Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Annem&Babam

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Annem&Babam

    Evet annem babam: apayrı dünyalar, biri A der biri B... Tmm bu sorun değil. Hayat bir şekilde birleştirmiş onları ve bu böyle süre gelmiş. Koskoca yılları güle, oyanaya; bazen hafif bazen şiddetli kavgalarla beraber yaşamışlar.

    Gelelim bu güne! Öncesi hakkında olayları tam görebilecek, anlayabilecek kapasitede olmadığım için fikir veremiyorum.

    Şu anda babam evinin sert erkeği; ama dışarı, dışarıdaki bayanlara ayrı bir kibar... Aldatıyor mu? Hayır, aldatmıyor. Ama hani görenler bilir evine sert, dışarıdakine ayrı bir kibar. Haliyle annemin gururu rencide oluyor, kadıncağız üzülüyor bu duruma.

    Tartışmalarının ana nedeni bu oluyor. Hep babamın evine ilgisizliği.

    Babamla konuşmamda babamı anlayamadığım durum gerçekleşiyor.

    Babam sanki hiç birşey yapmamış gibi kendini o kadar güzel gösteriyorki: sanki sütten çıkmış ak kaşık. Annem, babam benle konuşurken ve annemle kavga ederken KÖTÜ İNSAN oluyor babamın anlatışında. Babam bunu nasıl yapıyor?

    Babam profesyonel yalancılık mı yapıyor??? Yoksa bilinçaltından istemsizce mi yapıyor bunu??? Ne dersiniz???

    Siz annemin yerinde olsanız ne yapardınız?

    Sevgiler ve de Saygılarla...
    0
    a:2:{i:370;a:5:{s:12:"polloptionid";i:370;s:6:"nodeid";s:6:"522036";s:5:"title";s:69:"Bilinçli, yalanı kompleks atıyor, başkalarının gözünü de büyülüyor!!!";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:371;a:5:{s:12:"polloptionid";i:371;s:6:"nodeid";s:6:"522036";s:5:"title";s:44:"Bilinçsizce ne yaptığını bilmeden yapıyor!!!";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0

  • #2
    Sevgili paromanyak ben babanın bunu bilinçsizce yaptığını düşünüyorum.
    Sizi incitmek için yaptığına inanmıyorum.Ancak belki babanızında annenizden yana eksik kalan yanları varmıdır acaba?
    Böyle davranmasının bir nedeni olabilir mi sizce?

    Yorum


    • #3
      Aslında biraz haklısın. :roll: Ama yine de kadının çabası var ilişkinin birliği için. Tabi senin tahminine yer verecek kadar az bu davranışı annemin.

      Sevgiler ve de Saygılarla...

      Yorum


      • #4
        Belkide paromanyak,
        Annelermizin çoğu zaman evdeki bütün sorumlulukları babaya yüklüyorlar.
        Bu yükün altında kalan baba zamanla yoğunlaşan birikimle kendini yanlız hissetmeye başlıyor ve sanıyorum bu tür davranışları bu yüzden bilinçsizce sergiliyorlar.

        Yorum


        • #5
          Babam ama gerçekten sütten çıkmış ak kaşık değil.

          Yorum


          • #6
            Bir yakınım eşinden benzer konularda şikayetçi idi. Yıllarca onu idare etti, çocuklar büyüdü ve kadın en sonunda bu böyle olmayacak deyip kocasını bir psikologa götürmeye ikna etti. Psikologa gitmenin sadece hastalık veya benzeri sorunlar olunca değil, evliliklerin düzgün gitmediği durumlarda da gidilmesi gerektiğini söyledi, günlerce haftalarca ikna için tatlı diller dökerek uğraştı en sonunda eşi zorla da olsa kabul etti. Çok faydasını gördüler. Şimdi mutlular.

            Paranocum, annene bu seçeneği tavsiye ediyorum. Ama eğer baban kabul etmezse, annenin işi zor. Bazı erkekler nedense böyledir. Dışardaki kadınlara son derece kibar naziktir. Hatta o kadınlar annenin böyle bir eşi var diye çok şanslı olduğunu düşünürler. Ama bu erkekler evde böyle değillerdir. Fiilen eşini aldatmasalar bile kadınlara iltifatlar ve hareketleri ile kendilerini tatmin ederler.

            Senin de bu konuya çözüm arayışı içinde olman takdire şayan. Ne mutlu onlara ki böyle bir evlatları var.

            Yorum


            • #7
              Çok güzel bir öneri sundunuz (?.) anne iyimser...

              (Yine kuşkuluyum annem oturdu bilgisayara ve sanki iyimser gibi davranarak burda bana taktik veriyor :lol: :lol: )O yüzden (?.) anne iyimser...)

              Babam o önerdiğiniz çözümü hayatta uygulamaz. Adım gibi eminim ki yapmaz.

              Ama yine de ben bunu söyleyeceğim. Evde huzurun olması çok önemlidir biliyorsunuz; hatta iş yerinde huzurun olmasından daha önemlidir.

              Sevgiler ve de Saygılarla...

              Yorum


              • #8
                parano bence de bilinçsiz abi takma kafana bi konuşsan annenin ince ruhunu tamir etmesini bilir belki

                Yorum


                • #9
                  babam ne konuşmaya geliyor ne de orta yolu bulmaya. O yapısını kendi yapısıyla iyice güçlendirmiş. Yaptıklarının yanlış olduğunu göremiyor; veya bu oyununa devam ettiriyor.

                  Bu tarz bir insan da annemin ince ruhunu okşamayı bilir mi sizce? Cıkkk... bilmez...

                  Sevgiler ve de Saygılarla...

                  Yorum


                  • #10
                    Yaaa aynen yaaaa.

                    Babamda dışarda nasıl kibar nasıl kibar ...))))))))))))))))))

                    Ama ben buldum oalyın özünü...Dışardakiler o kadar çok pofpofluyor o kadar çok iltifat ediyorlar ki evde bunu göremeyince oaln oluyor :lol:


                    Bak sende dikkat et bu böyle..

                    Bunu onunla tartışman da boşa.. hep haklıdır.. heeeeep)))))))))))))


                    Ben de babama çok sert çıkarım... o nedenle bende kötüyüm :twisted:


                    Dışardakiler yalakalık yapar onlar iyi

                    Ya senin ailenle bu kadar içili dışlı olman, olayları sorgulaman, cevaplar bulmaya çalışman... çok hoş.... aferim sana.....maymunum benim...

                    Yorum


                    • #11
                      Sevgili paro yazdıklarını okuyunca paro benim babamı tarif etmiş dedim içimden....Ben babanın bunları bilinç altında yaptığına inanmıyorum..Neden dersen öncelikle kişilikle alakalı ve yanında en önemli etkenlerde biride alkol.Bence senin babanın böyle bir takıntısı var..Genelde baban ve babam gibi kişilikler nedense kadınlar tarafından ilgi görmeye bayılan tipler..Özünde çapkınlık denilen olgunun var olmasından kaynaklanıyor.Kadınlarla gezmek konuşmak onların ilgi odağı olmak onlardan iltifat görmek hoşlarına gidiyor.Çok büyük zevkler alıyorlar..Yasak bir ilişkiye girmesede bu sohbetler ilgi odağı olup onların dikkatini çekmek başka kadınlar tarafından ay siz mükemmel bir erkeksiniz denmesi çok hoşlarına gittiği için diğer ilişkiyi yaşaması için gerek bile kalmıyor..Belki erkek arkadaşlarıda var fakat kadınlarla oturup konuşmanın onlara verdiği hazzı vermiyor.
                      Kadınlara;kendilerini,konuşkan,ilgili,cömert,akıll ı,nazik,iltifatkar,mert,misafir perver,iyi kalpli yardımsever vb güzel meziyetlerin var olduğunun ispatı içindedirler..Zira böyle bir kişiliği benimsemiş olsa evde annenede bunu uygulaması gerekir aslında.Kesinlikle annnene farklı bir x kadına farklı davranmaz..Gelelim alkol konusuna..Alkol alan insanlarda alkol almadan önce farklı bir kişilik alkol aldıktan sonra farklı bir kişilik olduğunu hepimiz artık biliyoruz.Kimi insan alkolü aldıktan sonra son derece sakin içine kapanık oluyor kimiside saldırgan davranışlar sergiliyerek ayıkken söyleyemediklerini sarhoşluğun arkasına sığınarak agresifleşerek söylemeyi yeğliyor..Tabiiki babanda buluşan bu iki neden onun böyle iki değişik karakter içinde olduğunu bize gayet basit birşekilde anlatıyor..
                      Şaşkınlığa düşüyorum annemde kızıyor diyorsun.Çok haklı ama ona yapılacak şey alkollüyken üzerine gitmemek kavga ortamı yaratmamak söylenecek ne varsa ayık olduğu zamanlarda oturup ses tonunu yükseltmeden anlatmak..İyilik güzellikle ve tatlı bir dille anlatılmalı kesinlikle sertlikle yapılan sözler etkili olmaz inatlaşır.
                      <div>Dusunmeden konusmanın cezası konustuktan sonra dusunmeye mahkum olmaktır.Oyle horozlar vardır kı ottuklerınde gunesin dogdugunu sanırlar.En buyuk cezaevı cahıl bır ınsanın kafasının ıcıdır.</div><br />

                      Yorum


                      • #12
                        ..Babanı tanımıyorum ama kendi babamı gözlemlediğimde kesinlikle onun bir yardım almak için çaba göstereceğine bende inanmıyorum.Kesinlikle böyle bir şeyin saçma olduğunu sana söyler birde anneni haksız çıkartır.Sen gördüğün için şaşırır kalırsın.Elinden durun susun ayıptır kavga etmeyin bu yaştan sonra yakışırmı size aklınızı başınıza alın demekten başka şey gelmez..Demişsinki biri A biri B ..Bunda hiç şaşırma iki ayrı karakter bir araya geliyor..Kardeşler bile huylarda değişkenken neden onlar olmasın..Annende demekki kızgınlığın verdiği duygularla hareket edip tepkisini gösterebiliyor..Asla altta kalmıyor...Zaten kalmış olsa kavgalar olmaz birinin A dediğine diğeri B demez.Ya hep A olur..Ya hep B olur..Birbirlerini dinler doğru hangi taraftan geliyorsa o kabul görür..Ve en önemlisi ben bunu birçok evliliklerde gözlemledim.Aslında evliliklerde iyi bir arkadaş olunmalı..Eğer arkadaş olamıyorsan zaten sorunlar hep havadadır..Ortak noktalar bulamazsın..Mantıklı ve sakin davranmak yerini kavgaya ve sertliğe hatta şiddete bırakır..Demişsinki babam kendini hep haklı görüyor..Ne bekliyorsun..Yaptıklarım benim kompleksim ben bunları kişilere birşey ispat etmek için yapıyorum diyemezki..Kabul etse zaten bunları yapmaz..Onun derdi başka..
                        Evine ilgisiz olmasınıda çok normal karşılamalısın.Evdeki kadın onu tanıyor..Dışarıdakiler tanımıyor.Yeni serüvenler yeni insanlar onu mutlu ediyor.Eve gelince kavga dırdır hakeret sen böylesin sen şöylesin denildiği için evden soğuyor..Evdeki hanım bunu görse bunu idrak etse eşini kazanmak için bir takım girişimlerde bulunsa sürekli ona kötü taraflarını yüzüne vurmasa ilgisiz olmayacak olsa bile bu kadar ortada olmayacak..Bana kalırsa annende sütten çıkmış akkaşık değil..Çabası yüzeysel..Kalıcı değil.Tıpkı benim annem gibi sadece konuşup üzülüyor.Babanda kalıcı izler bırakmıyor..Duygulu hareket etse babanda insan..Dışarıda aradığı ilgiyi annende görse zaten dışarısı ona hiç cazip gelmeyecek aslında....Annenin yaptığı sadece üzülmek bence yeterli değil. Babanada hak vereceğin taraflar vardır..Birde onu iyi dinle bakalım.Ben bunu yapıyorum anneme oturup sorguladığımda babamın haklı olduğu yönleride görüyorum...Kimse süper değil..Sende yarın birgün evleneceksin..Seninde bir ailen eşin olacak..Seninde bir takım arzuların var isteklerin egoların olacak kendini evinde bir aile reisi gibi ispat etmek istiyeceksin..Göremediğin ilgiyi şefkati göstermeleri için belkide yanlış tercihler yapacaksın..Belkide eşinin sana verdikleri yeterli gelecek bunlara gerek görmeyeceksin..Onun için ön yargılı olmadan haklı haksız gözetmeden objektif olup anneni annen babanıda baban gibi görüp adelet terazini tam uygulayacaksın.Eğer annen haksızsa anneni eleştireceksin doğruları göstereceksin baban haksızsa karşına alıp ona kendince saygıda kusur etmeden anlatacaksın.Anneler daha yumuşak daha sakin evlatlarını dinlerler.Babalar saygılı ve sevgili olunmasında ısrarcı olduklarından serde erkekliğinde vermiş olduğu duygular önde olacağını düşünüp uyarılarını çok akılcı seçip uygun bir dille onunla paylaşacaksın..Bunları yaparken öncelikle babanla konuşuyorsan anneni bu konuşmaya dahil etmeyeceksin annenle konuşurken babanı etmeyeceksin.Sonra her ikisinin anlattıkları senin gözlemlediklerini birleştirip onlara sen bu konularda haksızsın sende bu konularda haksızsın deyip kendilerini toparlamaları için yönlendireceksin..Ama kırmadan saygıda kusur etmeden.Biliyormusun babalar her nekadar asi sert baskın kişilikler olsada erkek çocuklarının söylediklerini dinlerler..Belki sana belli etmesede bunları beynine yazar..Bakarki annenede eşit oranda eleştiri getiriyorsun senin adaletli davrandığını anlar annesinden yana beni sevmiyor gibi düşüncelere kapılmaz..O zaman söylediklerine dikkat eder ve uygulamaya çalışır tabiiki elinden ne geliyorsa.Bence baban yalancı değil aslında size arzu ettiği görmek istediği şeyleri ispat etmeye çalışıyor.Ben bunları istiyorum bunlardan hoşlanıyorum siz bana bunları yapmazsanız ben böyleyim işinize gelirseyi ispata çalışıyor..Ben buyum diyor..Siz hiç kendinizde kusur niye aramıyorsunuz.Birazda kendinize bakın beni anlayın diye size mesaj veriyor ama siz bunu anlamakta ısrarcı olunca tepkileri kavgaya sertliğe dönüşüyor.Yalnız babana mahsus değilki bu olay hepimiz kendimizi az biraz severiz fikirlerimizin isteklermizin olmasını isteriz.Eh babanda bunları yapıyor.Normal olan her insan gibi...
                        <div>Dusunmeden konusmanın cezası konustuktan sonra dusunmeye mahkum olmaktır.Oyle horozlar vardır kı ottuklerınde gunesin dogdugunu sanırlar.En buyuk cezaevı cahıl bır ınsanın kafasının ıcıdır.</div><br />

                        Yorum


                        • #13
                          Çok doğru yerlere temas etmişsin pozitif... Aynı şekilde düşünüyorum...

                          Yorum


                          • #14
                            bence bilinçsizce yapıor bazı insanlarda var bu tarz davranışlar
                            UNUTABİLMEKMİ SENİ ASLAAAAAAAA!!!!!!

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X