Hayatımızı mahfetti, lütfen bir gelin nasıl memnun olur bilen var ise paylaşsın. Biz bir türlü bunu başaramadık, ne zaman görsem bir şekilde benim ağlamama sebep oluyor konuşma tarzı ve yaptığı saygısızlıklar. Bir tane erkek kardeşim vardı, ve o bile şuan yeterki memnun olsun diye bizimle fazla iletişim kuramıyor, ki biz ona birşey yapmıyoruz, memnun olsun biraz yüzü gülsün bize alışsın diye, ne zaman evlerine gitsem muhakkak bir hediye alır giderim. Babama ve anneme karşıda aynı. Ki babam onu beğenmişti ve onlar evlenirken tıpkı bir milyarder gibi varını yoğunu döküp herşeyini en iyisinden yapmıştı. Ama şuan ona sanki hiç bir şey yapmamışız gibi davranıyor. Yani devamlı sitem ediyor. Kardeşimin yanında bile çok saçma evli bir bayanın söylememsi gereken sözler sarfediyor, misal; Evlenmeseydim şöyle olurdu, evlenmeseydim şöyle olurdu gibi. Biz o kızı istemeye gittiğimiz zaman bir tanıdığımız şöyle söylemiş ama iş işten geçtikten sonra öğrendik, Allah zehra ablaya sabır versin, onu ancak o kaldırır(annem çok sakin ve sabırlı bir insan olduğu için) Bilmiyorum hayatımızı mahfediyor, çıkmaza sürüklüyor bizim ailemizi. Yardım yapıcı yorum yapın lütfen.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bir gelin nasıl memnun olur bilen varmı?
Collapse
X
-
Selamun Aleyküm arkadaşm.Selam; esenlik dileğim...
Kendisine hediye alarak gitmeniz çk güzel bir davranış,öncelikle sizi bu yüzden tebrik ederim.Anladığım kadarıyla siz hanımefendinin görümcesi oluyosunuz,bu durumda aile içersinde en yakın siz davranabilirsiniz kendisine.İş, yine size düşüyor.
Herşeyi göze alarak kendisiyle samimi bir konuşma gerçekleştirmeye çalışın, tabiki öncesinde iyi niyetli olduğunuzu belli edecek jestler vb. sözlü ya da sözsüz iletişimde bulunmaya çalışın.Sonrasında yineliyorum herşeyi göze alarak;sert çıkışını,terslemesini vs... karşınıza alın ve samimiyetle konuşmayı deneyin.
Bu konuşma gerek sorunun ne olduğuna dair sorularla başlayabilir,gerekse sandviç metodu kullanılarak ''seni şöyle seviyoruz ,böyle beğenerek izliyoruz ,hele şu huyun bambaşka ama şu davranışlarına gerçekten üzülüyorum, belki de içten içe kırılıyorum ,ama şu konuşmaların da iyi ki benim ablam/kardeşim dedirtiyor'' şeklinde olabilir.
Zaten bir insanla herşeyi göze alarak ve KARŞILIK BEKLEMEDEN en fazla 2 ay ilgilenin;sonucu siz görün neler değişiyor, nasıl can-ciğer oluyorsunuz.
Umarm nacizane faydam dokunur.
ALLAH yardımcınız olsun!
-
ve aleyküm selam. Allah razı olsun. Güzel fikirler verdiniz. Açıkçası memnun etmek için çok uğraşıyoruz ama konuşmayı hiç düşünmedim. Çünkü yapı olarak biraz ters bir insan ama yinede bunu muhakkak uygun bir zamanı kollayıp deniyeceğim, başkada şansımız yok sanırım, belkide bilmeden birşeyleri yanlış anlayıp kırılıyorda olabilir bilemiyorum. İnşallah düzelir dua ediyorum, yoksa çok kötü günler bekliyor bizi.Yaradılanı severim yaradandan ötürü...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sevenneyapmazve aleyküm selam. Allah razı olsun. Güzel fikirler verdiniz. Açıkçası memnun etmek için çok uğraşıyoruz ama konuşmayı hiç düşünmedim. Çünkü yapı olarak biraz ters bir insan ama yinede bunu muhakkak uygun bir zamanı kollayıp deniyeceğim, başkada şansımız yok sanırım, belkide bilmeden birşeyleri yanlış anlayıp kırılıyorda olabilir bilemiyorum. İnşallah düzelir dua ediyorum, yoksa çok kötü günler bekliyor bizi.
kardeşinizde yakında size karşı tepki gösterebilir...
Yorum
-
sevenneyapmaz hayatımızı mahvetti demişsin gelininiz için ama bu biraz abartı gibi geldi bana. sürekli gidip gelmek zorunda değilsiniz. abiniz sizi görmek istediği zaman gelir görür ya da dışarda buluşursunuz abinizle. madem size karşı tepkili görüşmeyin derim ben. abinizle görüşün sadece. sonuçta artık abin ve eşi bir aile. ve yeni evliler sanırım. daha birbirleri ile bile doğru düzgün anlaşamıyorlardır, iletişim kuramıyorlardır. bence onları kendi hallerine bırakın.
Yorum
-
gelininizden, insandan ayrı bir "yaratık"mış gibi söz etmişsiniz. eğer bunu ona da hissettiriyorsanız agresif olması doğal diye düşünüyorum. sanıyorum siz de bir gelin adayısınız. biraz empati yapıp, belli bir yaştan sonra bambaşka bir çevreye girmenin, yeni insanlar tanıyıp onları kabullenmenin, hatta onların normlarına göre yaşamaya çalışmanın güç gelebileceğini anlayabilirsiniz.
karşınızdaki, artık aileden biri ve herşeyden önce bir "insan" ve insanlar hata yapabilirler. ama inanın, herkesle anlaşmanın en az bir yolu vardır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: beyaz_papatyasevenneyapmaz hayatımızı mahvetti demişsin gelininiz için ama bu biraz abartı gibi geldi bana. sürekli gidip gelmek zorunda değilsiniz. abiniz sizi görmek istediği zaman gelir görür ya da dışarda buluşursunuz abinizle. madem size karşı tepkili görüşmeyin derim ben. abinizle görüşün sadece. sonuçta artık abin ve eşi bir aile. ve yeni evliler sanırım. daha birbirleri ile bile doğru düzgün anlaşamıyorlardır, iletişim kuramıyorlardır. bence onları kendi hallerine bırakın.Yaradılanı severim yaradandan ötürü...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bilimcidamat ve gelin kendi evlerinde oturmalilar.basbasa kalmalilar.
evli ciftin yani iki kisinin anlasmasi bile zordur.birde 3. 4. kiseler kaynana vs evde olmamali.birlerinin hayatina karismamalilarYaradılanı severim yaradandan ötürü...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: medusa06gelininizden, insandan ayrı bir "yaratık"mış gibi söz etmişsiniz. eğer bunu ona da hissettiriyorsanız agresif olması doğal diye düşünüyorum. sanıyorum siz de bir gelin adayısınız. biraz empati yapıp, belli bir yaştan sonra bambaşka bir çevreye girmenin, yeni insanlar tanıyıp onları kabullenmenin, hatta onların normlarına göre yaşamaya çalışmanın güç gelebileceğini anlayabilirsiniz.
karşınızdaki, artık aileden biri ve herşeyden önce bir "insan" ve insanlar hata yapabilirler. ama inanın, herkesle anlaşmanın en az bir yolu vardır...Yaradılanı severim yaradandan ötürü...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bonnieiki kişi evlendiğinde birbirlerinin aileleriye çok mesafeli olmalı diye düşünüyorum. tamamen resmi olmalı yani. bizim toplumumuzda fazla içli dışlı olunuyor ki bence sağlıklı bir durum değil. sonuçta iki tarafta yetişkin ve birbirini tanımayan, huyunu suyunu bilmeyen insanlar. arkadaş gibi olamazlar ki ya da yakın içli dışlı olamazlar, yeni hayatına girmiş bir insan. çok zor yani. sonra en büyük saçmalık pat diye tanımadığın iki insana anne baba demek. türk toplumunun adetleri hiç gerçekçi değil. gelinin kocasının ailesini kendi ailesi gibi benimsemesi(ya da tam tersi damatın) gerçekdışı bir beklentidir. siz şimdi durup dururken birkaç insanlar bir aileyle tanışıp onlara yakın davranabilirmisiniz? ya da hemen sevebilirmisiniz. şans işte bazı aileler ve evli çiftlerde bir uyum oluşuyor sürdürüyorlar. ama böyle bir uyumun oluşma yüzdesi çok düşük. dolayısıyla en güzeli özellikle de böyle bir uyumsuzluk durumunda tamamen resmi olmaktır. gelininizi akrabanız ya da kızınız gibi görmek zorunda değilsiz. böyle bir zorunluluğunuz kesinlikle yok. olması gerekiyor gibi düşünmeyin. siz gerekli yükümlülüğünüzü yerine getirin resmi ve saygılı bir şekilde. gerisini ise umursamayın. zaten sallamazsanız bir süre sonra kendi başına ötüp durmaktan sıkılacak ve bırakacaktır.Yaradılanı severim yaradandan ötürü...<br />
Yorum
-
bence gelininizin bir aileye girdiğini düşünmeniz biraz yanlış. kardeşinle eşi bir aile oldu. ayrı tek bir aile oldular. gelininizin zaten kendi anne babası kardeşi bir ailesi var geride. sizin ailenizi de 2 sene de benimseyecek çok sıcak davranacak diye bir durumda yok. kişiden kişiye değişir. kimisi hemen kaynaşır kimisi de uzak durur. ben uzak durma taraftarıyım. hastalık olur, gerekli haller olur o zaman zaten herkez elinden geleni yapar ama onun dışında 2 sene de 5-6 kez gitmek bana göre yeterli. gelininiz zaten çalışıyor anladığım kadarıyla. ben de bir gelinim ve eşimin ablası ve abisiyle görüşmek için ekstra bir çabam olmadı, gelirler otururlar giderler, bu kadar. yani eşimle evlendim diye ablasını ve abisini de hayatıma sokmak zorunda değilim. hepsi çok iyi insanlar ama ben görüşmek istemiyorum. geldiklerinde de havalarda uçmuyorum, açıkçası gitseler de evimin işine gücüne baksam diye düşünüyorum.
Yorum
-
inan inan
kopekle evlenmezsin ,bir erkek bir erkekle evlenmez eğer sapik sinsel dürtüleri yoksa.
birde menfaat icin evlenmiyorsa yani miras yada baska bir çikari yoksa
ancak geriye kaliyor cinsel duygu ve istekleri icin evlenir yani ask sevgi cinsellik cocuk yapmak gibi
Yorum
Yorum