Duyuru

Collapse
No announcement yet.

boşanmış bir ailenin oğluyla evlenmek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• boşanmış bir ailenin oğluyla evlenmek

selam, yaza evlenicem büyük ihtimalle.eşim olacak insanın annesi babası yıllardır ayrı ve o bu şekilde büyümüş, annesiyle yaşıyor.sevgilim aşırı sinirli ve depresif bi yapısı var.bunun nedeninin boşanma olduğunu tahmin edebiliyordum ama emin olamamıştım.internette bir araştırma yaptım ve özellikle erkek çocuklarında boşanmanın depresif saldırgan kavgacı bir yapıya sebep olabileceğinin araştırmalarla kanıtlandığını okudum.yazı aynen şöyleydi:

Pek çok araştırma sonucuna göre, boşanmış ailelerin çocuklarının yetişkinlik döneminde yaşadıkları problemler, normal ailelerden gelen çocuklara oranla daha fazladır. Bu çocuklar, genelde depresif bir yapıdadırlar, hayatla daha az barışık yaşarlar. Sağlıkları da bu sonuçlara paralel olarak daha bozuktur. Boşanmış ailelerden gelen yetişkinler, kendilerini şanssız hissederler. Çocukluklarını ve ergenliklerini de hayatlarının en şanssız dönemi olarak tanımlarlar. Aşırıya varan korkuları vardır; sağlıkları da pek iyi değildir. Kötü olayların hep kendilerinin başına geldiğine inanırlar.
    (alıntıdır)

durum gerçekten de böyle.neyse ki kendisi de gereksiz sinirli olduğunu kabul ediyor ve düzelmek istediğini söylüyor.siz ne dersiniz?kendisi 34 yaşında.bu saatten sonra bu durum tedavi edilebilir mi?bir de baba olmadığı için (kendinden küçük bir kız bir de erkek kardeşi var ve evin en büyük oğlu) sanırım evde baba rolü üstlenmiş.bu durumun ilerde bana etkisi neler olabilir sizce?

parçalanmış ailelerde çocuğun nasıl yetiştiğini kurduğu hayatla bağdaştırabilirsiniz. Düzenli bir işi var mı , maddi gelirini nelere harcıyor,kardeşlerine yaklaşımı nasıl en önemlisi de kız kardeşi
    ona karşı baskı kuruyor mu onun adına kararlar veriyor mu hiç ona şiddet uygulamış mı
    bunlar size çok yardımcı olacaktır

Orjinal yazı sahibi: breathin View Post
    selam, yaza evlenicem büyük ihtimalle.eşim olacak insanın annesi babası yıllardır ayrı ve o bu şekilde büyümüş, annesiyle yaşıyor.sevgilim aşırı sinirli ve depresif bi yapısı var.bunun nedeninin boşanma olduğunu tahmin edebiliyordum ama emin olamamıştım.internette bir araştırma yaptım ve özellikle erkek çocuklarında boşanmanın depresif saldırgan kavgacı bir yapıya sebep olabileceğinin araştırmalarla kanıtlandığını okudum.yazı aynen şöyleydi:

Pek çok araştırma sonucuna göre, boşanmış ailelerin çocuklarının yetişkinlik döneminde yaşadıkları problemler, normal ailelerden gelen çocuklara oranla daha fazladır. Bu çocuklar, genelde depresif bir yapıdadırlar, hayatla daha az barışık yaşarlar. Sağlıkları da bu sonuçlara paralel olarak daha bozuktur. Boşanmış ailelerden gelen yetişkinler, kendilerini şanssız hissederler. Çocukluklarını ve ergenliklerini de hayatlarının en şanssız dönemi olarak tanımlarlar. Aşırıya varan korkuları vardır; sağlıkları da pek iyi değildir. Kötü olayların hep kendilerinin başına geldiğine inanırlar.
    (alıntıdır)

durum gerçekten de böyle.neyse ki kendisi de gereksiz sinirli olduğunu kabul ediyor ve düzelmek istediğini söylüyor.siz ne dersiniz?kendisi 34 yaşında.bu saatten sonra bu durum tedavi edilebilir mi?bir de baba olmadığı için (kendinden küçük bir kız bir de erkek kardeşi var ve evin en büyük oğlu) sanırım evde baba rolü üstlenmiş.bu durumun ilerde bana etkisi neler olabilir sizce?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umut_86 View Post
      parçalanmış ailelerde çocuğun nasıl yetiştiğini kurduğu hayatla bağdaştırabilirsiniz. Düzenli bir işi var mı , maddi gelirini nelere harcıyor,kardeşlerine yaklaşımı nasıl en önemlisi de kız kardeşi
      ona karşı baskı kuruyor mu onun adına kararlar veriyor mu hiç ona şiddet uygulamış mı
      bunlar size çok yardımcı olacaktır
      5-6 aydır birlikteyiz.düzenli bi işi var,eskiden çok içki içmiş ama 4 yıldır bırakmış ve hiç içmiyor.kız kardeşinin üstünde ciddi bi baskısı olmuş zamanında.şiddet uygulamamış ama kız doğru düzgün evden bile çıkamamış...ayrıca hatalara da çok tahammülü yok.doktora gel desem gelir ama sanırım bu bi de mizaç olayıyla ilgili.34 yaşından sonra pek değişme ihtimali olan bişey değil diye düşündüm doktora gitse bile..doğru mu düşündüm bilemiyorum..

Yorum

5-6 ay çok kısa zaman
        değişimi bekleme

ya böyle kabul edeceksin
        yada yolu vereceksin

yaş ilerleyince ve çocuk olunca tahammül ve sabır azalıyorrr
        çok iyi düşün

Yorum

her boşanmıs aılelerın cocukları böyle olacak dıye bır kaıde yoktur muhakkakkı eksıklıkler yasamıstır belkı cok sorgulamıstır bosanmamıs aılelerın cocuklarıda böyle olabılıyor mutluluk sadece anne baba yanında buyumekmı burda okadar mutsuz ınsanlar var ve coguda aılelerının yanında yasıyor boşanmıs dahı olsalar anne baba yeterınce ılgı alaka sorumlulugunu yerıne getırdıgı surece ayrı yasamaları cocuklarını bır dereceye kadar etkıler artı en basarılı bılım adamlarının cogu bosanmıs aılelerın cocuguymus yanı basarı bu ınsanlarda daha fazla oluyormus okudugum bır tezden yazıyorum aynı evı paylasıpta cocugunu tanımayan ılgı göstermeyen cok aıle var
          sinirlı agresıf bır ınsanla hayat cok zordur sorunlu ınsanla daha zor eger sevıyorum mucadele ederım dıyorsan mutlulugun daım olsun

Yorum

semiyen'in söylediği gibi her boşanmış ailenin çocuğu boşanmaya yatkın ve istemsiz olur diye bir şey yok. hatta aksisini bazen düşünüyorum. Ailesi boşanmış insan kendisi de bu durumları nahoşlukları yaşamamak için elinden gelen her çabayı vereceklerine dair böle istekliler.Tamamen kişilik yapısıyla alakalıdır.Ama boşanmış ailelerde gördüğüm ortak nokta.cocuklara mutlu olunamayacak hissiyatı verdiğini düşünüyorum. Sanki hep bir aksilik çıkacak hep böyle diken üstünde olduklarını görmüşümdür.
            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

5-6 aylık süre kısa bir süre felaket tellallığı yapmak istemiyorum iş resmiyete binip de evlilik başlayınca nasıl olsa boşanamaz düşüncesiyle erkekler biraz daha otoriter oluyor.
              Her şey güzel olacak...

Yorum

anlattığınız kişilik zor bi biri gibi,idare etmesi açısından bence..

şimdi onun yaşadığı hayatı sorgulamak yerine ,siz ona bu haliyle ayak uydurabilirmisiniz buna karar verin..34 yaşına gelmiş bir adamı çekip çevirmeye kalkmak hiç akıl karı değil...Bazı şeyler drla terapiyle şunla bunla da değişmez..
                ve birini değiştirmeye kalkmak hele bu bir eş esş adayı ise , sonunu hayır görmüyorum..

Onu her haliyle kabul edebiliyor musunuz ,sizi her halinizle kabul ediyor mu ?
                birlikte uyum içinde yaşayabilecek misiniz ? olay bu...

Yorum

İşleniyor...
                X