soru başlıkta yada şizofrenden sonra en ağır hastalık hangisi hep şizofren diyorlar oks de zor değilmi yada panik atak biri bunların zorluk derecesine göre sıralamasını yaparmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu daha zor Şizofrenmi?
Collapse
X
-
böyle bir sıralama olmaz bence. her hastalığın kendine göre zor yanları vardır. ve bu durum kişilere görede değişir. bir insan şizofrendir ama bununla yaşayabilir. bir kişi panik ataktır ama evden dışarı çıkamaz vb. gibi bu tamamiyle kişinin bu yaşadığı psikolojik rahatsızlığı ne boyutlarda ve ne koşullarda yaşadığıyla ilgilidir benceher damlada bir ben daha....
-
Orjinal yazı sahibi: sarapkadehiböyle bir sıralama olmaz bence. her hastalığın kendine göre zor yanları vardır. ve bu durum kişilere görede değişir. bir insan şizofrendir ama bununla yaşayabilir. bir kişi panik ataktır ama evden dışarı çıkamaz vb. gibi bu tamamiyle kişinin bu yaşadığı psikolojik rahatsızlığı ne boyutlarda ve ne koşullarda yaşadığıyla ilgilidir bence
evet ben 4 sene evden dışarı çıkmadım şu anda çalışamıyrm ama ara sıra dışarı çıkıyrm benim durumum ağırmı yani bence alakası yok saldırganlığa göre tehlikeli olma durumuna göre şizofren falan deniliyr bence
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bydeadOrjinal yazı sahibi: sarapkadehiböyle bir sıralama olmaz bence. her hastalığın kendine göre zor yanları vardır. ve bu durum kişilere görede değişir. bir insan şizofrendir ama bununla yaşayabilir. bir kişi panik ataktır ama evden dışarı çıkamaz vb. gibi bu tamamiyle kişinin bu yaşadığı psikolojik rahatsızlığı ne boyutlarda ve ne koşullarda yaşadığıyla ilgilidir bence
evet ben 4 sene evden dışarı çıkmadım şu anda çalışamıyrm ama ara sıra dışarı çıkıyrm benim durumum ağırmı yani bence alakası yok saldırganlığa göre tehlikeli olma durumuna göre şizofren falan deniliyr bence
baştada söylediğim gibi şizfreninde çok ciddi boyutları var kendine zarar verip öldürmeye yada başka insnaları öldürme boyuta kadar gitme yada çoğul kişilik bozukluğu veya diğer kişiilik bozuklukları da öyle bu durum o psikolojik rahatsızlığı ne boyutlarda ve nasıl yaşadığınla ilgili bir durumdur. yani yok bu hastalık diğerinden ağırdır yada hafiftir diye bir şey yok. örneğin ben 6 senedir bipolar hastasıyım çok ciddi durumdada oldum intihar etmeye kalkıştım ama hafif geçridğim dönemde üni. bile 4 senede uzatmadan bitirdim ve şimdidie çalışıyorum. dediğim gibi bu durum o an nasıl yaşadığınla ilgiliidir benceher damlada bir ben daha....
Yorum
-
psikoz hastalıklar bence nevrozlardan daha şanslı.bilinçli yaşamadıkları için acı çekme oranları eminim daha düşüktür.okb de majör depresyonda sf de fobilerde anksiyete içine çeke çeke yaşıyorsun acıyı..biliyorsun ne yaşadığını..farkında oluyorsun..şöyle düşünün..felçsiniz ama bilinciniz yok felçsiniz ve bilinciniz açık..ne halde olduğunuzu an be an farkederek yaşıyorsunuz..bence psikoz olmak bu anlamda şans..yani kötünün iyisi..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hale46psikoz hastalıklar bence nevrozlardan daha şanslı.bilinçli yaşamadıkları için acı çekme oranları eminim daha düşüktür.okb de majör depresyonda sf de fobilerde anksiyete içine çeke çeke yaşıyorsun acıyı..biliyorsun ne yaşadığını..farkında oluyorsun..şöyle düşünün..felçsiniz ama bilinciniz yok felçsiniz ve bilinciniz açık..ne halde olduğunuzu an be an farkederek yaşıyorsunuz..bence psikoz olmak bu anlamda şans..yani kötünün iyisi..
Yorum
Yorum