Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorularım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sorularım var

Meraba site sakinleri,

Kontrolüme 1 hafta var. Doktorumu çok seviyorum ondan çok memnunum. Ben durumumu biliyorum okb ve depresyon yinede yazmak sormak istedim. Yemek yemek istemiyorum eski yaptığım şeyleri hatırlamıyorum sadece müzik kaldı ancak onunla ilgileniyorum. Sosyal olarakta iyi değilim normalde iyiyim. Garip bi durumum var doktora gidince çok mutlu olduğumda ve derdimi burada veya birisiyle konuştuğumda deprsyonum geçiyor. Tek başıma olduğumda yine aynı oluyorum. Fazla ilaç alarak hastaneye yatmak istediğim oldu ama doktora gittim hemen beni hastaneye yatıracak benimde isteğim üzerine.

Markete girdiğimde yanımda başka birisi olunca sanki ben bişey çalacakmışım gibi geliyor. Biriyle konuşurken sanki arkadasından bişey çevirdiğimi düşünüyor mu diye düşünüyorum. Sfyi atlatmama(kesin değil) rağmen narsist olduğumu düşünüyorum. Ama şöyle bişey var ki bu konudaki şeyleri herkesten saklıyorum veya yalan söylüyorum, kendime bile söyleyemiyorum. Yani narsist olup olmadığımı doktora anlatarak çözemem bunu yapacak kişi bana farkettirmeden yapmalı. Öyle aynalara bakmıyorum dış görünüşü fazla sevmem düşünceler daha önemlidir benim için narsist olduğumu nasıl anlayabilirim bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Şey son bir bilgi babam da babaannemde nasıl diyim kendini bişey zanneden sanırım narsist kişiler.
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorumunuz için ve bu derin araştırmanız için teşekkür ederim. Bi seferde teşhis koymak zor ben fikir almak istemiştim narsist olabileceğimi düşündüğüm için. Dediğiniz gibi yaşıma uygun olarak öğrenmeliyim ben şimdi işime yaramayacak şeyleride okuyorum. İstersem doktor gözlüğüyle bakmalıyım sorunuma veya doktor karar verir
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Sende narsisist kişilik bozukluğu olsa, bir kere bunu başkasına sormazsın, ve gelecek cevap olumsuzsa da "kaale" bile almazsın, üzülme. Narsisistlik dersen, herkeste vardır biraz narsisistlik, bazısında az, bazısında fazla. Ama narsisist kişilik bozukluğu başka birşey...
      Hic bir yer ...<br />

Yorum

Bende biraz olsun var bazen dediğiniz gibi oluyor. RecepSolar'ın da bahsettiği gibi bence diğerlerine kendimi beğendirme çabam var bunun farkına şimdi vardım. Narsistlik azda olsa var ama asıl sorunum kendimi değerli göstermek. Yorumunuz için teşekkür ederim

Yorum

Başkasının gözünde değerli olmak çoğumuzun ortak sorunu, ancak bence kişi kendisinde değerli birşeyler göremiyorsa, başkası da onu buna ikna edemez. Ayrıca önemli de değil pek, önce kendindeki değerli şeyleri bulmaya çalıştın mı hiç?
          Hic bir yer ...<br />

Yorum

Her insan gibi bende değerliyim. Duygusal birisiyim konunun derinine inmeyi severim doğruları söylemeyi severim. Çoğu kişi doğruları sevmez derine inmeyi de duygusallaştırmayı da. Bu belli bi kesim için. Bana benzeyen arkadaşlarım var onlarla da sanırım depresyonda olduğundanmış narsistlikle alakası yokmuş. Biraz da güven meselesi o konuda da eksikliğim var. Bir kere düzelttim bi daha düzeltirim.

Yorum

İşleniyor...
            X