Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizlere bir deneme yazısı daha sunuyorum: "Düşünmek" üzerine...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: cevizli sucuk
    descartesin cümlesi düşünmek üzerine değil varlık üzerine söylenmiştir...ontolojiyle bayaa alakalı bir cümle bana göre..

tabii pozitifin bakış açısından da bakılabilir olaya...
    descartes, düşünmeyi "varolmanın" olmazsa olmazı kabul ediyor ve bu yönüyle insanın fiziki olarak varolmasından çok düşünsel(insanî) yönüyle var olmasına dikkat çekiyor ve hatta, insanın bu yönüyle varsa "insan" olabileceğini, aksine sadece fiziksel varlığın yetmeyeceğini(çok da önemli olmadığını) anlatmaya çalışıyor... ontoloji ise, bu tartışmanın ötesinde; bildiğimiz "fizikî" varlığın GERÇEKTE var olup olmadığını tartışır... Yani "var" kabul ettiğimiz bütün fiziki şeyler, fiziki olarak mı var, yoksa bütün fizik alem aslında "sanal" bir varlık mıdır? tartışmasına yoğunlaşır.. Ben, bu yönüyle ilgisinin olmadığını söylemek istemiştim...
    Last edited by POZİTİF; 13-09-2012, 05:07 PM.
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
      descartes, düşünmeyi "varolmanın" olmazsa olmazı kabul ediyor ve bu yönüyle insanın fiziki olarak varolmasından çok düşünsel(insanî) yönüyle var olmasına dikkat çekiyor ve hatta, insanın bu yönüyle varsa "insan" olabileceğini, aksine sadece fiziksel varlığın yetmeyeceğini(çok da önemli olmadığını) anlatmaya çalışıyor... ontoloji ise, bu tartışmanın ötesinde; bildiğimiz "fizikî" varlığın GERÇEKTE var olup olmadığını tartışır... Yani "var" kabul ettiğimiz bütün fiziki şeyler, fiziki olarak mı var, yoksa bütün fizik alem aslında "sanal" bir varlık mıdır? tartışmasına yoğunlaşır.. Ben, bu yönüyle ilgisinin olmadığını söylemek istemiştim...
      cevizli, ikna edici oldu mu?
      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
        tam da sana göre bi konu ya, döktürmüşsün))yüreğine sağlık...
        da, tabii ki, yazdıklarına aynen katılıyorum demek değil))
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Düşünmek vardır, düşünmek vardır...
          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::.
            nasrettin hoca nin fıkrası gibi oldu sende haklısın
            fıkra gibi olmuşmuş... sende haklısın mış... senin yapında(aykırı, muhalafet) birini görünce ne de hoşuna gidiyo))
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

yanii haklısın....
              yazdıklarına katılıyorum..
              ama ben herkesin söylemediğini söylemeyi tercih ederim...muhalefet olmak hoşuma gider..
              bazen, aykırı düşünceleri serdetmek iyidir... insanın kendisinin ve okuyanların ufkunu açar...
              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

öyle pozitif..

ben sırf muhabbet olsun diye inanmadiğim fikirleri dahi ortaya atarım...maksat karşı taraf kendi fikrini savunsun...yok ama anlamıyorlar ki beni.sırf bu muhalefet olma huyumdan dolayı adım geçimsize çıktı...
                aynen katılıyorum: evet, karşımızdaki insanların fikirlerini rahatça anlatmaları için ortam oluşturmalıyız.. "önünden gelmek" denir buna... kim ne derse desin, sen, bu tür faydalı taktikleri yapmaya devam et))
                Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Düşünmek vardır, düşünmek vardır...
                  Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Düşünmek, öyle basite alınabilecek bi konu değil ki... ciddi bir iştir...
                    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

İşleniyor...
                    X