Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizin Hayal hırsızınız kim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Sokaklar, caddeler, şehirler hep kendisini unutmuş insanlarla dolu. Gerçekten gururlu, güvenli, ne istediğini bilen, bilge, yani kısaca dostun olmasını isteyeceğin türden insanların sayısı giderek azalıyor. Dünyadaki korku seviyesi arttıkça, insanların özbenlikleri de o kadar siniyor. Kendileri gibi değil de kendilerinden istenildiği gibi yaşamayı seçiyorlar.

Oysa kendini yaşamamak ölmektir.

Bir amacın yoksa, bir hayatın da yoktur. Hayatın yoksa sen de yoksun. Şu anda yaptıkların, yarın yapacakların ve dün yapmış oldukların; hepsi bir amaca hizmet ediyor. Bu amaç seninse, ne mutlu sana. Eğer değilse, ne kadar da hayırseversin, ne mutlu o amacın sahibine.

Elinde bir baltayla ormana dal ve önüne gelen her ağaca bir darbe vur. Yıllar sonra arkanda sağı solu çizilmiş bir orman bırakırsın en fazla. Ya da eline bir testi al ve bir ağacı sulamaya başla. Bir kaç mevsim sonra meyve yemeye başlarsın..

Hayalin ne?
    Ne yapmak istiyorsun?

Eğer bilmiyorsan, o zaman hayatını sen değil TV reklamları, gazete haberleri, korkular, söylentiler, hatalı varsayımlar yani bir başkası yönetiyor demektir.

Bugün yaptıklarını sadece hayatta kalmak uğruna mı yaptın, ne yapacağını bilemediğinden mi yaptın yoksa amacına ulaşmak için bir adım daha mı attın?

Bir hedefin yoksa, (affınıza sığınarak söylüyorum), bir çorbadaki sinek gibi ne kadar çok kanat da çırpsan, ne kadar çok didinsen de bir yere varamasın.
    Başarısız bile olsak kendi seçimlerimizi yaşamak, kendi hayatımızı kendimiz yöneterek yaşamak...

Yaşamak için bir nedeni olan, bütün nasılların üstesinden gelebilir. -Nietzsche

Yorum

ben hayallerimin peşinden koştum hep yada koşmayaçaba sarfettim. benim hayallerimin bir kısmını zamanında babam ve şimdilerde o bana aşık olan ancak beni en yakınımdaki insanla aldatan kişi çaldı. son zamanlarda çalan hırsız o.. babamın çok fazla çalmasına izin vermedim. istediğim bölümde okudum ve istediğim bir ünvana sahip oldum hoş şimdi çok istediğim koşullarda çalışmıyorum ama gene babama karşı olan hırsızlığı bir şekilde engelleyebildim ama insan sevince hayallrinin ve ümitlerinin çalınmasına engel olamıyor galiba..
      birde gülümse bu anlattığın şey bana "secret" ı hatılattı ya nedense :roll:
      her damlada bir ben daha....

Yorum

İşleniyor...
      X