Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Özgüven kazanmak ve değişim için kitap öneriniz varmı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anorexia
    adlı üyemiz Özgüven kazanmak ve değişim için kitap öneriniz varmı? konusunu başlattı

Özgüven kazanmak ve değişim için kitap öneriniz varmı?

Hayatınızı değiştiren çekirdek inançlarımızı değiştirmek için kitap önerebilirmisniz?Belkide özgüven eksikliğimden kilo veremiyorum diye düşünüyorum arkadaşlar.Sf mi yendim ama özgüvenimi hala kazanamadım lütfen bir kitap önerin..:RpS_rolleyes:

• başka türlü bir şey
    replied
    Bence boş ver kişisel gelişim kitaplarını. Sürekli kendini eksik ve yetersiz görmene neden olur. Sürekli birilerinin talimatlarını okursun ve o kitabı yazan insan seni hiç tanımadığı halde senin hakkında bir sürü yargıda bulunur. Okudukça sana bir şeyler katacak kitaplar oku. Mesela bazı kitaplar vardır okuduğun zaman haline bin şükredersin. Şimdi aklıma çok fazla isim gelmiyor ama bazılar;
    Alexandra Cavelius - Leyla
    Frank McCourt - Angelan'ın Külleri
    Charles Bukowski - Ekmek Arası.

Bu arada Cengiz Erşahin'in Cesaret veren öyküler kitabını mutlaka al oku derim. Kişisel gelişimden ziyade başka insanların hayatlarından kendine ders çıkartırsın.

Sana özellikle "Ekmek Arası"nı tavsiye ediyorum. Mesela Charles Bukowski gençlik döneminde uzun bir dönem, tüm vücudunda ve suratında iğrenç denecek irin ve yaralarla, insanların tiksinti dolu bakışları arasında yaşar. Etrafındakileri umursamamayı öğrenir.

Leave a comment:

• Criteria
    replied
    Nevzat Tarhan'ın kitapları çok güzel, bir de Mustafa Ulusoy' un kitapları var. Kişisel gelişim kitaplarına hiç bulaşmayın derim, etkisi en fazla bir hafta gidiyor :/

Leave a comment:

• enerji528
    replied
    Evet Kuran-ı Kerim en büyük kişisel gelişim kitabıdır, tefsirini okuyup bir insanın yaşantısı nasıl olmalı anlamak lazım.

Leave a comment:

• sessizsakin17
    replied
    Kuran-ı Kerim.Sorsanız sen okudun mu diye okumadım ama tabi zaman zaman ayetlere bakıyorum.Aslında hayatımda hiç kitap okumadım.Bununla övünmüyorum.Okumak istiyorum çünkü.İnşallah okuyacağım ilk kitap Kuran-ı Kerim olur.

Leave a comment:

• enerji528
    replied
    Kişisel gelişim kitapları işe yarar hem de çok ama kitapta yazılanları hayata uygulamak lazım.

Leave a comment:

• Anorexia
    replied
    Bana göre kuantum kitapları yazanlar yeterince bilgi sahibi değilller.Ama doktorların ve psikiyatrların(özcan köknel) kitaplarını eleştirmek sizlere düşmez.

Leave a comment:

• Anorexia
    replied
    Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
    Tanrı Daima tebdili Kıyafet Gezer.. Yazar Adı: Laurent Gounelle Yayıncı: Pegasus Yayınları
    "Mutluluğun kapını çalmasını bekleme sen ona git
    Hayatını değiştirecek roman bu işte
    Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için… Çaresiz kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var Bu adam aslında kim Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne Sizden aslında ne istiyor
    Tanrı Daima Tebdil i Kıyafet Gezer kendi kendimize koyduğumuz engelleri korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl aşacağımızın kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikayesi"

teşekkür ederim

Leave a comment:

• phatalogyst
    replied
    Tanrı Daima tebdili Kıyafet Gezer.. Yazar Adı: Laurent Gounelle Yayıncı: Pegasus Yayınları
    "Mutluluğun kapını çalmasını bekleme sen ona git
    Hayatını değiştirecek roman bu işte
    Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için… Çaresiz kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var Bu adam aslında kim Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne Sizden aslında ne istiyor
    Tanrı Daima Tebdil i Kıyafet Gezer kendi kendimize koyduğumuz engelleri korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl aşacağımızın kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikayesi"

Leave a comment:

• Anorexia
    replied
    Orjinal yazı sahibi: melinya View Post
    sen kilo vermek için mi kitap istiyorsun?
    hayır ama okumak isterim

Leave a comment:

• coffee
    replied
    Nil Gün- Kaç kiloya programlısın

Leave a comment:

• melinya
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Anorexia View Post
    önerileriniz için teşekkür ederim.değerlendireceğim tabiki.kitap istememin nedeni sosyal fobimide yıldız burkovik sosyal fobi kitabıyla çözdüm.
    sen kilo vermek için mi kitap istiyorsun?

Leave a comment:

• Anorexia
    replied
    önerileriniz için teşekkür ederim.değerlendireceğim tabiki.kitap istememin nedeni sosyal fobimide yıldız burkovik sosyal fobi kitabıyla çözdüm.

Leave a comment:

• enerji528
    replied
    Orjinal yazı sahibi: melinya View Post
    özgüvenin kitaplarla kazanabilineceğine inanmıyorum tamam okuduğun o dakika seni süper gaza getirip ben herşeyi yaparım duygusuna sokuyor ancak ya sonrası?
    Kitabı okuduktan bir kaç gün sonra unutursak kitabın verdiği gaz biter. Zorlukla karşılaştığımızda okuduğum kitapta adam şu zorluklarla karşılaşıp aşmıştı ben bunu mu aşamayacağım demeliyiz ve bu düşünce tarzını bütün zorluklarda kullanmalıyız. Kitapların etkisinin kısa sürmesine biz neden oluyoruz okurken tamam benimsiyoruz bir kaç gün sonra unutunca doğal olarak kitabın faydası kalmıyor. Tabi eleştirdiğim konu bende de var ben de sonunu getiremiyorum ama bu konuda bilinçli olmam beni diğer insanlardan az da olsa üstün tutuyor. En azından güzel bir kitap bir insanı 2 gün etkisi altında tutuyorsa bende o olumlu etki 5 gün sürüyor. : )

Leave a comment:

• melinya
    replied
    Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
    Mümin Sekman'ın İnsan İsterse "Azmin Zaferi Öyküleri" serilerini öneririm 4-5 tane serisi var ben bir tanesini okudum diğerlerini de okumayı düşünüyorum. Çok zor şartlardan başarıya ulaşmış tvlerden tanıdığımız insanların hayatlarını anlatıyor. Ben okuduğumda bana güç ve azim vermişti. Bir de "Her şey seninle başlar" kitabını öneririm ben okumadım ama güzel olduğunu düşünüyorum.
    özgüvenin kitaplarla kazanabilineceğine inanmıyorum tamam okuduğun o dakika seni süper gaza getirip ben herşeyi yaparım duygusuna sokuyor ancak ya sonrası?

Leave a comment:

İşleniyor...
X