Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayat herkesi güldürmüyor

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • hayat herkesi güldürmüyor

    bizim insanlarda öyle bi hava var ki hele ki bazı erkeklerde adamın parası var ağzıda azcık çene yapıp tipide az buçuk varsa/yoksa seni adam yerine koymayan bayanlar erkekler cool adamlar, marjinal kaplanlar... güzel bayanlarda peşlerinde dolanır arkadaş olur falan. senide iplemez. abi ben bunlara tav oluyorum ya..

    evet kendimde olmadığı içinde olabilir de olsada herşeyim böyle uçamam ben. kral olsam kralım diyemem. benden büyük yaradan var.

    dışarda pek gezmem sanalda takılıyorum twittera bakıyorum yakışıklı biriyim hangi bayanlar bana bakacak diyorum. e yakışıklı olsan ne yazar garibana kim bakar birde baktıklarım değil bakmadıklarım benle sohbet eder buda ayrı bi durum yani buna çok dikkat ettim. diskolardada kopmayız çoşmayız kendi halinde bi adamız. paramızda yok. e biraz mutsuzluk çöker. twitterada bi bayanla tanıştım bayada büyük ablam yaşında. en çok siyasetten konuşuyoruz ama ben sizin oraya geliyorum bara gideriz dedi ama ben öyle ortamı sevmem ki temiz biriyim içki içmem cixs giyinmem öyle bi havam yok tutup diskoda dans etmem. ama bakıyorum erkekler böyle kadınlar kızlar hele ki benim tipini beğendim bayanlar öyle. tamam belki 1-2 kere olur ama hayat tarzım olamaz. benim ailemdede böyle şeyler yok zaten. sonra yapanlarada bakıp ''abi biz hiç hayat yaşamıyoruz'' derim bazen ama bazende gelir ''ne hayatı yaa en iyisi namaza başlamak dünya yalan'' derim ama sadece hep düşünürüm daha başlayamadım

    amannn takmıyorum diorum bakmazsa bakmasınlar ben kendime yeterim diyorum.yine kendimi ağırdan efendilikten satıyorum. ulan bi bakıyorum karşıma bi ibne çıkmış üstü açık arabaya biniyor. yanında kendi gibi 2 tane hoşaf. ellerinde tomarla para. hayat felsefesi ''hayatın sıkıcı olduğu falan yok, sizin paranız bitmiş'' yani bunu söylüyor. ben bunlara hep ''kötü çocuk ve şımarık'' derim. insanları severim ama böyle zibidilere tahammülüm yok. altlarına çekmişler bi araba ellerinde para, ego dünya kadar. güzel kızlar bazen yanlarında. efendilikten çıkıyorum.

    ee sen nesin ya paran var diye insanları hakir mi görüyorsun. olmayan insanlar var (kendim için demiyorum) onları üzüyorsun. buna ne kibir. bu değil mesela bazıları gelip sanalda çilingir sofrası paylaşıyor resmini yani twiterda falan. buda adeta yeni adet oldu. sofraya bak kuş sütü eksik. e belki yiyemenen alamayan insanlar var. belki paraları yok. naapim ya ben senin sofranıda diyemiyorsun.

    valla ben bi tuhaf insanım hastayım paran falanda yok bunun benim psikolojik olarak nasıl etkilediğini bilemem ama böyleyim böyle insanlara acayip laf sokuyorum, tav oluyorum falan. yani dışarda falan olsa belki kavga çıkar. ama kötü biri değilim ki. bi çiğ köfte alacak kadar param var onada birisi ''abi bende severim ama alamıyorum'' dese alır yarısını ona veririm misal yani.

    yakışıklı biriyim ama hiç ukala değilim lakin bana hava atana öyle laflar yaparım ki hava neymiş görür. mesela o sizin ''paranız bitmiş... diyen kişi twitterdaydı ona cevap olarak: ''sende varsa olmayanlara verde harcasın o zaman. üstü açık otomobile binip hava atana kadar. ve unutma senden büyük ALLAH var'' diye yazdım. hemde hiç tanımıyorum adamı. tutamıyorum kendimi.

    yaa ben kötümüyüm yoksa iyimiyim. yoksa ortasımı. yoksa kötüleremi kötüyüm iyileremi iyim. ama denge yok. birisiyle kavga edecem böyle olduğumdan diye tırsıyorum. bide zayıf birşeyim herif bana bi çaksa daha kalkamam ayağa ama ailem o adamıda yaşatmaz.

    annem ilk defa bana hayatında, hayat ve insanlar hakkında konuşuyorduk ''sen iyisinde olmayan şeyler seni kötü ediyor'' dedi.
    iyi ve güzel olmak yetmiyor paran, havan yoksa yetmiyor. tiki değilsen olmuyor. insanlar bazı durumlarda sana yüz çeviriyor. ben sevgi dolu bir dünya istiyorum samimiyim ama mesela beğendiğim ya da arkadaş olmak istedğim kişiler bile yüzüme bakmıyor. neyse işte anladınız beni. bide hastayım taka taka komplekse gire gire kafamda saç kalmadı amaaann..


    bi garip dünya ya. gireceğim 2 metrelik mezar zaten. yaşamasam ne olacak.
    ama zengin hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor, fakir ''ne zaman mutlu olacam gün görecem hayat mı bu'' diyor yani diyordur. ama bakıyorum dini inancı olmayıp hiç dinle alakası olmayan insanlar para, sosyal yaşam, güzel kadınlar, renkli yaşamlar, diskolar, barlar.. adamın derdide yok yani ne hasta ne birşey..

    bizde ise hiçbirşey yok dertler derya yaradana inancımız ise çok, namaz kılmasak bile tam.

    dün akşam bi kıza ''güzellik olsa bile bir insanda şans olacak'' dedim ''şans insanın kendi elindedir aklını kullanırsa bana göre'' dedi. bana göre öyle değil hasta insanlara diyebilirmisin ''sen ne kadar şanslısın'' elimizde sihirli değnek mi var hokus bokus edelim.

    haksızmıyım sizce?

  • #2
    Çok sevdiğim bir sözü var Tolstoy’un…
    Herkes dünyayı değiştirmek ister ; ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez!

    Değişimin getirdiği mutluluğu önce kendimizde, sonra elimizin değdiği her yerde yaşamamız dileğiyle…

    KAYNAK

    bu yazıyı neden paylaştım? çünkü; başkalarını zorla ve onlara kötü ithamda bulunarak düzeltemezsin. Her ne kadar kötü olsalar da. Aslında ben de bu bilgiyi bugün okuduğum bir yazı neticesinde kazandım. okuduğum yazıda şuna benzer birşey diyordu: yapılan bir araştirmaya göre uyuşturucu tacirinden banka soyan hırsıza kadar toplumun en sorunlu tabakaları bile kendilerini ve yaptıkları işleri kötü olarak görmezler, belki de bunun altında o davranış biçimini içselleştirmeleri yatıyordur.Mesela örnek veriyim,Her gün 5 vakit namaz kılıyorsun ve kendi ataletinden dolayı bir vakit namazı kaçırdın büyük pişmanlık duyarsın ama zaman içinde bu davranışı pekiştirirsen, belli bir süre sonra hiç kılmamaya ve bundan dolayı da hiç üzülmemeye başlarsın.Onlar da aynı şekilde zaman içinde acımamayı ve bencilliği öğreniyorlar.

    Bunu paylaşmamın ikinci sebebi ise kendini değiştirmen. benim de buna çok ihtiyacım var. Ancak böyle başkalarına yardımcı olabiliriz. Bende mesela değişime karşı korku var ve bu yüzden de pasif kalıyorum. Eğer değişirken istemediğin yönde (kişisel gelişim kitapları okuyup beden dili öğrenip bunu hayatta uygularken ya eski merhametimi kaybedersem diye korkuyorsan öz değerlerini belirle ve bu çerçevede gelişim faaliyetlerine başla.Bir nevi bir kamu kuruluşunun toplum yararı gözetme değeri gibi

    konuşmak istersen memnun olurum. mesaj atarsan sevinirim.

    Yorum


    • #3
      "...bazı erkeklerde adamın parası var ağzıda azcık çene yapıp tipide az buçuk varsa/yoksa seni adam yerine koymayan bayanlar erkekler cool adamlar, marjinal kaplanlar... güzel bayanlarda peşlerinde dolanır arkadaş olur falan. senide iplemez. abi ben bunlara tav oluyorum ya.."

      Kıyas yapıyorsun; bana göre temel sorunun 'kıyas yapmanın gerekli olduğu'na dair inancın. Bu inanç hatalı. Biz dünyaya birbirimizi kıyaslamak ve başkalarını geçmek üzere görevlendirilmiş olarak gelmiyoruz. Ama çocukken böyle öğretiliyoruz. Böyle bir inancı kimden duyduysan, kim aklına sokmuşsa, hangi kitapta yazıyorsa at çöpe gitsin. Kimin nasıl yaşadığı seni ne ilgilendirir ki! Senin değerlerin yok mu? Başkaları mı belirliyor değerlerini?

      "dışarda pek gezmem sanalda takılıyorum twittera bakıyorum yakışıklı biriyim hangi bayanlar bana bakacak diyorum. e yakışıklı olsan ne yazar garibana kim bakar..."

      Hala beklentin olduğunu görüyorum; oturup bekliyorsun. İlk izlenimim kadınları meta olarak gördüğün şeklinde; onları anlamak, tanımak, duygularını, ihtiyaçlarını bilmeye çalışmak yok... varsa yoksa sana bakmalılar, demeliler ki 'vay be şu yakışıklıya bak, biz hata yapıyoruz buna bakmamakla, ne çok şey kaçırıyoruz' bu mudur? Yüzeye değil duygulara bakmak gerek. Karşındaki seni tatmin edecek bir oyuncak mıdır sadece?

      "birde baktıklarım değil bakmadıklarım benle sohbet eder buda ayrı bi durum"

      Bunu başka bir mesajımda detaylı yazdım; bu, insanları küçümsemeye iyi bir örnektir. Beğenmeyiz biz insanları; sonra da deriz ki ben sevgiye açım, arkadaşlar istiyorum, sevgili istiyorum. Bize bakanlar, bizimle ilgilenenler herhalde filmin figüranları, mümkünse çevremizde olmasınlar... Bu gerçek sevgi değildir, bu egonun sevgi aldatmacasıdır.

      Daha diğerlerini yazıp, sonra önerilerime geçecektim ama yoruldum...

      Yorum


      • #4
        nuri alço'nun gariban hali. senin gibilerin eline fırsat geçtiği anda ortalık birbirine girer. birikmiş kinini, nefret söylemlerine dökmekten imtina etmemişsin.

        bülent arabacıoğlu'nun ''gündüz insan, gece hırt'' adlı bir karikatür haline getirilmiş bir kitabı vardır, behçet'i anlatır. okumanı gönülden tavsiye ederim.

        Yorum


        • #5
          Bu dünyada gülen adam ya gamsızdır ya aşık ya salak ya deli ya da sadece gülüyordur

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: bagurel View Post
            "...bazı erkeklerde adamın parası var ağzıda azcık çene yapıp tipide az buçuk varsa/yoksa seni adam yerine koymayan bayanlar erkekler cool adamlar, marjinal kaplanlar... güzel bayanlarda peşlerinde dolanır arkadaş olur falan. senide iplemez. abi ben bunlara tav oluyorum ya.."

            Kıyas yapıyorsun; bana göre temel sorunun 'kıyas yapmanın gerekli olduğu'na dair inancın. Bu inanç hatalı. Biz dünyaya birbirimizi kıyaslamak ve başkalarını geçmek üzere görevlendirilmiş olarak gelmiyoruz. Ama çocukken böyle öğretiliyoruz. Böyle bir inancı kimden duyduysan, kim aklına sokmuşsa, hangi kitapta yazıyorsa at çöpe gitsin. Kimin nasıl yaşadığı seni ne ilgilendirir ki! Senin değerlerin yok mu? Başkaları mı belirliyor değerlerini?

            "dışarda pek gezmem sanalda takılıyorum twittera bakıyorum yakışıklı biriyim hangi bayanlar bana bakacak diyorum. e yakışıklı olsan ne yazar garibana kim bakar..."

            Hala beklentin olduğunu görüyorum; oturup bekliyorsun. İlk izlenimim kadınları meta olarak gördüğün şeklinde; onları anlamak, tanımak, duygularını, ihtiyaçlarını bilmeye çalışmak yok... varsa yoksa sana bakmalılar, demeliler ki 'vay be şu yakışıklıya bak, biz hata yapıyoruz buna bakmamakla, ne çok şey kaçırıyoruz' bu mudur? Yüzeye değil duygulara bakmak gerek. Karşındaki seni tatmin edecek bir oyuncak mıdır sadece?

            "birde baktıklarım değil bakmadıklarım benle sohbet eder buda ayrı bi durum"

            Bunu başka bir mesajımda detaylı yazdım; bu, insanları küçümsemeye iyi bir örnektir. Beğenmeyiz biz insanları; sonra da deriz ki ben sevgiye açım, arkadaşlar istiyorum, sevgili istiyorum. Bize bakanlar, bizimle ilgilenenler herhalde filmin figüranları, mümkünse çevremizde olmasınlar... Bu gerçek sevgi değildir, bu egonun sevgi aldatmacasıdır.

            Daha diğerlerini yazıp, sonra önerilerime geçecektim ama yoruldum...

            hiç yorulma bence sen. böyle yazılarla kendimi şekillendirmiyorum. yazdımı millet bol keseden sallıyor aman dersin ki bu bunların hepsini yapıyor.

            gel ben sana beni küçümseyenleri sıralayım kimseyide küçümsemiyorum ben. sen hele bakış açılarını değiştir. dar alanda kısa paslaşma bunlar. her yazdımı yorumlamaya gayet açıksın yorulmasan kendimi senden öğrenecem. insanları seçmem arkaadş olurum ama sevgili aradığım zaman önüme gelenle çıkamam ha sen yapıyorsan o ayrı mesele. iyi laflada olmuyo bu işler. duygular ön planda.

            gerçek sevgi değilse beni sevmeyenlerede git göster beni sevsinler o kadar iyi biliyorsan. değiştir herkesi. gerçek sevgi sadece insan sevgisiylede olmuyor. insanlara faydalı olursanda sevilirsin. kaç tane insana faydası dokunuyor başka insanların. hadi göster bana
            sokakta gördüğüne hiç yardım ettin mi sen.
            kiç kişinin derdini dinledin yardım ettin moral verdin.

            anca yazıldımı bir şey yok bunlar egonun sevgi aldatamacası. sen egosuz insan gördün mü ben görmedim. kendimi bile o kadar sevmedim. ama nasıl yapıyorsa milet kendine ego bende yaparım anladın mı yani..

            sen yorulursun ama ben yorulmam istesem bunada hiç cvp vermezdim. ama insanları küçümseye örnektir lafına kızdım. hadi bakalım beni küçümseyenelr sana getricem düzelteceksin onları. sanki herkes beni pofpofluyorda bende herkese şak şak yapacam ya.. akıla bak..

            birşey önerme istemez.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: Persona Grata View Post
              nuri alço'nun gariban hali. senin gibilerin eline fırsat geçtiği anda ortalık birbirine girer. birikmiş kinini, nefret söylemlerine dökmekten imtina etmemişsin.

              bülent arabacıoğlu'nun ''gündüz insan, gece hırt'' adlı bir karikatür haline getirilmiş bir kitabı vardır, behçet'i anlatır. okumanı gönülden tavsiye ederim.

              ayy garibanım yaa eğer bunu yazmasam ne olacaktım cool mu. evet benim gibilerin eline fırsat geçerse bazıalrını toz eder. sen sakın karşıma çıkma. söyleyim hatta hiç yorum yazman bile hataydıda işte bir anlık hata etmişsin.

              birikmiş kine sebeb olan başka şeylerdir ve insanlardır. insan durduk yere nefret ve kine bürünmez.

              benim gibiler hee.. sen sınıflandır bakalım senide birgün bi sınıfa sokarlar.

              ikincisi benim bilmedğim sözler kullanmamanı rica ederim. çok külltürlü değilim maalesef..

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: sınırsız View Post
                Bu dünyada gülen adam ya gamsızdır ya aşık ya salak ya deli ya da sadece gülüyordur
                yada bi espiri yapılmıştır

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: viraj
                  Sen bu dünyaya fazla takılmışsın bence ve araftasın, bi yandan günah endişesi diğer yandan seni zorlayan arzuların..
                  Ayrıca hayatın herkese güldüğünü sanma, biraz kitap oku, araştırmalar yap bakalım o insanlar gerçek anlamda neyi yaşıyorlar bi öğren. Sen sadece sana gösterilen kısmına bakıp gıpta ediyorsun. Resmin tamamına bak her zaman.
                  Madem inancın var ona göre yaşa o zaman, harama gıpta etmeyeceksin.
                  Bozma kendini bence, yani en başından beri o hayatı yaşamış olsaydın tamam, ancak özentiden sonra öyle bir hayata girişirsen sudan çıkmış balığa dönersin söyleyeyim.

                  evet biraz taktığım doğru. insanlar yaşadıkları herşeyi günah diyerek ya da demiyerek yaşamıyorlar bazen günah olduğunu bile düşünmüyorlar. çünkü duygu, düşünce, arzu, ve istekleri bazen baskın gelebiliyor.
                  hayat bizi hep ağlatıyor zaten. güldürdüğünü görmedik. kitap okuyarak insanları hayatı ve zamanları öğrenemem sadece özgüvenim artar ufkum gelişir ama hayatı çok gezerek ve çok yaşayarak çok insan tanıyarak öğrenirim. kimseyede gıpta etmiyorum. zevkler olduğu kadar acılarda var. 11 ay önce hastanede yatıyordum. 3 satırlık yazıyla insan ölçüyorsunuz bence sende adımlarını büyük atmayı dene. insanları tanı. sadece kitapla olmaz bu işler.

                  inancım var evet ama hislerim isteklerim zorluyor birde çoğu insan haram demeden zevkini çıkarıyor. e biz odunmuyuz. bide gözümün önünde yapıyorlar. sen onlara desene haram yapmayın miletin gözü önünde. neden demiyorsun. diyemiyorsun demi. diyemedğimiz gibi engelde olamıyoruz benimde duygularım hislerim bazı şeylerim öyle işte. insanız işte.

                  bozsam mı bozmasam mı şaşırp kaldım zaten. ama kimseye özenmem. canım ne istiyorsa onu yaparım. bu egolu olduğum herşeyi yapacağım anlamınada gelmesin. benim psikolojisini düzelttiğim insanlar var. sudan çıkmış balık hee biz ne suda çıkmış balıklar gördük hopur hopur oynuyor. takmıyor..

                  asıl o hayatı yaşayanlar gelip böyle hayatlara girerseler zorlanırlar.. ''ayy çok monoton'' derler zorlarına gider. işte onlar sudan çıkmış balığa döner.

                  neyse saol viraj

                  Yorum


                  • #10
                    içinizde hırs var..ve bu hırsın egemenlğinde hayata bakıyorsunuz ..

                    sonu yok bunun..faydası da yok..

                    Yorum


                    • #11
                      İçine tükürdüğümün dünya hiç bir yerinde adalet yok ki. Ne yapacaksın elinde olmayanlar için. Kimi zevki sefa içerisinde hayatını bitirir kimi acı çeke çeke sürüne sürüne noktalar. Hayatın tek adil tarafı sonunda ölüm olması ne de olsa ölümün hafızası yok. Kimsenin yaşadıkları yanında kar gitmeyecek. Şöyle hayata yaşadım böyle yaşadım hayatımı deme fırsatın bile olmayacak.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X