, hitler ile ayni gruba girer, hitler ise fasist idi, yani alman irkinin tum dunya`nin en muhtesem irki oldugunu dusunuyordu, kisacasi hitler ruh hastasiydi.

        Teror orgutu ise yine bambaska bir konu .

        Fatih sultan mehmet`in yeri Turk tarihinde cok ayri bir yerde, bir cagi acip bir cagi kapatmis bir insan ancak osmanli emperyal bir devletti, yani savas sebebi savunma degil, genisleme idi. Herneyse, buradaki kisiler veya devletler, birbiriyle tamamiyle farkli nitelikteler.

        Savunma disinda hicbir savas mesru olamaz. Yurtta sulh cihanda sulh diye bosuna soylememis, Gazi Mustafa Kemal Ataturk.
        so you're saying there's a chance ?

        Yorum


        • #5
          ideoloji uğruna insan öldürmek iyi bir şey değildir.bugün birbiriyle savaş halinde olan devletler yarın barış halinde olacaklar.olan ölen askerlere ve sivillere ve onların bu dünyada bıraktıkları ailelerine olacak.

          Yorum


          • #6
            Sadece savaş olarak değil, her konu göreceli olarak iyi veya kötüdür.
            Baktığın yöne bağlı olarak her zaman iyi çıkarmak mümkün.
            Savaşlar olmasaydı, dünya nüfusunu ne olurdu ?
            Teknoloji ?
            Yeni kıta keşifleri ?

            Diğer taraftan bakalım.
            Binlerce boş yere ölen insanlar.
            Büyük kıtlıklar.
            İşkence ve tecavüz olayları.
            Nükleer...

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
              savaş iyi bir şeydir. atlarımız bu toprakları savaşarak fethetti.
              Vay beeee ! Nasıl "at"dı bunlar be aaaabii !?
              Aynasıdır insan insanın. . !

              Yorum


              • #8
                saydıklarınız neden sonuç ilişkisi, her şeyin bir nedeni varıdr, kötü şeylerin de öyle. bu onları iyi yapmaz; ama çifte standart uygulanmamalı tabi. onlar yapınca işgal, biz yapınca şanlı fetih. bir de "o dönemin şartları öyleymiş, sen fethetmezsen onlar seni fethediyormuş" diye değerlendirmek saçma. ilerde bizim yaşadığımız dönem için "o dönemde birilerinin kaynaklarını sömürmezsen sen sömürülüyormuşsun " diyerek amerika'yı haklı mı görsünler yani... benim düşüncelerim böyle. ha tabi olan sana bana oluyor, olduğuyla kalıyor. hangi devlet sonsuza kadar yaşayabilir ki? bir sürü devlet kurulup yıkılmış, yok olup gitmişler, ama bu süreçler de kaç insanın hayatı mahvolmuş. özdemir asaf'ın 3 satırlık bildiri adında bir şiiri var;

                bizler savaş ölüleriyiz
                artık karşı karşıya değiliz
                bildiririz.

                Yorum


                • #9
                  İdealler uğruna harcanan ömürlerin gerekçesi, savaş... Savaşın ne için ne uğruna yapıldığı da önemli lâkin iyi olduğu kanaatinde değilim.
                  Güzel düşünen; güzel görür. Güzel gören hayatından lezzet alır.

                  Yorum


                  • #10
                    yapmamız gereken savaşları önlemek, barışı yaymak. gerisi boş.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X