Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doktorunuzdan memnun musunuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Doktorunuzdan memnun musunuz?

Doktor-hasta ilişkisinin iyleşmesinin potansiyel yararları sınırsızdır. Terapistlerin en onemli terapotik aracının, empatik ve yargılamayan bir yontemi kullanmakta olmalarıdır. Empati içinde “etkin dinleme” şarttır. iyileştiricinin gorevi “terapotik ortam” oluşturmaktır. Bu trapotik ortam, hastanın duygu, duşunce ve başkaları için yaşadığı kaygıyı doğrudan ve durustçe, korkmadan kendini açabilmesidir. Hastalar, genellikle işbirliğine dayanan bir iletişime yatkındırlar. Sağlıkçı-hasta ilişkisinde “kaybeden yok, herkes kazanacak” hissini oluşturmak gerekiyor. Bu ortam tıbbi uygulamaları kolaylaştırır. Hasta, kendi hastalığını denetim ve yonetiminde tum haklara sahiptir. Sağlık personeli ile hasta arasında duygusal gereksinimlerde birleşme olursa, etkin dinleme gerçekleşmiş demektir. iletişim, empati ve etkin dinleme becerisine yonelik tıp fakultelerinde yeterli eğitim verilmiyor.

Doğru bir tedavi için steteskopun her iki ucundaki kişilerin bunu yurekten istemeleri gerekir

Peki soruyorum size arkadaşlar.. steteskopun hangi ucunda problem var?

Doktorunuzdan memnun musunuz?

Doktorunuzdan beklentileriniz neler..?

Şimdiye kadar karşılaştığınız muameleler nasıldı , burda paylaşırsanız sevinirim.

selam fregile, ben oğlumu götürdüğüm doktordan memnun değilim.

önce oğlumu alıyor 1 saatlik seansın yaklaşık yarısı onunla geçiyor, sonra beni alıyor yaptığı sadece bizi dinlemek. eee biz bunu başkasına da anlatırdık ve 200 TL de vermezdik diyesi geliyor insanın. oğluma soruyorum ne yaptınız diye anne ben anlattım okulda olanları, beni dinledi, sonra maillerine baktı, tuvalete gitti, sonra öylee sustu bana baktı derken sonra seni çağırdı diyor. ben gidiyorum beni dinliyor, çözüm getirmiyor, ben ona şunu da yapsak mı diyorum aaa hakikaten doğru diyor.
    :cry:

başka bir doktor arayışına girdim.

Yorum

Sürekli devam edebildiğim bir doktorum olmadı ama şimdiye kadarki deneyimlerimde hep bıraktım tedaviyi.

Beni soğutan, tedaviyi kesmemi sağlayan doktor davranışları ne oldu?
      - Saatin doldu denmesi ve bunu olabildiğince soğuk bir şekilde çat diye söylemesi (tam kendimi iyi hissetmişken anlatma sonrası süren bitti dediğinde işin ticari yanı ağır bastı beynimde (CMYLMZ - Psikolog_100 $)

- Akşam saatinde gittiğim seansta benden ücret almayan psikoloğumuz da esnedi, esnedi.

- En son gittiğim psikiyatristte leblebileri yuvarladı durdu ben anlatırken.

Sonuç: bir arkadaşımın önerisi ile hipnoterapiste gidecem. Bu da olur ya beni hipnoza soktukta sonra lahmacun filan getirtirse umutlarım tükenmiş bir şekilde takılırım hayata..

Doktorumdan beklentim?

İşi ticari birşeymiş gibi yansıtmasın veya öyle görünebilecek davranışlarda bulunmasın. Zor belki ama eline sihirli değnek almışçasına, beynimdeki engelleri yıktırsın (bu yüzden hipnoz isteğim) iç dünyamdaki boşluğa bana fazla görev vermeden yapsın.. Ve hiç olmadı beni bu konuda telkin edebilsin.

Yorum

ben çok memnunum doktorumdan...

Yorum

vallaha ben doktorumdan menmun degilim
          ve doktorumdan tek istedigim şey benden korkmaması
          <div>ALMA BENİ KARŞINA,,KAN KARIŞIR GOZYASINA</div><br />

Yorum

Yorumlardan anladığım kadarıyla terapistlerden beklentilerimizde eksikler var.

1- Hiçbir terapi ve hipnoz yöntemi hastanın çabası olmadan iyileştirmiyor
            2-Terapistin iyi seçilmesi gerekir. Her psikolog-psikiyatrist terapi yapamaz .

a-Klinik psikologları
            b-Terapi konusunda eğitim almış psikiyatrist
            c-Terapi konusunda eğitim almış hasta lar terapi yapabilir.

3- Terapistler şu doğru şu yanlış öyle yapma böyle ya demez.

4-Sizi konuşmaya zorlar. Dinlemez gözükünce daha çok konuşursunuz.
            5-Siz farkında olmadan sizin kendinizin doğruları görmenizi sağlar.

Terapisti iyi seçmek gerekiyor. Saat ve ticari gözle bakmayan terapistler
            devlet uygulama ve araştırma hastanelerinde var.
            <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

Yorum

Maalesef bir terapi göremedim daha. Gittiklerim ya ilaç yazıcı psikiyatristler ya da terapiyle pek ilgisi olmayan standart psikologlardı. Sadece gittiğim bir doktor terapist çıktı. O da benimle ilgilenemeyeceğini söyledi ve haklıydı, devlet hastanesinde yer ve zaman yoktu buna. Devlet marifetiyle doktorluk yapan terapistin anlattıkları beni kitap almaya ve araştırma yapmaya yönlendirdi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bydead
                ben çok memnunum doktorumdan...
                Doktorunuz kim desem yanlış bir soru olmaz inşallah. İsim verilip verilmediğini bilmiyorum çünkü.

Ben Ticari kaygılarının ağır bastığını hissettiğim anda psikiyatr defterini kapattım hayatımda. Kendi kendimi terapi yapıyorum artık. Ve doktorların 2 yılda hiç bir yararı olmamışken ben kendime daha çok yaradım. Doktorun bir tanesi saçma sapan misaller verip beni delirtti. Odaya gülerek girdim ağlıyarak çıktım. Hala düşünüyorum ben nasıl o doktoru orda dövmedim. Bir doktorum vatani görevini yapmak için gitti ve dönüşte aynı hastaneye başlamadı, bir ondan menun olmuştum, gerçekten ç.ok iyi bir doktordu, onun yerine gelen doktor bana ilaçlarımı kullanmıyorum diye sert konuştu onunla felaket negatif hava oluştu aramızda, sonradan benim bozulduğumu farketti, biraz yumuşak konuşsada karşısında içimi dökmek istemedim, zaten ilk orada hissettim benim sağlığımdan çok parayı düşündüklerini ve çok gururuma dokundu bu, ve o günden sonrada bir daha özel psikiyatra gitmedim. Ancak bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeki doktorlar çok güzel ilgileniyorlar, vede vakıf gureba hastanesindeki doktorlar, gerçekten tavsiye ederim bu hastanenin psikiyatr polikliniklerini.

İşin bir kötü tarafı daha var, ben şuan aynı duyguları diş doktorlarındada hissettim, yakında dişlerimide kendim yapmak zorunda kalıcam, o yıkıcı hisleri yaşamamak için.
                Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

....

ben dr umudumu kestim.. insana değer vermiyolar 3-4 sendir hastayım gittiğim dr hepsi başda dinliyolar ilaç yazıyolar sonra hiç önemsemiyolar.. sağlık karnemde yok yeşil kartım vardı onuda yok babam asgari ücretin üstündeymiş diye onuda aldılar elimizden.. hala hasta hasta yaşıyorum hergün takıntı moral bozukluğu dikkat dağınıklı unutkanlık arkadaşların gurur kırıcı alay eder gibi gülmeleri.. alıştım artık.. allahdan ailem var onlarda olmasa yandık.. ama nereye kadar...
                  bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

Yorum

ben memnun değilim ama doktorum eminim bütün hastalarından memnundur..bilmem artık kaç ev kaç araba sahibi yaptık :lol:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                      ben memnun değilim ama doktorum eminim bütün hastalarından memnundur..bilmem artık kaç ev kaç araba sahibi yaptık :lol:
                      evet en iyisimi hiç gitmeyecen tabi hastalığın çok ciddi durumda değilse.. ama bizim ailedekiler özellikle abim haccettepede bi doktorumuz var (ismini vermek istemiyorum) o dr abim zengin etmiştir.. 15 senedir hasta.. en son konulan teşhise, raporuna baktım ağır şizofren malesef..
                      bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

Yorum

ben gitmiyorum artık
                        <div>ALMA BENİ KARŞINA,,KAN KARIŞIR GOZYASINA</div><br />

Yorum

çok yerinde bir başlık ,öncelikle kutluyorum .
                          doktor veya terapist hasta ilişkisi ,tedaviyi direkt etkileyen unsur.
                          en ufak bir güvensizlik ipleri farkettirmeden koparır.
                          bence her iki taraftanda hatalar gelebiliyor.bilinçli hasta olamamak,gereğince yardım almayı geciktiriyor.diğer taraftan doktorların yada psikologların mesleklerini severek yapıp yapmadığıyla ilgili onların eksiği bence.
                          gönlünü vererek yaklaşan bir hekim asla başarısız olmaz kanısındayım.
                          psikiatri öyle hataya pay bırakan bir olgu değil.
                          atıyorum kolunuz kırıksa ilk doktor yanlış yapsada diğeri düzeltir mesela.
                          psikolojinizi bir doktorun yanlış teşhisiyle tedavi ederseniz iyice kötüleşir.
                          teşhis yanlış olmasa bile tedavi yöntemi doğru olmayabilir.geri dönülmez hasarlara davetiye demektir bu.

benim durumun belki bana artık keşfedilecek yeni sorunlar bırakmıyor kronikleştiği için.
                          3 aydır doktora gitmiyorum,zaten sağlık karnemin süresi doldu ,ücret istiyolar.
                          bence ilk adım doktordan gelir,önce kendini hastaya benimsetmek ,güvenini kazanmak zorundadır.
                          ardından hasta doktorun tavsiyelerini harfiyen uygulamalıdır.
                          tek taraflı çabayla sorunlar çözülemez.

herşeyden önemlisi de doktorların umudu hastalara aşılamasıdır.
                          Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Merhaba arkadaşlar, üç günlük bir aradan sonra yine aranızdayım

cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

Bu başlık benim için çok önemli..Burda ''evet memnunum , hayır değilim '' gibi mesajları değil.. bunların içeriğini yazmanızı istiyorum.. ''memnun değilim , çünkü;.... memnunum, çünkü;.... '' gibi.

Hani adaya düşersiniz..şişeye not ayzıp denize atarsınız ...sizi bulmaları ümidiyle.. işte bende belki olurya 8) doktor veya doktor adayları bu başlığı görüp okur , biraz empati yapar diye düşünüyorum..

Neden olmasın?

Yorum

fregile bizler için önemli bir konuya değindiğin için teşekkür ederim

doktorumdan memnunmuyum konusuna gelince hem terapi yapıyor hemde ilaçlarım konusunda çok yardımcı oluyor
                              yeni psikoloğumla henüz iki görüşmemiz oldu yinede olumlu düşünüyorum beni dinlediği için pozitif bir şekilde
                              henüz kendimden bahsediyorum gelecek görüşmelerde neler olacak bilemiyorum
                              genelde psikiyatr ve psikologlar süreye dayalı çalışyor diye arakdaşlar sıkıntılı ama olaya birde şöyle bakma taraftarıyım gitmeden önce konuşacaklarımızı gerekirse not alalım
                              onlarda diğer randevuları olduğu için zamana dayalı çalışmak zorunda ben kendim kadar karşımdaki insanıda zor duruma düşürmek istemem
                              zaten doktorunuz yada psikloğunuz mesleğine gereken önemi veriyorsa kendini belli eder sizinli gerektiğince ilgilenir fakat tam tersi ise zaten siz görüşmeleri bırakırsınız
                              böyle bir şey benimde başıma geldi aynı devlet hastanesinde iki psikiyatr
                              ve ilk defa gidiyorum şansa bakın ki doktor tabiri caiz kendini tedavi etmesi gereken bir kişi ters cevaplar vs ben iyi olmaya gitmişken ağlıyarak dışarı çıktım
                              ilk defa gidiyorum ve önyargı oluştu ya hepsi böyle ise
                              diğer doktora gitmeye karar verdim ve harika bir insan sizi gülümseyerek karşılıyor sorununuzu dinliyor telkin ediyor
                              ve daha sonra öğrendimki ilk doktoru kimse istemiyor ikinci gittiğim doktora ise tandevu almak için herkes bekliyor
                              işte böyle bir şey
                              onlar dainsan unutmamak gerek sıkıntılı olabilirler sorunları olabilir ama mesleği gereği profesyonel bir doktor sounlarını hastasına yansıtmamalı diye düşünüyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X