Orjinal yazı sahibi: cevizli sucuk
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sizlere bir deneme yazısı daha sunuyorum: "Düşünmek" üzerine...
Collapse
X
-
Last edited by POZİTİF; 13-09-2012, 05:07 PM.Mutluluk;paylaşmaktır...
-
Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Postdescartes, düşünmeyi "varolmanın" olmazsa olmazı kabul ediyor ve bu yönüyle insanın fiziki olarak varolmasından çok düşünsel(insanî) yönüyle var olmasına dikkat çekiyor ve hatta, insanın bu yönüyle varsa "insan" olabileceğini, aksine sadece fiziksel varlığın yetmeyeceğini(çok da önemli olmadığını) anlatmaya çalışıyor... ontoloji ise, bu tartışmanın ötesinde; bildiğimiz "fizikî" varlığın GERÇEKTE var olup olmadığını tartışır... Yani "var" kabul ettiğimiz bütün fiziki şeyler, fiziki olarak mı var, yoksa bütün fizik alem aslında "sanal" bir varlık mıdır? tartışmasına yoğunlaşır.. Ben, bu yönüyle ilgisinin olmadığını söylemek istemiştim...Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cevizli sucukyanii haklısın....
yazdıklarına katılıyorum..
ama ben herkesin söylemediğini söylemeyi tercih ederim...muhalefet olmak hoşuma gider..Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cevizli sucuköyle pozitif..
ben sırf muhabbet olsun diye inanmadiğim fikirleri dahi ortaya atarım...maksat karşı taraf kendi fikrini savunsun...yok ama anlamıyorlar ki beni.sırf bu muhalefet olma huyumdan dolayı adım geçimsize çıktı...Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
Yorum