Doktor-hasta ilişkisinin iyleşmesinin potansiyel yararları sınırsızdır. Terapistlerin en onemli terapotik aracının, empatik ve yargılamayan bir yontemi kullanmakta olmalarıdır. Empati içinde “etkin dinleme” şarttır. iyileştiricinin gorevi “terapotik ortam” oluşturmaktır. Bu trapotik ortam, hastanın duygu, duşunce ve başkaları için yaşadığı kaygıyı doğrudan ve durustçe, korkmadan kendini açabilmesidir. Hastalar, genellikle işbirliğine dayanan bir iletişime yatkındırlar. Sağlıkçı-hasta ilişkisinde “kaybeden yok, herkes kazanacak” hissini oluşturmak gerekiyor. Bu ortam tıbbi uygulamaları kolaylaştırır. Hasta, kendi hastalığını denetim ve yonetiminde tum haklara sahiptir. Sağlık personeli ile hasta arasında duygusal gereksinimlerde birleşme olursa, etkin dinleme gerçekleşmiş demektir. iletişim, empati ve etkin dinleme becerisine yonelik tıp fakultelerinde yeterli eğitim verilmiyor.
Doğru bir tedavi için steteskopun her iki ucundaki kişilerin bunu yurekten istemeleri gerekir
Peki soruyorum size arkadaşlar.. steteskopun hangi ucunda problem var?
Doktorunuzdan memnun musunuz?
Doktorunuzdan beklentileriniz neler..?
Şimdiye kadar karşılaştığınız muameleler nasıldı , burda paylaşırsanız sevinirim.
Doğru bir tedavi için steteskopun her iki ucundaki kişilerin bunu yurekten istemeleri gerekir
Peki soruyorum size arkadaşlar.. steteskopun hangi ucunda problem var?
Doktorunuzdan memnun musunuz?
Doktorunuzdan beklentileriniz neler..?
Şimdiye kadar karşılaştığınız muameleler nasıldı , burda paylaşırsanız sevinirim.
Yorum