Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depersonalizasyon mu? lütfen yardımm.. :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • depersonalizasyon mu? lütfen yardımm.. :(

    arkadaşlar 26 yaşındayım..istanbulda Tıp Fakültesi okuyorm..bulunduğum ünide profla konuştum en sonunda bana bişeyn yok dedi..fakat ben inanıyorm ki bende bi problem var ve bu okuluma yansıyo..ünide 9.senem ve hala 4. sınıftayım..ders de çalışamıyorum..nette bakarken depersonalizasyon diye bişey gördüm ve acaba bendeki bu mu diye merak ediyorum..bu hastalıkla ilgili bilgisi olanlar lütfen yardım etsin..

    anladığım kadarıyla depersonalizasyonda kişi kendinin farkında fakat kendini dahi dışardan görüyor..sanki joistikle bilgisayar oyunu oynar gibi..yalnz benm durumum böyle değil..ben kendimin dahi farkında değilim..yüksek derecede dalgınlık var..dış dünyayla aramda da bir perde var gibi..şu an burdaym ama 3 boyutlu olarak kendimi burda algılamıyorum..sanki burda değilim..bu durum da derealizasyon tanımına uyuyor gibi ama bilmiyorum..çünkü derealizasyon ve depersonalizasyonda algı ve farkındalık var fakat dış dünyaya ve kendine yabancılaşma mevcut sanırım..bende algıda farkındalıkta ve en önemlisi kendi bilincimde bi problem var..kendimi hissetmiyorum diyebilirim..sanki başka boyutlardayım burda değilim..
    depersonalizasyonu ben mi yanlış anlamışım ya da bende başka bi problem mi var..yoksa hocanın dediği gibi bende hiçbişey mi yok..yardım edersenz sevinirim..

  • #2
    Yaşadığın derealizasyon hissizliğin ondan bende öyleyim yanlız değilsin ne zamandan sonra oldu açarmısın nasıl böyle oldun ?

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: Selahattin53 View Post
      Yaşadığın derealizasyon hissizliğin ondan bende öyleyim yanlız değilsin ne zamandan sonra oldu açarmısın nasıl böyle oldun ?

      ya ama anladığım kadarıyla derealizasyonda ya da depersonalizasyonda kendini ve çevreni algılamanda sorun olmuyo..mesela yorumlarda depersonalizasyonlu kişiler kendilerini dış dünyaya ve kendilerine 3. şahıs gibi hissettiklerini söylüyorlar..yani algılamalarında bi sorun yok..halbuki ben bilincimin farkında bile değilim..nasıl desem...dalgınlığın binbirinci boyutu gibi..kendi benliğimi hissetmiyorum..
      derealizasyon olayına gelince.. bendeki derealizasyon mu tam emin değilim..sizde nasıl oluyo? benm dış dünyayla aramda sanki bir sis bulutu var.. 3 boyutlu olarak kendimi burda hissetmiyorum..bunun kendi benliğimi hissetmememle de ilgisi çok büyük sanırım..
      Cerrahpaşa Tıp fakültesinde bir profesörün bunu kaçırma olasılığı var mı sizce..anlattım anlattım kendimi..en sonunda bu kişisel bi problem deyip çıktı işin içinden

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: sssinooo View Post
        ya ama anladığım kadarıyla derealizasyonda ya da depersonalizasyonda kendini ve çevreni algılamanda sorun olmuyo..mesela yorumlarda depersonalizasyonlu kişiler kendilerini dış dünyaya ve kendilerine 3. şahıs gibi hissettiklerini söylüyorlar..yani algılamalarında bi sorun yok..halbuki ben bilincimin farkında bile değilim..nasıl desem...dalgınlığın binbirinci boyutu gibi..kendi benliğimi hissetmiyorum..
        Derealizasyon olayına gelince.. Bendeki derealizasyon mu tam emin değilim..sizde nasıl oluyo? Benm dış dünyayla aramda sanki bir sis bulutu var.. 3 boyutlu olarak kendimi burda hissetmiyorum..bunun kendi benliğimi hissetmememle de ilgisi çok büyük sanırım..
        Cerrahpaşa tıp fakültesinde bir profesörün bunu kaçırma olasılığı var mı sizce..anlattım anlattım kendimi..en sonunda bu kişisel bi problem deyip çıktı işin içinden
        sen borderline tanisina baktinmi?

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: ibrahimen89 View Post
          sen borderline tanisina baktinmi?
          şuan bakıyorum ama hangi sözüm sizi borderline tanısına yöneltti

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: sssinooo View Post
            şuan bakıyorum ama hangi sözüm sizi borderline tanısına yöneltti
            sanki kendimi hissetmiyorum,başka boyutlardayim.. Benlik algisinin olmayişi vs.. Ben borderline yim.

            Yorum


            • #7
              arkadaşlar..bilgisi olan yardım etsin lütfenn.. ;(

              Yorum


              • #8
                Sosyal hayatla probleminiz var mi?
                İnsan ilişkileri normal mi?

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View Post
                  Sosyal hayatla probleminiz var mi?
                  İnsan ilişkileri normal mi?
                  kesinlikle normal değil

                  Yorum


                  • #10
                    insanlara karşı çok donuğum..hep bi mesafe var aramda

                    Yorum


                    • #11
                      Bence sen hissetmiyorsun , yasadıklarına anlam vermek istiyorsun ama duyguların yok bu yuzden de duygularını dusunurek kontrol etmeye calısıyosun hissetmedigin den dolayı bundan dolayı beyin hep az kapasite ile calısıyor..

                      Yorum


                      • #12
                        güzel kardeşim..

                        yemeğimi tabağa doldurdum, tepsiye koydum, yanına bir parça ekmek. aldım tepsiyi geldim pcnin başına. açtım pcyi girdim internete kendi kendime "ne yapsam ki" diye düşünürken depersonalizasyon ile ilgili yeni gelişmeler var mı diye googlea "depersonalizasyon" yazıp arama kriterlerini "son 1 ayda" yaptım. 4 tane yeni yazı çıktı depersonalizasyon ile ilgili. geçen aydan beri bakmıyodum hiç..

                        her neyse. senin yazını gördüm. anlattıklarına göre muhtemelen yeni yeni yaşıyosun bu durumu yanlışmıyım ?
                        ne yazık ki "büyük ihtimal" depersonalizasyon ve derealizasyonu beraber yaşıyosun.. byük ihtimal diyorum çünkü kesin konuşunca buradaki "bazı" arkadaşlar kızıyor siz doktormusunuz diyor (: doktor bile benim böyle boktan br durum içinde olduğumu anlamadı ama hâlâ aynı şeyler. hatta ve hatta öyle doktorLAR gördüm ki ben "depersonalizasyon yaşadığımı düşünüyorum" dediğimde o konuda pek bilgisi olmadığını belli etmemek adına "sende takıntı var takıntı yapıp kendini internette araştırmış depersonalizasyona rastlamışsın. sende öyle birşey yok onlar safsata" dediler. katıla katıla gülerim ben buna.

                        konumuza dönelim. zamanında gerek bu sitede olsun gerek diğer psikoloji sitelerinde olsun uzuuuuun uzun yazılar yazdım googlede bu rahatsızlığı araştırdıysan kesin yazılarımdan birini okumuşsundur kesin.. bende de sende olduğu gibi başladı. önce panik yapmamaya alıştır kendini biliyorum panik halindesin. panik yapma. daha yeni yaşıyosun bunu, kalıcı mı geçici mi olduğu belli değil. belki geçicidir ?
                        ben de senin gibi bu boku yaşamaya başladım. müthiş bi panik halindeydim ne oluyoruz ne olduğunu anlamaya çalışıyodum. ellerime bakıyorum benim mi değil mi belli değil. eşyalara nesnelere bakıyodum iki boyutlu ya derinliğini algılayamıyodum. ertesi gün hemen göz doktoruna gittim (: 0.50 numara uzağı görememe bozukluğundan başka hiçbir sorun çıkmadı. doktora tavuk karası olabilir tekrar bak dedim katarakt olabilir tekrar bak dedim bugüne kadar duyduğum ne kadar göz hastalığı varsa hepsi için beraber kontrol ettik ama uzağı görememe (miyop deniyordu sanırsam) den başka hiçbir sorunu yoktu gözlerimin. sonra internetten buldum işte. bunu yaşayanlarla konuştum tartıştım yaşadığım şeylere "bire bir!" uyuyordu. üni. araştırma hastanesine gittim en iyisi o diye. yukarıda yazdığım cümleyi söyledi doktorun biri. ondan çıkıp yan odaya girdim (iki doktor var hastanede). bu doktor hiçbirşey demedi. depresif bozukluk dedi dedim ki bir bildiği vardır heralde lustral yazmıştı yanlış hatırlamıyosam aldım ilacı geldim eve. içim huzursuz.
                        2 ay içtim ilacı. iğne ucu kadar değişiklik olmadı. aksine artırdı. meğer antidepresanlar ve psikotikler artırıyomuş rahatsızlığın boyutunu.. şöyle kırmızı yazalım belki başkalarına da faydamız dokunur.

                        neyse birçok doktora gittim birçok il gezdim. en sonunda birisi sende dissosiyatif depersonalizasyon var dedi. ilacı var mı dedi yok dedi ama boyutunu azqaltıcak ilaçlar var dedi cipralex yazdı gönderdi. cipra iyi geldi aslında ama kişisel bir nedenden dolayı bıraktım. iktidarsızlık değil mallaştırıyodu beni. e zaten beynim uyuşmuş gibi geziyorum hastalığın yüzünden bir de ilacın etkisi eklenince ben dünyadan KOMPLE KOPUYODUM.

                        öyle böyle derken 3 yıl geçti aradan (: hâlâ aynıyım. sanki biri beynime etkisi çoooook uzun süren bir uyuşturucu iğne yapmış ta öyle yaşıyormuşum gibi. insan ilişkilerim mesafeli. eski yakın kankalarım dostlarım.. hiçbiriyle eskisi gibi samimiyet kuramıyorum. onların insan olduğunu bile algılayamıyorum ki samimi olabileyim.. sanki bütün insanlar vitrin camını kırıp firar eden cansız manken gibiler. ben de öyleyim. duygularım yok hislerim yok hiçbirşeyim yok. ne egom ne düşüncelerim hiçbirşey..

                        fazla uzattım. umudunu kaybetme ! çünkü şu an için umudunu kaybetmeni gerektirecek bir durum yok ortada. tamam bunu yaşıyosun kötüsün mutsuzsun ama kaç yıl oldu ki ? dimi ?
                        yaşadıklarında yalnız değilsin. bu : asperger25@gmail.com benim e-mail adresim. konuşmak istersen mail atabilirsin. buradan özel mesaj atma görmem. artık psikoloji sitelerine takılmıyorum. daha kötü yapıyordu beni (: aynı durumu yaşayan başka kişiler varsa onlar da görünce mail atabilirler kapımız herkese açık (:
                        unutmadan

                        bu rahatsızlık zeki insanların yaşadığı bir rahatsızlıktır bunu da unutmayın (:
                        Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
                        Mustafa Kemal ATATÜRK
                        Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
                        kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
                        karavanımın hanımı olan




                        01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X