Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"hep benim iyi niyetimden" Mi?yoksa?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• "hep benim iyi niyetimden" Mi?yoksa?

"...ona góre Dúnya bir pazardi ve herkesten alabilecegi bir sey mutlaka vardi.isin sirri dogru insandan dogru seyi istemekti ve tabi karsiliginda da fazlasini vermemek.ALISVERIS..
    (Psikolojik sorunlari)Hasta olanlarin cogu bu alisveriste yollarini sasirmis,beklentilere girmis,alisveriste olduklarini unutup kendilerilenden fazlasiyla vermeyi secmis kisilerdi.

O'nun icinse hayat,bu alisverise kafasi basanlar icin yasanasi,geri kalanlar icinse acinasi bir durumdu"

Bunu bi kitaptan alintiladim.

.Alisveriste olduklarinin farkina varanlar olduysa ne mutlu bana :tinysmile_twink_t2:

Not:lútfen konunun disina cikip sulandirmayalim...
    Last edited by YerGökHayat; 03-10-2014, 11:25 AM.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
    Sen seversen búyúk olurlar..

Konuyu amacından saptırmak istemem ama söz konusu alışverişse, hiçbir bayan bana dayanamaz

Gerçek alışverişten bahsediyorum
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
      Konuyu amacından saptırmak istemem ama söz konusu alışverişse, hiçbir bayan bana dayanamaz

Gerçek alışverişten bahsediyorum
      Konuyu saptirma olayini senden degil de baska bir bas belsindan bekliyordum..not dusecektim..
      evet konuyu saptirmayalim lutfen

Yorum

böyle bir paylaşım insanda konu dışına çıkmaktan başka seçenek bırakmaz!

Yorum

O baş belası kesin benim
          ego sum qui sum ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buhurizade View Post
            böyle bir paylaşım insanda konu dışına çıkmaktan başka seçenek bırakmaz!
            Úfff! Aman
            naparsaniz yapin yaa...alin basiniza calin konuyu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: valar.morghulis View Post
              O baş belası kesin benim
              Ahahaaa..
              Insanin kendinin ne mal oldugunu bilmesi gúzel bir sey..degil mi cicisim?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ErJi_YAS
                kitabı merak ettim şimdi :RpS_confused:
                Bayanlar bazen yemek tariflerini vermek istemez ya.bu kitapta benim icin óyle bir tarif iste

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                  Ahahaaa..
                  Insanin kendinin ne mal oldugunu bilmesi gúzel bir sey..degil mi cicisim?
                  Evet nasıl bir mal olduğumun farkındayım
                  ego sum qui sum ...

Yorum

"..bilincimiz gúndelik yasantinin yapilmasi gerekenlerin kusatmasindaydi,her an bir seylerin pesinden gidiyorduk,calismazsak degersizdik,hayati anlamlandurmak icin surekli calisiyor,calismadigimizda da kendimizi uyusturnak icin digerleriyle bulusuyor,sosyallesiyor ve merakimizi her an digerlerine vererek POTANSIYELIMIZI kurban ediyorduk...

....ici bosaltilmis gereksizlestirilmis merakimiz,kendimiz disinda her seyin pesinden gitmeye hazirdi.yapmamiz gerektigini dusundugumuz,inandirildigimiz seyleri ve yapacak baska bir isimiz olmadigi zamanlarda yapmayi sectigimiz seyleri dusununce ici sıkıldı Ali'nin.
                    insanlik b*ktan bir durumdaydi....

Aclik,kazalar ve ólúmler yúzúnden degil! Úzerinde calismak icin geldigimiz kimlik bilincimizin,bi kóseye itilip tum anlamsiz seylerin merak edilir hale getirilmesindendi.Kaybolmustuk...Kendi dunyamizda,kendimize yabanci ve gundelik yasantinin buyurduklarina teslimdik."

Alinti(adı bende sakli kitaptan )

Yorum

Alintiladigim bolumlerden tamamen felsefi ve agir bi kitap oldugunu sanabilirsiniz.
                      dogrusu ise son derece harika ve súrúkleyici bi kurgusu olan romanin icine serpistirilmis harika tespitler bunlar...

ve yeni cikan kitaplardan..

felsefeyi psikolojiyi sevenler nerde..elestirilerinizi alalim bakalim

Yorum

"sahte kadin"

"....suratindaki abartili makyaja,sacina ve ayaklarini deforme etme pahasina giymeye alistigi o komik ayakkabilarina bakinca,bu kadinin dogmadan ónce aldirilmasi gereken bi canli oldugunu dusundu.nerde,neyin, nasil giyinilmesi konusunda kendine sóylenen sacmaliklara inanmis,surekli giydigi yuksek topuklu ayakkabilarinin úzerinde vucudunu dik tutamadan yúrúme zorlugu ceke ceke var olmaya calisan garip bir mutantti bu,özgeye göre..

.....cok buyuk bir gucu indirgeyip kontrol altina alabilmek icin,toplum tarafindan ozellikle yaratilan bir sey..
                        /Sahte Kadin/
                        ve etrafta bunlardan binlerce vardi.kadinda var olmasi gereken hersey,bu mutanta,asagilanarak!yüklenmisti.bu gezegenin gördugu en ustun yaratik!,nasil olmustu da bacagi in arasindaki delikle anilan ve o deligi doldurmak icin sekilden sekile girmeye razi bir seye dönusmustu.icinde hissettigi acima Özgeyi ofkelendirdi,

kendi potansiyelini bir kara delige dönusturmus ve ifade ettigi tüm anlamlari yutup yok eden bir sey haline gelmis bu imajdan nefret ediyordu.Nefreti bu sahte kadinlarin arasindaki yalnizligini hatirlatti..."

Burada biraz hassas bir konu var.bu kitaptaki karakterin ic konusmasi..
                        Tamamen katilmamakla birlikte tam da bu profile uygun insanlarin da oldugunu dusunuyorum.ön yargida var sanki...
                        Yani hala dusunuyorum ve henuz tam bi sonuca varamadim dogrusu..
                        Kendi cevabimi bulamadim.sizin cevabiniz nedir.ya da hala dusunme yolundayken bu konuda hangi fikirler geliyor akliniza?

Kendi potansiyelini kesfetme yolunda ilerleyen birilerinle bu konulri muhakeme etmek isterim..
                        Last edited by YerGökHayat; 03-10-2014, 02:13 PM.

Yorum

Son attığın mesaja katılıyorum. Ve çok fazla sahte kadın var .
                          ego sum qui sum ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ErJi_YAS
                            bak ya şimdi daha çok merak ettim arasam bulurmuyum acaba :RpS_confused:
                            ben araştırdım biraz bulamadım
                            ego sum qui sum ...

Yorum

Evet ,dünya bir pazar.Bazı sorunlar için uygun malzemeleri bu pazardan gezip gezip bulmak lazım.

Yorum

İşleniyor...
                              X