Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağ Omzuma Dövme

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sağ Omzuma Dövme

Son zamanlarda ona dair yaşadıklarımla garip bir iç sese/duyguya sahip oldum. Sol omuzumu ona verdiğim için mi bilinmez sağ sırtıma dövme yaptırma isteği var. İşi garipleştiren şu dini düşüncelerimden dolayı şimdiye kadar dövmeyi hiç istememiş bir insanım.

Ama sanki saplantılılık gibi beynim sürekli (gün içinde çok yaşıyorum bunu) sağ omzuma yapılmış bir dövmeyi bağırıyor.

Olayı garipleştiren de şu: onunla beraber yüzyüze konuşurken bana "cnm biliyor musun sağ omzuma dövme yaptıracam" dedi. 8O 8O O zaman da var olan bu dövme yaptırma düşüncelerimle beraber şok oldum.

Onu kafamda sildiğim şu halimde neden hala sağ omzuma dövme iç arzum anlamıyorum. Hiç bu tarz bişi yaşadınız mı? Bu istemek değil, bu iç ses/duygu, sezi gibi birşey..

Dövme yaptırma hiç bir yönden iyi değil. Hem dinen hemde sağlık açısından.
    Abdullah b Ömer´den şöyle rivayet edilmiştir: "Rasûlullah, başkası*nın saçından kendi saçma saç takan, böyle saç taktırmak isteyen, vücuduna dövme yapan ve yaptırmak isteyene lanet etti"
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
      dövme yaptırmak niye dinen sakıncalı olsun ki. saçmalığın daniskası. alt tarafı derinin altına boya akıtılıyor. neye günah diyeceklerine şaşırmışlar artık. öksürsek günah olacak. bence dövme yaptır, ama iyice emin ol yaptırmak istediğinden. yani sonra sıkılma. omuzda bence çok güzel durur.
      Araştır biraz neden günah olduğunu bulursun, ayrıca düşünsende bulursun.

Yorum

Dovme, eger gercekten istiyorsan guzel bir aksesuardir. Ancak soyle bir durum da var, bir dovmeden sonra gerisi de gelebiliyor, bir bakima bir cesit bagimlilik yapabiliyor

Hijyen kosullarini kontrol ettigin bir dovme studyosunda yaptirmanda bir sakinca yok. Eger sonradan sildirmek istersen, siyah bir dovmeyi lazer ile sildirmesi renkli dovmelerden daha kolay.

Yorum

Sildirmeye zamanı yetmeden ölürse ne olucak? Bunun içinde önerileriniz varmı?

Yorum

dövme yaptırmak niye dinen sakıncalı olsun ki. saçmalığın daniskası. alt tarafı derinin altına boya akıtılıyor. neye günah diyeceklerine şaşırmışlar artık. öksürsek günah olacak. bence dövme yaptır, ama iyice emin ol yaptırmak istediğinden. yani sonra sıkılma. omuzda bence çok güzel durur.
            şöyle yapabiliriz..sen istediğin şıkları belirlersin biz ona göre islamiyeti yeniden yorumlarız :roll: çok esnek ve kişisel bir olgu ya din.işimize gelene sevap gelmeyene günah deyip sınırları zorlayabiliriz..ileri gidip tanrıcılıkta oynayabiliriz..

Yorum

Arkadaşlar konu dövmenin islamiyetteki yeri değil!

Daha demin onunla konuştum. Dövme konusunda bir test yapıyoruz: o yıllardır dövme yaptırmayı istemiş sağ omzuna ve de onunla aşkı yaşadığım şu günlerimde ben, onun bu isteğinden habersiz olarak sağ omzuma dövme yaptırmak ister oldum.. Ve o bana bunu söylediğinde şok oldum..

Testimiz de şu: (zaten artık görüşmeyecez ne o bana güveniyor, ne ben ona) ikimizden birisi dövme yaptırdığı zaman diğerimize bildirecek.. Ve de resmini çekip gönderecez.. Her zamanki sezilerimin kuvvetliliğimi yoksa onunla apayrı boyutta yaşamışlıklarımızda bilemediğim bi sebep mi bilmiyorum: bakalım görecez..

Bu tarz; ruh eşi olarak gördüğü aşklarıyla birşey yaşayan oldu mu?

Yorum

sen o bonneo mudur nedir ona bakma ve yaptırma onun sanki dinimize karşı almış oldugu bi tavır var sanki
                nezaman arkadaşlar foruma din ile ilili bişey yazsa saçma sapan şeyler yazıyor kendinin günaha girdigi yetmezmiş gibi birde beni günaha sokuyor
                bence yaptırma derim yaşlanınca torunlarından utanırsın
                <div>ALMA BENİ KARŞINA,,KAN KARIŞIR GOZYASINA</div><br />

Yorum

Orjinal yazı sahibi: PartyGuy
                  Arkadaşlar konu dövmenin islamiyetteki yeri değil!

Daha demin onunla konuştum. Dövme konusunda bir test yapıyoruz: o yıllardır dövme yaptırmayı istemiş sağ omzuna ve de onunla aşkı yaşadığım şu günlerimde ben, onun bu isteğinden habersiz olarak sağ omzuma dövme yaptırmak ister oldum.. Ve o bana bunu söylediğinde şok oldum..

Testimiz de şu: (zaten artık görüşmeyecez ne o bana güveniyor, ne ben ona) ikimizden birisi dövme yaptırdığı zaman diğerimize bildirecek.. Ve de resmini çekip gönderecez.. Her zamanki sezilerimin kuvvetliliğimi yoksa onunla apayrı boyutta yaşamışlıklarımızda bilemediğim bi sebep mi bilmiyorum: bakalım görecez..

Bu tarz; ruh eşi olarak gördüğü aşklarıyla birşey yaşayan oldu mu?

şimdiki aşklar çok ilginç :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
                    nası ölücek yaa!! saçmalamayın, hijyenik koşullarda yaptırırsa hiçbir şey olmaz. bilip bilmeden konuşuyorsunuz. dövmenin hiçbir zararı yoktur.
                    ayrıca dövme eskiden doğuda falan geleneksel bir süstü. yaşlı kadınların yüzlerinde bile dövmeler vardır. birşeyden haberiniz yok konuşuyorsunuz boş boş. en tutucu bölgelerde yapılabiliyorsa nesi günah. gittikçe bağnazlaşıyor bu memleket zaten. allahın boyasından bu kadar korkmayın.
                    dövme yaptırdığı için ölür demedi zaten sevdede
                    iyi oku
                    sildiremeden eceli gelir ölürse anlamında dedi
                    Allahın boyasımı :lol: çok komıksın Allahın olan herşeyden korkma o zaman

Yorum

Arkadaşlar konu bu değil lütfen.. pm'den tartışın ne tartışacaksanız.

Konu o kişiyle aramızdaki bu telapatik veya farklı boyuttaki davranışımız. Gerçi o yıllardır istiyormuş, ben onunla beraber olduğum son anlarımda istedim böyle birşeyi..

Konu bu. Lütfen sapmasın!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
                        nası ölücek yaa!! saçmalamayın, hijyenik koşullarda yaptırırsa hiçbir şey olmaz. bilip bilmeden konuşuyorsunuz. dövmenin hiçbir zararı yoktur.
                        ayrıca dövme eskiden doğuda falan geleneksel bir süstü. yaşlı kadınların yüzlerinde bile dövmeler vardır. birşeyden haberiniz yok konuşuyorsunuz boş boş. en tutucu bölgelerde yapılabiliyorsa nesi günah. gittikçe bağnazlaşıyor bu memleket zaten. allahın boyasından bu kadar korkmayın.
                        En tutucu bölgede olmak değil önemli olan, önemli olan bilinçli olarak yapmak. Bilseler onlarda yapmazlardı. Şuan o kadar kafam doluki daha fazla sana açıklmasını yapamıcam. Zaten anlatsamda boşa kürek çekiceğimi düşünüyorum, çünkü sen yine anlamak istemiceksin ama hep diyorum ve yine diyorum, inşallah geç olmadan uyanırsın.
                        Ayrıca kardemiz konuyu sormamış zaten uzatmanın bir manası yok.
                        Onun bahsettiği konu bambaşka, Arkadaşıyla kendisinin aynı anda,aynı şeyleri istemesinin adını soruyor.

Yorum

sevgili bonnie arkadaşlarımızın demek istediği şey eğer dövme yaptırırsa gusül kabul olmaz... o yüzden de ölürse malum

meselenin özü bu....

evet dinen sakınca nedeni bu eğer su geçirmez tarzda bir dövme ise gusul geçirmediği için kabul edilmiyo... birde şaçları su geirmez boyalar ile boyamakta aynı şey....

ha bunun ne gibi sakıncası var eğer dinle alakalı bir insansa ne ibadeti kalır neden abdesti... öle bişi yani.... umarım açıklamam seni tatmin eder....

Yorum

sen tesadüfi birşey yaşadığın için etkilenmişsin partyguy..önemsemişsin bu durumu..içinde ki ses sana dövme yaptır diye diretiyorsa ve dini boyutuyla derdin yoksa yaptır güzel kardeşim..budur..resmini de çek yolla..sonra pişman olursan sildir işte bu kadar

Yorum

ruh eşlerinde böyle şeyler olur diye biliyorum... bu aslında aynı anda birbrinizin aklında geçenleri okumanız. aslında o böyle bir şeyi önceden istiyormuş ve sen bunu hissetmişsin... bende de olmuştu böle bir şey.. aslında burda konu dövme değil. burada olay aynı anda aynı şeyleri hissetmek ve bunu birbrinden habersiz bir şekilde söylemek...
                              her damlada bir ben daha....

Yorum

İşleniyor...
                              X