Merhaba, gün içinde birçok defa, kalbimde anlık bir ürperme ve akabinde başımda anlık bir silkelenme/titreme meydana geliyor. Ardından da rahatladığımı hissediyorum. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Aranızda benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Anlık ürperme ve titremeler neyin habercisidir?
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: hatarat View PostMerhaba, gün içinde birçok defa, kalbimde anlık bir ürperme ve akabinde başımda anlık bir silkelenme/titreme meydana geliyor. Ardından da rahatladığımı hissediyorum. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Aranızda benimle aynı durumu yaşayan var mı?
"Öncelikle bir dahiliye veya kardiyoloji uzmanı ile temas kurmanız daha doğru olur. Benim alanım beyin ve sinir sistemi cerrahisi ve söylediğiniz şikayetlerin benim alanıma giren bir problem nedeniyle olma olasılığı oldukça düşük. Genel dahiliye veya kardiyoloji uzmanı size gereken tetkikleri -sizi dinledikten ve muayene ettikten sonra- önerecektir. Eğer bir sonuç alınamaz ise bu taktirde 2. basamak seçenek olarak bir Nöroloji uzmanı ile görüşebilirsiniz. Saygılarımla..."
-
Orjinal yazı sahibi: hatarat View PostMerhaba, gün içinde birçok defa, kalbimde anlık bir ürperme ve akabinde başımda anlık bir silkelenme/titreme meydana geliyor. Ardından da rahatladığımı hissediyorum. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Aranızda benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Yorum
-
"Bunun gibi bir durum, sıklıkla bir hastalık belirtisi değildir. Genellikle stres gibi durumlarda ortaya çıkar. Ancak çarpıntı gibi şikayetler oluyorsa kalp problemi olabilir. Bence öncelikle rahat olduğunuz dönemlerde, ör. yaz tatili gibi, bu şikayetleriniz oluyor mu bir bakın. Oluyorsa o zaman hekime gidebilirsiniz..."
Yorum
-
"Büyük ihtimalle kardiyak sorun olmadığını düşünmekle birlikte, çok küçük ihtimalle aritmi olabilir. Bunun için r. biyokimya, hemogram, troid fonksiyonları, ekg, eko ve ritim holter yaptırılabilir. Geçmiş olsun..."
Yorum
Yorum