Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farkındalık

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Farkındalık

Diğer başlığı okurken aklıma geldi. Bazen çevremdeki cisimlerin tam farkında olmuyorum. Nedir ? Sokağa çıkıyorum mesela işte kaldırım, bank, karşıda adalar. kediler köpekler... fakat eskiden olduğu gibi algılayamıyorum. Nasıl anlatsam böyle rüyada gibiyim. Kendi beynimdekilerle daha fazla meşgul olduğum için fiziksel dünyaya sanki yeterince odaklanamıyorum gibi geliyor.
    Böyle hissedenler varmı merak ettim..

matrixi izledikten sonramı yoğunlaştın bukonulara 8O

bi yakınıma öyle olduda çocuk matrixi izledi sonra aynı anlattığın gibi olmuştu ama o sonraları olayı abrttı biraz...

virine hediye alsak o gerçekte yok falan diyodu...

doğrudur bende azbuçuk inanıyorum daha öncede yazmıştım

ama osürekli bununla meşguldü...

yani çok sık düşününce bunlar aslında bi varlık değil falan diye...bisüre sonra algın yavaşlamaya başlıyor gözden kaçırıyorsun biçok şeyi önemsemediğin için yok saydığından oluyor...banada olmuştu...

yukardaki örnek aşırıya kaçan birindendi tabi...

Yorum

simdide olmak,an da olmak
      hic bir psikiyatri sikayeti olmayan bircok insan,kendini normal sanan bircok kisi simdide değildir
      gercekten simdide olmanin tadini ve mutluluğunu bilseniz ne kadar durumumuzun kötü olduğunu o zaman fark ederiz
      ruhsal sağlığı en iyi olan kisi tam o anda ve simdide olan kisidir
      ne kadar çok gecmistkeki olaylarin etkisiyle hafiza seridinde bir yerde ve zihninde ki olaylardaysa o kisi o kadar sıkıntıdadır
      ruhsal hastaliği zaman seridinden takildiği gecmisteki kötü olayarin etkisinden kurtarip simdiye getirdieğimiz zaman çevrenin güzelliklekrini farketmeye baslar ve mutlu olmanin tadini çikarmaya baslar
      artik herseyin güzelliğini algilamaya baslamistir
      çiçeklerin güzel kokusunu renklerini,rüzgarin yüzndeki temasini,sevdiği kisinin gülüsünü yüzünü....vs
      iste mutluluk çzevredeki güzelliklerin farkina varmaktir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
        aynı sorun bendede var,,önceden herşeyin farkında olurdum,,şimdi leyla gibiyim,,bir kişi konuşurken sadece onu duyuyorum,,başka biri seslense o sesi duymuyorum,,,önceden cin gibiydim

sanırım kullandığım ilaçtan... :?:
        ilaçla alakalı olduğunu sanmıyorum ilaç kullanmaya 5gün önce başladım ama 2senedir var budurum bende...daha önce aynı tabiri kullanıcam cin gibiydim bende...şimdi safsaf dolanıyorum işte...
        kişiden kişiye farklılık gösterebilir

Yorum

Peki "o anda" olmak için ne yapılabilir ? Ben bir ara şunu deniyordum. Mesela daha önce de bulunmuş olduğum bir yere gidince, ilk kez orda bulunmuşum gibi herşeyi inceliyordum. Ordaki masayı ilk kez görüyormuş gibi , ya da ilk kez araba görüyomuş gibi. Hiç birşey düşünmeden sadece gözlemliyordum. Bunu düzgün bir şekilde becerebildiğimde çok rahatlıyordu zihnim. Başka ne yapabilirim ?

Bu arada gokcheciğim evet ben zaten matrix gibi bir sistemde yaşadığımıza inanıyorum. Ama bu başka başlığın konusu uzatmayayım o yüzden.

Yorum

emirsen
            nihayet akillica sorular gelmeye basladi
            zihnin nasil calistiğini ve problemlerini yavas yavas iyice anlayacaksiniz
            tam olarak simdide olmak icin 1 üniversite eğitimim alacak kadar uygulama ve bilgi var
            daha once bahsettiğim dokunma yardimi gibi teknikler cok kisa süreli etkisi olan yardimar
            nerv asist var yani derideki sinir traseleri boyunca dermatom denilen deri hissinin sinir inervasyonunu duyu iletim bolgelerin olusturan
            bu bolgeleri nerhangi bir pecete ile yadda parmak uclariyle omurgadan cevreye doğru sivazlamalarla kas gevsetici etkisi alabilirsiniz
            bu kas gevsetici etki bildiğiniz en iyi olark düsündüğünüz haptan bir kaç kat etkili olabiliyor.hatta bazi kisiler o kadar gevsiyorlarki uyumaya kadar gidiyor
            sizin cevrenize bakip yaptiğiniz yardimin adida luk asist yani cevreye bakis yardimi
            kisiyi 10 dk once yasadığı kötü olaydan simdiye getirip sinirlerinin cabuk yatismasini sağlıyor.
            kiseye cevresine bakmasini soyleyerek isaret ediyorsunuz o da çevresinde gösterdiğimiz bolgeye bakiyor ve algiladiğini göstermğek icin evet diyor bu kisinin yüzündeki sinirli ifade rahatlayincaya kadar 4 yöne uşgulyancak sekilde devam ediyor
            tabiki bu teknikler tam bir iletisim kurallarina uyarak yapilmasi gerekiyor
            ayrica ruhsal hastaliklari gecmisteki olaindan tam çikarip simdiye getirmek icin derin düsünce denen kisinin gecmisindeki olaylara döndürerek ordaki acı icinden çikarilncaya kadar anlattirma ile oluyor
            bunun uzmanliğini almak icin 1 yil eğitim görmek gerekiyor
            bu kisilerin ruhsalsıkıntılarini tam olarak cözebiliyor
            kisi gecmisteki acılı olayin icinden simdiye tam olarak donüp sıkıntılarindan kurtula biliyor
            mesela ölcekmis korkusu yasayan bir kisi gecmisteki ölüme çok yaklastiği ama hatirlayamadiği olayin icine döndürülüp olayin tümü aydinlatilincaya kadar ve olayin icindeki tüm acı ve duygu yükü bosaltilincya a kadar yasatilip tekrar ettirilince kisinin ölüm korkusu olan panik duygulari birdaha tekrarlamiyor..vs vs..
            yani bu teknoloji daha yillarla anlatabileceğim eğitim ve tekniklere sahip
            devami var..... yani

Yorum

Hipnozla alakası varmı acaba bu tekniğin ?
              Birde olay biraz teknik , uzmandan yardım almak lazım. Fakat kendi başımıza başarabileceğimiz bir çözümü yokmu ?

Bugün hava güzeldi yine sahile cıktım oturdum. Dedimki herşeyi hisset, birşey düşünme sadece orada ol ve çevreni algıla. Ama olmuyor. Yine dalıp gitmeler. Sadece bir yere odaklanmalar. Ya karşımda koskoca deniz adalar falan var ama benim gözüm önümdeki taş parçasında, aklım kim bilir nerelerde.

Bu sadece dışarıdayken de olmuyor. Örneğin tavada yumurta yapıyorum. Elim tavada, gözüm tavada ama ben orada değilim. Dalıp gidiyorum başka alemlere. Yani bu kötüdür iyidir bişey de diyemiyorum. Belki iyi birşey. Vücudun o an yapmak istediğin şeyi yaparken zihninin başka işler yapması.

Bilimci, siz bu konuda pek çok şey biliyorsunuz anladığım kadarıyla. O an sadece o yaptığınız işe odaklanmanın, maddeyi algılamanın basit bir yöntemi olmalı..

Yorum

Şimdi ve burada olmak, geştald teorilerinde geçiyor.

En basit alıştırmalarından biride, o an orada değilmiş gibiyseniz ayak parmaklarınızı oynatın . Ta ki varlığınızı ve varolduğunuz yeri algılayana kadar.

Saçma ve komik gelebilir ama öyle diyor.
                <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

Yorum

Keşke ayak parmaklarını oynatmakla olabilse.

Yorum

evet emirsen.benim bildiklerim bu teknolojiyi bulmak icin ömrünü vermis bir kisinin bulduklarini uygulamaktan baska bir sey değil
                    aslinda bana göra psikiyatri biliminin yerinde bu teknonoljinin olmasi gerekir.ama gelde anlat
                    bu bilim yeni ve daha kimseye ulasmadi
                    sizin icin self analiz diye bir kitap var cevrilince haberdar edicem
                    self analiz iki kisilde yapilabiliyor kendi kendinede bir kisi yardimiylada
                    bizim iki zihnimiz var bir ,kötü olaylarin kayit olduğu zihin:tepkisel zihin
                    ikincisi normalbilincili anlarimizdaki olaylari iceren analitik zihin
                    tepkisel zihin acılı olaylyari icerir yani gecmisimzdeki fiziksel ve duygusal acılari.iste bu tepkisel zihinimiz bizi elegecirirse biz ruhsal olarak rahatsizlanriz
                    tepkisel zihni yok etmenin bir yontemini bulmus bu tekniği bulaün kisi
                    boylece tam sağlıklı hale gelebilorsunuz
                    tepkisel zihindeki gecmisteki olaylarin etkisiyle kisi simdide olamiyor yari gecmisteki acili olaylarin icinde yarida simdide oluyor bundan dolayi ani yasayamiyor gecmisteki kötü olaylarin etkisi altinda saniyorki kotü bir olay olacak.boylece bircok ruhsal hastaliktdan birinn belirtisini göstermeye basliyor
                    kisinin gecmisindeki bütün acılı hafizayi bu teknikle yok ederseniz.normal insandan dahada iyi bir kisi ortaya cikiyor buna klear denilior
                    klearler hic sinirlenmeyen sakin zeki mutlu ve basarili kisiler oluylor su anda dünyada 100 bin klear var bu sayi ya hergün yeniler ekleniyor

Yorum

bu tekniği bulan kisi baslangicta hipnoz yapilabilen hipnoz, hipnoz yapilamayana sodyum pentatol ile narkoz yaparak bulmus ama daha sonra hipnoz yapilarak kisilerin iyilesemediğini kesfetmis
                      hatta hiphnozun kendisinin bile kisilere zararli olduğunu bulmus
                      hipnoz yapmadan direk gözlerkini kapattirarak uygulaniyor
                      kisi seans sirasinda bütün olanlari hatirliyor
                      bu tekniği bütün herkes öğrenip uygulayabilcek sekile getirilmis
                      yani sen ve diğer kisiler bunu öğrenip birbirlerine uygulayabiliyorlar

Yorum

Aynı şeyi ben de yaşıyorum. Kalabalık bir odada bazen insanlar konuşurken gözüm birşeye takılıyor ve saniyelerce takılıyorum. Bunu istemsizce yapıyorum aslında o an hiçbirşey düşünmüyorum. Bir nevi kilitlenme gibi. Söylenenleri bazen duyuyorum bazen de duymuyorum. Şey gibi sanki beyin düşünmekten öyle yoruluyor ki isyan ediyor. Sonra silkelenip kendime ve içinde bulunduğum ortama dönüyorum.

Yorum

Geçenlerde bir tartışma vardı. Bir hap ın hafızadaki kötü anıları sildiği öne sürüldü. BU teknikte öyle birşey mi ? Yani bütün kötü anılarımızı siliyormuyuz yoksa bilinçaltının ücra bir köşesine mi atıyoruz ? Kitabın adı "self analysis" mi? çevirisine gerek yok buralarda bulunuyorsa alayım inceleyeyim. Çevirisine gerek yok. Teşekkürler tavsiye için.

Yorum

Yazar Karen Horney sanırım.

Yorum

çok matikli sorular soruyorsun emirsen
                              bu teknikle kotü olaylari silmiyorsun.hiç bir sey anilari silemiyor.bütün tarih hepimizin hafizasinda hic silinmemek üzere yaziliyor
                              hic bir ilac yada yontem hafizadaki anilori silemez
                              hatta hic hatirlayamayacağını sandiğin olaylar bile hafizada sn sn kayitli ama hatirlayamiyorsun
                              bu teknikle yoksa olaylari hafizada ücra bir köseyemi atiyorsun diye sormussun
                              tam tersi üçra bir kösede sandiğimiz daha once yasadiğimiz ama nhic bir zaman hatirlayamayacağımız olaylar bizi hastalandiriyor
                              bu teknikle hic hatirlayamayacağımız bu acili ve çok kötü olaylari anlayamadiğimiz ve hatzirlayamadiğimiz icin bizi hastalandiriyor
                              ama bu teknikle bu olalari donerek icinrdeki acı ve duygu yükünü tamamen bosaltarak hatirlayinca artik bizi rahatsiz edemez hale geliyor sadece hafizamizda ani haline geliyor
                              ( yazari o değil) self analizin

Yorum

İşleniyor...
                              X