Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yavaş yavaş gel ölüm

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: ebkem View Post
    Güzel edebi sözler, fazla film yahud roman okudunuz bayım. İnanın cehennem ateşi tercih edilecek kadar hafif bir kıvılcım değildir. İnancınızı da sorgulamam iradenizi de ama Allah kur'anda cennet de cehennem de haktır diyorsa daha hangi ispatı bekliyorsunuz? Eğer Allah'a inanmıyorsanız zaten söylediğinize inanmanızı bekleyemem.

    Hayatınızda hiç camiye gitmediniz, hiç namaz kılmadınız belki dua da etmediniz. Bu içinde olduğunuz batının "entelektüel kriz" bizimse "buhran" dediğimizdir. Ve bunların "soylu ruh"lara musallat olduğu kanaatindeyim. Çünkü o bomboş hayatta tam bir "eşek saadeti" içinde yaşayabilirdiniz ama rahatsızsınız. Ve bir şeyin yolunda gitmediği düşüncesindesiniz. Her pislik nefsi tatmin edert ama ruh her zaman iyiyi, güzeli ve Tanrı'yı arzular. Sizdeki dipsiz uçurumlar ruhun düştüğü yangın. Ölüme uzanmak değil aslında çözüm arayışı içindesiniz sadece metodunuz sağlıklı değil. Ağzı tükürük saçan hocalar elbette var şarlatanlık yapanlar ama hocalığının hakkını veren ihlaslı, takva ehli hocaların hakkını yiyemeyiz. Mehmed Zahid Kotku ve Mahmud Esad Coşan Hocaefendileri dinler misiniz? Lütfen istirham ederim.

    Güzel insan bu arayışların tümü ruhun Allah'a ulaşma feryadıdır. İblis sizi kandırmasın, bırakın o pislik ilaçları. Bir abdest alıp camiye gidin doyasıya dua edin. Allah bir pencere açacaktır. Hiçbir ızdırap Allah'tan uzak kalmak kadar yakıcı değildir. Kalbinize uyun, vicdanınıza size sürekli vesvese veren şeytan ahirette "bana uymasaydı" deyip çekip gidecek.

    Bilemiyorum daha ne demeliyim?
    öncelikle bildiğiniz doğru yolu göstermeye çalışıp, karanlığıma ışık tutmaya çalıştığınız için teşekkür ederim..
    yaşadığımız hayatı umursamayıp ömrümü bir dergahta dua ederek geçirmek belki de iç huzuru yakalamaya yetecek , ölümsüzlüğe uzanan yolda rahat bir hayat geçirmemi sağlayacak ancak bir gerçek var ki o da içinde bulunduğumuz dünya..bu dünyanın gerçekliğinden sıyrılabilmeyi başaracak kadar güçlü olduğumu hiç sanmıyorum.öyle ki hayatı sürdürebilmek için bu gerçekliğin içinde olması gereken sahtelikle yaşamaya çalışmak bile ibadet sanki.
    her şeyin gelip geçici olduğu ve zamanın insan kalbine verdiği hasarı göz önüne aldığımızda ne kadar boş bi dünyada ne kadar boş ve anlamsız bir çaba içerisinde olduğumuz gerçeğini göz ardı edebilmeyi başarıp hiç bir şey yokmuş gibi davranabilmek mi huzur acaba.yoksa erdemli bir insan olmaya çalışıp hiç kimseye zarar vermeden sınandığımız bu dünya içerisinde tek kötülüğü kendine yapabilme cesaretini alenen gösterip tüm bu sahte dünyadan uzaklaşmak ve yavaş yavaş sahtelikten gerçekliğe doğru yürümek mi acı içinde.
    niyetim hiç bir şekilde kimseyi sorgulamak kimsenin inandığı değerleri küçümsemek ve ya yargılamak değil.düşünceleriniz paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

    saygılar.

    Yorum


    • #17
      Elbette doğrular herkese göre değişir ama biz doğrularımızı seninle paylaştık.En azından bu sorumluluğu üzerimizden atmış olduk.Dua et ki, gerçek doğruları öğrendiğinde bu dünyada ve hayatta ol.Çünkü, insan ancak bu dünyada olduğu sürece birşeylere müdahale edebilir.

      Yorum


      • #18
        Dök içini o zaman rahatla. Seninde hikayeni dinleyelim. Meraklandım şimdi. Şimdiye kadar sadece Xanax Cipralex Efexor kullandım. Oda doktor gözetiminde.

        Yorum

        İşleniyor...
        X