Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizin Hayal hırsızınız kim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sizin Hayal hırsızınız kim?

HAYAL HIRSIZI

Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası...

Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi. Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi...iki gün sonra ödevi geri aldı. Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı.
    "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk...
    "Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası...
    "Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız" ve ekledi:
    "Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!" Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına...

"Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi... "Ben de hayallerimi..."

O orta 2 öğrencisi bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.

Öykünün en can alıcı yanı şu:

Aynı öğretmen geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, "Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allah' tan ki sen hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın."
    "Kimsenin hayallerinizi çalmasına izin vermeyin. Ne durumda olursanız olun, kalbinizin sesini dinleyin!..."

Sizin Hayal hırsızınız kim?
    Üst komşu mu? Annemizin öğretmen arkadaşı mı? Dershanedeki bir öğretmen mi? Anneniz mi? Babanız mı?

Yoksa kendiniz mi?

Hayatınızda kararlarınızı alırken dış sesleri ne kadar dinliyorsunuz?
    Hangisi daha ağır basıyor iç sesiniz mi yoksa dış güçler mi?

inatçımıyım evet hayal kurarmıyım evet hemde çok hırsızım benim kendim için ben yani ama seviyorum hayallerimi olsun :P :P :P
    birde siz tartın!

Yorum

Hayallerimin hırsızı etrafta çokça rastlanan,yıldırma politikası güden insan tipleri..En yakın vakitte,dün akşam,böyle birinle karşı karşıya kalınca,ona gerekenleri söylemek zorunda kaldım.Bir insanı yıldırmak yerine ona cesaret vermek daha onurluca daha insancadır.Ama ille çelme takacaklar ki rahatlasınlar...

Paylaşım için teşekkürler gülümse
      Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

Hmm çk hoş bir paylaşım :}
        teşekkürler gülümse kardeşim.

Hayallerimi çalmak iteyen insan çk oldu ve oluyor.Sanırım devam da edecek.Ama güç aldığım kaynak sağlam olunca bugünlere gelebildim biiznallah.
        ''Kimin niyeti tam olursa, ALLAH'ın ona yardımı da tam olur.''

Bu Hadis-i Şerif'i çk seviyorum, kimbilir kaçıncı yazışım , ama uygun oldu sanırım :}
        sebeplervesonuçlar haladeğişebilir...

Yorum

slmlar... gerçekten bir insan için bir dost için insana verilebilecek en güzel manevi destek arkadaşım....

paylaşımların için tşk ederim nice başarılara, devamı gelir inşallah..

Yorum

Ne yazık ki...

Çoğu zaman kendi hayallerimizin hırsızı kendimiz oluyoruz. Bunun önüne geçebilmek ümidiyle...

Mutluluklar dilerim!

Yorum

benim hayal hırsızım malesef kendim kendime ettiğim kötülükleri kimseler edemezdi bana...

Yorum

spectacular; İnatçı ve hayal kurmayı sevmem güzel eğer yeterince hayallerine emek harcar ve dış sesleri bastırısan neden gerçek olmasınlar

ozle_m_ermaid
                Haklısın,sanırım bu yıldırma politikasının nedeni kendilerinin hayallerini bir hayal hırsızının çalmış olması ve yeterince hayalleri için çabalamayan kişiler oldukları için böyle davranıyorlar başka aklıma birşey gelmiyor açıkçası...

islam_gunesi
                ''Kimin niyeti tam olursa, ALLAH'ın ona yardımı da tam olur.''

Başlığımı süsleyen bir cümle olmuş

Evet GeZeGeN hayal hırsızlarına takılmadan nice başarılara...

McBusiness ; seninle hem fikiriz kendimiz biraz dış seslerin güçlü çıkmasıyla hemen yılıp kendi haylerimizin hırsızı oluyoruz.

Katılım için herkese teşekkür ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat09
                  benim hayal hırsızım malesef kendim kendime ettiğim kötülükleri kimseler edemezdi bana...
                  Bunun artık farkında olman bile çok güzel en azından artık hayal hırsızın belli
                  Hayallerinin peşinde bir yolculuğa çıkma zamanı çoktan gelmiş o zaman.
                  Biraz olsun kendin için hayallerine sarılmalısın.
                  İçinde hayallerinin sesinin daha baskın olması dileğiyle...

Yorum

Güzel soru. Herkes. Benim iyiniyetimi kullanan herkes. Ailem arkadaşlarım vs. vs.
                    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
                      Güzel soru. Herkes. Benim iyiniyetimi kullanan herkes. Ailem arkadaşlarım vs. vs.
                      O zaman dur deme zamanı Sevde... Bir insanın hayalleri yaşamandaki zorluklara katlanma nedenidir biz ne kadar hayallerimize sahip çıkarsak o kadar yaşama karşı güçlü oluruz.
                      Bu kadar hayatımızın dümenini etrafımızdaki hırsızlara vermemeliyiz,bu hayat sizin mahvetme hakkı bile size ait olmalı.

Yorum

sevdenin hayallerini geri verin çabuk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat09
                          sevdenin hayallerini geri verin çabuk
                          Geri alması demek geçen zamanın geri akması demek bu pek mümkün değil en azından bazıları için ama bundan sonra hayallerini hırsızlara kaptırmamakla işe başlayabilir diye düşünüyorum.

Yorum

sanırım benim hayal hırsızım ilkokul öğretmenim,komşularımız,kendim ve etrafımızdaki birçok greksiz fikre sahip insanlar.güvenimi yıkan,hayallerime gem vuran insanlar.ne olur insanlar birbirlerine biraz da olsa hayal kurarken özgürlük tanısa belki de birçokşeyi başarır ve mutlu oluruz

Yorum

sanırım benim hayal hırsızım ilkokul öğretmenim,komşularımız,kendim ve etrafımızdaki birçok greksiz fikre sahip insanlar.güvenimi yıkan,hayallerime gem vuran insanlar.ne olur insanlar birbirlerine biraz da olsa hayal kurarken özgürlük tanısa belki de birçokşeyi başarır ve mutlu oluruz

Yorum

İşleniyor...
                              X