Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sorunlu kardesimin hastaligi ve cozumu nedir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sorunlu kardesimin hastaligi ve cozumu nedir?

16 yasinda kiz kardesim var, oncelikle sorunlarini tanimlayayim: annesine saldirma, dovme, butun aile bireylerine kufretme, her firsatta yalan soyleme, sigara kullanma, maddi imkanimiz iyi olmamasina ragmen yersiz istekler, borcla harcama yapma, okulda arkadaslariyla kavga etme, ve en fenalari bir kez intihar tesebbusu, bizleri olumle tehtit etme, kacmakla ve kendini oldurmekle tehtit etme durumlari

bunlarin yaninda gecen sene sinifta kaldi bu senede 4 tane zayifi var. annem babam pek umursamiyor, ne yapcagimizi sasirdik, kimsenin dogru duzgun diyecek, yapacak birseysi olmuyor bu durumlara karsi, akrabalardan. doktorun verdigi antidepresan ilaclari hocalari daha da kotu olur diye icmemis.

ben 22 yasindayim daha bu seneye kadar hic dovmemeistim kardesimi, okul muduru annemi cagirdiginda okula bu cocugu doveyim mi demis, o zaman bende dusundum belki bir cozum olur diye, cunku hic korkmuyor, benden 7 yas kucuk olmasina ragmen cok uzun ve cusseli, sanki icinde seytan var, hepimize saldirdi. bende caresiz kalmasi ve korkmasi icin bir kac kez dovdum. biliyorum care olmuyacak fakat pek bir cozum yok gibime geliyor. konusmak hic bir ise yaramiyor. kimler konusmadiki.

tesekkur ederim.

ne zamandır böyle?
    tıbbi yardım alsanız faydası olur belki

Yorum

yaklasik 2 senedir boyle, tippi yardim dediginiz akil hastanesi ise, en yakin akil hastanesi manisada ve eger doktor kalacak da derse zaten cocugun ozurlu ozursuz 9 gun okul izin hakki kalmis, bu hakki da yerse okuldan atilacak. belki bir umut bu sene gecer diyoruz.

Yorum

vay küçük yaramaz...
        Tek rakibim AMD", "Rahmetli de X386'ydı", "Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına", "Windows'un ustasıyım Linux un hastasıyım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dogruyol View Post
          vay küçük yaramaz...
          nesi komik bunlarin??????

Yorum

aslında tıbbi yardım derken psikoterapi ve ilaç tedavisinden bahsetmiştim.
            okul döneminde mümkün değilse en azından bu yılı atlatıp sınıfını geçip yaz tatilinde bi şekilde tedavi olabilir:S

Yorum

Orjinal yazı sahibi: porselen View Post
              aslında tıbbi yardım derken psikoterapi ve ilaç tedavisinden bahsetmiştim.
              okul döneminde mümkün değilse en azından bu yılı atlatıp sınıfını geçip yaz tatilinde bi şekilde tedavi olabilir:S
              sagolun bunu dikkate alacagiz. peki bu cocuga nasil davranilmalidir?

Yorum

Karşınıza alıp iyilikle doğru yolu göstermeye çalıştığınızdada aynı tepkiyi gösteriyormu? Anladığım kadarıyla çocukluğundan beri değil 2 senedir bu agresiflik hırçınlık var. ailesi olarak onu en iyi anlamaya çalışacak olan sizsiniz ama bunun yanı sırada psikolojik destek aldırmanız şart bunun yazı, kışı ,okulu beklemesi olmaz. Hayatta sağlıktan önemli hiç birşey olamaz. Ayrıca duruma göredir tedavi şekli, illa okulu aksayacak diye bir durum söz konusu değil. Benim ilkokula giden kuzenim tedavi alıyor ilaç kullanıyor aynı zamandada okuluna devam ediyor. hiç bir ters durumd ayaşamıyor.en azından kardeşinizin belirgin bir ruhsal sorunu varsa teşhisi koyulur ona göre ilaç yazılır. Sizide psikiyatristi kişiye yaklaşımınız konusunda bilinçlendirir bu sorunları arttırmak yerine kısmen önüne geçebilirsiniz.
                Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Milaa View Post
                  Karşınıza alıp iyilikle doğru yolu göstermeye çalıştığınızdada aynı tepkiyi gösteriyormu? Anladığım kadarıyla çocukluğundan beri değil 2 senedir bu agresiflik hırçınlık var. ailesi olarak onu en iyi anlamaya çalışacak olan sizsiniz ama bunun yanı sırada psikolojik destek aldırmanız şart bunun yazı, kışı ,okulu beklemesi olmaz. Hayatta sağlıktan önemli hiç birşey olamaz. Ayrıca duruma göredir tedavi şekli, illa okulu aksayacak diye bir durum söz konusu değil. Benim ilkokula giden kuzenim tedavi alıyor ilaç kullanıyor aynı zamandada okuluna devam ediyor. hiç bir ters durumd ayaşamıyor.en azından kardeşinizin belirgin bir ruhsal sorunu varsa teşhisi koyulur ona göre ilaç yazılır. Sizide psikiyatristi kişiye yaklaşımınız konusunda bilinçlendirir bu sorunları arttırmak yerine kısmen önüne geçebilirsiniz.

karsimiza alip iyilikle konustugumuzda, konusmalarimiz bir kualgindan girip obur kulagindan cikiyor, hic bir tepki vermiyor. onu anlamaya calisiyoruz fakat ailemin maddi durumu cok fazla iyi olmadigi icin, anladigimiz kadariyla yardimci olamiyoruz. psikolojik destegin ucreti saat basi 150tl, psikolog departmani psikolog'a yonlendirmisti oradan biliyorum. annem 150tl'yi bu cocugun eline versek iyilesir zaten demisti. sanirim akil hastanesine goturulmesi gerekiyor, normal psikatri bolumleri pek faydali olmadi bu zamana dek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Torrent View Post
                    karsimiza alip iyilikle konustugumuzda, konusmalarimiz bir kualgindan girip obur kulagindan cikiyor, hic bir tepki vermiyor. onu anlamaya calisiyoruz fakat ailemin maddi durumu cok fazla iyi olmadigi icin, anladigimiz kadariyla yardimci olamiyoruz. psikolojik destegin ucreti saat basi 150tl, psikolog departmani psikolog'a yonlendirmisti oradan biliyorum. annem 150tl'yi bu cocugun eline versek iyilesir zaten demisti. sanirim akil hastanesine goturulmesi gerekiyor, normal psikatri bolumleri pek faydali olmadi bu zamana dek.
                    Eğerki bu hırçınlık fevrilik ergenlikten kaynaklı değilse bunun başka karşılığı olamaz. psikolog değil psikiyatristler daha yetkili kişiler. şahsen parayı eline verseniz iyileşeceğini düşünüyorsanız o zaman ne ala ama sağlıktan önemli birşey yok bizde normal gelirli bir aileyiz bu fiyatların çok daha üstünü ödediğimizde oldu. Şükür şuanki huzuru bana o anki harcadığım para yada başka birşey veremezdi. o nedenle ben tedavinin çok etkili bir yöntem olduğunu savunanlardanım. başlarda malesef insanlar yaşanan durumu kavrayamıyor yada kondurmak istemiyor ama ilerde umarım çok daha çıkılmaz bir hal almaz. Akıl hastahanesi deyip bence kardeşinizin gözünüde korkutmayın özele gidilemesede hastahanelerin psikiyatri bölümleri mevcut onlardanda yardım alabilirsiniz.
                    Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Maddi yetersizlikler ailenin diğer bireylerini de etkiler. Maddi imkanları iyi olan bir aile çocuğuyla çok daha yakından ilgilenebilir. Belki küçüklüğünde ailesi olarak sizler fazla ilgi gösterememiş olabilirsiniz. Birde ergenlik dönemine girdi. Arkadaş çevresi de bozuksa bunlar çok normal. Hastalık değil de biraz küçüklükten gelen ergenlikle de artmış sorunları var diyebiliriz bence. Ergenlik dönemini, en azından önündeki birkaç yılı kendine daha az zarar vererek geçirirse düzelir. Bunun içinde bir psikolog ile görüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta tüm aile bireyleri için geçerli bu. Dövmek için ne kadar zararlı, yapmayın etmeyin dense de bazen tek çare olabiliyor. Bence iyi olmuş.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                      Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                      birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                      Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

peki dışarıda da millete böyle yapıyor mu? biraz ceza yerse aklı başına gelir dili sürtmesi lazım heryer ana baba ocağı değil.

durmunuza çok üzüldüm kardeşinize sinir oldum valla.dayağı iyi hakediyor.

Yorum

Okuduğumda dikkatimi çeken ilk şey aile bireyleriyle sıkıntıyı tekrar tekrar vurgulamanız. Sanırım özellikle de anneyle sıkıntı yaşıyor. Bence bunun altının eşilmesi lazım.Klasik olacak ama şiddetin çözüm getireceğini düşünmüyorum.Sorunun uzman yardımı almadan çözülecek kadar basit birşey olmadığı belli.Mutlaka psikiyatriste görünmesi gerekiyor .İlaçlarla dizginlendikten sonra psikolojik danışma faydalı olabilir bence.

Yorum

madde bağımlısı olabilir mi

Yorum

ne dediğinizde ya da yaptığınızda ağır tepki veriyor? yoksa her söylediğinize karşı tavrı güç kullanmak mı? psikiyatıra götürmeniz bir çözüm olabilir ama kendi istemeden çare olur mu bilemem.
                              :65:
                              Orjinal yazı sahibi: V. HUGO
                              İYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.

Yorum

İşleniyor...
                              X