Henuz 16 yasındayım, eskiden beri suregelmiş , ama bu dönem artmış bir takım dusunce takıntılarım var . Belli donemlerde farklı farklı dusunceler aklıma istemsiz geliyor . Devamlı . Beynimin ve kalbimin reddettiği , aksi oldugum seyler geliyor devamlı aklıma . Bazen Kur-an'a yaptıgım br saygısızlıktan oturu elimi kesiyorum hayalimde .'bazen daha farklı seyler . Mesela Allah Korusun dediğim , Kesinlikle İgrendigim pedofili geliyor aklıma . Ben boyle biri degilim ki ama , neden geliyor ? Buna benzer , farklı dunceler saplanıyor bazen aklıma , dusunceme . Hareketlerimde de bacak titretme belası var uzun zamandır . Bacağımı ( özellikle sağ bacağımı ) devamlı olarak istemsiz olarak titretme gibi sallıyorum , dur diye uyarıyolar cok kısa süre duruyor, sonra, farkında olmadan tekrar devam ediyorum . Tavırlarımda da bi sinir var bu olaylar arttıktan beri . Çevremce de sevilen biriyim , söylediklerine göre , normal bi insanım yani , Lütfen bi psikolog ,'falan ne olursa söylesin ,Ne benim sorunum ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sen yetkili bi abiye benziyosun
Collapse
X
-
Öncelikle foruma hoşgeldin genç arkadaşım.
Anlattıkların OKB yani Obsesif kompulsif bozukluk (Türkçesi ile yazarsak; Saplantı-Zorlantı Bozukluğu) belirtileri.
Öncelikle aklına gelen ve seni rahatsız eden hiçbir düşünce aslında senin değildir, yani bu düşüncelerden rahatsızlık duymana hiç gerek yok. Ancak sana önerim, en kısa zamanda bir terapiste gitmen. Zira, bu hastalıkla yalnız başına mücadele edebilirsin gibi geliyor bazen, ama zamanında yardım almadığında işler düşündüğünden daha kötü duruma gelebiliyor. Profesyonel bir yardım, kendini daha iyi hissetmene yardımcı olacaktır.
Eğer özel psikiyatr'ı karşılayamayacağını düşünüyorsan -ki çok az kişi uzun süreli özel terapileri karşılayabiliyor, zira hepimizin geliri az çok belli ve özel terapiler oldukça ağır oluyor bi süre sonra- SSK'dan randevu alabilirsin. SSK'da çok iyi psikiyatrlar ve psikologlar var. Mutlaka faydasını göreceksindir.
Eğer aklına takılan bir sorun olursa hiç çekinme, gönder gelsin. bende OKB hastasıyım ve bi nevi kıdemli oldum artık
Sağlıcakla kal.
-
Orjinal yazı sahibi: ultrAslan_58 View PostHenuz 16 yasındayım, eskiden beri suregelmiş , ama bu dönem artmış bir takım dusunce takıntılarım var . Belli donemlerde farklı farklı dusunceler aklıma istemsiz geliyor . Devamlı . Beynimin ve kalbimin reddettiği , aksi oldugum seyler geliyor devamlı aklıma . Bazen Kur-an'a yaptıgım br saygısızlıktan oturu elimi kesiyorum hayalimde .'bazen daha farklı seyler . Mesela Allah Korusun dediğim , Kesinlikle İgrendigim pedofili geliyor aklıma . Ben boyle biri degilim ki ama , neden geliyor ? Buna benzer , farklı dunceler saplanıyor bazen aklıma , dusunceme . Hareketlerimde de bacak titretme belası var uzun zamandır . Bacağımı ( özellikle sağ bacağımı ) devamlı olarak istemsiz olarak titretme gibi sallıyorum , dur diye uyarıyolar cok kısa süre duruyor, sonra, farkında olmadan tekrar devam ediyorum . Tavırlarımda da bi sinir var bu olaylar arttıktan beri . Çevremce de sevilen biriyim , söylediklerine göre , normal bi insanım yani , Lütfen bi psikolog ,'falan ne olursa söylesin ,Ne benim sorunum ?Neyse sorunun obsesif kompulsif bozukluğu olabilir.İstemeden böyle düşünceler geliyor ve aklınızı susturamıyorsunuz.Zor bir durum.Bence psikoloğa gitmeyin.Çünkü konuşmayla çözülecek bir durum değil,psikiyatriye gidin.İlaç tedavisiyle düzebilecek bir durum.Allah yardımcınız olsun,geçmiş olsun.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ultrAslan_58 View PostÖncelikle teşekkür ettikten sonra ;
Şundan başlayayım ozaman ;
Okuldaki Rehnerlik Öğretmeni , Psikiyatr'a gitme , psikoloğa git dedi , Sivas'taki hastenelere baktım , hep psikiyat yazıyor , psikolog yazmıyor , psikiyatr psikologdan farklı ne yapıyor ?
Sana önerim ise, önce psikiyatr'a git, sana büyük ihtimalle ilaç tedavisi başlatacaktır ve uygun görürse seni bir psikoloğa yönlendirebilir. Dediğim gibi, SSK psikiyatrlarını seçersen, aynı hastanede ki psikologlardan da faydalanabilirsin. Zira, özel terapilerin altın kalkmak o kadar kolay değil.
Yorum
-
Varol güzel insan
Son bi şey şaapiym da ; yan etkisi olmaz degil mi ? Cevremdekiler sersem gibi olursun diyorlar ?Last edited by ultrAslan_58; 29-03-2014, 09:19 PM.
Yorum
-
Poissonnariat insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Bazı hastalar var ki sadece ilaç değil terapiyle de tedavi edilmelidir. Kimi hastalıkların başlangıçları travmatik olabiliyor. Adı üzerinde hasta dediğimiz kişi bunu bilemeyebilir. Ayrıca kendince doğru bildiği yanlışlar da olabilir. Hastanın düşünce seyir defterine bir psikoloğun müdahelesi her zaman faydalıdır. O yüzden psikologlara para tuzağı demek yanlış olur. Sadece kendini tanımayan ve tıpkı parmağı kanadı diye yara bandı yapıştırmak yerine doktora koşan hastalık hastası ya da bünyesi zayıf insanlar gibi en ufak sıkıntılarda psikoloğa başvuran insanlar paralarını çöpe atmış olabilirler. Dikkatli olalım
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: PoissonnariatKısacası cinsel istek diyebiliriz.Ereksiyon olmakta zorlanma karşı cinse ilginin azalması felan yani
@mndrbb:Senin düşüncen söğüşlenmeyi seviyorsunuz zevkler ve renkler tartışılmazHe eğer sorun bu değilse siz söğüşleyen taraftasınız. Kırmızı renkten aldığınız zevkle size bu yolda başarılar diliyorum sevgili alim. İyi geceler.
Yorum
Yorum