Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Stresle başetme yöntemi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Stresle başetme yöntemi

stresle başetme yöntemleriniz neler paylaşalım mı belki başkalarına da yardımcı olur

aydın bir insan stres yemez herseyi kafasında halledip keyfine bakar.....bedel ödemeden de aydın olunamaz tabi...öncelikle aydın bir görüş sahibi olabilelim cehaletten ve sabırsızlıktan korkalım.......

Yorum

o zaman bir insan bir sorunla karşılaştğında üstüne mi gitmeli diyorsunuz ve kendini geliştirmeli

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umut_86 View Post
        stresle başetme yöntemleriniz neler paylaşalım mı belki başkalarına da yardımcı olur
        ben stresliysem stresimi yaşarım stresle mücadele etmem (: strese neden olan şey ne ise onunla uğraşırım.

Yorum

Sabır konusunda çok haklısınız.Sabrım taştığında,düşünceler beni boğmaya başladığında,açarım müziğin sesini,çıstak çıstak dans ederim.Ya da sporumu iyice ağırlaştırırım.Bu durum sakinleşmemi ve daha doğru hareket etmemi sağlar.Gece vakti ya da yalnız olmadığımda ne olacak peki? Mp3 var telefon var.Telefon bir işe yaramış oluyor bu sayedeBu anksiyetenin azması durumunda yaptığım,depresyonda ise resim...Blues...

Yorum

sorunla karşılaştıgın zaman kendine uygun bir strateji belirleyerek ve kendine uygun riskleride öngörerek sorunun üzerine gidilmelidir tabi ki ...... sorunlar hep vardır ve olacaktır önemli olan bu sorunlarla mucadele edebilecek bir ruh hali içersinde olmaktır.....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: coffee View Post
              Sabır konusunda çok haklısınız.Sabrım taştığında,düşünceler beni boğmaya başladığında,açarım müziğin sesini,çıstak çıstak dans ederim.Ya da sporumu iyice ağırlaştırırım.Bu durum sakinleşmemi ve daha doğru hareket etmemi sağlar.Gece vakti ya da yalnız olmadığımda ne olacak peki? Mp3 var telefon var.Telefon bir işe yaramış oluyor bu sayedeBu anksiyetenin azması durumunda yaptığım,depresyonda ise resim...Blues...
              güzelmiş aslında her tepki stresle başetmedir vurup kıran biri de aslında stresi ile başediyor böyle bir paylaşım ile yöntemlerimizi değiştirebilir daha az zarara uğratır ya da faydalı olabilir
              tabi bunlar stresin cinsine göre de değişir bazen üstüne gitmekle bazen kaçmakla
              ben de müzik dinler bazen bağıra çağıra şarkı söylerim
              bazen içime kapanır sessizliğimi dinlerim
              kursa gitmekte işe yarıyor ya da oyun oynamak
              bende hemen hemen hepsini denedim

Yorum

bir arkadaşım telefonla konuşarak stresini atıyor
                uzun vadeli bir sorun için çokta rahatlatıcı değil ama
                anlık meseleler için doğru kişiyi de aradığınızda size yardımcı da olur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umut_86 View Post
                  güzelmiş aslında her tepki stresle başetmedir vurup kıran biri de aslında stresi ile başediyor böyle bir paylaşım ile yöntemlerimizi değiştirebilir daha az zarara uğratır ya da faydalı olabilir
                  tabi bunlar stresin cinsine göre de değişir bazen üstüne gitmekle bazen kaçmakla
                  ben de müzik dinler bazen bağıra çağıra şarkı söylerim
                  bazen içime kapanır sessizliğimi dinlerim
                  kursa gitmekte işe yarıyor ya da oyun oynamak
                  bende hemen hemen hepsini denedim
                  Aslına bakarsanız en iyisi sevdiğiniz hafif bir müzikle new age olabilir,klasik olabilir (sözleri olmasın da) karanlıkta gözlerinizi kapayıp düşünmemeye çalışmak.Ben gözümü kapadığımda oluşan gölgeleri bir şeylere benzetmeye çalışırım mesela.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: badee
                    ben bağırır çağırırım sinirim geçmez tabi
                    sonra susarım, çok susarım, konuşmam. kendimi dinlerim kendimi suçlarım sonra dünyaya sataşırım
                    işte bağırma çağırma da bir yöntem ama sonra zarar vermiş oluyor insan kendine bende bağırdım çağırdım ama yapıcı olmadı sonra başka yöntemler denedim
                    anlık streslerde kendini tutmak çok zor oluyor sonra etrafıma baktım başkalrı neler yapıyor belki sizde başka yöntemler denemişsinizdir

Yorum

ben bağırır çağırırım sinirim geçmez tabi
                      sonra susarım, çok susarım, konuşmam. kendimi dinlerim kendimi suçlarım sonra dünyaya sataşırım
                      Bağırıp çağırmak kendinden başkasını etkilemez ki.Karşındaki insan belki senin kadar hassas olmadığıiçin veya bilmem ne sebeple kısa sürede unutur.Ya sen? Tartışmak iyidir ama bağırmak???Çünkü sen şöylesin şöyle yapıyorsun tarzındaki konuşmalar sen de aslında şöylesin diye geri döner..Var olan almayan her sorun dökülür ortaya ama ya çözüm...Bu işin sonunda artık daha çok sorun sahibi olmuşsunuzdur bile...
                      Şöyle olması gerekiyormuş: Bu tutumun bana ..... hissettirdi...Tekrarlama lütfen,gibi. Alın bunu olaylar karşısındaki tutumlarınıza uygulayın.
                      Haha Şimdi yazarken aklıma geldi ne demişti Fuzuli:
                      Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
                      Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir D
                      Last edited by coffee; 17-11-2012, 12:53 AM.

Yorum

O halde tam zamanında ,sıcağı sıcağına tepki vermelisin belki de.Biriktiriyorsun belli ki içinde

Yorum

haklısın ama ben bağırmaya başladımsa tartışma bitmiş demektir son noktada, koptuğu an yani kontrolden çıktığım nokta o nokta demektir kolay kolay bağırıp çağırmam yani
                          sen bu yorumu yazarken hangi olayı düşündün galiba biriyle tartıştıgın an gözünün önünden geçmiştir....sonucunuda söylermisin o o gözünde canlana tartışmanın kime faydası oldu o anki sorun çözüldü mü ?

Yorum

evet sayı saymak gibi.....
                            vallahi bağırmadan çağırmadan olmuyor denedim
                            eskiden ağlar rahatlardım şimdi ağlayamıyorum da sinirleniyorum kalbim sıkışıyor
                            başka insanlar bardak fln kırıyor ama bunu alışkanlık haline getirmek baya meşakatli olur diye düşünüyorum
                            aslında o an ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum bazende hiç cvp bile vermeden ordan uzaklaşıyorum

aslında oluyor bağırmadan da oluyor badee ben en ii bağıran çağıran biri olaraktan bana ve etrafıma zarar vermekten başka bir şey olmadı sonrasında çok üzüldüm ve başka yöntemler aradım
                            en önemlisi sabır zaten ilk yapacağın şey hiçbir şey yapmamak çünkü bağıran kişi için ilk onu yaparsan sonrası geliyor kavgada bir travmada eğer yapabiliyorsan önce sus ve ortamını değiştirmeye bak bana çok yararı oldu

Yorum

pardooonnn şu konuda yanlış anlaşıldım sanırım ben herkese bu tepkiyi vermem aile içindeki ve yıllarca arkadaşlık yaptığım insanlar için söyledim
                              yoksa arkadaşlarım dostlarım kızdırdı ben çağırıp çağırdım diye birşey yok
                              anlatırım anlatırım akıl danışanlara sonra tam tersini yapıp yetiş diyen arkadaşlarıma kızarım
                              ama bağırmam bağırmak kişiyle olan konuşmam değil stres atma yöntemi sadece
                              yok ben yanlış anlamışım ama olsun belki yapanlara bir nebze yardımcı olabilmişimdir

Yorum

İşleniyor...
                              X