Hepinize merhabalar.İsmim Yunus.Şu anda 2.sınıf işletme öğrencisiyim. Dersler acısından berbat bir lise dönemi geçirdim.Ama içimde psikologlara karşı garip bir yakınlık vardı insan doğasına beyin yapısına dair her zaman bir heves içindeydim.Liseden mezun olunca ne olacak diye sordum kendi kendime cok kötü bir sıralamam vardı.Ve karar verdim başka bir yunus olup psikolojiyi kazanacaktım.Ve 1 yıl boyunca aralıksız ders çalıştım,inanılmaz yükselttim derslerimi. Her branştan fulle yakın netler çıkartıp anadolu fen lisesi gibi yerlerden mezun olan arkadaşlarımla yarışıyordum sınava son zamanlar kala.Ama bir şeyler oldu bana sınav anında buna sorular zordu falan demeden ben beceremedim diyorum. o gün olmadı işte. velhasıl sıralamam 40 binlerdeydi okul puanı da eklenince 65 bine gerilemiştim.Yıkılmıştım artık hani ne olursa olsun gideyim sınavda 1. olsam bile bu okul puanıyla yine kazanamam diyordum. Bu yıl okul puanın etkisini azaltmışlar. Ve ben ne yapmalıyım bilmiyorum. okudugum bölüm beni mutlu etmiyor onun farkındayım. sınava az zaman kalmışken hemen çalışsam mı diye düşünüyorum. Ya da psikoloji okumak benim için sadece bi hayalse hani o bolumu kazanınca umduklarımla karşılaşmazsam.gibi gibi bir çok soru aklımdan geçiyor. Ve inanılmaz gelecek kaygısı taşıyorum. Konuşmaktan çekinmeyen birisiyim yasadıgım şehirde kuzenimin pazarlama şirketi var tatillerde orada çalışıyorum ve boş işlerde yapmıyorum çok rahat bir şekilde bu pazarda top koşturabileceğime inanıyorum o konuda kendime karşı bir korkum yok. sadece derler ya yaptığınız işi sevin. psikolog olunca gerçekten o işi sevip de yapabilir miyim ki.çok düşünüyorum ve kaybettiğim şeyler zaman ve morel malesef.. gözümü karartıp elime defter kitap alıp lys çalır ve yine başaramazsam daha kötü bir psikolojiye düşmekten de korkuyorum sanırım. yazarken içten içe böyle bir çekincem oldugunu fark ettim.. Siz ne dersiniz bu duruma. lütfen samimi cevaplar istiyorum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bu bir gelecek kaygısı mıdır yoksa takıntı mıdır?
Collapse
X
-
Bilmiyorum karışık bir durum daha dogrusu iyi düşünülmesi gereken bir durum..önce YGS var ona gir bir bence iyi geçerse diger sınava da hemen başla..ya da bölüm değişmeyi ciddi manada düşünüyorsan hemen şimdi başla konuları hallet..tm nin sıralamalarından pek anlamıyorum sayısalcıyım ben bilseydim daha iyi yardımcı olabilirdim belki..senin için en dogru olanı iyi düşün ve bul..sonuçta bu hayat senin,senin kararlarına göre şekillenecek her şey..bu arada 2 sene de kaybın olacak bunları da düşün..yani iyisi ve kötüsüyle tart,hangi taraf agır basıyor dikkat et.
-
üniversitede de yatay geçiş ile bölüm değiştirme imkanları var. derslerin iyiyse onları da bir araştırmanı tavsiye ederim.
yanısıra; şuan hazırlığının olmadığını söylemişsin. ama denemek istiyorsun. yap gitsin. en kötü ihtimalle kazanamazsın ama sonuçta oturup buna eğilmedin, yani moralini bozacak ya da umudunu kıracak bir durum yok. ayrıca (össde böyleydi hala değişmediğini düşünüyorum) ; sınava girmek için üniversiteyi bırakman falan gerekmiyor. tercih zamanı diğer üniversiteye kayıt olmak için şuan bulunduğun okulu bırakman gerekiyor ki bu da puanını aldıktan sonra karar vereceğin birşey. yani hiçbir kayıp yok. hazırlığın olmadığı için kendini suçlayacak ya da umudunu kıracak bir durum da yok.
son olarak mutlu olur musun kimse bilemez. ama insan yaptıklarından değil yapamadıklarından ötürü daha çok pişman olur. muhtemelen bölümü okurken hayal ettiğini bulamayacaksın. ama meslek hayatında herşey teoriden farklı. ben de bölümümü kazandığımda hiç memnun değildim, sonradan tam bana göreymiş dedim. gerçi hala eğitimin yanlış şekilde ilerlediğini düşünüyorum ama pratik çok farklıymış ve sabırsızlıkla mezun olmayı bekliyorum(gerçi gelecek için acayip kaygılarım da yok değil ama Türkiye'de yaşıyoruz, kimin yokki?).
Not : şuan okuduğun bölüm için de ''bu pazarda top koşturabileceğime inanıyorum o konuda kendime karşı bir korkum yok.'' demişsin. o zaman endişeleneceğin hiçbir durum yok. psikolojiyi bu sene denedin diyelimki kazanamadın. hazırlanmadığın için olduğunu bileceksin. seneye deneyip kazanamazsan; ösym'nin b.k yemesi olduğunu herkes biliyor(demekki kısmetin değilmiş). ayrıca sen şuan bulunduğun bölümü de kıvırabilecek potansiyeldesin. sorun ne? hayat senin hayatın.
(bu gelecek kaygısının takıntı haline gelip gelmediği söylediklerinde anlaşılabilecek gibi değil. dediğim gibi hepimiz kaygılıyız. ben de bundan 5 ay sonrasını düşünmemek için nereye saracağımı şaşırdım mesela )Last edited by terim; 15-02-2013, 03:28 AM.:65:Orjinal yazı sahibi: V. HUGOİYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.
Yorum
-
Derdin ne yunuscuğum.40 bin puan 15 bininci sıra.Ne bunlar.Git kendine doğru dürüst bir sorun bul.Bana milyonların ortak savaşıyla gelme.Daha özgün birşeyler bul.Sorunların hoşuma gitmedi.Sen ilk binlere gireyim derken hayat akıp gidiyor; ne mangallar, ne çadır kampları, ne piknikler, ne havuz sefaları, ne dağ tırmanışları, sinema-tiyatro-danslar, ziyafetler, ilkler yaşanıyor haberin var mı.Git kendine daha kıymetli, daha öznel bir dert bul.Bekliyorum.Orjinal yazı sahibi: yunuss View PostHepinize merhabalar.İsmim Yunus.Şu anda 2.sınıf işletme öğrencisiyim. Dersler acısından berbat bir lise dönemi geçirdim.Ama içimde psikologlara karşı garip bir yakınlık vardı insan doğasına beyin yapısına dair her zaman bir heves içindeydim.Liseden mezun olunca ne olacak diye sordum kendi kendime cok kötü bir sıralamam vardı.Ve karar verdim başka bir yunus olup psikolojiyi kazanacaktım.Ve 1 yıl boyunca aralıksız ders çalıştım,inanılmaz yükselttim derslerimi. Her branştan fulle yakın netler çıkartıp anadolu fen lisesi gibi yerlerden mezun olan arkadaşlarımla yarışıyordum sınava son zamanlar kala.Ama bir şeyler oldu bana sınav anında buna sorular zordu falan demeden ben beceremedim diyorum. o gün olmadı işte. velhasıl sıralamam 40 binlerdeydi okul puanı da eklenince 65 bine gerilemiştim.Yıkılmıştım artık hani ne olursa olsun gideyim sınavda 1. olsam bile bu okul puanıyla yine kazanamam diyordum. Bu yıl okul puanın etkisini azaltmışlar. Ve ben ne yapmalıyım bilmiyorum. okudugum bölüm beni mutlu etmiyor onun farkındayım. sınava az zaman kalmışken hemen çalışsam mı diye düşünüyorum. Ya da psikoloji okumak benim için sadece bi hayalse hani o bolumu kazanınca umduklarımla karşılaşmazsam.gibi gibi bir çok soru aklımdan geçiyor. Ve inanılmaz gelecek kaygısı taşıyorum. Konuşmaktan çekinmeyen birisiyim yasadıgım şehirde kuzenimin pazarlama şirketi var tatillerde orada çalışıyorum ve boş işlerde yapmıyorum çok rahat bir şekilde bu pazarda top koşturabileceğime inanıyorum o konuda kendime karşı bir korkum yok. sadece derler ya yaptığınız işi sevin. psikolog olunca gerçekten o işi sevip de yapabilir miyim ki.çok düşünüyorum ve kaybettiğim şeyler zaman ve morel malesef.. gözümü karartıp elime defter kitap alıp lys çalır ve yine başaramazsam daha kötü bir psikolojiye düşmekten de korkuyorum sanırım. yazarken içten içe böyle bir çekincem oldugunu fark ettim.. Siz ne dersiniz bu duruma. lütfen samimi cevaplar istiyorum
Yorum
-
okuğum bölüm dediklerini çok rahatlıkla yapabileceğim bir bölüm. üniversitemizde ders devam zorunluluğu yok,o kadar kasmıyorlar bizi. Peki kendimi eğlencenin büyüsüne kaptırıp üniversite bitince de ''boşuna zaman geçirmişim,keşke psikoloji okusaydım'' cümlesini kendime kullanmaktan çok korkuyorum.hayta bir lise dönemi geçirdim ve bedelini kendimce çok ödedim.Yine aynısı olursa diyorum. Kafamda oluşturdugum ygsye girip 70 80 bin sıralama elde edersem var gücümle lys çalışmak.Bir çok arkadaşım beğenmeden istemeden gittikleri bölümlerde şu an olur gider havasındalar. Ben kendime verdiğim sözü tutamaktan dolayı çok rahatsızım.
Yorum
-
İleride denemedim diye pişman olmaktansa şimdi hayal kırıklığına uğra. En azından denedim nasip değilmiş dersin. Bende psikoloji istiyorum. Adım gibi biliyorum kazanamazsam vazgeçmem. Hayallerim yüzünden 1 yıl kaybederim önemli değil. İstemediğim bir işi ömür boyu yapamam ben. Yaparım dersen uğraşma. Ama yapamazsan dene.
Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir
Yorum
Yorum