Duyuru

Collapse
No announcement yet.

psikoloji ile ilgilenmek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• psikoloji ile ilgilenmek

psikoloji bilimiyle ilgilenmek istiyorum biraz, kitap tavsiyeleriniz olur mu acaba ?

aradığım saçma sapan kişisel gelişim kitapları değil,psikolojiyle biraz bilimsel olarak ilgilenmek istiyorum ama çok ağır kitaplar da olmasın çünkü psikoloji okumuyorum, yani sıradan bir insanın bilgi edinebileceği gibi olursa sevinirim..

freud'un totem ve tabu, cinsiyet üzerine vb. kitaplarından başlamayı düşünüyorum, uygun olur mu?

özel mesaj gönder en iyi kitapları önereyim.

Yorum

Psikolojiyi Anlamak - Nicky Hayes
      insanoğlu ne istediğini bilmez ve doyumsuzdur!
      içten inanan, bir inançsız...

Yorum

Freud - cinsiyet üzerine // ben ve id den sonra aksi düşünceleri savunanlardan Melanie Klein'ne göz atmanı tavsiye ederim. hangisi seni etkiler bilemem ama ben freud'un düşüncelerine daha yatkınım (zaten aslen ikisi de tam zıt şeyi savunmuyor, faktörleri farklı değerlendiriyor) bölümün olmaması nedeniyle her yazarın bütün kitaplarını tek tek okuman hayli zaman alacaktır. ilgini çekeni alır okursun zamanla. ama başlangıç olarak bunlardan sonra toplum/sosyal psikolojiye eğilmen daha faydalı olabilir.

Orhan Hançerlioğlu ; Düşünce Tarihi
        toplumsal düşüncelerin hangi hareketleri doğuruğunu ele almış. psikolojik etmenler de anlatılmış. bireyden topluma yönelirsen bunu da tavsiye ederim.

Dip Not : yakın tarihte yazılan kitaplardan çelişen teoriler öğrenmen muhtemel. zira örneğin freud ilk değerlendirmeleri yapmış olmakla birlikte süreç içerisinde bu değerlendirmeler kısmen değiştirildi. ama temel 3-4 adet düşünür zaten. bunları okuman temeli bilmek açısından faydalı olabilir. güncel birşeyler istersen bakarım.
        Last edited by terim; 12-02-2013, 04:41 AM.
        :65:
        Orjinal yazı sahibi: V. HUGO
        İYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.

Yorum

Gülseren Budayıcıoğlunun tüm serisini önerebilirim. psikoloji adına birçok yaşanmışlık, gerçekte yaşanan hikayeler ve bilgiler var.
          Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Psikolojiyle ilgilenmek psikolojiyi bozar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: baba tarafından kırık View Post
              Psikolojiyle ilgilenmek psikolojiyi bozar.
              katılmıyorum bakış açısı önemli burda
              Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
              sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

İşleniyor...
              X