<Hayat yaşayarak öğrenilir>dediler hep ama bunu yapmaya kalkıştığımızda önümüze engeller çıkardılar.
Kimbilir belki onlar haklıydı...
Hayatı nasıl yaşamak istediğimiz önemli bence.Deneme yanılma mı :?:
Başkalarının nasihatlarını dinleyerek ya da yaşanmışlıklarından ders alarak,yanılgıları minumuma indirerek mi :?:
Başkalarının doğruları benim doğrum değil diyerek,bilinmiyen bir doğru
kavramının sonuçlarına katlanmayı göze alarak mı :?:
Yoksa farklı doğruları,kendi doğrularımızla karşılaştırıp,hadiseyi kişilik savaşından-çıkartıp-aklın yolu bir mantığını yakalamaya çalışarak mı :?:
Erkek ya da kadın belli bir yaşa geldiğinde <Evlilik>kararı verir.
Aileyle tartışılır,partnerler ve fikirler sorulur.
İfade edilen düşünceler duymak istedikleriyse mutlu olurlar,değilse hiç düşünmeden kırıcı olma boyutuna kadar taşırlar olayı.
<Bu benim,bizim hayatımız kimseyi ilgilendirmez>
Ozaman neden soruyorsun :?:
Arkasında duramayacağınız bir kararın,doğruluğu tartışılır demektir.
Ailenizin doğruları neye göre doğrudur :?: o da tartışılır.
Fakat bir gerçek vardır.Yaşanmışlıklar arttıkça tecrübe de beraberinde OLGUNLUK dediğimiz mantık ön planda düşünme yetisini geliştirir.
Bazı insanlar 25 yaşında 40 yaşındaymış gibi objektif ve akılcı düşünebilirken,bazileri ileri yaşlarda bile sağlıklı düşünemez,karar veremezler.
Bu hayata nasıl baktığımızla,sosyal çevremizle,ailemizle ve kişilik yapımızla ilgilidir.
Yalnış olup,benim doğrum diyerek verilen kararlar bazen can acıtır.
Mutsuz evliliklerden geriye kalan yıkıntılar da -deneyerek- öğrenilen hayata en güzel örneklerden biridir.
Kendini tanımadan seçilen meslekler,kendine göre doğru ama özünde yalnış arkadaşlıklar,ait olması gereken dışında ait olmayı düşündüğü cevre özlemi ve bunların sonucunda yaşanan hayal kırıklıkları
Hayat önce sınayıp,sonra öğretiyor.
Yazdıklarım da benim doğrularım .Hiç mi hayatı yaşayarak öğrenmedim :?: Çokkkk
Hata yapmadım mı :?: Yaptım ....Ne zaman :?:
Başkalarının anlattıklarını -o benden daha mı akıllı- :?:
-ukala-kendini bir şey zannediyor-akıl vereceğine kendine baksın-dediğim dönemlerde ...
Skorun HAYAT 1 BİZ 0 olmaması önemli.
Yaşayarak öğreneceğim derken geriye dönüşü olmayan bir yolda kaybolmamamız önemli.
Hata yapa yapa doğruyu bulacağız mantığıyla hareket ederken,hatalarımızdan ders alıp tekrarlamamız önemli.
Hataların faturasının güzelim hayatı çekilmez hale getirmemesi önemli.
Biraz sağduyu,biraz tevazu,biraz karşımızdaki insanların fikir ve öngörülerine saygı ile bunu başarabiliriz...
Az hasarlı yaşam dilerim.
Alıntı
Kimbilir belki onlar haklıydı...
Hayatı nasıl yaşamak istediğimiz önemli bence.Deneme yanılma mı :?:
Başkalarının nasihatlarını dinleyerek ya da yaşanmışlıklarından ders alarak,yanılgıları minumuma indirerek mi :?:
Başkalarının doğruları benim doğrum değil diyerek,bilinmiyen bir doğru
kavramının sonuçlarına katlanmayı göze alarak mı :?:
Yoksa farklı doğruları,kendi doğrularımızla karşılaştırıp,hadiseyi kişilik savaşından-çıkartıp-aklın yolu bir mantığını yakalamaya çalışarak mı :?:
Erkek ya da kadın belli bir yaşa geldiğinde <Evlilik>kararı verir.
Aileyle tartışılır,partnerler ve fikirler sorulur.
İfade edilen düşünceler duymak istedikleriyse mutlu olurlar,değilse hiç düşünmeden kırıcı olma boyutuna kadar taşırlar olayı.
<Bu benim,bizim hayatımız kimseyi ilgilendirmez>
Ozaman neden soruyorsun :?:
Arkasında duramayacağınız bir kararın,doğruluğu tartışılır demektir.
Ailenizin doğruları neye göre doğrudur :?: o da tartışılır.
Fakat bir gerçek vardır.Yaşanmışlıklar arttıkça tecrübe de beraberinde OLGUNLUK dediğimiz mantık ön planda düşünme yetisini geliştirir.
Bazı insanlar 25 yaşında 40 yaşındaymış gibi objektif ve akılcı düşünebilirken,bazileri ileri yaşlarda bile sağlıklı düşünemez,karar veremezler.
Bu hayata nasıl baktığımızla,sosyal çevremizle,ailemizle ve kişilik yapımızla ilgilidir.
Yalnış olup,benim doğrum diyerek verilen kararlar bazen can acıtır.
Mutsuz evliliklerden geriye kalan yıkıntılar da -deneyerek- öğrenilen hayata en güzel örneklerden biridir.
Kendini tanımadan seçilen meslekler,kendine göre doğru ama özünde yalnış arkadaşlıklar,ait olması gereken dışında ait olmayı düşündüğü cevre özlemi ve bunların sonucunda yaşanan hayal kırıklıkları

Hayat önce sınayıp,sonra öğretiyor.
Yazdıklarım da benim doğrularım .Hiç mi hayatı yaşayarak öğrenmedim :?: Çokkkk
Hata yapmadım mı :?: Yaptım ....Ne zaman :?:
Başkalarının anlattıklarını -o benden daha mı akıllı- :?:
-ukala-kendini bir şey zannediyor-akıl vereceğine kendine baksın-dediğim dönemlerde ...
Skorun HAYAT 1 BİZ 0 olmaması önemli.
Yaşayarak öğreneceğim derken geriye dönüşü olmayan bir yolda kaybolmamamız önemli.
Hata yapa yapa doğruyu bulacağız mantığıyla hareket ederken,hatalarımızdan ders alıp tekrarlamamız önemli.
Hataların faturasının güzelim hayatı çekilmez hale getirmemesi önemli.
Biraz sağduyu,biraz tevazu,biraz karşımızdaki insanların fikir ve öngörülerine saygı ile bunu başarabiliriz...
Az hasarlı yaşam dilerim.
Alıntı
Yorum