Duyuru

Collapse
No announcement yet.

apati tedavisi icin ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• apati tedavisi icin ?

Sorunumun ismini bulabidim apati var bende cok uzun zamandir. Inernette hep ayni bilgiler var. Bilginiz var mi cozum icin? Cok kararsizim bu duygusuzluk haline bi doktara bile gidesim gelmiyor ailemi soylemek yada baskalarina bilmesin istiyorum kimse. Herseyi denedim ama hala cabaliyorum amansizca
    ..

ilk defa duydum bu hastalık ne tür şikayetleri oluyor....

Yorum

Sizde apati olduğunu doktor mu söyledi kendi görüşünüz mü?

Yorum

longines : Apati, çevre ile anormal derecede ilgisizlik, duygusuzluk, kayıtsızlık Minik bi özeti bu.

coffee : Evet kendi tesbitim.

Yorum

Yani biri sana küfretse,can güvenliğini tehdit etse vs. en ufak bir tepkin yok mu? Fiziksel veya ruhsal anlamda..Apati böyle bir durumdur.Kullanılan ilaçlar donukluk yapabilir,travmatik bir olayın ardından donukluk yaşanabilir bunlar ayrı bir durumdur.Apati başlıbaşına ciddi bir rahatsızlık.Nöroloji ile beraber çalışılarak,yahut doğrudan nöropsikiyatri uzmanına danışarak tedavisine başlanır.İlaç tedavisi var.Bunun dışında ne olur biter bilmiyorum,dr değilim sonuçta.

Yorum

Apati tevbe ya neler de çıkmış.Mizacın öyledir belki de.Her mizaca bir hastalık ismi bulmaya gerek yok.

Yorum

Uzun zamandir duygularimdan ses soluk yok. Bi kaza gecirmek uzereyken uzerime gelen arabayi durup izledim. Biri kufur etse kavga ederim ama bunu kizginligimdan yola cikarak yapmam, mantigim bunu yap dedigi icin. Heyecanlanmiyorum hic birsey icin, hayatima birini soktugumda her seferinde birseyler hissedebilmek icin ama, bi seyler olmuyo icimde.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stawex View Post
                Uzun zamandir duygularimdan ses soluk yok. Bi kaza gecirmek uzereyken uzerime gelen arabayi durup izledim. Biri kufur etse kavga ederim ama bunu kizginligimdan yola cikarak yapmam, mantigim bunu yap dedigi icin. Heyecanlanmiyorum hic birsey icin, hayatima birini soktugumda her seferinde birseyler hissedebilmek icin ama, bi seyler olmuyo icimde.
                Şimdi tabi bunun teşhisini biz koyamayız.Dediğim gibi bir nöropsikiyatri uzmanına görünürseniz,çeşitli tetkikler,görüntüleme vs. ile teşhisinizi daha sağlıklı bir biçimde koyar.Apati varsa ilaç tedavisi var,değilse endişelenecek bir şey yok,sebep olan şey ortadan kalktığında bu semptomlar da düzelir.Tekrar geçmiş olsun.Kafanıza göre ilaç kullanmayın ve en kısa zamanda uzman dr a başvurun.

Yorum

Neden oldugunu bilmiyorum ve en son ne zaman birsey hissettim bilmiyorum. Cok alistim doktora gotme konusunda kararsizim cunku kimseye anlatmadim bile. Kurtulacagimi bile.zannetmiyoru, artik.

Yorum

Daha çok depresyonda gibisin. Kullandığın bir ilaç var mı? Daha önce psikiyatrik bir rahatsızlığın oldu mu?
                    Düzeltiyorum.Daha önce ilaç kullanmamışsın ve depresyona neden olacak bir şey de yaşamadığını belirtmişsin.
                    Ancak depresyona girmek için illaki bir şey yaşaman gerekmez.Gerçekten bu durumun nedeni hakkında bizim burada söyleyeceklerimiz çok aydınlatıcı olmaz.Çünkü gerçekten depresyon belirtileri gösteriyorsun,hem de oldukça ağır.Ama depresyon bile başka bir sorundan kaynaklanabilir,endokrin sorunlarından tutun da, vitamin eksikliğine, anemiye, çok daha ağır bir hastalığın başlangıcına ,her yere bağlayabilirsin.O yüzden bir uzmana görün diyorum,o seni yönlendirsin.Genelde kan tahlili falan isterler zaten.
                    Last edited by coffee; 12-12-2012, 06:51 PM.

Yorum

Coffee : depresyon iki sene surer mi ?

Yorum

Sürebilir elbette.Çok daha uzun sürenleri bile oluyor.Ya da sık tekrar edenleri.Siklotomik Bozukluk diye bir şey de olabilir.Olur da olur.

Yorum

Siklomatik bozukluluğun belirtilerine baktığımda benden uzak belirtiler en yakın apati, kendi teşhisim elbet.
                          En son ne zaman birşeyle hissettim bilmiyorum dedim sonra sana kaba taslak bi fikir versin diye 2 sene dedim çelişki olmasın. Doktora gitmek için sebep arıyorum galiba bilmiyorum ama çok gönülsüzüm gerek koyacağı tanı veya antidepresan ilaçlarına bulaşmak hiç istemiyorum. İlaç dışında herşeyi denediğime de inanıyorum. Artık bu durumdan sıkıldım ama alıştım da, tuhaf. Çok kararsızım o yüzden yazdım buraya.

Yorum

şizofrenide görülen negatif belirtiler arasında ''apati(apathy)'' de bulunmaktadır.

Yorum

İşleniyor...
                            X