Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendini Verememek :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kendini Verememek :(

Merhaba arkadaşlar, bir işle uğraşırken kitap okumak olsun, tv izlemek olsun, yemek yemek olsun ya da işyerinde fatura keserken... Elimdeki iş ne olursa olsun kendimi tam olarak veremiyorum, ister enerji dolu doluyum ister yaptığım işi çok seviyim yine de olmuyor, o işle uğraşırken aklım hep başka yerlerde, sıradan düşüncelerde oluyor istemsiz hayallere dalıyorum ve elimdeki işi başarıyla bitiremiyorum. Her anlamda içedönük biriyim, bununla ilgili desem içedönükler daha üretken olup ve bireysel işlerde daha başarılı olurlarmış.
    Yaptığım işe kendimi veremememde okbnin etkisi olduğunu düşünüyorum okb yüzünden farkındalık duygum yok sürekli hayaller alemindeyim. Ama okb haricinde de sorunlar olmalı, tek suçlu okb değil gibi.
    Sizin bu tür bir sorununuz var mıydı, aştıysanız nasıl aştınız?
    Her şey güzel olacak...

Hocam hayaller derken, ben kafamda olaylar kuruyorum herhangi bir şey yaparken.Bu olaylar iki sekilde sonuçlanıyor ya herkes bana imreniyor ya da bana acıyorlar.Yolda yururken, yemek yerken tv izlerken dahi düşünüyorum bunları
    ALL COPS ARE BASTARDS !

Yorum

enerji528 bir amacın var ve o amaç uğrunamı hayaller kuruyorsun?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dikdator View Post
        enerji528 bir amacın var ve o amaç uğrunamı hayaller kuruyorsun?
        Hayır dikdator kurduğum hayaller istemsiz bir şekilde ortaya çıkıyor. Örneğin geçen gün camiye gitmiştim hoca vaaz veriyor dini sohbetleri dinlemekten hoşlanırım hocayı dinleyim dedim ama arka saflardan bir cep telefonu sesi geldi ve birden kendimi hayallerde buldum. Hayalimde telefonumu kapatmam söyleniyor ben telefon benim değil falan diyorum. Hayallerim bu tür hayaller ve istemeden kuruyorum. Doktor bunun okb ile ilgili olduğunu söyledi yüksek dozda anafranil kullanınca farkındalığım beni şaşırtacak derecede artmıştı yaptığım işe kendimi verebiliyordum ama yan etkisi fazla olduğu için ilacı bıraktım. Bunu aşmanın başka yolu var mıdır ve tek suçlu okb midir?

Kirlicorap insanlar sana neden imrenip neden acıyorlar hayal kurduğun için mi, yoksa bu insanların imrenmesi ve acıması hayallerinde mi oluyor?
        Her şey güzel olacak...

Yorum

Bence bu bir hastalık değil alışkanlık. Yahu herşeyi düşünüyorum herşeyi kafaya takıyorum bende diğer insanlar gibi boş boş yaşasam dediğin oluyor mu?

Yorum

Bence bu bir hastalık değil alışkanlık. Yahu herşeyi düşünüyorum herşeyi kafaya takıyorum bende diğer insanlar gibi boş boş yaşasam dediğin oluyor mu?
            Önemli-önemsiz bir çok konuyu kafama takıyorum bunun farkındayım rahat yaşayan insanlara da imreniyorum keşke onlar gibi olabilsem diyorum. Belki alışkanlıkla ilgilidir bu düşünceni biraz daha açar mısın, neye göre böyle düşündün?

hobik evet asıl sorun orada ama neden diğer gereksiz 39 sorun kafama giriyor neden tek sorun üzerine yoğunlaşamıyorum
            Her şey güzel olacak...

Yorum

Alıntıdır..

Bir amaç ve hedefimiz varsa, beynimizde bu amaç ve hedefe adım adım ulaşma yollarını hayal ederek ve daima pozitif düşünerek, buna ulaşabiliriz. Hayal kurmak, beynin çalışmasına katkı sağlıyor. “En büyük mucitler en çok hayal kuranlardır” sözü bu anlamda söylenmiştir.

Stephan Leacock, ''En fazla iş başaranlar en çok hayal kuranlar olabilir'' diyor. Albert Einstein''ın bu görüşü doğrulayan sözü ise: ''Hayal gücü bilgi gücünden önemlidir.'' Düş gücünün etkisini ortaya koyan bu sözleri bilim adamları da onaylıyor.

Hayal kurmanın avantajları var mı?

Yaratıcı düşünce ve gündüz düşleri beyin yeteneğinin gelişmesinde işitsel, görsel ve eylemsel yöntemlere en büyük destektir ve bellek depolanmasını kolaylaştırır. Zihinsel aktivasyon, hızlı öğrenmenin önemli bir yoludur ve fiziksel çalışma kadar verimlidir.

Bu konu sende takıntı haline gelmişse, uzmanlardan yardım alman en mantıklı olandır.

Yorum

Alıntıdır..

Bir amaç ve hedefimiz varsa, beynimizde bu amaç ve hedefe adım adım ulaşma yollarını hayal ederek ve daima pozitif düşünerek, buna ulaşabiliriz. Hayal kurmak, beynin çalışmasına katkı sağlıyor. “En büyük mucitler en çok hayal kuranlardır” sözü bu anlamda söylenmiştir.

Stephan Leacock, ''En fazla iş başaranlar en çok hayal kuranlar olabilir'' diyor. Albert Einstein''ın bu görüşü doğrulayan sözü ise: ''Hayal gücü bilgi gücünden önemlidir.'' Düş gücünün etkisini ortaya koyan bu sözleri bilim adamları da onaylıyor.

Hayal kurmanın avantajları var mı?

Yaratıcı düşünce ve gündüz düşleri beyin yeteneğinin gelişmesinde işitsel, görsel ve eylemsel yöntemlere en büyük destektir ve bellek depolanmasını kolaylaştırır. Zihinsel aktivasyon, hızlı öğrenmenin önemli bir yoludur ve fiziksel çalışma kadar verimlidir.

Bu konu sende takıntı haline gelmişse, uzmanlardan yardım alman en mantıklı olandır.
                dikdator kendi gözlemlerim sonucu inan yukarda alıntı yaptıklarının çoğunu biliyorum ama neticede hayal kurmak o an elimdeki işi yavaşlatıyor ve işin kalitesini düşürüyor. Kurduğum hayaller sistemli ve derin hayaller değil, hayallerimde daldan dala atlarım ve hayallerim genelde yüzeysel olur. Yorumların için teşekkür ederim.
                Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24
                  çok önemli bir konu açmışsın,, kafanda 40 tikli dolaşır,,, aslında ne dolaştığını farkedemezsin,, beyninde alıştığı için, hayal kurmak, senaryo yazmak onun için eğlencelidir. bunun zararlarına gelirsen; gerçek hayattan soyutlanırsın, çünkü konuşulanları dinleyemeyecek kadar yoğnusundur içinde, karşındakinide dinleyemezsin zaten boş boş bakarsın...

dikkatin azalır. evden çıkarken kapıyı kilitlersin , fakat kapıyı kilitlediğin anda beynin leyla kimi düşünüyorsa artık, kilitleme işinin meleke bir şekilde yaparsın, sonra düşünürsün ben kapıyı kilitledimmi diye..

unutkanlığın artar,, ehh zaten dikkatin yokki, köşeyi dönerken ki bankaya bakarken 40 şey düşünürsen, bankayı farkedemezsin ) sonra adres tarif ederken köşedeki banka derler,, ülenk köşede bankamı vardı diye düşünür durursun...
                  Çok güzel anlatmışsın, günboyunca insan beyni 60 bin düşünce üretirmiş bende bu düşünce ortalaması 120 bin üzeri olmalı, çok dalgın, unutkan ve dikkatsizim. : ) Farkındalık artıran bir şey lazım bana ilaç, bitki, uyarıcı vs..
                  Her şey güzel olacak...

Yorum

aynen hayal kurarken de bütün ayrıntılarını düşünmemiz gerekiyor benim bu şekilde gerçekleşen küçük hayallerim var siz de deneyin

Yorum

İşleniyor...
                    X