stresle başetme yöntemleriniz neler paylaşalım mı belki başkalarına da yardımcı olur
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Stresle başetme yöntemi
Collapse
X
-
Sabır konusunda çok haklısınız.Sabrım taştığında,düşünceler beni boğmaya başladığında,açarım müziğin sesini,çıstak çıstak dans ederim.Ya da sporumu iyice ağırlaştırırım.Bu durum sakinleşmemi ve daha doğru hareket etmemi sağlar.Gece vakti ya da yalnız olmadığımda ne olacak peki? Mp3 var telefon var.Telefon bir işe yaramış oluyor bu sayedeBu anksiyetenin azması durumunda yaptığım,depresyonda ise resim...Blues...
Yorum
-
sorunla karşılaştıgın zaman kendine uygun bir strateji belirleyerek ve kendine uygun riskleride öngörerek sorunun üzerine gidilmelidir tabi ki ...... sorunlar hep vardır ve olacaktır önemli olan bu sorunlarla mucadele edebilecek bir ruh hali içersinde olmaktır.....
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: coffee View PostSabır konusunda çok haklısınız.Sabrım taştığında,düşünceler beni boğmaya başladığında,açarım müziğin sesini,çıstak çıstak dans ederim.Ya da sporumu iyice ağırlaştırırım.Bu durum sakinleşmemi ve daha doğru hareket etmemi sağlar.Gece vakti ya da yalnız olmadığımda ne olacak peki? Mp3 var telefon var.Telefon bir işe yaramış oluyor bu sayedeBu anksiyetenin azması durumunda yaptığım,depresyonda ise resim...Blues...
tabi bunlar stresin cinsine göre de değişir bazen üstüne gitmekle bazen kaçmakla
ben de müzik dinler bazen bağıra çağıra şarkı söylerim
bazen içime kapanır sessizliğimi dinlerim
kursa gitmekte işe yarıyor ya da oyun oynamak
bende hemen hemen hepsini denedim
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: umut_86 View Postgüzelmiş aslında her tepki stresle başetmedir vurup kıran biri de aslında stresi ile başediyor böyle bir paylaşım ile yöntemlerimizi değiştirebilir daha az zarara uğratır ya da faydalı olabilir
tabi bunlar stresin cinsine göre de değişir bazen üstüne gitmekle bazen kaçmakla
ben de müzik dinler bazen bağıra çağıra şarkı söylerim
bazen içime kapanır sessizliğimi dinlerim
kursa gitmekte işe yarıyor ya da oyun oynamak
bende hemen hemen hepsini denedim
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: badeeben bağırır çağırırım sinirim geçmez tabi
sonra susarım, çok susarım, konuşmam. kendimi dinlerim kendimi suçlarım sonra dünyaya sataşırım
anlık streslerde kendini tutmak çok zor oluyor sonra etrafıma baktım başkalrı neler yapıyor belki sizde başka yöntemler denemişsinizdir
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: badeeben bağırır çağırırım sinirim geçmez tabi
sonra susarım, çok susarım, konuşmam. kendimi dinlerim kendimi suçlarım sonra dünyaya sataşırım
Şöyle olması gerekiyormuş: Bu tutumun bana ..... hissettirdi...Tekrarlama lütfen,gibi. Alın bunu olaylar karşısındaki tutumlarınıza uygulayın.
Haha Şimdi yazarken aklıma geldi ne demişti Fuzuli:
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir DLast edited by coffee; 17-11-2012, 12:53 AM.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: badeehaklısın ama ben bağırmaya başladımsa tartışma bitmiş demektir son noktada, koptuğu an yani kontrolden çıktığım nokta o nokta demektir kolay kolay bağırıp çağırmam yani
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: badeeevet sayı saymak gibi.....
vallahi bağırmadan çağırmadan olmuyor denedim
eskiden ağlar rahatlardım şimdi ağlayamıyorum da sinirleniyorum kalbim sıkışıyor
başka insanlar bardak fln kırıyor ama bunu alışkanlık haline getirmek baya meşakatli olur diye düşünüyorum
aslında o an ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum bazende hiç cvp bile vermeden ordan uzaklaşıyorum
aslında oluyor bağırmadan da oluyor badee ben en ii bağıran çağıran biri olaraktan bana ve etrafıma zarar vermekten başka bir şey olmadı sonrasında çok üzüldüm ve başka yöntemler aradım
en önemlisi sabır zaten ilk yapacağın şey hiçbir şey yapmamak çünkü bağıran kişi için ilk onu yaparsan sonrası geliyor kavgada bir travmada eğer yapabiliyorsan önce sus ve ortamını değiştirmeye bak bana çok yararı oldu
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: badeepardooonnn şu konuda yanlış anlaşıldım sanırım ben herkese bu tepkiyi vermem aile içindeki ve yıllarca arkadaşlık yaptığım insanlar için söyledim
yoksa arkadaşlarım dostlarım kızdırdı ben çağırıp çağırdım diye birşey yok
anlatırım anlatırım akıl danışanlara sonra tam tersini yapıp yetiş diyen arkadaşlarıma kızarım
ama bağırmam bağırmak kişiyle olan konuşmam değil stres atma yöntemi sadece
Yorum
Yorum