Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro şşok tecrübesini yaşayan varmı aranızda?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Elektro şşok tecrübesini yaşayan varmı aranızda?

MErhaba arkadaşlar bir sorum olcak ben sanırım artık ekt ye doğru gidiyorum bu nasıl dır iyileştirirmi ihtimalller naısldır yaşayanalr iyileştilerimi ...

EKT çok etkili bir yöntem zeth.Tabiri caizse tamamen zıvanadan çıkmış bir adamı geri döndürür yaşama.Ayarlanma süreci ilaç tedavileri kadar hassas ve karışık değildir, tedaviye çok kısa sürede cevap verir ve başarı oranıda çok yüksektir.Senin mesajın hiçte EKT'ye ihtiyaç duyacak pozisyona gelmiş bir hastanınkine benzemiyor.Bu kanıya kendin mi vardın, doktor mu önderdi?Çünkü EKT ağır hastalıkların en uç durumlarında başvurulan bir yöntem yani hastanın kendini tamamen kaybetmiş olması gerekir.

Yorum

ben birö ğretmenim son 2 ayıma giriyorum 6 aylık arpor hakkkım var onun için öğretmenliğim yanmasın die ilaçlara yanıt vermiyorum 1 senedir çekiyorum bakalım arkadaşım inşalllah keerkes iyileşir.

Yorum

inşalllah herkes en kısa zamanda iyileşir

bunu çeken anlar inşalllah herkes en kısa zamanda şifa bulur...

Yorum

Sen bir yerde EKT'nin ilaçlara cevap vermeyen hastalarda uygulandığını okuyup bunu "bir süre ilaç alan ve durumunda herhangi bir düzelme olmayan insanlara uygulanıyormuş demekki" diye düşünmüş olabilirsin ama böyle değil.Bu; şizofrenlerin uçlarda gezinen psikotik dönemlerinde ve mani hastalarının yoğun nöbetlerinde başvurulan bir durum.Depresyonda da çok ağır bir haldeyken psikotik belirtiler varsa ve hasta artık yemekten, içmekten, hatta konuşmaktan kesilmişse yapılıyor.Yani kısacası bunların dışında hiçbir nedenle EKT yapmazlar, sen istesende doktor izin vermez.Doktorunu bir değiştir bakalım.Gitmeden önce de hastalığın başlangıcından şu ana kadar olan her şeyin krokisini çıkar.Aşağıdaki bir yazıda aşk yüzünden olduğunu söylemişsin.Hem güldüm hem üzüldüm.Değermi dostum ya.Sevgi paylaşıldığında güzeldir, paylaşılmadığında bırak özgürlüğe dönüşsün.Muhtemelen bunun altına başka anlamlar yükleyip kendi içinde büyüttün, büyüttün.Belki daha önce bir ilişki yaşanmamış olmasından ötürü kendini suçladın, değersiz hissettin,ve anormalliğin sende olduğunu düşündün.Neyse artık bunlar uzun konular.Semptomlar başladığında bu duruma zemin hazırlayan nedenlerin fazla bir önemi kalmaz.Ama aynı zamanda senin durumun biraz farklı.Hastalığın getirdiği dengesizlikler uygun ilaç tedavisiyle arkada bırakılabilir ama kendinle ilgili bazı şeyleride değiştirmen lazım.Öncelikle kendini sev, olduğun kişi olarak sevmeyi sevilmeyi hakettiğini bil.Daha önce sağlıklı duygusal paylaşımlar yaşamamış kişiler bu konuyu kendi içlerinde fazla büyüttükleri için bazen bir çığa dönüşebilir, akabinde de böyle bir reddedilme olayıyla karşılaşıldığında kendisiyle ilgili bir sürü olumsuz yargıya varabilir.Bunun ilacı uygun şekilde gelişecek güzel bir ilişkidir ama hastalığın gelişme nedeni açısından şu anda bu sana çözüm değil yük olabilir.Şu aşamada dediğim gibi doktorunu değiştir.Normal ruh haline döndükten sonra bu konular hakkındaki duruşunuda değiştirmelisin; ki bu birazda sana kalıyor.Bunu burada açmak hem bana uzak hemde böyle yetersiz kalır.Umarım her şey daha iyi olur.

Yorum

İşleniyor...
          X