Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bedensel özürlü, psikiyatrik özürlü ve toplum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bedensel özürlü, psikiyatrik özürlü ve toplum

toplum bedensel özürlülere karşı anlayışlı, sevecen ve yardımseverdir.
    ama psikiyatrik özürlülere karşı son derece acımasız ve zalimdir.

katılıyorum gözlemlediğim kadarı ile hiç birşeyi yokmuş öenmsiz rhatsızlıklarmış sanki biz istiyomuşuz gibi davranıp ona göre hareket ediyolar
    Düzelecek dediler, yirmi yıl geçti
    Açan arayı daha da açtı
    Bugün sordum düzelecek deyorlar
    Gemi de gemiymiş hani, yolcu da yolcu

Özdemir Asaf

Yorum

Güzel bir gözlem, tebrik ediyorum..
      Aslında şöyle de birşey var toplumda, akıllı deliler var.
      Aksine asıl onların ciddiye alınmaması gerekirken toplum o tür insanları baş tacı yapıyor, ama mesela ciddi manada derin düşünüp neredeyse alim mertebesine ulaşmışları dışlayıp zalim davranıyorlar.
      Akıllı delilere örnek vermek gerekirse toplumumuzun sanatçılarının(sanatçı ?!), politika adamlarının, yazarların neredeyse yarısı..
      Zalim davranılanlara örnek vermek gerekirse (herkesin bildiği bir örnek olsun) Einstein veya Nikola Tesla.
      Adam otistikti, bedensel değil ama zihinsel özürlü.
      Saf oluşu kullanılarak, sırtından yararlanılarak şu anki dünyanın en büyük elektrik şirketlerinden birinin temelleri atıldı.
      Veya eski mahallemde yaşayan zihinsel özürlü bir çocuk.
      Mahallenin diğer çocukları tarafından kandırılarak evdeki paraları çaldırırlardı.
      Bu her yerde böyledir, her yerde birilerini kullanan, zalimlik yapan birileri vardır.
      Keşke bunu kaba kuvvet kullanmadan değiştirebilsek
      Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
      Mustafa Kemal ATATÜRK
      Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
      kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
      karavanımın hanımı olan

01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011

Yorum

cok doğru söylüyosun teslanın hayaranı olarak cok ii bi örnek verdin cok iyi bir bakış açısı.Kendimi örnek vereyim insanlara hep iyi niyetle yaklaştım hep kakndırıldım param için yeri geldi fiziksel güç gerekti kullandılar ama her başım sıkıştığında benden fersah fersah uzağa kaçtılar meğerse hepsi iyi gün dostuymuş 1 tanesine dertlerimi analtayım dedim daha bende sf var dedim ben psikologmuyum banane git doktora analt dedi ve kalktı gitti
        Düzelecek dediler, yirmi yıl geçti
        Açan arayı daha da açtı
        Bugün sordum düzelecek deyorlar
        Gemi de gemiymiş hani, yolcu da yolcu

Özdemir Asaf

Yorum

Katılıyorum toplumda engellilere karşı bir acıma mevcut ve bu çok rahatsız edici,insanlar hala tavırlarını kontrol edemiyor ve kaş yapayım derken göz çıkararak engelli bireyleri ötekileştiriyor,özellikle medya ve büyük şirketlet sömürü ,reklam aracı olarak kullanıyorlar.Psikolojik sorunlu olmak evet yadırganıyor ama bi dönem sonra oda normalleşecek bence.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deep emotion
            çünkü psikolojik rahatsız kişiyi dışardan anlamak çok zordur ancak dünyasına girerseniz anlayabilirsiniz.kişi dışdan normal görünür ama içinde ne fırtınalar kopuyor kimse bilmez
            acaba psikolojik sorunları olmayan toplum kendini çokmu iyi gizliyo yoksa artık duygularımı yokki psikolojik sorunları olan kişileri yargılıyolar şuda bir gerçek insanlar gördüklerinden etkileniyolar daha çok fiziksel engellilerin nedeni bu bence psikolojik rahatsızlıklarsa görünmez bu yüzden görmedikleri bir şeye inanmıyolar
            Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
            sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Bir de bu hastalığı taşıyıp da kendilerinde varlığından bihaberler var.. Sonra adı adam cinnet geçirdi oluyor , gerçi dövene mi dövdürene mi bakacaksın ama insanın kendini bilmesi ve tanıması gerekiyor. Otistik iki tane öğrencim var birisi ileri düzeyde düşünüyorum düşünüyorum ne olacak o çocuklar diyorum.. Diğer öğrenciler o kadar acımasız ki çocuklar böyleyken toplum nasıl acımasız olmasın.. Hoşgörülü değiliz , kendimiz gibi olmayanı kabullenemiyoruz , empati kuramıyoruz en kolayı nedir ayrıştırmak , anlamaya çalışmadan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: govinda View Post
                Bir de bu hastalığı taşıyıp da kendilerinde varlığından bihaberler var.. Sonra adı adam cinnet geçirdi oluyor , gerçi dövene mi dövdürene mi bakacaksın ama insanın kendini bilmesi ve tanıması gerekiyor. Otistik iki tane öğrencim var birisi ileri düzeyde düşünüyorum düşünüyorum ne olacak o çocuklar diyorum.. Diğer öğrenciler o kadar acımasız ki çocuklar böyleyken toplum nasıl acımasız olmasın.. Hoşgörülü değiliz , kendimiz gibi olmayanı kabullenemiyoruz , empati kuramıyoruz en kolayı nedir ayrıştırmak , anlamaya çalışmadan
                Toplumun çoğunun psikolojisi bozuk ama farkında değiller
                Eğitim sistemi de bozuk milli eğitimin umurunda değil gelecek nesillerin nasıl yetişeceği günü bitirmeyi düşünüyorlar sade. Öğretmenliğin ö sünden anlamayanlar öğretmen olmuş öğrencilere bağırıp azarlamaktan başka bişey bilmiyorlar böyle devam edicek şimdiki çocuklar geleceğin buyukleri yetişkinleri. şimdiki yetişkinler ise bi zamanlar çocuktu o zamanlar iyi yetistirilmedikleri için şimdi aramızda birsürü psikopat cani sapık ikiyuzlu kişiliksiz insanlar var
                push push. you. can do it!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
                  toplum bedensel özürlülere karşı anlayışlı, sevecen ve yardımseverdir.
                  ama psikiyatrik özürlülere karşı son derece acımasız ve zalimdir.
                  Arkadaşım bunun nedenini açıklıyım;
                  Bedensel engelli biri şuanda olduğu hale kendi isteği ile gelmemiştir. Ne yaparsa yapsın durumunu değiştiremez. Çevresiyle barışık olmaya, hayatını devam ettirmeye çalışır. Fakat psikiyatrik özürlü birinin şuan ki durumuna gelmesinde doğuştan olan veya kaçınılmaz hiçbir şey yoktur. Bir şekilde kendi yaptığı hatalar neticesinde psikolojisini bozmuştur. Buna rağmen çevrelerinden gereksiz şekilde ilgi ve anlayış bekler. Bedensel olarak hiçbir sorunları olmadığı halde kendilerine “özürlü” diyebilecek kadar acizdirler. Psikolojik özürlü insanlar saldırgan olmaya veya intihar etmeye meyillidirler. Kısaca toplumun kendilerinden çekinmesi için ellerinden gelen her şeyi bıkıp usanmadan yaparlar.
                  Last edited by hartemes; 18-05-2013, 10:53 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sehzade35 View Post
                    cok doğru söylüyosun teslanın hayaranı olarak cok ii bi örnek verdin cok iyi bir bakış açısı.Kendimi örnek vereyim insanlara hep iyi niyetle yaklaştım hep kakndırıldım param için yeri geldi fiziksel güç gerekti kullandılar ama her başım sıkıştığında benden fersah fersah uzağa kaçtılar meğerse hepsi iyi gün dostuymuş 1 tanesine dertlerimi analtayım dedim daha bende sf var dedim ben psikologmuyum banane git doktora analt dedi ve kalktı gitti
                    Hep iyi gün dostu hep !
                    Adam arar nerdesin gel dertleşelim der, saatlerce derdini (genelde ya karı-kız konuları olur yada lüzumsuz lüzumsuz konular olur) anlatır sen katlanır dinlersin.
                    Ama sen, bende şu var gel çözüm bulalım dediğinde topuğunu kıçına vura vura kaçarlar

Sadece tek bir örnek veriyim
                    6 yıl boyunca salak gibi! yediğimi içtiğimi ayırmadığım, hani kardeş dediğim ama gerçek yüzünü görünce soğuduğum bir insan evladıyla diyaloğumu anlatıyım

Ben: bende anksiyete var arada bir daralıyorum, **lara da söyle küsmesinler yanlarına gitmediğim zamanlar
                    Çocuk(veya arkadaş ismi her neyse): anksiyetenin en iyi ilacı arkadaş kanka, derdini anlatacan sıkıntını paylaşacan ki azalsın

Bunu diyen insan evladını bu diyalogtan aylar önce dövecektim. Ulan derdimi sıkıntımı anlattığım zamanları da gördük.
                    Karı gibi arkamdan laf taşı, ağzını burnunu kırmaktan vazgeçip hadi bu SON diyim, sen gel utanmadan sıkılmadan pis pis sırıtarak bana kendini gösterip en iyi ilaç arkadaş de..
                    Yazık abi, bi insan yüzsüz olmiycak hadi oldun bari peçe çek.

Velhasıl, bizim toplumun yapısı da içi de fesata dayanıyor bunun aksini hiiç kimse iddia edemez.
                    Düşünceli insanlar bu tür kişiler yüzünden ruh hastası oluyor, ki ben çocukluğumda zihnim farklı çalışıyor diye dışlanıp travmalara itilmiş bir bireyim.
                    Bugünkü yaşadığım depersonalizasyonun da sfnin de anksiyetenin de sebebi budur.
                    Fesata dayanan bu toplumda ne zihinsel özürlü bireylere saygı duyuluyor, ne de destek olunuyor.
                    Cehalet en büyük virüstür, silahtır.
                    Ne yazık ki afrikadaki bireyler ak47, bizim toplumdaki bireyler cehalet taşıyor ellerinde..
                    Last edited by asperger; 20-05-2013, 02:15 PM.
                    Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
                    Mustafa Kemal ATATÜRK
                    Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
                    kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
                    karavanımın hanımı olan

01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011

Yorum

İşleniyor...
                    X