Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mutsuzluk ve Stresin Doruğundaki ADAM

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Mutsuzluk ve Stresin Doruğundaki ADAM

Öncelikle iyi akşamlar,ben şu an lise 2 ögrencisiyim.2 sene okulumdan mezun oldum işte ondan sonra liseye başladım o ara çalkantılıydı her neyse.Ben o ara depresyon tedavisi görüyordum.Lise 1'in ilk döneminde okul birincisi olmuşum ve ikinci döneminde de öyle.Bundan sonra bu okul birinciligi falan başlayınca üstümde agır baskı oluşmaya başladı.Şu an lise 2 ögrencisiyim ilk dönem bitti ilk dönem de okul birincisi oldum.Ama siz bir de onu bana sorun.Beklentiler altında preslenmiş gibi hissediyorum kendimi.Her neyse bu okul birinciligi düşüncesi de sürekli kafamda dolandıgı için artık ben de çok kötü bir şey olan MÜKEMMELLİYETÇİLİK doğdu.Çok igrenç bir şey farkındayım bunun ama düzeltemiyorum.Mesela örnek vereyim her şeyde ilk ben yapmalıyım .Diyelim ki bir sınavdan 100 degil de 98 aldım bu çok iyi bir sonuç olsa da kendimi o 2 puandan dolayı çok başarısız hissediyorum , özgüvenim falan kalmıyor.Ve işte bu mükemmeliyetçilik sürekli beynimde YAPAMICAM,ANLAMICAM,BEN KİMİM Kİ ? düşüncelerine geçmesine sebep oluyor.Bu yüzden dersime dikkat vermekte , kitap okumakta aşırı zorlanıyorum.Beynime çok yüklendigim farkındayım bu yüzden beynim çok yoruluyor.(Ders yüklenmesi degil zaten ders çalışamıyorum,yapamıcam düşünceleriyle beynimi yoruyorum .) Arkadaşlar gerçekten çok mutsuz olmasam bu yazı yazmazdım ama sizden ciddi cevaplar bekliyorum yardımlarınız için şimdiden şükranlarımı sunarım...

bende biraz ailenden kaynaklandığını düşünüyorum aslında. çünkü bende mükemmelliğe takılı bir insanım

Yorum

Kesinlikle öyle bir şey yok aslında.Ben sürekli öyle düşünüyorum hani birinci olamazsam her şey biter gibi ...

Yorum

peki daha önce bir başarısızlık falan mı yaşadın seni çok etkileyen bir başarısızlık

Yorum

Ağır bir depresyon geçirdim ondan sonra böyle oldu falan filan her şey üst üste gelmişti ama şimdi depresyon tedavimi bitirdim öyle bir problem kalmadı fakat bu mükemmeliyetçilik denen illet içime yerleşti ve her şeye engel oluyor içimi kemiriyor çok mutsuzum .

Yorum

neden okuldaki rehber öğretmene falan danışmıyorsun bizden çok o daha iyi bilir bence.

Yorum

Danışmaz mıyım hiç danıştım.Ama o sırada kafamın algılamaması depresyon ilaçlarındanmış bu yüzden bir daha gitmedim aynı şeyden.İnanın bir örnek vereyim mesela,derste birisi bir soruyu benden önce çözsün o günüm berbat geçiyor ya bu kadar olmazki.

Yorum

belki de ben gibi düşünüyorsundur. ben hep her şeyin en mükemmelini ben yaparsam diğer insanlardan daha iyi olursam daha çok kabul göreceğimi düşünüyorum. benim mükemmelliyetçiliğim genelde bu yüzden

Yorum

sen bir şeyleri eksik yaptığına yada başkasından sonra falan yaptığında tam olarak ne hissediyorsun. yada mükemmel yaptım dediğin an oluyor mu işte o an ne hissediyorsun işte ben daha çok kabul gördüğümü hissediyorum onun gibi sen ne hissediyorsun

Yorum

Bilemem.Doğrudur

Yorum

Size şöyle söyliyim hiçbir şey beni tatmin etmiyor.Ama bir keresinde okullar arası bilgi yarışmasına katıldık ama sebepsiz yani amaçsızdı orası uzun hikaye . neyse beklenenden yüksek bir derece elde ettik ve yanımda arkadaşlar okuldaki beni geçmeye çalışan kişiler .Ve soruların çogunu ben yapınca kafama yapabiliyorum düşüncesi girdi.O 3 gün yapabiliyorum düşüncesiyle dersi harfine kadar hatırlıyorum dikkatim o kadar yüksekti ama 3 gün sürdü o işte sonra gene birisi diyelim ki benden önce yaptı soruyu falan öyle gitti işte yinee

Yorum

tabiki ben sana profesyonelce bir şey söyleyemem ama şunu söyleyebilirim ki kendini yavaştan alıştırmalısın insanların çoğu şeyi senden daha iyi yapacağına. nasıl yapacaksın bilmiyorum psikolog dene bir de istersen. ben de bu rahatsızlığı yendim diyemem. sadece zamanla insanların senden iyi olabileceğini düşünmeye başlamalısın. biraz da bence sende kendini beğenmişlik var yani lütfen sakın yanlış anlama demek istediğim narsistlik. ben kendimden yola çıkarak sana cevap vermeye çalışıyorum çünkü. bende kendini beğenmişlik ve kibir yüksek derecede o yüzden diyorum yani yanlış anlama beni. ama işte her şeyi ben biliyorum ben yapabilirim. ben en iyisiyim diye düşünmekten vazgeçmeye başla bence. çünkü her zaman senden daha iyi biri kesinlikle karşına çıkacaktır. umarım bu söylediklerim seni daha çok karamsarlığa sokmamıştır.

Yorum

Yok asla çok haklısınız ben de öyle düşünüyorum.Beni çelişkiye sokan durum şu,ben egoist ve kendini begenmiş bir insan degildim bu durumdan sonra böyle oldum kafamda bu yüzden soru işaretleri kalıyor .

Yorum

Davranışlar düşüncelerin yansımasıdır.Önce kendinizi inandırmalısınız.Pozitif düşünceyi beyniniz empozite etmelisiniz.Ben de Lise 2 öğrencisiyim fakat başarılı olduğum pek söylenemez.Şahsen bundan da pek şikayetçi değilim çünkü kendimi yapabildiğim kadarına inandırdım.Daha fazlasında gözüm yok.Sizde kendinize şunu söylemelisiniz." Benden daha iyileri olabileceği gibi benden daha kötüleri de olabilir bu normal "
                            Davranışlarını değiştirmek istiyorsan inancını değiştirmelisin.
                            Mutluluk;beni sevmen kadar imkansız...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tuqba14 View Post
                              Davranışlar düşüncelerin yansımasıdır.Önce kendinizi inandırmalısınız.Pozitif düşünceyi beyniniz empozite etmelisiniz.Ben de Lise 2 öğrencisiyim fakat başarılı olduğum pek söylenemez.Şahsen bundan da pek şikayetçi değilim çünkü kendimi yapabildiğim kadarına inandırdım.Daha fazlasında gözüm yok.Sizde kendinize şunu söylemelisiniz." Benden daha iyileri olabileceği gibi benden daha kötüleri de olabilir bu normal "
                              Davranışlarını değiştirmek istiyorsan inancını değiştirmelisin.
                              güzel cevaptı tebrikler ve arkadaşa katılıyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X